Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
Tapasztalatból...
nekem konkrétan 0 fokot jelent h. alapon ketyeg a venti vagy üvegelem...
illetve egy ismerősömnek a push-pull némi "átépítés" után nem fért már el, vissza lett rakva a sima "push" verzió. Hidegebb lett ~4 fokkal a procijaEzen kívül tesztelgettem a H100i -t már pár felálással.
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
én hagyom, hogy vezérelje a pumpa > profil levéve silentre.
(így nem tekergetek gyakorlatilag semmit)4,6 -ra húzott 3370K Crysis 3 multi alatt 51 fok, ventik pedig szépen csendben hangtalanul épp csak forognak.
Pedig elvileg nem is vízhez valóak... a Swif2 120p elvileg házhűtők inkább[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
nTopee
csendes tag
<-- Ha esetleg valaki kedvet kapna itt vannak IDLE tempjeim egy h100i-vel. Szerintem ahhoz képest hogy a készreszerelt procihűtőket szidja mindenki, egy olyan gépbe ahol egy reális játékhoz való tuning csak az igény (legyen szó 4-4.5ghz-ról), és ráadásul (pl én esetemben) se az alaplap(sabertooth) se a videókártya(asus directCUII) nem vízhűthető, szerintem fölösleges egy komoly vizes rendszert összerakni. Végül több mint 10 fokot nyertem léghűtésemhez képest, full loadon se melegedik 55fok fölé a proci. tuningolni még nem akarok amíg nem szerzek NB hűtést mert jelenleg 65-70fok aminek egy túlfesz nemhiszem hogy jót tenne.
-
nTopee
csendes tag
A radi a helyén van a ház tetején a két venti pedig a házból húzza ki a meleget(gyári ventik)
-
CoDWaW07
őstag
Üdv mindenkinek!
Új processzorhűtő vásárlása előtt állok, a gyári ventit szeretném lecserélni, és elég olcsón tudnék szerezni egy Corsair H50-es hűtőt.
Szerintetek érdemes lenne beruházni rá? Egy Phenom II X4-et kéne lehűtenie, esetleg tuninggal.
Mikre kell egy ilyen hűtőnél figyelni? Vannak gyerekbetegségei? Ha mondjuk egy ilyen cpu hűtő elkezd ereszteni azzal tönkrevágja a gépet, vagy olyan folyadék van benne ami nem okoz zárlatot?[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
eszakas
senior tag
-
CoDWaW07
őstag
válasz CoDWaW07 #3562 üzenetére
Még ennyivel kiegészíteném: A gyár ventit lecserélném, tudnátok esetleg halk, de elég hatékony ventillátorokat mondani? Vagy ilyen vent nem létezik?
[ Szerkesztve ]
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
kungzi
veterán
válasz CoDWaW07 #3565 üzenetére
Coolink Swif2 120p
vagy a prémium kategória, ami eredetileg radikra van tervezve: NOCTUA NF-F12 PWM
-
nTopee
csendes tag
-
kungzi
veterán
-
nTopee
csendes tag
Így kell megcsinálni... 10:28nál mutatja a hőfokokat...
-
CoDWaW07
őstag
kungzi, z4, köszönöm a válaszokat
Még annyi kérdésem lenne, hogy megéri H50-et venni?
Illetve lehet hülye kérdés, de van valamilyen veszélynek kitéve a gép? Pl. ha elkezd szivárogni akkor zárlatot csinál,stb?●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
nTopee
csendes tag
válasz CoDWaW07 #3572 üzenetére
Ha szivárog már a dobozban észre fogod venni, bár erre szerintem még nem nagyon volt példa.Az egyetlen veszély hogy megáll a pumpa de szerencsére már a hővédelme is jó a gépeknek, ha gáz lenne vele a géped lekapcsolná magát még sérülés előtt.Amúgy a corsair csak komoly gyártók termékeire adja rá a nevét, szinte kizárt hogy baja legyen, ha igen a gariztatásban nagyon korrektek.
-
Z4
tag
válasz CoDWaW07 #3572 üzenetére
szia
a h50 nagyon jó alapnak és mindenképpen jobb mint a gyári léghütés.ha további tuningot szeretnél akkor a h80i töl felfele.vagy komolyabb léghütésAz hogy mivan akkor a szivárogni kezdene azt ugy sem fogod észrevenni.de ezek jól össze vanak rakva bírják a gyürödést persze ha feszited vagy csavargatod akkor nem fogja birni
-
CoDWaW07
őstag
Rendben köszönöm a válaszokat, akkor azért igyekszem vigyázni rá beszerelésnél
Néztem a H50-esről videókat, eléggé meggyőzőek, Phenom II X4-et vitte gond nélkül 4Ghz-en
Ez az Alpenföhn Wing Boost tényleg ilyen halk? Nekem a jelenlegi Cooler Master Sickleflow 120-as már 1500 RPM-en elég hangos pedig hivatalosan 19 dB.
Esetleg Noiseblockerről vagy Akasa Viperről tapasztalataitok vannak?[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
válasz CoDWaW07 #3575 üzenetére
Hali.
Akasa Vipert szereltem most az Alpenföhn Peter 79xx edition VGA hűtőre. 1200rpm-ig csak szálzaj hallható, felette már van motor hang is. A 7970-es kártyám hőfoka nem megy 55C° felé vele. Gondolom ez érvényes a 120mm-re is.
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Grieves13
csendes tag
Na szóval úgy néz ki a kompakt vízhűtés mellett teszem le a voksom... Egy Athlont 750K-t tervezek vele hűteni. Mit gondoltok milyet kellene vennem? h80i-t vagy valami régebbi is elég? a h100 soknak tűnik, de mondjuk a h80i szimpatikus két corsair sp 120 quiet edition ventilátorral.
- Grieves13 -
-
Shokkolo
addikt
-
daveoff
veterán
válasz Shokkolo #3578 üzenetére
Hőátadó felület szinte ugyanakkora a két hűtő esetében, mert a h80i-nek dupla olyan vastag a radija, mint a h100i-nek. Ettől függetlenül a h100i-t valóban könnyebb átszellőztetni. Nekem volt mind a kettő, és pár fok eltérés van a kettő között, ami elhanyagolható.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Snip3r_HUN
addikt
Íme a végeredmény
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
Z4
tag
válasz Snip3r_HUN #3580 üzenetére
Szia
Ez H80i ugye?
Szép,látom elég tágas a ház és tisztán látni mindentGratula
-
Shokkolo
addikt
válasz Snip3r_HUN #3580 üzenetére
szép baleset
-
Snip3r_HUN
addikt
igen ez egy h80i, megtámogatva 2 db noctua ventivel köszönöm
MSI Z77 MPower , Sapphire HD 7970 OC Dual-X 3 GB GDDR5 , Corsair Vengeance 24 GB 1600MHz CL10 , Intel Core i5 3570K @4.6 GHz , Kingston Hyper X 3K 120 GB SSD + Samsung Sata II 500 GB HDD , FSP Aurum 700W , Corsair H80i , Cooler Master Storm Scout II
[ Szerkesztve ]
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
Shokkolo
addikt
válasz Snip3r_HUN #3583 üzenetére
van értelme a 24G ramnak? mármint kihasználod?
én a 3770K mellett ha dolgozok se használom ki fullra a 16-ot."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Snip3r_HUN #3586 üzenetére
jah... arra nem gondoltam
amihez sebesség kell beérem az SSD-vel (pedig az se egy csoda... "csak" egy Vertex 2, ami ráadásul még Sata2 -es).
Az SSD és Winyó update árából lett a H100 anno"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
-
Z4
tag
válasz Snip3r_HUN #3586 üzenetére
Erre már én is gondoltam és szerintem jobb mint egy SSD,csak ezt is győzni kell anyagilag
-
Snip3r_HUN
addikt
-
Z4
tag
válasz Snip3r_HUN #3590 üzenetére
nekem most 2x4gb corsair van de beújítok még 2db ra
-
Z4
tag
válasz Snip3r_HUN #3590 üzenetére
És meg vagy elégedve a H80i vel?
Nem sípol meg ilyesmi,mert sokan arra panaszkodnak hogy hamar megdöglenek a szivattyúi ?
Ugyan nekem már 4 hónapja be van szerelve a H100i de még egy rossz mukkot sem halottam,így nagyon is meg vagyok vele elégedve
És mivel nem tuningolok semmit így nekem ez elég is. -
Shokkolo
addikt
A 100i behűti lazán 4,8 -on a 3770k -mat és még csak kupaktalanítva se volt...
Normál hazsnálat / játék mellett még az 5GHz -t is bírja. Egyedül a Burn -teszt ULTRÁN rak be neki...@Snip3r:
Nekem 2*8 -as Dominator Platinum KIT-em van, "döcögnek""A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Snip3r_HUN #3595 üzenetére
És legalább mozgatja a levegőt fölöttük a 100i 2 ventije... féltem h. melegszenek pedig "alap" 1866 on mennek.
Pedig bírják a 2,5 GHz fölötti frekit is de minek?! nincs kedvem szétfeszelni a proci memóriavezérlőjét.
Jó a kompakt víz, de azért vannak határai.
Így is kazán az Ivy."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz Shokkolo #3596 üzenetére
1 venti hely van szabadon már csak a gépben , az alsó, a táp elötti. 2 db van elöl , 2 fent , 2 az oldallapon , és 2 a radiátoron Probáltam a halk típusokat összeszedegetni , a Noctua meg köztudottan halk is és hűt is Fentre meg az Artic F12 PWM bőven jó.
[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz Snip3r_HUN #3597 üzenetére
Nekem nincs sok...
elöl van egy 14es szívó, a gyári Tehrmaltake, hátul és a gyári tehrmaltake fúj kifele, meg a radin 2 Swif2 120p.lehetne még tá elé 1, oldallapra 1 meg a winyók mögé még1 de nem látom értelmát. Max a hátsót cserélni egyszer Swif2 -re... meg esetleg az elsőt is, bár a TT-k halkak és nem is rosszak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest