Új hozzászólás Aktív témák

  • __Keskin__

    tag

    Sziasztok!

    Múlt héten köttettem be a Digit III. kerület. 100/50, úgy voltam vele elég lesz mivel ha kell valami vpn-el vagy ssh-val berakom az otthoni kis 24/7-es szerverembe és mire hazaérek lent van.

    A probléma a következő, és kíváncsi vagyok tapasztalja-e valaki rajtam kívül.
    Magyar oldalakon, szervereken hibátlan a sávszélesség, de ha már az országon kívül nézem nagyon rossz, 6-13Mb/s a letőltés a feltöltés viszont hibátlan az 45-53Mb/s.
    Gdrive feltöltés 50-60Mb/s szóval az is nagyon jó, sőt vpn-el is van hogy elérem.
    Munkahelyemen ssh tunnelt használok böngészésre, mivel minden tiltott kb és így legalább elérem közben az otthoni dolgaimat is, de itt sem tapasztaltam lassulást.

    Nem szoktam speedtestelni, mert számomra olyan mint a 3dmark, nem igazán a valóságot mutatja a legtöbb esetben, de most kivételesen méregettem.

    Budapest szervereken mindenhol 90-93/50-53Mb/s ami hozza is amit kell,

    Ausztria Vienna (www.drei.at) 13/50Mb/s
    Ausztria Saltzburg (AG - CableLink) 6/45Mb/s
    Ezek fontosak mert, kinti szerokón vannak dolgaim ezekben a városoban és baromi lassan jönnek.

    Megtenné valaki hasonló csomaggal, hogy rámér ezekre a szerverekre speedtestben, mert szóltam a Diginek is de szerintük nincs baj, és bekérték megerősítésnek a saját speedtest mérőjük eredményét, hát mondom nekik persze hogy jó, mikor itt ülünk a központon.....
    Állításuk szerint a szerverek terheltek, erre nem mondtam inkább semmi szakmait, csak annyit hogy mobil netről LTE-n 100Mb/s is szedtem már sőt a kipróbáltam egy időben a digit és a 4g-t is és 4g-n jó volt.

    Most nem tudom, hogy esetleg a legkisebb csomaggal kivételeznek ennyire, vagy valami routolás hiba van, ? Mert ok, hogy 25/20 a garantált de ezt el sem éri. Kipróbáltam már linux disztró torrentel is és mással is és ott is jó volt a sebesség(itthon).

    Mielőtt valaki azt mondja, hogy kábel, router, gép-el van baj, nem nem azzal van, csúnya lenne ha megszívatna lévén hálózatos vagyok.
    Kipróbáltam csak ipv4-el (nem mintha bezavarna bármit is az ipv6), de akkor is ugyan ez, csak ipv6-al nem tudtam kipróbálni, mert a kinti szerók nem tudják még de mérget veszek rá, hogy ugyan ez lett volna.
    Nem zavarna ennyire, ha mobilnetről nem lenne fényévekkel jobb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák