Hirdetés

Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    válasz Rony949 #2336 üzenetére

    A 2. mindenképp könnyebb mint az 1. már csak azért is, mert bármikor visszatudsz warpolni Majulába fejlődni, fejleszteni, itemeket venni. Ez egy kezdőnek hatalmas segítség, nincs az, hogy ott kolbászolsz valahol (mint pl. 1-ben fertővárosban) és fogalmad sincs, hogyan juss ki, a karaktered meg underleveled szóval szopinyali van. A 2.-ben simán csak visszawarpolsz és elmész valahová farmolni, nem vagy helyhez kötve. Bossok is könnyebbek.

    A 3 egy érdekes dolog, mert miután 2X végigvittem az 1. részt, majd sok idő után újra a 2. alapjátékot, és nekikezdtem a 3-nak, hát az első pár helyszínen annyit szenvedtem meg haltam, hogy kétségem nem volt afelől, hogy ez a legnehezebb rész. Annyira más az irama, pedig a BB-t is végigvittem párszor anno, de annyival agilisebbek az ellenfelek, hogy sokkalta kiszámíthatatlanabb a játék. Az 1-2-ben ha belegondoltok, rengeteg ellenfél és boss annyi, hogy strafelni kell körbe körbe körülötte belockolt kamerával és kész, nem fog tudni hozzád érni. Csak egy példa: Vendrick is ennyi, beállsz a bal lábához és forogsz vele, majd minden ütése után rácsapsz 2-3-t. És igen a sokak által említett és rettegett Pursuer is easy mod ha belockolod és csak forogsz körülötte, nem fog tudni megütni, legkönnyebb boss. Sima exploit mindkét játék ezzel a taktikával. Na és itt jön a csavar, hogy a 3 már annyival modernebb, hogy ezt nem lehet benne megtenni, ott tényleg a reflexeidre vagy utalva, nincs bevett tuti séma amit ráhúzhatsz 10/8 bossra és működne. A mezei ellenfelek is gyorsabbak, váratlanabbul támadnak, kiszámíthatatlan movesetjük van, soknak 1 végigjátszás alatt sem fejtettem meg hogyan kerüljem ki a támadásait. (Fa bossos pályán a korsót cipelő nagynövésű legények pl. nem tudtam kiismerni őket)
    Ráadásul a 3-ban van egy iszonyat idegesítő mechanika, ami a másik kettőben nincs és ez a bleed!!! Kapsz egy bleedet és amíg meg nem halsz így 10 secenként lerobban a 1/3-d HP-d. Persze növénnyel megszüntethető, de ha épp nincs nálad, vagy nincs belőle ennyi, akkor véged. Volt pár pálya amin emiatt végig kellett szaladnom, hogy mielőbb a bonefire-hoz érjek.

    Szóval ezek miatt nálam a 3 a legnehezebb rész, utána az 1 és végül a 2 a legkönnyebb.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák