Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
turho
addikt
válasz TeeJay #112096 üzenetére
Nekem mindig gond volt, lehet hogy kilógok ezzel a sorból. Minden plusz felesleges 15 wattos dobozka. A Telekom beltéri egységet ugyanúgy utáltam. Nem is fizetünk keveset, fogyasztók is, meg kell oldani az esztétikus elhelyezést, stb...szerintem 1 db normális eszköz értelmesebb volna. Aztán az is lehet, hogy ezzel a véleményemmel magam vagyok az egész univerzumban... de bizonyos baromságokat nehezen emésztek meg.
Inkább vennék most 1 db eszközt, minthogy vegyek egyet a másik MELLÉ, merr fostalicska.
Hja, vagy majd körbeüljük, 2 méterig tök jó a wifi, 88 Mbiten.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
akaszajanos
tag
válasz TeeJay #112096 üzenetére
De érdekes, a Telekom meg tudja ugrani ezt a bravúrt, ráadásul ugyanezért a pénzért, szintén optikán. De persze, a Digitől nem lehet ezt elvárni, hogy használható ONT-ot/routert adjon.
A román DIGI-korszakban, azért a nagyon baráti havidíjért tökre elnéztem, hogy ezen spórolnak. Most, hogy felhúzták ugyanannak a szolgáltatásnak az árát kétszeresére egy év alatt, rohadtul nem fér bele. Pont. Adjanak csak egy normális, wifi 6-os routert felár nélkül.
De magyar cégtől az áremelésen kívül nem várok csodákat.
[ Szerkesztve ]
M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
4Grider
nagyúr
válasz akaszajanos #112104 üzenetére
A mi címünkön 5842 Ft-ra jön ki a havidíja 12 hónap hűséggel Wifi6 eszközzel a Digi optikai net havidíja. A Telekomé pedig ettől jóval drágábbra (többet is tud), jóárasítva második szolgáltatást rendelve mellé (pl. vezetékes telefont) 5766 Ft.
-
akaszajanos
tag
válasz 4Grider #112105 üzenetére
Ezt mondom. A kamu vezetékes telefonnal (ami egy félig-meddig titkos kedvezmény) már ott tartunk, hogy egy árban van a Digi és a Telekom, utóbbi ráadásul 1000/1000. Bár aláírom, hogy utóbbit az emberek többsége sose használja ki, de mégis: jobb. És nincsenek vele olyan nyűgök, mint a 4iG-vel mostanában. Októberig voltam digis érdemben, de az utolsó pár hónapban már a pokolba kívántam, amikor rendszeresen lehalt, elszállt a külföld meg ilyenek.
Én tényleg sajnálom, hogy ide jutottunk, de nem is vártam mást a magyar térfoglalást követően. Az élelmiszer-kiskereskedelemből már megtanultuk, hogy ami magyar, az drágább, de legalább pocsékabb is.M1 MacBook Air / iPad Air M1 2022 Celluar /iPhone 13 Mini / Watch 7 45 mm / AirPods Pro 2 (USB-C)
-
turho
addikt
válasz Protezis #112107 üzenetére
A 300 ft volt itt a legkisebb probléma, ha mögélátsz...de nem is szemetelésnek szántam, ez egy valós "hungaricum". Az meg kifejezetten dühít, hogy a sok "jóvanazúgy" sokra megy-ment, azért tart itt kis hazánk, ahol. Majd valahogy egyszercsak lesz eszközcsere. Csak bedöglik....
Amint látod OFF-ba raktam, illetve lezárom a témát.Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
Dragon3000
veterán
válasz turho #112109 üzenetére
A saját router akkor is jó, ha pár beállítást módosítanál, mert szükséged van rá. Az ont esetében is lehet, de egy frissítés vagy újra konfigurálás.... esetében minden beállításodat el felejti és kezdheted előről, ha sokszor van gond a néztél, amit jelentesz is, akkor ez elég sűrűn előfordulhat. Ezek miatt illetve ont csere vagy egy szolgáltató váltás esetében nem kell mindent újra állítani, elég csak a routert átkötni a másik szolgáltatói eszközre.
-
pRoject22
őstag
válasz akaszajanos #112106 üzenetére
Ez mondjuk azoknak jó akiknek opció a Telekom 1000/1000, pl ahol én alkom itt van 1000/25 Telekom ami nem biztos ,hogy jobb mint az 1000/200 digi, lenne itt elérhető 1000/1000 telekom már rég átváltottam volna.
¯\_(ツ)_/¯
-
pRoject22
őstag
válasz Dragon3000 #112113 üzenetére
Mondjuk nekem hűség nélkül a max HD csatornával az 1000/200 6900 ft, hasonló TV-vel az 1000/25 Telekom kb 9000 ft lenne, szóval elavultabb hálózaton drágább lenne, olvasgattam redditen akinek ilyen net van az is panaszkodik, egyelőre nincs nagyon hova menni innen.
¯\_(ツ)_/¯
-
lugosi
MODERÁTOR
Másnál nem gyógyegérkedik a digis vezetékes net? FTTH net, ketten lennénk itthon homeoffice-ban, 10-15 percenként elmegy, és csak az eszköz ki-bekapcsolás oldja meg. Átváltunk mobilnetre mára, ez "oké", de ismert esetleg valami központi hiba, vagy csak most ilyen nap van?
-
MadMancs
veterán
válasz Dragon3000 #112113 üzenetére
Neked is szerencséd van, itt még nincs is Telekom. Csak digi és a hulladék Voda.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
TeeJay
félisten
válasz akaszajanos #112104 üzenetére
T sem mindegy melyik ONT-t kapod és ott sem hibátlan az AX router sem. Szüleimnél az van tudom mit beszélek. Beépített antennák sosem lesznek olyan jók mint egy 4 vagy 6 dedikált antennás bika procis Asus router
Bridge módra ráadásul ott nincs is lehetőség az IPTV miatt
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
r3dsnake
nagyúr
Szeged teljesen off.
-
spiritex
veterán
válasz lugosi #112115 üzenetére
Nálunk is (Szeged - optika) folyamatosan megszakad ma délelőtt óta pár percekre, aztán visszajön magától, nem kell újraindítani semmit, de munkára nem használható. Mi is ketten mobilról osztott hotspotról dolgozunk...
Egyébként ilyenkor itt lehet megnézni, hogy általános-e a probléma:
[link][ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
-
realyzee
csendes tag
Most beszéltem telefonon, állítólag egész Szegeden jelen van már a hiba, most jutott el arra a szintre, hogy érdekli a vezetőséget, és kivizsgálják a dolgot.
-
TeeJay
félisten
válasz turho #112130 üzenetére
Ajándék lónak (wifi) ne nézd a fogát (jelerő+stabilitás+kényelmi funkciók).
Ilyen ez a szolgáltatói mindenbe eszköz. Mancika néninek tökéletes a torta receptet laptopon megnézni de ha komolyabb igény van akkor nem kell idegeskedni hogy normális router kelleneMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
realyzee
csendes tag
válasz pRoject22 #112135 üzenetére
Itt szakad, igazából egész szegeden, most olyan ismerősök is írtak, akiknek eddig rendben volt. Valószínű nálad a szakadás mást jelent.
A ZTE-nél valóban nincs meg ugyanaz a jelenség, itt csak felmegy 30%-ra a packet loss, aztán vissza 0-ra, de nem dobja el a le/feltöltést mint a huawei ONT.
Viszont bármilyen packetloss érték ami nem 0, az nem normális egy optikai kapcsolaton. -
Protezis
őstag
Én kb. 1 hete monitorozok több dolgot, helyileg Szeged. 0/24-ben futnak az alábbiak:
8.8.8.8 (Cloudflare) ping 20 másodpercenként, 10 sec timeouttal:
Amióta kisimult, azóta napi 1-3 hiba van csak.193.41.47.210 (bix.hu) ping 20 másodpercenként, 10 sec timeouttal:
Amióta kisimult, azóta napi 2-3 hiba van csak.10.0.0.1 (OLT) UDP 33434:
mióta monitorozom (néhány napja), azóta nincs hiba.Nem tudom, hogy mitől javult meg 25-én, a jelenlegi helyzettel ki tudok békülni.
-
MadMancs
veterán
válasz Dragon3000 #112124 üzenetére
Mondjuk igen, őskorszak .
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MadMancs
veterán
Digi se makulátlan.
Egyre több az 1-2 perces szakadás. Az az egy szerencséjük húgy nem igazán érdekel.
Mobilon ha szakad vált mobilnetre (korlátlan), ezen kívül többnyire TV-n használ netet Netflix, YouTube, HBO Max, Disney+. Ott még van annyi buffer hogy ne okozzon gondot.
Voda felénk eszméletlen instabil, többször rossz mint jó.
Az üzleti előfizetésem Hitronnal mondjuk mondhatni stabil volt. De már üzletieket is cserélik ConnectBox másolatra ha nincs fix IP. Illetve a 30mb up is édeskevés volt.
-
19ati93
senior tag
Totál semmi net kb 10 perce már. Gyömrő. Másnál jó?
-
Dragon3000
veterán
válasz MadMancs #112139 üzenetére
Szerencsére itt semmi gond nincs a digivel, de azért jó lenne, ha elérhető lenne a telekom optika is, akkor legalább lenne választék, bár akkor tuti, hogy már átmentem volna, mert alap telefonnal szinte ugyanannyiba kerül a net és a sokkal gyorsabb feltöltés nem lenne hátrány, illetve a telekomnak jobb a külföldi elérése.
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Másnak se vonta le a digi a havidíjat?
Csoportos beszedéssel megy, hó utolsó napján szokták, most elmaradt...Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
garga01
őstag
@Szeged, én szintén Rókuson lakok, nálam a szűrő csere (vagy lehet az osztó akármi amit újraindítottak) megoldotta, legalábbis szerda délelőtt még jó volt a teams, nem szakadt meg a hang. Nálam szintén ZTE F660 van, ilyen mintás szellőzőrácsú, aminek a webif-ébe lehetetlen belépni . Azóta meg nem dolgozok, majd jövő héten kiderül van-e gond. De ha lesz, hívom az üf szolgálatatot megint, csak már látom előre a süket dumát, hogy kössem ki a saját routert, biztos azzal van a gond...
[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
garga01
őstag
válasz pRoject22 #112146 üzenetére
Hát én beírtam már a MAC cím utolsó 6 karakterét, azt se fogadta el
Amikor a saját routert kiiktattam, próbálkoztam belépni, sem a D-SN sem a GPON SN -t nem fogadta el, és a szokásos digi-user variációkat sem. Nyomtam neki egy resetet, az se oldotta meg. Na itt hagytam rá, hogy akkor nem vagyok rá kíváncsi.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest