Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
nekem 500-as csomag volt hűség alatt csak a Digi kijött olyan új árképzéssel, hogy drágább lett volna tovább fizetni az 500-at mint az 1000-t így feljebb léptünk. Kihasználva szinte sosem volt ez a csomag csak az ár miatt váltottunk. Húség lejárt és bizonyos kiadások-bevételek azaz családi kassza miatt kiadás csökkentő én a 100/100-ba akartam volna visszalépni de a család döntött (leszavazott) hogy nekik kell az 500 mikor egyszerre 3 eszközzel nyomulunk a neten.
Nálam esténként hétvégén, hétköznap az a sebesség van amit beraktam, az 500 esetében 540 szokott mérni így azzal nincs probléma. Viszont tény sosem használtam ki az 1000-t ahhoz talán kellene egy netflix előfizetés is.
ár/érték arányban az 500 és a 100/100 a legjobb csomag.Realme GT Master Edition
-
gabasz
csendes tag
válasz Plazmacucci #40532 üzenetére
Szia,
Dettó nekem is ez a jelenseg... 100/100 meres 80-75/94
G.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 308207196 Hívj bátran! /Kisújszállás / Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm
-
zannor
tag
Üdv!
DIGI kábeltv-t és netet szeretnék Budapesten beköttetni egy társasház egyik lakásába.
A társasházban ki van függesztve egy úriember neve és elérhetősége, mint DIGI-s "kapcsolattartó".Beszéltem vele és a DIGI központi ügyfélszolgálatával is.
A központi ügyfélszolgálat azt mondta, hogy ha neten megrendelem a szolgáltatást, akkor 15 napon belül jönnek bekötni a szolgáltatásokat (előtte kijönnek felmérni).
A (kifüggesztett) kapcsolattartó azt mondta, hogy ő kijön akár másnap, felméri a lakást, megkötjük a szerződést, majd pedig 2 héten belül beköti. Állítása szerint a netes rendelés tovább tart, csak 3 hét múlva lesz meg.
Szerintetek melyik a jobb? Mindkettőnél ugyanazon az áron kapom a csomagot? Az egyik miért gyorsabb, mint a másik (gyorsabb-e)? Miért kell nekik először felmérni a lakást?
(Sorry a láma kérdésekért. Idáig mindig UPC volt a szolgáltató. Ott megrendeltem neten és pár napra rá jöttek is bekötni a szolgáltatást.)
-
legenda
válasz zannor #40559 üzenetére
szia,
az "üzletkötő" jutalékot kap, ezt tovább tudod gondolni, hogy mit és miért mond.
a tapasztalatok szerint ha van eltérés, akkor a személyes ügyfélszolgálati ügyintézés szokott gyorsabban átfutni, de sokkal a netes és az üzletkötős módozat sem szokott lemaradni, legalábbis ideális esetben.
az árak tekintetében nincs eltérés, kötessék meg bármilyen módon a szerződés.
nem csak/kimondottan a lakást mérik fel, a megrendelt szolgáltatások függvényében a saját hálózatukat is nézni kell a lakásig, hogy van egyáltalán kiépítve, vagy sem, amennyiben igen, úgy jó a rendelés szerint, vagy fejleszteni kell...stb.
annak a függvénye is lehet a bekötési intervallum, hogy milyen szolgáltatásokat kérsz, kell hozzá szolgáltatós eszköz (a lakásba is), vagy csak rádugnak a(z esetlegesen már adott) kábel végére...stb.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Forest_roby
őstag
Sziasztok!
Van egy ZXHN H298N Digis routerem. A frissen telepített webserveremet szerettem volna internetről elérni, de a port forwarding úgy néz ki, hogy nem működik, pedig úgy érzem, hogy minden lehetőséget kimerítettem.
192.168.1.2: egy raspberry pi webszerver dhcp -vel kapcsolódik
192.168.1.3: Az asztali gépem wamp szerver port forwardig teszteléshez telepítettem, statikus ip -t állítottam be a gépen, de az sem segített.
Egyik webszervert sem sikerült elérnem, de a portok nyitva vannak azt le tudtam ellenőrizni.
Windows tűzfal kikapcsolva, router tűzfal minimumra állítva, a PI -on szerintem nincs tűzfal....Már a feladás határán vagyok, nagyon sok variációt kipróbáltam...
Ha tudtok segíteni, azt nagyon megköszönöm!
Üdv
Forest
-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D
-
adika4444
addikt
válasz Forest_roby #40565 üzenetére
Szia!
Ha van saját routered keresd wwenigma-t, ő tud segíteni beállítani pontosan.
üdv, adika4444
-
legenda
válasz #73820095 #40564 üzenetére
nem tudom, hogy mostanság mi a helyzet a upc telefonos ügyfélszolgálat terén, de a korábbi 5 éves tapasztalatom nagyon pozitív, elmarad attól az azóta eszközölt telekom és digi, pedig utóbbiaknál is volt/van néhány év és hívás.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
llacee
őstag
válasz Forest_roby #40565 üzenetére
Szerintem első körben csak az 1.2-est tedd a 80-ra a másikat nem és egy portscan programmal nézd meg kivülről válaszol-e.
Ha nem akkor meg kell nézni, publikus ip-t kapsz-e egyáltalán a szolgáltatótol.[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Menj be a legközelebbi üfsz-re és rendeld meg ott. Annál nincs gyorsabb menete a dolognak.
Tök mindegy telefon, üzletkötő vagy üfsz az ár szempontjából.
Ha megrendeled hozzá a 200Ft-os telefont is köthetsz hűséget és a teljes 1 v 2 évre jár a kedvezmény nem csak 1-2-6 hónapra mint a konkurenciánál.Realme GT Master Edition
-
TeeJay
félisten
válasz Flashget #40543 üzenetére
Kösz de vágod hogy nálam feltöltési para van mindig és optikai szakasz hiba miatt... 1x majdcsak lesznek többen is akik bejelentik és foglalkozni fog vele a DIGI
Amúgy én is csak azért fizetem az 1000-es csomagot hogy a lépcsőházi ONT-re legyek fixen rakva és ne egy gigás switchen osztozzak más lakókkal bár tudom ez max letöltésben számít, a feltöltésemhez nem sok extrával járul hozzá sajnos
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nylontacsko
senior tag
Azt nem értem, miért "mennek ki felmérni"...
Múlt héten kötötték a csomagot nálam.
Net 500/200 - Kábel TV - TelefonFelhívtam a központi számot, ahol elmondták, hogy a 100PRO net csomag feletti csomagok esetén, ők (idézem) kivizsgálják, hogy alkalmas-e a terület a megadott net kötésére. A TV, telefon nem is volt kérdés.
15 napot adtak a vizsgálat idejére. Kb. 10 nap után kaptam egy emailt, hogy mehet a menet. Viszont ennél a netnél előre kell személyesen szerződést kötni. Menjek be a legközelebbi irodába.
Megtettem. Szerződés aláír, majd mondja a Hölgy, hogy innentől 15 napon belül jelentkezik a szerelő és bekötnek.
Másnap már hívtak is és harmadnap jöttek kötni.Igaz ez Győr nem Pest, de szerintem a metodika mindenhol ua.
Összességében én ott sem voltam a "kivizsgálásnál", csak a kötésnél.
Aki a lépcsőházban meg ki van rakva, ő egy vállalkozó üzletkötő. Ahogy leírták: járhatsz vele jól is, rosszabbul is. Lutri.Szerintem telefonon is el tudsz majdnem mindent intézni.
"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
Flashget
félisten
válasz nylontacsko #40573 üzenetére
Azt nem értem, miért "mennek ki felmérni"...
1. nem mindenhol alkalmas a hálózat 500/1000-es nethez (nincs kicserélve a 100-as switch még gigásra vagy a kábelezés nem jó)
2. esetleg user hardverileg nem felel meg a szempontoknak.mikor én megrendeltem az 500-as netet anno a bevezetése után 2-3 héttel, 60 napra vállalták a bekötését. 56. napon ejtették meg a lépcsőházi switch cserét meg krimpelt a szerelő 2db rj45-öt.
Ő elmondta, hogy anno összevissza voltak elkötve a lakótelepen a hálózatok előbb azt kellett rendbe tenniük és bővíteni a fejállomásokat. Fiatal 30-35 év körüli srác volt.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Forest_roby
őstag
válasz llacee #40570 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a válaszodat!
Eredetileg csak az 192.168.1.2 -es Pi gépet akartam elérhetővé tenni a netről, csak annak nyitottam portot és amikor nem működött, akkor kezdtem el próbálkozni a windowssal is.
Hasonló portscan programmal néztem meg mint amit belinkeltél - most megnéztem újra, "xxx.xxx.xxx.xxx is responding on port 42132 ()." és persze kivettem a windowsos gépet és csak a Pi van fent, ahogy javasoltad
- sajnos eredménye nem lett. Továbbra sem érem el a webservert.A dinamikus ip, amit kap a router a digi -től az publikus - a routerem kezelőfelületét el is érem vele - mielőtt félreértésekbe esnénk, nem az 192.168.1.1 -ről beszélek. (WAN connection IP -nek hívják a routeren bellül...)
Nagyon sok lehetőséget kipróbáltam, szórakozva a beállításokkal és semmi
-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D
-
Forest_roby
őstag
Sziasztok!
Egy nap tömény szívás után úgy néz ki, hogy meglesz a hiba! Nem engedte a rendszer, hogy saját gépről - ugyanarról az ip -ről az-az a router wan ip -jéről megnyissam / elérjem az ugyanazon a routeren lévő web servert. ( hálózaton belül engedte, csak a netről nem ) ---> nem tudom mennyire érthető ez a mondat.
Kétségbeesésemben megpróbáltam a mobilnetemről és működött. A hajam egy része kihullott a többi megőszült, de nem baj - végülis sikerült.
Köszi mindenkinek!
üdv
Forest-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D
-
Dog 11
tag
Sziasztok. Win.10 és Chrome van a laptopon és közvetlen kábeles csatlakozás a Digikábel felé.Létezik e valamilyen egy-két kattintásos csatlakoztatási megoldás az internethez csatlakoztatásra ?
-Jelenleg 5 kattintás szükséges. Tálca>Szélessávu kapcsolat >/Hálózat-Internet/ Szélessávú kapcsolat mégegyszer>Csatlakozás>Ablak bezár .Ennél még a Win 7 is ügyfélbarátabb volt a maga 3 kattintásával.
A Szélessávú parancs ikont az asztalra kihozva és onnan indítva sem működik.Onnan is elsőre csak a Hálózat-Internet ablakra kerülök.[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
válasz Forest_roby #40575 üzenetére
Örülök, ha megy. Mondjuk a portscan 42132 -es portszámát nem nagyon értem, ha 80-asaról beszéltünk.
Külső a 42132 ás belülre 80-at tettél az ip-re? -
kevinium
aktív tag
válasz Dog 11 #40577 üzenetére
Én linux-ot és firefox-ot használok szintén laptopon, és a közvetlen csatlakozásnál is automatikusan csatlakozik boot-nál...
Én a helyetekben megüzenném Bill Gates-nek, hogy mit csináljon az operációs-rendszerével...
Mindazonáltal ez remélem, hogy segít...
kapcsolódáshoz
--------------------
@Echo off
rasdial kapcsolatnév felhasználónév jelszó
exit
----------------------
kapcolatbontáshoz
--------------------
rasdial kapcsolatnév /DISCONNECT
exit
--------------------Valami ehhez hasonlót kell írnod és beállítani (nem tudom, hogy Win10-ben van-e még indítópult, vagy ehhez hasonló valahol), hogy boot-olásnál lefusson... Sok sikert...
Értelemszerűen, csak a kapcsolódáshoz tartozó résznek kell lefutnia rendszerindításnál...
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Dog 11 #40577 üzenetére
Ezen a gépen 4 kattintás Windows 10 alatt:
-Tálca repülőgép ikon
-Diginet
-Gépház, Hálózat és Internet, Telefonos hálózat: Diginet
-Csatlakozás(#40579) kevinium
Ja a Linux nem rossz, ha "szereti" a gépet, de néha lehet vele szívogatni is. Először Ubuntut tettem fel a Windows 7 után erre a gépre (nem én fogom használni), de jöttek problémák és egy olyan felhasználónak, aki még az alapdolgokat is csak tanulgatja, nem lehet otthagyni.
A Windows 10 eddig ezen a régi ThinkPad T510-en eddig sokkal stabilabb, mint az alap Ubuntu.
Egyébként Ubuntu alatt egyszerű kijelölés után, valóban automatikusan képes csatlakozni.
[ Szerkesztve ]
-
Forest_roby
őstag
válasz llacee #40578 üzenetére
Igen: a külső elérés portja 42132 véletlenszerűen generáltam és a belső az 80 -as, mert a webszerver azon szeret kommunikálni.
Jó volt a beállítás amit eredetileg csináltam, csak valami hülye védelmi mechanizmus miatt nem engedte és továbbra sem engedi itthonról megnézni, neten keresztűl a szervert, max proxin keresztül engedi. Ez a routernek valami rejtett beállítása.-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Forest_roby #40581 üzenetére
Ezert irtam privatot, PPPoE passthrou-ba kell tenni a ZTE csodát és elfelejteni egy életre.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Flashget
félisten
válasz nylontacsko #40583 üzenetére
az a I7 laptopba való fajta..asztali gépben lévő i5 3570K procim körbe röhögi amit ott leírtak. Persze ők olyat írnak le ami tuti kell én meg tudom jól, hogy az én procim olyan erős, hogy nem csak az 1000-es de még az 5000-es netet is kiszolgálná ha lenne.
viszont vannak olyanok akik megakarták rendelni őskövület gépükhöz az 1000-es netet mert hittek a reklámnak, hogy elrepülnek a repülő mellett nem hogy elegendő memória vagy proci, de még SSD sem volt a gépükben.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
llacee
őstag
Ja, SSDvel nincs korlát, leszámítva, hogy egy 240-es 33-40perc alatt tele van.
Egyébként meg ha Router nat-ol, akkor egy ssd-vel i3 is elég kb.
[ Szerkesztve ]
-
roli654
tag
sziasztok.
A ZXHN H298N Digis routert hogyan tudom összekötni TP-LINK TL-WR841N Router-el? Nem tudom hogy befolyásolja e de 500megás netem van. (úgy tudom, hogy más a kábel kiosztás)
Joyetech evic vTwo mini + Merlin RTA!
-
titán
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz roli654 #40588 üzenetére
100Mbites a WAN portja, max WIFI-t ossz róla...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz roli654 #40591 üzenetére
Ha ragaszkodsz a ZTE csodahoz, inkabb annak probald ki a WIFI-jét először.
Ha feltétlen plussz egy eszközt akarsz hajtani csak erre, a WAN kapcsolatot allitsd DHCP-re a belsohalozati ip tartomanyt pedig a ZTE-tol kulonbozore (192.168.51.1 peldaul)
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest