Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AstraCDX
senior tag
-
AstraCDX
senior tag
Bocs, lehet, sőt biztos nem vágom úgy a témát, mint te, mert nem ástam bele magam .
És meg is van, hogy mi tévesztett meg .Árusítanak 8GB RAM-ot Dual, és Single Channel kiszerelésben is .
Ezekből a Single Channel egy modul, a Dual Channel pedig két modul, tehát 2 x 4GB .
Lassan de biztosan azért tisztul a fejemben a kép !Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
Kérdés !
Van két 4GB-os RAM modulom .
1. SK hynix HMT451S6AFR8A-PB (5. hét / 2014)
2. SK hynix HMT451S6BFR8A-PB (14. hét / 2015)Van/lehet ezek közt különbség a gyártási időn, és az "A", és "B" betűn kívül ?
Üdv.
Astra
-
törölt tag
válasz Pyttawrx #70860 üzenetére
Nem biztos, hogy a kérdező a hibás, inkább a parasztvakítós webshopok, akik kitalálták, hogy 2 darab ramot egybecsomagolnak, és ráírják, hogy dual channel, plusz rátesznek 20% extra árrést..
Ez majdnem olyan, mint a durex koton alá odaírják, hogy aki ezt vásárolta, vett lapostetű irtót is, és ha nem tudja, kivel használja, menjen fel a rosszlanyok.hu oldalra.[ Szerkesztve ]
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok, egy 7470 néha lefagy. Általában akkor csinálja:
- amikor lehúzom töltőről, vagy
- akkus üzemmódban ha lehúzom az egeret, vagy
- bekapcsoláskor (mindegy, h akku vagy töltőn van), vagy
- alvó módból felébredéskor.
Természetesen ezekben az esetekben sem mindig fagy le, csak ha úgy állnak a csillagok.
A beépített diagnosztika szerint minden OK, akksi, memória, stb.
Win újratelepítés megoldhatja, vagy vmi hw hibára utalhatnak a fentiek? -
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Havernak a tavaly februárban vett DELL G3 3500 notebookja szűk 1 év használat után ma produkált egy ilyet:
Valszeg mátrix vagy szalagkábel hiba. Azt mondta hogy a felnyitó résznél a csatlakozás egyre azarabb lett, elcsúszott az illesztés, utóbbi 2 hétben már le se volt csukva mert recsegett-ropogott a fedél illetve a kijelző káva műanyaga elkezdett feszülni és elvált a ragasztó.
Két kérdés:
- mivel még garis hova érdemes a leggyorsabb javítás érdekében gariban leadni, ahol vette (mysoft.hu webshop) vagy esetleg a DELL-nek van itthon közvetlen szervize ahol bármilyen vételű garis gépet be kehet vinni, szóval a webshop-gyártó átfutási időt meg lehetne spórolni
- mennyire lehet ez típushiba, van esetleg ilsennel itt tapasztalat (akár G5 vagy G7 szériánál)? Azért ez így 1 év után egy 100 ezres Packardbelltől is állati cink lenne, egy 300 ezrea DELL-től pedig...[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
nagyúr
válasz GeryFlash #70865 üzenetére
Ez törés, jól látszik alul középtől kicsit balra. Ez simán lehet a széria híresen rossz zsanérjai miatt, ha helyszíni garis akkor jelentse be a Dell telefonszámán, ha meg szervizgaris, akkor google felüt és a legközelebbi hivatalos Dell szerviz legyen a cél.
Nem a haverodat bántva, de az első probléma észlelésénél a szervizt kellett volna hívni, nem tovább használni, mert nagyobb bajt csinált magának, mint szerette volna.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Francia91
veterán
Következő a problémám még mindig.
Dell Precision M4800 (i7 4930MX, Quadro K2100M, 4x8 GB RAM, 256 GB mSATA SSD):
A kezdetektől fogva volt olyan problémám, hogy a gép random lekapcsolgat alvó állapotba. Van mikor 3 napig egyszer sem, van mikor bekapcsolást követően 4-5 perc múlva (ez az általánosabb), de van mikor mondjuk 2 óra filmezés alatt gondol egyet, és megy el alvóba. Windows beállítások végignézve, mindenhol kikapcsolva az alvó állapotba kapcsolás. Akkuja a gépnek 20 perces volt, vettem eredeti gyári új akkut. Majd vettem a géphez eredeti gyári új 180W-os töltőt. Gondoltam valamilyen tápellátási probléma állhat a háttérben. A gyári új akkuval, és a gyári új 180W-os töltővel is ugyanezt produkálja a gép. Windows természetesen még az elején újra lett telepítve. A gép még akkor újra lett pasztázva, amikor hozzám került, TG Kyronaut pasztával, GPU nem megy 64 fok fölé, CPU 90 foknál megáll full terhelés folyamán. Hol lehet a probléma? Mitől kapcsolhat le alvóba így random? A 4x8 GB RAM esetleg nem 100%-ban kompatibilis egymással, vagy az inkább kékhalállal és más módon jelentkezik?"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
pohár
félisten
válasz Diák66 #70867 üzenetére
ráadásul ezek LCD kites notebookok már, külön LCD-t (sem egyéb LCD-hez tartozó komponenst) nem tudsz cserélni, ha a törés előtt javíttatta volna, azt még valószínűleg elfogadta volna a DELL, így, hogy a kijelzőt is bereccsentette emberünk, 99.9%, hogy el fogja utasítani a garanciális javítását a gyártó
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz Tsebacsi #70873 üzenetére
a nem cserél törött LCD-re? én nem találkoztam még olyannal, hogy elfogadták volna, de ki tudja... csoda bármikor történhet
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
RWD
tag
Sziasztok, BUÉK!
Van egy DELL 5590 Latitude laptopom. Az elmúlt héten frissítettem WIN10 verziót (xx ezer évesről 20H2-re), illetve kapott naprakész drivereket is a Support Assist segítségével. Azóta egy apró probémám van.
Ugyebár van egy olyan energiagazdálkodási lehetőség, hogy a kijelző kapcsoljon ki "x" perc tétlenség után (tehát nem alvó mód, csak display off). Szimplán a laptopot használva jól működik a dolog, elalszik a képernyő 5 perc után, gombnyomásra felébred.
Viszont. Van egy TB15 Dell dokkolóm, hozzácsapva két P2419H Dell monitor. Amikor ezen a dokkolón keresztül dolgozom, a monitorok nem térnek vissza a kikapcsolt állapotból.
Érdekesség, hogy ha ilyenkor leszedem a dokkolóról a lapost, és félnyitom a kijelzőjét, akkor sem tudom "felébreszteni", csak a hard reset marad.
Próbáltam már mindenféle driver frissítést, túrkáltam a power managementben, engedélyeztem az USB eszközöknek hogy megszíktsák a sleep módot (de ugye ez itt nem releváns), stb stb.
Vagy valamelyik driver (bios?) update tehetett be neki, vagy a win10, más logikát nem látok benne. Egyedül az gyanús, hogy dokkoló+monitorok nélkül nincs semmi baja.
Azóta frissítettem még WIN-t, 21h2-re, de nem segített.Mit gondoltok? Elég bosszantó a szitu. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
RWD
tag
Update:
Megpróbáltam még egyszer, nem csak dokkoló+külső monitor megoldással csinálja, hanem sima laptophasználat mellett is. Tehát képernyő off, és utána sosem tér vissza a kijelző. A gép megy, világít a billentyűzet is. Érdekesség, hogy ha a kijelző sötétedés azonnali pillanatában nyomok egy billentyűt, még vissza tudom hozni. De 2-3 másodperccel a sötétedés után már reménytelen, csak a hard reset marad. Viszont így most szerintem kizárható hogy dokkoló, megjelenítő, usb, stb driver gondja lenne.
Még egy plusz infó:
Kb 1 héttel a hiba megjelenése előtt kapott a lapos plusz 1X8GB ramot a korábbi 8GB mellé. Minden jól működött, míg nem elkezdte csinálni ezt a "fel nem ébredős játékot", plusz néha dobott kékhalált is, de csakis gép lekapcsolás közben, vagy képernyőalvás közben. A hibakód: "whea_uncorrectable_error".
Morogtam is magamban, egyszerre két hibajelenség. A kékhalálra a RAM-ot tippeltem, viszont hiába vettem ki ma reggel a helyéről a RAM-ot, ugyanúgy bedobta az imént a kékhalált, amikor próbáltam volna életre kelteni a kijelzőt. Tehát a kékhalál összefügg az alvó kijelző problémával, és nincs köze a RAM-hoz. Egyik szemem sír, a másik...mi a lótúró lehet vele?
Most újra ráfrissítettem a legutóbbi BIOS-t, de szerintem nem segít rajta.
Persze nem kötelező a képernyőkikapcsolás lehetőségével élni, de szeretnék a végére járni, lévén eddig jól működött. A RAM-ot egyelőre nem raktam vissza, de ezek szerint nyugodtan visszamehet.[ Szerkesztve ]
-
RWD
tag
válasz Tsebacsi #70878 üzenetére
Az frankó...garis még a laptop, gondolom akkor érdemes jeleznem a supportnak. A RAM-ot teljesen normálisan szereltem be, még ESD kesztyűt is használtam közben. SSD-hez hozzá se nyúltam. Lehet teljesen véletlen egybeesés a hibakód megszületése és a többi tényező?
Illetve arra emlékszem még, hogy múltkor lent maradt a csomagtartóban a laptop, táskástul mindenestül. Eléggé áthűlt szegény, de szigorúan megvártam míg átmelegszik szobahőmérsékletre, és utána kapcsoltam be. Bár megmondom őszintén, nem tudom hogy ez az eset az első hibajelenség előtt vagy után történt.[ Szerkesztve ]
-
RWD
tag
válasz Tsebacsi #70882 üzenetére
Köszi szépen. Egyetértek, nem kötöm az orrukra ha nem muszáj. Meg hát nincs is most benne a lapka.
Btw szerintem sem azzal lesz a gond, nem féltéglával bontottam meg a gépet..
Megpróbálok még egy BIOS downgrade-t, hátha okozok valamit vele. Tényleg érdekes, hogy a win10 és a driverek/bios frissítése után kezdte el csinálni.[ Szerkesztve ]
-
hhgygy
senior tag
Mielőtt bármit csinálnál, nekem is 5590-esem van és ugyanez a jelenség volt rossz Intel vga driver miatt. Próbáld meg frissíteni, vagy ha a legfrissebb van, akkor eggyel régebbit feltenni. Nálam emiatt vagy fél évig le volt tiltva a driver frissítés a Windowsban, amíg nem javították.
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
poptartcat
csendes tag
Sziasztok,
Erdekelne egy XPS 15 9510 (2021), de google alapjan itthon ezt nem nagyon aruljak. Van valami javaslatotok honnan lenne ezt erdemes beszerezni? US billentyuzettel kellene.
Koszi
-
GeryFlash
veterán
válasz Tsebacsi #70873 üzenetére
Nagyon szépen kösözönöm neked is és Diák66-nak is Igen, utólag ő is elismerte hogy hülyeség volt ignorálni a problémát. Holnap felhívja a DELL telefonszámot, téged milyen esetben kereshetlek? Garisnak biztos garis, 11 hónapja vette
Szerk: ja látom pohár kolléga hsz-ét hát reméljük nem.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
RWD
tag
válasz hhgygy #70884 üzenetére
Siker (kopp kopp)! Köszi a tippet, remélhetőleg ez volt a baja.
Egy kis útmutató, ha más is hasonlóval szenvedne.
[link]
Nem akarom elkiabálni, de amióta a 9171-es drivert feltettem, tökéletesen "fel tudom ébreszteni" az alvó kijelzőket. Legyen az külső monitor vagy maga a laptop kijelző. Egyelőre kékhalál se jött, remélem most már rendben lesz.
Köszi még egyszer a tippeket[ Szerkesztve ]
-
somé
őstag
Régóta egy Vostro 1015-öt használok, Core2Duo T6570-es CPU-val. Már SSD van benne egy ideje, de a CPU-t is szeretném cserélni erősebbre, melyik sorozat lenne jobb, T8xxx, vagy T9xxx? Köszönöm!
Tech-No-Logical World.
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok,
Előre is elnézést, tudom nem ide tartozik 100% ban, de talán itt vannak a legjobban hozzáértők is
Abban szeretnék segítséget kérni hogy egy Dell Optiplex 760 SFF Melyik a legerősebb CPU ami belefér és persze működik is vele utánanéztem a neten, de elbizonytalanodtam.
Itt az írják hogy a táp miatt a Core 2 Quad nem megy bele.
Jól értem akkor hogy a Core 2 Duo E8600, 3.33GHz a max és legerősebb ami belemegy?Illetve ennél a gépnél mennyire érdemes az intel Xeon-t belefaragni? Van valakinek ezügyben tapasztalata?
Köszönöm előre is a segítséget
Üdv,
Z
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Atlantisz48 #70894 üzenetére
Szia, valóban nem ez a topikja egyátalán.
Én mésik gépbe faragtam be xeon cpu-t, de csak azért mert rámrgat Évekig stabil volt, és gondolom, h most is az.Talán itt lesz másnak tapasztalata:
[link] -
Ablakos
őstag
Az adaptive mód beállítása csak a BIOS-tól függ? 50-95 értékekkel van beállítva, de nekem 100%-on tartja az akkut, mint a beton, ha be van dugva a töltő.
-
Tim82
félisten
válasz Atlantisz48 #70894 üzenetére
Van konkrétabb szaktopik is: Dell asztali gépek
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
balazs1022
őstag
Sziasztok fórumtagok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Történet: Felszabadult egy SSD-m és szeretném a párom laptopjába beüzemelni. A CD/DVD meghajtó helyére tettem be az SSD-t és erre szeretnék egy win10-et fölrakni.
Az alany egy DELL Vostro 1015. Már hetek óta küzdünk egymással.
Egyszerűen a boot nem látja a külső meghajtót, folyton csak a belsőre hivatkozik. (Telepítéskor kivettem belőle az Internal HDD-t)
Ezt írja ki:
A boot sorrend amúgy helyes a bios-ban:
És az ssd miatt AHCI van beállítva:
A windows telepítő elindul USB-ről. Fel is tud települni. (Mindent formáztam a gyári telepítővel)
De amint kiveszem az pendrive-ot megint nem látja a DVD meghajtóban lévő SSD-t.:
Ha beledugom a Rufus-sal előkészített pendrive-ot, akkor betölt a windows:
De amint kihúzom és kikapcsolom vagy újraindítom a gépet, megint nem látja a meghajtót.
A bios beállításokat már végig zongoráztam, nem találtam megoldást. És sajnos a meghajtók sem cserélhetők fel, mer más a csatlakozásuk. Az internal: az ATA, az SSD: SATA
Én már kezdem föladni...
Kinek van még esetleg ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Mini PC
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Satisfactory - Epikus bolygóiparszimulátor FPS
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest