Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FecoGee
Topikgazda
Hátha tud valaki segíteni, neten semmit nem találtam. Amerikai kiosztású billentyűzetet vennék (US, nem UK! A kis enter billentyűs!). Preferálnám a Logitech K120-t, de végül is bármi jöhet. Nem kell gamer vagy hasonló, valami alap csak.
Köszi előre is! -
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #6756 üzenetére
Találtam egy amerikait a raktárban, itt a cégnél már be is üzemeltem ! Szerk: nem embert, billentyüzetet.
Hidd el, kell az amerikain gyakorolni. Pl. a "@" az shift+2. Mivel email címmel kell belépni a CCIE-n, ezért égés volt hogy nem tudtam hol van a @. Meg ilyenek. A pipe is az enter fölött van (shift+\). Gáz ott ezen gondolkozni, mikor 10 ticketre van két órád...
Ami még fontos: nem angol, amerikai billentyűzet van. Tehát a kis enteres. A pipe miatt nagyon nem mindegy!
Egy problémám van: az Outlook-nál magyar bemenetet szeretnék használni. De nem akarok két billentyűzetet. Tudom hogy alt+shift-tel tudok váltani a nyelvek között, de nincs rá valami kényelmesebb megoldás? Vagy akár hogy csak a PuTTY legyen angol? Ez off topik itt, de hátha valaki tud segíteni[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz FecoGee #6757 üzenetére
Igazabol a pipe-on kivul minden ugyanott van nekem, mint az amerikain, csak nincs rairva a billre, de ez nem zavar, azert is irok mar jo ideje ekezet nelkul, mert teljesen atszoktam mindennapi hasznalatban is erre. csak a pipe masik poziciojat kell megszokni majd(mindent US kiosztassal hasznalok, csak tevesen angolt irtam), azert is mondtam, hogy ha mar ott jarok, akkor en is benevezek egyre valoszinuleg
Elvileg ezzel be lehet loni alkalmazasonkent:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-desktop/how-to-asssign-keyboard-layouts-per-program/2cb3d17d-a507-477e-96a5-6dab302f7b76[ Szerkesztve ]
-
FecoGee
Topikgazda
válasz Cyber_Bird #6761 üzenetére
Igen, ezt megtalaltam, csak sajnos win7-m van .
-
fogi
tag
Sziasztok!
Adott egy kb. 20 emberes cég, ahol egy menedzselhető 24 portos Asus switchre (tud 802.1Q-t van rádugva mindenki, az Internetkapcsolat meg Etherneten jön a szolgáltató modeméről. Pár nyomtatójuk van és egymással kommunikálnak főleg, az Internetkapcsolat nem kritikus és nincs nagy forgalom rajta.
Felmerült, hogy VLAN-okkal osztályok szerint szétosztjuk a népet.
Az a terv, hogy veszünk egy 2 WAN/8 LAN portos 10/100-as Cisco routert. Router On A Stick a megoldás?
Egyik WAN porton jön az Internet, a másik subinterfacekkel rádug a switch trunk portjára?
Azért kérdezem, mert azt tanultam, hogy sávszélességprobléma miatt az életben nem használnak Router On A Stick-et, de más megoldást meg nem tudok, L3 switchet nem akarnak venni... -
crok
Topikgazda
Router-on-a-stick, ZBFW, routeren subint-ek külön zónában, zónák közt
policy, hogy ki mit csinálhat kivel (lehet csak simán inspect mindenfelé,
így azt nem szűröd, hogy ki kivel kommunikál csak azt, hogy ne bab-
rálhassa senki a másikat mondjuk crafted TCP csomagokkal, et cetera).
Esetleg ha nem ZBFW akkor sima IP Inspection. Akár egy C800-as is
elég lehet, nem ismerem az Internethasználat mennyiségét - a határ
a csillagos és.. pontosabban a felhasználás módja, a cég pénztárcája
és az előre gondolkodás a jövőre nézve (: A C800-asokban azért van
olyan, amiben ott van a 4 portos 10/100-as apró switch, amiből ha le-
viszel egy/két linket trunk-ben a switch felé akár még használható is
lehet a dolog. Ha esetleg gondolsz a jövőre lehet olyat is választani,
aminek LAN linkje van 10/100/1000-es is, WAN-ja lehet valamilyen
DSL (C86x), esetleg még WLAN is mehet bele.. Itt találsz egy bros-
súrát, amiben a Cisco ajánlása van, hogy melyik ISR G2 mekkora
WAN sebességre van kiajánlva (ZBFW-vel, QoS-el, et cetera..).
Mindent az igények és a $$$ határoz meg. De lehet ám Juniper
eszközöket is használni (; Nevertheless hope this helps.. (: -
crok
Topikgazda
VRF Lite meg Internetmegosztás globál táblából több VRF felé, hmm..
fincsi kis eset.. volt vele dolgom, senkinek se kívánom, ellenségemnek
se.. plusz ZBFW kilőve, az IOS nem támogatja, hogy a zónákban levő
interface-ek különböző VRF-ben legyenek.. Amelyikbe az első bekerült
abba megy a többi is, ellenkező esetben az interface zónához rendelé-
sekor hibaüzenet, hogy a-aa, az nem fog menni. -
FecoGee
Topikgazda
Crok, van nalatok a kozelben CCIE SP? Neztem a blueprintet es eleg rovidke a RS mellett. Allitolag magasabb a pass rate is, es nincs kulon TS szekcio. Sokan atvaltanak SP-re most RS-rol. MPLS, BGP, QOS L3VPN van az RS-ben is, hozza kell csapni a L2VPN-t, ISIS-t meg nehany egyeb dolgot, es majdnem lefedted a blueprintet...
-
tusi_
addikt
A VRF vicc volt, amikor Feco a biztonsagot emlitette, mint lehetseges ok a Vlanokert.
Amit olvastam, abbol en mast hoznek ki. A routernek van sajat switche x porttal, gondolom van rajta egy SVI. Az lehetne egy kvazi DMZ valami win 2003 server - lassan mar ingyenes - meg ha kell fajl szerver, levelezes..... a switch meg marad egyszeru Vlan 1.
ZBFW, NAT, szüres a zonak kozott az meg ahogy mondtad
eat, sleep, play, replay
-
Gesztiboy
tag
Pár hónapja összeraktam egy kb. 15 fős cégnek hálózatot. Switch-nek c2960-at, routernek MikroTik RB750-et, router-on-a-stick megoldást használva. Annyi bajom van vele, hogy a trunk-ben nem működik a native VLAN, így még egy kábellel össze kellett kössem őket, amiben csak az megy. Külön VLAN a belső hálónak, külön VLAN a WiFi-nek, MikroTik-en meg tűzfalazok, NAT-olok. Közvetlen a MT-re csatlakozik egy szerver, amin samba meg miegymás fut. Szerintem ilyen kis cégnek teljesen jó, legalábbis még nem panaszkodtak.
Cisco CCNA \ CCNP
-
-
tusi_
addikt
válasz Gesztiboy #6774 üzenetére
Ez azert erdekel majd, hogy mi lesz a router sorsa. Volt egy kis halom, 5 dolgozo, par drukker meg 2 server.
Egy cisco soho router volt a gateway, minden portjara ra volt dugva egy kis desktop switch, arrol mentek a dolgozo gepek, meg a nyomtatok.
A routert 1,5 evente cserelni kellett, mert tulmelegedett es megsult. Egy 871-es kis cisco router elonyos lehetne kesobb.
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
Gesztiboy
tag
Egy RB750 kb. 3 éve fent pihen a tetőn, kültéri dobozban, másik lent a szerverteremben, amin a VoIP forgalom megy át. Korábban volt dolgom RB411 és RB433-al, azok is jól bírták csak nem szerették, ha megnyalta a villám
Ebből kifolyólag remélem sokáig bírni fogja.Cisco CCNA \ CCNP
-
FecoGee
Topikgazda
Így buktam meg a CCIE labor vizsgán - első rész.
-
zsolti.22
senior tag
Segítséget szeretnék kérni rootguarddal kapcsolatban.
Van ez az ábra, ti hova tennétek a rootguardot, ha DLS1 a root primary és DLS2 a root secondary? Az én tippjeim:
ALS[12]: Fa0/11
DLS[12]: Fa0/7 , Fa0/9Viszont ezzel meg az a bajom, hogyha a tyúkbél DLS1 és DLS2 között megszakad, akkor root-inconsistentbe fog kerülni az egyik DLS maradék két portja és használhatatlan lesz...
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
válasz FecoGee #6788 üzenetére
èn igazabol sehova. Max ha egy usernek a szobajaba kell egy switch, amit az accessra kotunk, akkor feltennek egyet. (dasy chain)
A root guardot mindig a designated portra kell tenni, mert a root guard atol ved meg egy design portot, hogy root lehessen. ellentetben a loop guarddal, ami egy root/block portot, hogy design lehessen. (egyszerre nem is mehet a portra loop/root guard, mert tiltakozik a switch.)De mivel per vlan alapu, ezert vigyazni kell vele, hova teszed ki. Ha egy port, egyik valnon root, masikon design, akkor azon a vlanon, ahol root, ott egybol root incons lesz es kizarja magat minden egyes portjan az adott vlanbol.
Amit mondtal az jo, de akkor ha leall a link a ket DSW kozott, akkor csak az accesseken keresztul tudna elerni a root-ot, de ott van a guard, ezert dsw2 nem tud csatlakozni a vlan1 domainhoz. Viszont Vlan 2-n, ha o a root, akkor ott forwardol tovabbra is. Itt viszont dsw1 fog blokkolni a design portokon, mert o meg a vlan2 -t erne el az accesseken keresztul, de nem fog menni
Egy jol vedett rendszert csak egy Rg.tud hazavagni, az meg megtudja tenni barmikor.
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
FecoGee
Topikgazda
Ez foleg design kerdese. Jobb helyeken port-channelt tesznek a disztrik koze, minimum ket linkkel. En mindig igy csinalom. Igy megelozhetem, hogy a disztrik az access switcheken keresztul kommunikaljanak.
Root guardot leegyszerusitve ott kell konfiguralni, ahol nem akarunk a root bridge fele forgalmat tovabbitani. Ha az access switcheken szamitunk arra hogy a ket disztri rajtuk keresztul kommunikal, nem konfiguralunk root guardot.[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
Hucaby könyvből linkeltem egyszer.
Szerintem is ether-channel a legjobb megoldás linxakadás ellen. Amíg nem volt meg a LWL kábelem, addig 8-as portchannelt csináltam a swicthek között. Mint egy hárfa, úgy nézett ki
eat, sleep, play, replay
-
törölt tag
Sziasztok!
Ti biztos értetek a Pocket Tracerhez. Lenne itt valaki, aki tud segíteni? Egy kisebb hálózatot kellene összedobni, de nekem egyáltalán nem megy. Életemben nem használtam ezt a programot. Megvan, hogy minek kell benne lennie, milyen ip-k, stb...de nem értek hozzá. Ha valaki ráér és tudja, hogy mit, hogy kell össze tudná nekem dobni? Aki ráér írjon PÜ-t és a többit megbeszéljük. Nagyon köszönöm![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- OLED TV topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest