Új hozzászólás Aktív témák

  • MoKiLoK

    csendes tag

    válasz vargalex #35259 üzenetére

    Szia Alex!

    Köszi, beállítottam azt is, de semmi változás. :(
    Nem tudom, hogy én vagyok-e ennyire béna, de 3 hetes kínlódással sem sikerült magam aktívvá tennem.
    A szitu a következő: a lakásomban csak 8 Mbit-es Digi net van (Strada), ami egy sima, régi kábelmodemen jön, azután van kötve egy TP-Link WDR4300-as router, amin Luci van és ha még emlékszel, te állítottad be nekem a portokat és egyebeket, ami azóta is jól működik (tehát aktív vagyok)! :)

    Namost: a szüleim házához végre elért az optika és oda lett bekötve a 100/50 és ahhoz adták az előzőleg említett Huawei modem/routert. A poén az, hogy elhoztam a lakásból az általad beállított WDR4300-t, rákötve a NAS és USB-n egy 2TB winyó és ezt a routert rákötöttem a Huawei-re. Döbbenet, de amíg a lakásomban a sima kábelmodem mögött aktív vagyok, ugyanazzal a konfiggal és beállításokkal a Huawei mögött passzív maradok. :(

    Azt nem is részletezem, hogy emiatt már hányszor hívtam a Digit, semmi megoldás részükről (ha kijön a szerelő és rá mér a netre és jön az adat, akkor kiszállási díj + semmi változás, az nem érdekli őket, hogy P2P hálózaton passzív vagyok és nem tudok csatlakozni peerekhez).

    Ebből számomra kiderült, hogy a Huawei-ben lehet a hiba, de hiába csinálok bármit, bármilyen portra, továbbra is passzív maradok, mintha a modem/router leszarná a beállított portokat.

    Már üvölteni tudnék...

    Valami sejtés vagy valami ötlet részedről vagy bárki más részéről?
    Elképzelhetetlennek tartom, hogy akik hasonló Huawei-t kaptak a mostanában bekötött nethez, azoknál nem jött elő ugyanez a szitu...

    Valaki tudna segíteni???

Új hozzászólás Aktív témák