Új hozzászólás Aktív témák

  • gsc73

    aktív tag

    Sziasztok!

    Budapesten, családi házas környéken Digi 1000-es netem van, ZTE FV660 RV1 roterrel. Vásároltam egy Wifis termosztátot (nem Kínából), ami rendszeresen elérhetetlenné válik kívülről, azaz az internet felől. Ha a belső hálón vagyok (ez a ZTE általi Wifi), akkor minden ok, de kívülről nézve 10 perc, 2-3 óra vagy 1-2 nap után mindig elveszíti a kapcsolatot (Device Offline). Ilyenkor, ha felcsatlakozom arra a Wifi-re, ahol a termosztát is van, akkor minden OK lesz (nem kell semmit sem újraindítani vagy ilyesmi), de a fenti intervallumokon belül, mindig megszakad a kapcsolat.

    Írtam a gyártónak, aki a következőket javasolta (egyébként említette, hogy a DIGI-s ügyfelek szoktak panaszkodni):
    - A tűzfalon engedélyezzem a kommunikációt az A.B.C.D IP címmel, vagy
    - Kapcsoljam ki a tűzfalat.

    A ZTE menüjében nem találtam tűzfal kikapcsolási opciót (ez lehet, hogy nem is szerencsés), ezért első körben a DMZ-t konfiguráltam a termosztát felé, de ez nem segített, majd port forward következett, minden portot engedélyeztem a termosztát felé. Ez segített, de két nap után megint offline állapotba került. Normál IP címem van, ki-bekapcsolás nem segít, újrakonfigurálás/beállítás nem segít...

    Van ötletetek a megoldásra?

    Üdv: G.

    kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.

Új hozzászólás Aktív témák