Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zoltan6
őstag
válasz MasterMark #39899 üzenetére
-
kungzi
veterán
válasz MasterMark #39903 üzenetére
Beregelsz az általad megadott adatokkal. Mikor belépsz, meg kell majd adnod az utolsó számlád számát. Azzal lesz aktív az ügyfélkapu.
-
titán
Amit akarsz, majd belül kell a szerződést hozzáadni.
-
zoltan6
őstag
-
MasterMark
titán
Jaa, értem. Köszi mindenkinek.
Switch Tax
-
Flashget
félisten
válasz zsolt501 #39889 üzenetére
Ami kezdi aszt igazolni, hogy kissé kicsinyes a tp-link, a hibajavítások is elég gyengén csordogálnak.
??
tavaly októberben vagy mikor adott ki javítást legutoljára V2-hez, minek kellene állandóan adniuk ha semmi baja a routernek? ja hogy az asussal gondok vannak és ennyiért árulják, erre most mit mondjak?
V3-ba ott van az ipv6 akinek kell vegye meg vagy flashelje át a V2-t.én jobban örülnék ha lenne egy olyan TL 1043 ezzel a hw-val amivel most van szerelve csak megspékelnék 5GHz-el és ipv6 alapból lenne benne.
Olyanra váltanék egyből.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
totti1979
újonc
Szia.
1hete vásároltam egy DS-Link DS-WDR3000N routert a Gigabit-es diginet kihasználására.
Elvileg a router Gigabites, vagy mégsem mivel kábelen(cat5e) nem képes 60-70Mbit-nél nagyobb letöltési sebességre.
Router nélkül ZTE ZXA10 F625G ONT-n simán jön 500Mbit is.
Javaslat? Vihetem vissza? Egyáltalán Gigabit képes ez a router igazából? -
HofiZoli
senior tag
válasz totti1979 #39909 üzenetére
Lanon gigabites, de a wan portja csak 100-as, úgyhogy ez ennyit tud sajna.
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
Neo76
tag
válasz jozsef8 #39896 üzenetére
Nekem ilyen van: Western Digital Black 3.5" 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD1002FAEX.
Az 1000-es net torrent alatt eddig nem tudott 40MB/s letöltés fölé menni (gondolom nem volt gyorsabb össz. forrás). Ezt zokszó nélkül bírta a HDD-m.
Nem szoktam egyszerre sok letöltést elindítani (max. 2), de feltételezem, ha ennél több menne párhuzamosan, és a sebesség is nagyon megugrana, nem bírná. Egyszerűen erre már kevés a HDD-s tehnika.
Ha nincsenek nagy igényeid, és nem törltesz párhuzamosan sok anyagot, akkor azért vígan el lehet vele lenni.
Még nem olvastam arról, hogy a torrentezés menniyre "eszi meg" az SSD-t. -
worxland
addikt
A cég weboldala csak a LAN-portokra írta, hogy gigabites, a WAN-ról mélyen hallgat, pontos spec nincs kirakva. Ha ilyen kutyaütő infót ad a gyártó, akkor nincs miben reménykedni. Vidd vissza és vegyél normális routert.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
kevinium
aktív tag
Most komolyan, ha a hivatalos gyártói honlapon sincs kint, hogy a WAN port gigabites-e, akkor minek vetted meg? (látom, már megelőztek...)
És a contact honlap is elég érdekes, de Che Sing-et felhívhatod érdeklődni...
A normálisabb gyártóknál a termékleírásnál külön ki van emelve a WAN port sebessége. És teszteket is lehet találni, hogy például pppoe-vel mennyit tud teljesíteni. (WAN-LAN irányba is, és LAN-WAN iránba is.)
Ha meg ezen a honlapon keresztül vetted, akkor őket is rúgd segbe...
Mellette a leírásban meg ezt lehet olvasni:
"Van 10/100 Mbps" Viccnek is durva...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Itt tudod pl. csekkolni az adott router valós WAN2LAN átviteli sávszélességét.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
MasterMark
titán
Voltunk Digi ügyfélszolgálaton. Mondták, hogy a nagyobb nethez először a weboldalon kell az előzetes felmérést kérni.
Ki is töltöttem jött az e-mail, de ez van benne: Csomag: DIGINet 500-A
De én semmilyen A-t nem akarok, nekem a 4500-ast adják. Nincs semmiféle hűség vagy bármi.
Valaki tud erről valamit?
Illetve lehet-e kérni, hogy ne a modem akármit adják, hanem külön kábelen húzzák be a telefont? (LAN-os rész panelban.)
Switch Tax
-
titán
válasz jozsef8 #39916 üzenetére
Most miért nem hiszed azokat az adatokat amit feltöltöttem?
Sohasem jön a DIGI 1000-n a maximális 125 MB/s sebességgel, a torrent az meg biztosan nem, a HDD meg mivel van hely, szekvenciálisan írja 183 MB/s-el az adatokat, még van közel 58 tartaléka. De a kérdés az, hogy mi gyakorlati haszna van ha véletlenül 100 MB-t lenne a sebesség, 4 mp egy film sorozat rész, mi a sürgető a dologban? -
titán
válasz MasterMark #39917 üzenetére
Hűség nélkül 4500 Ft és lehet A a névben.
