Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz HUTCHDB #126015 üzenetére

    Winner_hun budapesti viszonylatban szerintem egyáltalán nem drága, tényleg szépen dolgozik és valóban hajlamos túlvállalni magát, ezért igényel némi plusz időt.

    Az európai fafajok közül a kemény fák (tölgy, kőris, bükk) nem kimondottan alkalmasak kültérre, hamar tönkremennek. Termokezeléssel, vagy füstöléssel javulhatnak a tulajdonságaik, de sötét színt kapnak, illetve gondozás, ápolás nélkül gyorsan öregszik az esztétika.
    Fenyő jobb, de az puhafa, ezért kiszórtad.

    Egzóta fák közt van sok, ami nagyon jól bírja az európai klímát kültéren, viszont ezek sem teljesen gondozásmentesek. Teraszburkolatként használják őket kültéren, évi 1-2 alkalommal javasolt a megfelelő olajjal átkenni és akkor sokáig szép marad.
    Garappa, ipe, cabraueva, irokko, stb.
    Olyat keress, aminek az egyik oldala sima, ez legyen felül. Az élkiképzés neked mindegy, ezért abból a legolcsóbb kivitel is jó neked. Minél vastagabb, annál kevesebb alátámasztást igényel (teraszoknál 30-50 centinként szokás párnafázni, de padnál ez nem járható út). 30 mm körül vannak a legvasagabbak. Jellemzően 9-15 centi közti szélességgel és 2-6 méteres szálban fafajtól függően.
    Fatelepek kínálatát nézegesd, ott van fűrészgép is, kérheted vágva. Egy csiszolópapírral elveszed a vágási sorját, leolajozod, kapupántcsavarral vágenként 2-2 csavarral lefogod és élvezed.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák