Új hozzászólás Aktív témák

  • Kai_Rong

    senior tag

    Lementek a DLC-k is, átb.sztak a Redditen, dehogy volt ez 15-20 óra :D Egyenként olyan 3-4 óra volt, és ebben azért exploration is volt bőven, mindent is összeszedtem. Mondjuk a bossok nagyrésze lement 2-3 próbálkozásra, szóval ott se nagyon ment el az idő.
    Igazatok volt, tényleg a DLC-k voltak a játék legjobb részei.

    A Sunken King DLC fullosan olyan volt, mint valami brutálerős Zelda dungeon ezekkel az obeliskes puzzle-ökkel. Itt volt először olyan igazi "wáó" érzetem, mint a DS1-ben, nagyon ügyesen meg tudták oldani a map összekapcsolását, ez azért az alapjátékban a legtöbb esetben nem jött össze. A bossok is szórakoztatók voltak, de nem volt semmi durvulás. Mondjuk mikor Elana az utolsó 20%-nyi HPjánál már a harmadik szart idézte le, azért nem voltam nagyon boldog, de teljesen kiszáradt Estus Flaskkal sikerült elsőre lehozni. A sárkány is cool volt, olyan volt, mint az alapjátékból az Ancient Dragon, csak szteroidokon, de hát esélye se volt, az Elden Ringben annyi sárkány bossfightot csináltam, hogy a forgatókönyvet már kívülről fújom. Sokat anyáztam a DS1-es double bossfightok miatt, aztán itt sikerült emelni a tétet a hármas bossfight-tal, ráadásul sikerült igazi olcsójánosokat összepakolniuk, egy Havel-klónt, egy Anor Londo sniper archert meg egy "rádnézek és máris bleedelsz" dexmastert :D Szerintem itt töltöttem el a legtöbb időt, fogócskáztunk perceken keresztül, míg végül csak Havel maradt. Nem lennék őszinte, ha azt mondanám, hogy ezt bármikor szívesen játszanám újra :P

    Az Old King is fasza volt, főleg a bossok, Fume Knight feljött Artorias mögé a második helyre a legjobb DS bossfightok sorába. Sir Alonne a.k.a. Sephiroth is bitang hangulatos volt, de ott sajnos a hozzá vezető út jól összefoglalta a DS2 játék alapvető problémáit. Telerakták a pályát idegesítő ellenfelekkel, rohadtul nem lehetett mellettük elfutni, muszáj volt minden egyes alkalommal harcolni velük. Szerintem többször haltam amúgy meg a bosshoz vezető úton, mint magánál a bossnál. De a harc legalább kárpótolt érte, igazi big katana vs big katana összecsapás volt.

    Az Ivory Kingnél szerintem már way overlevelled lettem, a normál meg "teknőshátú" jeges monszták egy ütésből haltak meg, a gólemekbe meg hármat kellett csapni. Mondjuk a hócica boss meg ráébresztett arra, hogy a 35-ös vigor kevés lesz a boldogsághoz, meglepő módon ez a bossfight ment a legkevésbé jól, sokszor haltam és korán. A pályadesign amúgy itt is marha jó volt, és nem éreztem slognak, hogy a kiolvadás után újra végig kell caplatni a korábbi mapon. A DLC final bossa már egy igazi pushover volt, cserébe a mechanika tényleg egyedi volt, hogy ki kellett "csalogatni". Mondjuk mindenki tudja, hogy ebben a DLC-ben az igazi rettegett ellenfél nem is akármelyik boss, hanem a hósündisznó. Sonic is megirigyelné azt a mészárlást, amit ezek leműveltek, fú de gyűlöltem őket, főleg ott, ahol nem lehetett őket íjjal leszedni :D

    A másfél speedrunon is túl vagyok, szóval csillant a platina a PS-en. Ha tudja az ember, hogy hova kell menni, akkor tényleg nagyon gyorsan a végére lehet érni.

    Nehéz lenne megmondani, hogy melyik tetszett jobban, a DS1 vagy a DS2. Sztoriban szerintem a DS2 jobb volt, legalábbis nekem a lore itt jobban tetszett, mint az első részben. Tényleg sok f.szság mechanika van benne, ami nagy dózisban frusztrált. A Hollow-vá válás és HP bar csökkenés mondjuk szerintem pont nem osztott / szorzott, aki zavart, az vagy Human Effigy-zett a fontosabb csaták előtt, vagy pedig volt gyűrű, ami negligálta a problémát. A clunky hitboxok meg a világ végére is követlek ellenfelek azért nem nyerték el a tetszémet. A Gutterben konkrétan volt egy Hollow, aki a pálya elejéről a második bonfire-ig követett - díjazom a kitartását, de néha amiatt kerültem szendvics gangbangbe, mert azt hittem, hogy a mögöttem lévőket már rég leráztam, aztán amíg az előttem lévőkkel harcoltam, azok is utólértek. Ezt valahogy a technikailag kevésbé kiforrottabb első rész sokkal jobban tudta kezelni, ami számomra egy kicsit meglepő. A DLC-k viszont sok mindenért kárpótoltak, ott szerintem mindegyik content jobb, mint az első rész.

    Ma este szerintem elkezdem a DS3 Fire Fades editiont is, tényleg kíváncsi vagyok, hogy a legjobb Dark Souls játék milyen.

    PSN ID: KaiRong-Sama / Switch ID: SW-2173-7086-2044

Új hozzászólás Aktív témák