1 év hűség A nélkül 4050 Ft
2 év hűség A nélkül 4000 Ft
Nem külön kábeleznek. Ismereteim szerint -
goop
őstag
válasz jozsef8 #39916 üzenetére
Amit írtak fentebb vinyót abból veszel 2 db-ot és raid0-ba teszed, ez így bír kb. 90-100 MB/s sebességet, a vinyó kb. 20%-ig. Amint több dolog lesz rajta a sebesség is úgy esik vissza. Másik lehetőség veszel egy 120 GB-os ssd-t, és arra töltesz le, az bírni fogja. (Nekem a samu ssd 105MB/s bír torrenten, de ez kb. a digi sáv vége is, ssd benchmark szerint a 4k írás erre olyan 120 MB/s.)
[ Szerkesztve ]
-
ddt500hu
veterán
Na ha már ennyi segítséget kaptam itt. WR1043ND V3 lett belőle. 720/220 körül repeszt vele a net.
Ja a TV adás másnap megszűnt. Az még megoldást kíván.[ Szerkesztve ]
-
pzske
aktív tag
Sziasztok !
digi 1000-es netem van weben mérve 650-750 mbit/s a letöltési sebességem, de torrentezni max 15mbyte/s tudok.(Nyilván olyan torrentel próbáltam ahol rengeteg seeder van) Szűrik vagy valakinek van valami ötlete ? (routert kizártam mert ha közvetlenül kapcsolódok a géphez akkor is ennyi a speed)
Az élet 1 szar játék , de a grafikája nagyon ott van...
-
pzske
aktív tag
válasz MasterMark #39924 üzenetére
Nu ennél azért valami jobb megoldást ha lehetne ez a config:
Gigabyte GA-Z77-DS3H, Intel I5 3550 , GV-N670OC-4GD , 8 Gb Corsair 1600 DDR3 , Samsung P2770H, Stacker 831
SSD-re és vinyóra is ennyivel tölt le.
-
zsolt501
nagyúr
válasz MasterMark #39924 üzenetére
Fura mostanában nekem SSD-vel sem megy gyorsabban a torrent...
Szóval valami tuti hogy van, mert 21-es FTP és a 80-as porton és WEB-es letöltés több szálon is 35MB/s sebességnél gyorsabban nem megy, a feltöltés is jóindulattal van meg mostanában. és ezt SSD-röl SSD-re töltve a gép CoreI7-es gép de ugyanezt hozza az új laptopommal is abban Corei5-ös proci-van 850 pro-s SSD-vel.
Szépen kezd elfogyni a hálózatból a szufla (erő, sebesség) az utóbbi pár hónapban.
Mikor bekötötték én voltam a környéken az első én tesztelhettem a hálózatot, akkor még feltöltésnél is megvolt a gigabit (pár napig a maxon 1 gigabit sebességgel ment a feltöltés is) ezt ma már el lehet felejteni, ma már nem csak én használom a hálózatot...Kíváncsi vagyok hol lesz a sebesség csökkenés vége, vagy lép e valamit majd a digi, mert ha max állandósul a garantált sebesség annak nagyon sokan nem fognak örülni.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
titán
Ugye az nem komoly, hogy egy SATA 3-as korlátozná a sebességet 15-re, vagy ez a konfiguráció.
Tényleg azt gondoljátok, ha a DIGI1000-nél a torrent letöltési sebesség 105 MB/s, akkor ez azért van mert egy SATA 3-as megfelelő alaplapban nem tudja fogadni?
Kérdés mikor és mit is mér a torrent sebességmérője? A kapcsolati sebességet vagy a lemezre íráskor a sebességet?[ Szerkesztve ]
-
Mentolka
senior tag
Az előbb néztem rá a utorrentre: 27MBps lefelé (ment volna feljebb is, csak lejött a cucc). (500/200 digi net ipv4)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz zsolt501 #39928 üzenetére
Hagyjatok mar ezt a hulyeseget. Nem korlatoznak, nem szűrnek semmit. Aktualisan ennyit tud akkor es azokkal a peerekkel. Ennyi. Pont a linuxiso torrentezés nem stabil hasonlitasi pont, lehet 1x minden peer digi belsohalos utana meg egyik sem.
35MB/s FTP eseteben maximum egy garantalt minimumos dolog lehet, az aktualis halozatterheles miatt (300Mbit) illetve az ellenoldal nem ismert, lehet epp ott van a problema...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
MrCsiT
addikt
válasz MasterMark #39899 üzenetére
Igen, a szerelőktől lehet kérni, hogy újabb kábelt húzzanak be, de ez csak akkor szükséges, ha telefon szolgáltatást is igénybe veszel.
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
pzske
aktív tag
Kipróbáltam a filmnézős core 2 duo-s gépemen ott több mint 30 Mbit/s szóval ezen a gépemen van valami problem.Hálókártya driver cserével kezdem ha még van valakinek más ötlet szívesen fogadom, ha megvan a megoldás azt is jelzem egyből.
-
zsolt501
nagyúr
válasz wwenigma #39933 üzenetére
Mindenesetre igen fura az egész folyamat, főleg úgy, hogy ugye tudta a digabites adatátvitelt a hálózat.
Annyi biztos hogy társasházi tömbök (panel házsor) esetén igen hamar el lehet érni a hálózat terhelhetőségének határát.Mindenesetre várom mi lesz a folyamat végén, mert az nagyon meghatározza a jövőt is.
Kíváncsi vagyok pl. Szeged Kereszttöltés utca panel 10 emeletes házsor 10 lépcsőházzal egymás mellett és a Gyöngyvirág utcát ahol 1 sorban 8 lépcsőház van egymás mellett 10 emelettel.
Szóval ha valaki ott lakik megírhatná a tapasztalatát.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Gejza1981 #39937 üzenetére
Én is így érzem, és már akkor jeleztem itt hogy lesznek gondok, mikor elindult, és ezt szerelő is mondta, hogy könyvelhető lesz a probléma, ő is azt mondta hogy bizonyos területeken kénytelen lesz majd fejleszteni a digi idővel.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
Gejza1981
tag
válasz zsolt501 #39938 üzenetére
én is írtam már ide elégszer, nálam az upload fogyott el drasztikusan (csúcsidőben már a garantáltat is alig éri el, csúcsidőn kívül is maximum a 3/4-e az igértnek) de mindenki hisztinek minősítette...
persze mindig lesz olyan terület ahol nincs leterhelve, s onnan majd jöhetnek a speedtestek a full mérésről...
500-as nálam ennyit tud jelenleg:
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Hogy lehet azt megoldani, hogy a Digis Pppoe kapcsolódás Win10-es gépen nagyon egyszerűen menjen?
Tehát egy kattintással lehessen kapcsolódni (mint régen, egy ikon az asztalon) ill. be lehessen állítani azt is hogy a gép bekapcsolásakor automatikusan csatlakozzon a netre.
Most hiába rakom ki a kapcsolat ikonját az asztalra, csak a vezérlőpult VPN(!!!) részéhez visz ha ráklikkelek... -
Neo76
tag
Ma vettem észre, hogy ZTE668 ONT esetén a Firewall teszt siralmas eredménnyel futott le. Gyakorlatilag alig volt stealth port, majdnem minden closed, azaz, arra kérésre válaszol a gép. "Your computer has responded that this port exists but is currently closed to connections." Tűzfal nélkül közvetlen a ZTE668-ra lépve, valamint a Comodo FW futása esetén is ezt tapasztalom. A Comodo-n belül minden jól van beállítva ahhoz, hogy mindegyik port kifelé stealth státuszban legyen. Ami furcsa, hogy private beállítással jön létre a hálózati kapcsolat, és nem látszódik a srtuktúrában a ZTE668.
Nekem nem tetszik így, mivel eléggé látszódik kifelé a gép. Ötlet, hogy lehet rejetetté tenni? -
törölt tag
válasz MrCsiT #39934 üzenetére
És miben számít, h külön kábel?
Mert ez még érdekes lehet hamarosan, ma ui újra bementem, a kellő paksamétával, a szerződést megírtuk, egyeztettünk időpontot.
Egyik nap lejár a tré, másnap reggel jön a digiMivel nem használják a upc kábeljét, akkor elvileg 2 net lesz, amíg a upc-t le nem mondom (mihelyt működik a digi)?
A telefonnál hogyan zajlik pontosan ez a 2 nap? Mert azt mondták, csak a net él azonnal, és lesz vmi átmeneti szám.
[ Szerkesztve ]
-
-
llacee
őstag
válasz Gejza1981 #39937 üzenetére
Annyiból nem öngól, hogy boldog-boldogtalan köti a nagy csomagot, mert a T-hez képest ocsó, aztán rájön, hogy 100/100-is elég.Tehát szerintem lesz aki azért vált lefelé, mert nem használja ki és közben az akinek nincs max sávszél.Egy idő után kiegyensúlyozódik a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz llacee #39944 üzenetére
De azt ugye felfogod hogy a torrent hogy mukodik? Felesleges osszeeskuves-elmeleteket gyartani.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
zsolt501
nagyúr
válasz llacee #39944 üzenetére
Bizony változatos ez a dolog, és több helyről is tudom tesztelni az otthoni netet.
Az előfizetőknél a sávszélesség csökkentés eltarthat még évekig is mire ugye lefelé fog lépni az ügyfél.
Na meg folyamatosan fognak az új ügyfelek is befelé szivárogni a többi szolgáltatótól, ami megint csak az időt fogja húzni.
Kérdés mikor lesz a digi fejlesztési kényszerben bizonyos területeken, hogy tényleg ne az legyen majd, hogy a hálózat többször lesz a garantált sebességen mint az ajánlotton.
És idővel mennyien fognak majd ezért hőbörögni hogy lassú a net, és ők igazán nem a garantáltat akarták hanem ami a reklámban van...
Már most is vannak itt akik ez miatt panaszkodnak, és ha mélyen belegondolunk valahogy igazuk is van, még ha a szerződésben világosan benne van hogy mi a garantált.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest