Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Csabroncka #7149 üzenetére
NFS is jó, nálam bevált az SMB és a DLNA (Plex, UMS), semmilyen gondom nincs, a Plex-et hálózaton kívülről is látom. Biztos van olyan "egybe" lejátszó ami mindent visz, de én még nem találkoztam olyannal, nekem az Oppo 105 sem mindenes, nálam nem váltaná ki a Dune-t, de tény, hogy jó lejátszó.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Csabroncka
addikt
sokkal gyorsabban ki tudom szolgálni a Dune-t, még a puffert is csökkenthettem. Arról nem is beszélve, hogy azóta mennek a 192Khz-es sztereó PCM-ek is.
Olyan mindent visz kategória nincsen -sajnos-, a 105-nek is a feliratkezeléssel van baja, mint később kiderítettem."in medias res"
-
blakey
titán
válasz Csabroncka #7154 üzenetére
Legalább mindkettőnknek jó. Most működik a rendszerem, jó a hálózatom, szóval egyelőre elégedett vagyok, ráadásul NFS a munkagép miatt nem játszik, egyelőre.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #7157 üzenetére
Nem tudná kihasználni az OPPO tudását, ezért számára teljesen felesleges lenne. Képminőségéhez prémium kategóriás, hatalmas TV, de leginkább felső középkategóriás, vagy komolyabb vetítő kellene. A hangjához pedig legalább 1-2 milliós házimozi rendszer.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Flashget
félisten
válasz Csabroncka #7157 üzenetére
kell a francnak egy olyan készülék, amiből kivették az iso és m2ts fájl lejátszását.
Realme GT Master Edition
-
BBéci
legenda
Tévedés!
Az a 24 Hz csak a beépített médialejátszóról érzékelt jelre vonatkozik. A megjelenítés pulldown-nal történik, 60 hertzen.
Azok a dedikált lejátszók optikai lemezekhez készültek, azokról minden kadenciahelyes.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
Az asztali lejátszók nem arra dedikáltak, hogy fájlokat kadenciahelyesen játszanak le, lemezről minden további nélkül viszik. Mindegyik gyártó valamivel korlátoz.
Egyébként biztos vagy, hogy nem a bemeneti jelet mutatja 24p-nek? Elvileg azt kell mutatnia és ebben az esetben nem mutatja, hogy milyen frekin játsza le.
-
BBéci
legenda
Mindegyik TV, minden esetben a beérkező (a detektált) jel adatait írja ki, soha nem a lejátszási, megjelenítési frekvenciát.
Tudom, hogy tudod.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Téged nem zavar, másokat a világból ki lehet kergetni vele.
Persze az LCD tévék bekapcsolt interpolációval képesek elfedni a kadencia hibákat, azzal viszont, káros mellékhatásként artefaktok kerülnek a képre, ami még borzasztóbb, mint a 60 Hz-re erőltetett 24 (23,976) fps ricegése.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
yvsmad
őstag
És ez szerinted minden tévére egyformán igaz, kivétel nélkül?
A ricegést azt tudom, hogy mi, másoknál láttam már. Nekem eddig minden tévém tudta a 24p-t.
Olyan ricegés itt nincs. Hogy milyen borzasztó artefactok jöttek rá a képre, azt nem tudom, nekem így tetszik, ahogy most be van állítva.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A hazánkban kapható tévékre kivétel nélkül igaz. Sőt, még nem hallottam, nem olvastam olyanról, hogy bármelyik tévébe épített gyerekjáték szintű chip képes lenne 24, pláne 23,976 fps-es lejátszásra.
Az, hogy a TV tudja a 24p-t, az kizárólag külső lejátszóra vonatkozik, vagyis fogadja, kezeli, pulldown nélkül, egész számú többszörözéssel jeleníti meg. Például a 2009-es (vagy a 2009 előttiek, nem emlékszem pontosan) Panasonicok még nem tudták ezt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
yvsmad
őstag
2008-ban jelent meg hivatalosan az első BD (a Pana is), szóval a 2008-2009 volt az első évjárat. Attól még ne várjunk túl sokat. Azóta viszont eltelt 6-7 év, ami idő alatt azért fejlődött némit a technika.
A többszázezres tévébe épülő "játék" chipnek nem tudom, mennyivel kell feltétlenül gyengébbnek lennie, mint pl. egy huszonezres LG lejátszó chipjének, ami viszont tudja a natív 24p-t. Egy filléres IC-ről beszélünk, miközben az egész lejátszót ingyen adhatnák a tévé mellé, olyan arányban drágább a lejátszónál. -
Csabroncka
addikt
A nézési távolságtól is függ, minél messzebbről nézed annál kevésbé veszed észre (a képhibákat is). Mivel kis hazánkban, de más országban is nem feltétlen az optimális nézési távolságból nézik a TV-t, ezért nem hogy a 720p vs 1080p nem számít, de a kadenciahelyes lejátszás is marhára mindegy ebben az esetben.
A mai TV-k panelja rögtön kiírja a bemeneti jel felbontását és frekvenciáját, erre lehet támaszkodni.
Ellenpélda, nagyjából szerintem tudod, hogy mekkora egy 60"-os TV, oda ülsz elé 2 méterre, a kép beteríti a látótered 80%-át. Feltételezve, hogy nem a mokkát nézed rajta reggel , szerintem rohadt zavaróan észre fogod venni ha zöttyenik a kép, vagy éppen kisebb a felbontás ha nem a megfelelő a freki vagy a felbontás!
"in medias res"
-
blakey
titán
Én 2007-re emlékszem, de most nem ez a lényeg, hanem az, hogy az sem tudott 24p-t, megnéztem rajta egy-két Blu-ray anyagot és azokon szinte semmi nem látszódott, nagyon jó munkát végzett a lejátszó.
-
yvsmad
őstag
válasz Csabroncka #7173 üzenetére
Kadenciahelyes lejátszást láttam már, a nem helyest meg lehet, hogy nem ismerem fel, mert nem volt olyan amiről tudnám, hogy na ez az. Ha valaki mutatna egy olyat élőben és látnám, hogy miben tér el a helyestől, akkor talán meg tudnám mondani, hogy ahhoz képest mit tud egy 7-es sorozatú új LG tévé.
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Megnyugodhatsz a tv-k beépített lejátszója nem tud kandencia helyesen lejátszani.
A 24p amit kiír az csak a kapott jel külső lejátszóról kapva pl. BD lejátszó.
Korábbi chip témához..a gyártók nem véletlen nem akarják, hogy a tv ezt tudja ill. miért szar a hangszóróik..akkor kinek adnák el az asztali lejátszókat, soundbarokat stb. (most abba ne menjünk bele mi a különbség a "bögreszettek" hangprojektorok és fél millás hangdobozok között)Realme GT Master Edition
-
yvsmad
őstag
válasz Flashget #7178 üzenetére
Igazából egy lapostévében fizikailag sem fér el normális hangszóró. Ez tehát nem szándékos lebutítás, hanem ennyit lehet kihozni belőle. A Yamaha által kifejlesztett hangprojektor (virtuális sokcsatorna) és a sztereó soundbar (lapostévék hangjának feljavító eszköze) nem ugyanaz, teljesen más a működési elvük.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Sokkal többet is ki lehetne hozni, pl. iMac-be sokkal jobb minőségű hangszórókat pakoltak.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz Mercutio_ #7183 üzenetére
Hm már megbocsáss, de itt megmutatták, hogy mekkora dobozokat kell beszerezni!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
yvsmad
őstag
válasz Mezga Aladár #7182 üzenetére
Kb.
Szóval lehet trükközni, de sosem lesz normális a hang ekkora méretben.
Egy Bose Acoustimass doboz sem férne le egy lapostévében, úgyhogy tökmindegy. -
Flashget
félisten
De azt ugye tudod, ha a gyarto eldonti, hogy szarik a hangzasra es csak az a lenyeg minnel vekonyabb legyen a kerdes eldolt? Mert ha normalis hangszorokat raknanak bele a tv-k is vastagabbak lennenek es nem lenne soundbarjuk vagy ha a lejatszasra gyurnanak ra, alig lenne vevo BD lejatszoikra. Na es persze dragabbak lennenek. Itt nem az a kerdes tudnanak vagy sem normalis hangzast, eleve nem akarnak.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
yvsmad
őstag
válasz Flashget #7187 üzenetére
Ez is benne van a pakliban.
Sok közös funkció van ugyanolyan márkanevű gyártók különböző készüléktípusaiban, és egyszerre van árverseny és funkcióverseny is a gyártók között. Szóval extrákat halmozni és közben költséget csökkenteni kell egyszerre. A jobb hangminőséget nem tudják a specifikációban felsorolni. -
yvsmad
őstag
Hogy visszatérjünk a topichoz, az LG BP640-et néztem ki magamnak, egész jó tudása van kulturált áron. Csak a 7-es széria nagyobb nála 4K felskálázással, de a szürke/fekete "dominó" dizájn nekem nem jön be.
Végül is a 640 is tud mindent, ami nekem kell. Erről van valakinek infója? -
Csabroncka
addikt
Én LG-t nem vennék és nem is javallom senkinek.
Ezzel még páran így vannak, páran nem. Az biztos, hogyha az ár mindent felül ír, akkor teljesen felesleges ennyit agyalni rajta, meg kell venni a legolcsóbbat azt jóvan.
Ha más a szempont, akkor meg a végére eljutsz a második mondat első feléhez.Magánvélemény és elképzelésed alapján vegyél egy Dune médialejátszót, hidd el mindenre jó lesz, bizonyos megosztások esetén a PC-optikai meghajtója is társítható.....
"in medias res"
-
yvsmad
őstag
válasz Csabroncka #7190 üzenetére
Hálószobába kell optikai lejátszó, PC-től messze. Médialejátszóra nincs szükségem.
Az LG-től én is tartottam, ha nem jó, cserélem Panára.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #7184 üzenetére
Wazze, majd' megszakadtam a röhögéstől.
-
BBéci
legenda
Netán erre a tévére gondoltál? [link], [link]
LG-nek nem sok köze volt hozzá. Viszont Mark Levinson nevét megvették a tévéikre, amitől szerintem még a mai napig csuklik szegény, ha eszébe jut.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
yvsmad
őstag
válasz Csabroncka #7190 üzenetére
A 1,5 hetes LG tévém most xart be, látszólag szépen működik, de közben égett szagot áraszt, úgyhogy megy vissza a boltba. Hogy mit helyette, még nem tudom, de nem LG lesz, az tutti.
Ezek után kérdés, hogy belevágjak-e egy LG lejátszóba... -
blakey
titán
válasz Flashget #7198 üzenetére
Inkább Panára.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs