Új hozzászólás Aktív témák

  • Beni2360

    félisten

    válasz BBéci #8142 üzenetére

    Egy szemelvény a két oldalas cikkből: Komponens vagy HDMI? Nem vita képen.
    Nos, ez ugyan önmagában igaz, de a videó D/A, A/D átalakítók és az ezekhez kapcsolódó zajcsillapító eljárások technológiai színvonala ma már olyan magas, hogy az ezeket alkalmazó korszerű készülékeknél a konverziók nem okoznak igazán látható képminőség-romlást. Napjainkban már a belépőszintű DVD lejátszókban is 108MHz-es mintavételi frekvenciájú, 12 bites felbontású videó D/A konvertereket alkalmaznak, a drágább modelleknél pedig az ennél precízebb átalakítók sem ritkák. Hogy az analóg komponens videojellé alakítás mennyire nem ront a képminőségen, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a nagyfelbontású Blu-ray és HD DVD lejátszókon is ott a hibátlan 1080i HD felbontású képet nyújtó analóg komponens kimenet.
    Konklúzió

    A fentiek alapján megállapítható, az analóg komponens jelátvitel tökéletesen alkalmas az akár nagyfelbontású képátvitelre, akár nagyobb kábelhosszon is. Ráadásul egy hosszabb komponens kábel ára sokkal megfizethetőbb, mint egy azonos hosszúságú HDMI kábelé.

    [ Szerkesztve ]

    Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

Új hozzászólás Aktív témák