Új hozzászólás Aktív témák

  • pomorski

    őstag

    Nem tudom, hogy ismeritek-e a „gond nélküli utánvételes küldés” lehetőségét, de mivel szerintem többen nem ismerik, ezért megosztom veletek az algoritmust, hátha valakinek hasznos lehet...

    0) Már párszor előfordult velem, hogy jelentkezett a hirdetésemre egy-egy friss regisztrációjú újonc 0 értékeléssel, aki meg szeretett volna venni tőlem valamit. Megegyeztünk az árban, mire a végén bedobta, hogy oké, de utánvétellel kéri. Ó WTF?! Oké, írom neki, hogy mivel nincs értékelése, és friss a regisztrációja is, ezért utalja el az utánvét árát előre (ami kb. 2000 forint), és utána elküldöm neki a többtízezer forintos cuccot utánvétellel. Erre azért van szükség, mert nem látom biztosítottnak azt, hogy az utánvétellel drága pénzen feladott csomagom át fog vevődni a címzett által! Erre jön a válasz a csávótól, hogy nincs számlája, nem tud utalni... Ez sarkallt arra, hogy utánanézzek az utánvételes küldésnek alaposabban.

    Szóval ezeket ókumláltam ki:

    1) Jelentkezik a vevő, aki utánvétellel akar vásárolni tőlem. Mondom neki, hogy oké, de ehhez meg kell hirdetnem a terméket a jófogáson háztól-házig opcióval.

    2) Kerítek egy megfelelő méretű dobozt, amibe a cucc belefér, ezen dobozt lecentizem, a tömegét lemérem (benne a cuccal).

    3) Meghirdetem a cuccot a jófogáson a háztól-házik opcióval, az árhoz beírom az eredeti ár háztól-házig opcióval megemelt összegét, -ez jelenleg kétezer-párszáz forint. A küldemény méreteit, tömegét megadom a jófogás megfelelő rubrikáiban, illetve a felvételi címet, számlaszámomat, stb.

    4) Elküldöm a vevőnek a jófogásos linket.

    5) A vevő jelentkezik a jófogáson arra a hirdetésre, amit direkt neki hoztam létre. Kapok egy e-mailt a jófogástól, melyben informálnak arról, hogy valaki meg szeretné venni a termékemet. Jóváhagyom az eladást. (A jóváhagyás után a vevő tölti fel a rendszerbe a szállítási adatait.)

    6) A csomagért a GLS jön és a feladáskor nem kell fizetnem egy kurva fillért sem. (Előtte e-mailben megírják, hogy melyik nap jönnek érte?! A GLS érkezéséig a dobozt lezárom.)

    7) Ha a csomagot átveszi a címzett, akkor a GLS a lét a számlámra utalja pár napon belül.

    8) Ha a csomagot nem veszi át a címzett (amitől a legjobban tartok), akkor visszahozza a GLS a csomagot, és amikor ideadja, akkor nem kell fizetnem egy kurva fillért sem.

Új hozzászólás Aktív témák