Új hozzászólás Aktív témák

  • #33253120

    törölt tag

    válasz Fricu #133995 üzenetére

    Nem kizárólag a betegnek kell, hanem mert a lappangási időszakban mindenki lehet potenciális hordozó. És ők ne fertőzzenek. Nem, ott az egyetemen nem mindenki idióta, hanem mivel ott jelentősebb a fertőzésveszély, csökkenteni kell a továbbadás lehetőségét. Aki meg beteg, vagy annak érzi magát, az ne sebészeti maszkot viseljen, hanem telefonáljon a háziorvosának a további teendőért.
    És kb ennyi.
    Nekem is FFP2 van itthon, én egyszerűen kivettem a szerszámosból. Melóban szoktam használni porterhelt helyen, emiatt mindig van itthon jó pár darab. De, bár ezen a héten az FFP2 a király, a múlt héten még mindenhol az volt kommunikálva, hogy az nem nyújt megfelelő védelmet, mert arra az FFP3 a jó. És annak ellenére, hogy szemen keresztül is felveheted a bajt, szinte sehol nem rakják ki ajánlásba, hogy azt is védeni lenne szükséges.
    Ha rádliheg valaki, akkor sebészeti szájmaszkon keresztül simán elkapod, de elkapod akár az FFP3-on keresztül is, ha nincs rajtad egy 200Ft-os kertészeti védőszemüveg.
    Nem kell túlgondolni, mert tényleg nem bonyolult. De az FFP1/2, a csősál, a sebészeti vagy a papírtörlőből/wc papírból/nedves kendőből/melltartóból készült maszk az nem téged véd, hanem tőled a környezetet mert senkiről nem lehet tudni, hogy potenciálisan mekkora veszélyt jelent a lappangási időszakban.

Új hozzászólás Aktív témák