Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
HofiZoli
senior tag
válasz nagyfejü #39754 üzenetére
88 Mb/s.. az hogy mennyi szokott lenni csak egy dolog. Seeder kérdése az egész. Feszültnek tűnsz, sokszor van ilyen?
Ha a mérések ilyeneket mutogatnak akkor be kell jelenteni hibára. Sem a sebesség, sem a válaszidő nem okés.[ Szerkesztve ]
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
-
nagyfejü
őstag
Akkor mostmár leirom!
Az Ncore oldalról 21MB/s sebességgel szoktam letölteni!!!
Most csak 11MB/s a sebesség 325 seedernél!!! Ennyit ir az u torrent!!!
lassunak tünt , azért néztem a testet!
Nem ennyi szokott lenni , azért kérdeztem hogy másnál milyen? talán a hó??[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz nagyfejü #39761 üzenetére
A havat kétlem, bár nem kizárt dolog.
A seederek sebessége ha nagyon pici akkor lehet 15325 darab, akkor is kevés lesz, meg lehet 1 is aki 2x akkora mint a neted. Szal ez nem mérvadó.Ha Speedtest-en megvan a sebesség akkor jó, ha nincs be kell jelenteni, meg tesztelni. Ha van routered kikötni, és direkt a DIGI féle kütyüből mérni.
üdv, adika4444
-
HofiZoli
senior tag
a kép szerint igen, mert amikor a mérés véget ért, akkor ugrott fel a letöltés befejeződött ablak
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
Beri78
őstag
válasz adika4444 #39747 üzenetére
Na most sikerult beallitani a dolgokat, viszont erre a huawei hg8242-b cuccra nem lehet valahogy felcsatlakozni? Nem adtak hozza semmi leirast, es kabellel sem tudok belepni ha a 192.168.1.1et beirom. Lehet ennek nincs is semmi admin felülete? Nem talaltam rola semmit
A net amugy hol megy hol nem a tp-linken keresztul...szoval nem teljes a siker...[ Szerkesztve ]
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
zsolt501
nagyúr
válasz Beri78 #39765 üzenetére
Ez egy alap ONT erre nem fogsz tudni belépni, ebben semmi olyan nincs amit te állíthatsz.
Az a TP-Link router meg gyenge mint a harmat a gyári szoftvere meg egyenesen katasztrófa, szóval ne csodálkozz, ha szakadozik az internet.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Beri78 #39767 üzenetére
2007-es típus a router, akkor még jóval 100Mbps alatti netre tervezték, már a 100-as net is túlterheli igazán, nem erre van tervezve, mondhatni eljárt fölötte az idő.
Ha routert veszel akkor az ajánlottak között keresgélj.
Pontosan ennek nincs olyan ip-je amivel a routered össze tud veszni, mert maga a routered és a készülék a van porton csatlakozik és a routered hozza létre a kapcsolatot PPPoE szinten.
Vagyis a router WAN portjába kell dugnod az UTP kábelt, és az ONT egyik portjába, most hirtelen nem tudom melyik van felkonfigurálva, talán az 1-es port.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Bekötötték ide is végre az optikát, ZTE F668-at kaptam. Erre rá van kötve egy Archer C5, foglaltam is neki címet MAC alapján. A ZTE helyi címe ugye 192.168.1.1, az Archeré 192.168.1.10, illetve az ő saját hálója 192.168.2.xxx.
Akinek szintén egy saját routere van a ZTE-re kötve, tudna dobni egy-két screenshotot, hogy hol és hogyan tudom beállítani a port forwardot a ZTE-n? A sajátomat nem piszkáltam a bekötés óta, a T-s modemmel működött a konfiguráció.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
adika4444
addikt
Slug által írtat próbáld, vagy ha nem akarod átrakatni (én nem tettem, ha vmi gáz van csak bedugom a kábelt, nem kell a PPPoE-vel szórakozni, és a routerem is kevesebb terhet visel) akkor így csináld:
Application>>port forwarding
Enable-t bepipálod
name: valami olyan hogy később megtaláld
Protocol: TCp and UDP
Wan host start és end üresen hagyva
connection: DIGI internet, az omcis amin alapból van az a telefon elérése
Wan start: 1
wan end: 65535
Lan host ip: 192.168.1.10 vagy ha más akkor más
Start port: 1
end port: 65535Így mennie kell, bár én is rengeteget szívtam.
Ha vmi nem megy, kérdezz, vagy hajrá bridge mód.
u.i: Neked is a munkalapra írták a hozzáférési végpont adatait?
Mert állítólag vmi boritékban kéne adják, de nekem nagyon nem abban adták, hanem felírták a munkalapra.üdv, adika4444
-
mobbo
senior tag
hello, digis lettem, fehér 2 antennás zte modemet kaptam, ebben látom hogy van usb, illetve ftp, ezek pontosan mire jók? illetve vpn-t hogy lehet itt létrehozni? tud ilyen a modem? köszi
-
adika4444
addikt
Nem tud VPN-t készíteni, de még csatizni se tud más VPN-hez. Ehhez megfelelő router kell. Csatlakozni az összes TP tudtommal tud, legalább is az itt ajánlottak, készíteni sztem csak alternatív fw-vel vagy Asus router tud, bár VPN-t érdemes erősebb hw-rel csinálni.
üdv, adika4444
-
r4z
nagyúr
válasz adika4444 #39773 üzenetére
Köszönöm, úgy tűnik, működik! slug, neked is köszönöm, egyelőre maradnék az alapkonfignál, biztosabb.
Igen, nekem is a munkalapra írták az adatokat, pontosabban rá volt nyomtatva. De semmi boríték, meg bizalmas kezelés nem volt.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
TeeJay
félisten
nálam is tré...
1000/200-as net ennyit ad
most már a letöltés is tré, eddig azért a 800megabitet hozta mindig
a feltöltés meg remélem garantált minimum alatt van...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Beri78
őstag
válasz zsolt501 #39769 üzenetére
Na megse az oreg router volt a ludas. Ma reggelre mar semmi se ment. Bejelentettuk, 2 orara ra kint is voltak, es megallapitottak, hogy rosszul volt a csatlakozo a bejovo kabelen. (azt mondtak nem volt a helyzet magaslatan a beszerelo kollega). Javitottak, es most minden tokeletes. Azert a router csere nem marad el
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
zsolt501
nagyúr
válasz Beri78 #39779 üzenetére
Van ez így, főleg ha sietnek...
A routert azt tényleg cseréds, mert a Digi legkisebb csomagja is a határértéken hajtja azt a szerencsétlen routert''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
bodom87
tag
Sziasztok!
Fóti 10 lakásos társasházba a szerelő direktbe (a fal átfúrásával és egy légikábellel) akarta bekötni a kábeles netet.
Tudomásom szerint társasházakban erre vannak elosztó dobozok, akkor miért nem azt használja?
-
titán
válasz bodom87 #39788 üzenetére
Ha megérné a több előfizető miatt akkor igen, de kell áram az"elosztó doboznak", mert aktív eszközöket tesznek bele, egy előfizető miatt nem fognak beruházni és ha 100 m-en belül van csatlakozás akkor csak a kábel a legolcsóbb. Egy cég megpróbál költséghatékony lenni.
-
adika4444
addikt
+1
DriverPackSolution, családi fotók egy cloud szeróról, biztonsági mentés, meg ilyen-olyan brutál méretű játék akár próbaverziója is amit le kell tölteni.
(#39794) bodom87:
Az Invitel többféle technológián szolgáltat, a UPC meg megy oda ahol DIGI van aztán csodálkozik hogy a 75 éves idős nagyszülőkön kívül más nem köt, és ő is felmondja miután az unoka felvilágosítja mi meg hogyan van 14 napon belül.üdv, adika4444
-
titán
válasz bodom87 #39794 üzenetére
Én meg azt hogy nem.
Az Invitel anno szolgáltatott a mi lépcsőházunkban, de "felszámoltak" amikor az utolsó előfizető is átment a Digi elődjéhez. Úgy 2 éve elkezdtek járni az üzletkötőik újból és az 1 harmadannyiba kerülő DIGI-re akartak ráígérni. 1 előfizető lett volna nekik, de azóta sem építettek újra vonalat és az az előfizető is DIGI-s lett, némi "rábeszélésünk" után. Ketten is megmutattuk a havi számláinkat.De szerinted mennyibe kerül egy új, áramvételezési is mérési lehetősséggel bíró 10 felhasználós társasházi csatlakoztatás kiépítése?
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz poli27 #39787 üzenetére
nevethetünk továbbra is csak éppen este 8-9 között max 30-35megabit feltöltés minden csak nem normális állapot amikor az előfizetésemhez 50megabit garantált minimum tartozna, az elméleti meg 200megabit lenne
végül is a hatodát/hetedét meg is kapom
vajon akkor mennyire is van terhelve a hálózat ha már itt tartunk?mondom továbbra is lehet vihogni, csak éppen ez minden csak nem oké
ha lenne pénzem átköltöznék a Kispesti lakótelepre az Árpád utcához, ott mint látható Flashget-nél mindig jó minden, tehát ott jobb a hálózattessék vasárnap 13óra előtt is már csak ennyi
éppen hogy megvan a garantált minimum...
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
mobbo
senior tag
1000mbites csomagom van
olyan 550/200mbit körül van speedtest
ez jónak számít?
viszont a ping ritkán van 10 alatt, inkább 30
ez normális?
(semmi nem forgalmaz a hálózaton párhuzamosan csak a gép amivel mérek)
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest