Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #5203 üzenetére
Azért egy DTS-HD-t nem nyom le... Én személy szerint nem vagyok híve a felskálázásnak. Bár azoknál a tartalmaknál, amiket nem adtak ki BD-n (csak DVD-n), patthelyzetbe kerül az ember.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
gyeniko
őstag
válasz devil-k #5204 üzenetére
Ahhoz, hogy halld a különbséget a DTS és DTS HD között, kell egy "bizonyos" hangrendszer, közel egy 65" csúcs TV áráért. A felskálázás előtti és utáni kép minősége közötti különbség pedig jól látszik egy 200 e Ft-os kalibrálatlan TV-n is.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
devil-k
nagyúr
válasz gyeniko #5207 üzenetére
Vagyis úgy gondolod, hogy nem lehet kihallani a DTS és a DTS-HD közötti különbséget? Természetesen nem a TV hangszóróira gondolok.
Valóban igaz, hogy a TV-n észreveszi (általában) az ember a felskálázott anyagot, de ha nincs megfelelő hangdobozszetted és megfelelő erősítőd, akkor tényleg mindegy, hogy a TV hangszóróin keresztül 2.0 vagy DTS-HD szól.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Csabroncka
addikt
válasz devil-k #5210 üzenetére
Ez érdekes dolog, mert ha összehasonlítom az eddigi erősítőket, akkor a végére az LX 60-nal minden jobb lett (persze ez várható is volt).
Alsó közép kategóriás eszközöknél már egy valamivel igényesebb fülű simán kihallja a HD-t, középkategóriás nál pedig már asszony is megmondja a frankót!Egyébként nálam a DTS sokszor szól úgy, hogy teljesen meglennék vele, amúgy is a Pio olyan moziba ültetős, HD-ban meg a Gladiátor vagy a Tron nekem szőrfelállítót...
(viszont a szarul keevrt filmeket is meghallod, főleg a magyar szinkron ótvarságát)
"in medias res"
-
devil-k
nagyúr
válasz Csabroncka #5212 üzenetére
A Tron és a Gladiator nálam is viszi a pálmát, azóta beszereztem a Tron filmzenéjét, mert szerintem fantasztikus. Nem vagyok az elektronikus zene híve, de ezt alaposan összepakolta a Daft Punk.
Magyar szinkronnal nem nézek filmeket (emiatt is), de olykor ledöbbenek, amikor egy új film hangsávját olyan szinten barmolják össze, hogy az valami hihetetlen.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
gyeniko
őstag
válasz Csabroncka #5212 üzenetére
LX-85-ön halljuk a HD hangokat mi is. Viszont sokkal drámaibb a különbség az AC3 és a DTS hangok között, ezt minden rendszeren halljuk.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
hétalvó
addikt
és akkor, hogy ehhez a remek témához a saját véleményem is hozzátegyem
a dts-hd jobban szól, mint egy dts, de ameddig hdmi kábelen visszük át,
a sima DTS egy jó koax kábelen be tud neki mutatni csúnyán.
hogy a topichoz is szóljak. ezért vannak kitalálva az oppok. na ott már tényleg van értelme a hd-nek. analóg kimeneteket használva. szerintem alatta nem sok.[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Csabroncka
addikt
válasz hétalvó #5215 üzenetére
Ezt ez összehasonlítást nem nagyon értem!
DTS (koaxiálisan) jobban szól, mint DTS-HD (hdmi)Ne ért félre, de ott akkor valamit rosszul használsz vagy nem arra amire a legmegfelelőbb, mire értem ezt: Ha valaki ennyire rámegy a témára, az külön vásárolja meg a procit és külön a végfokot, és esze ágában sincsen digitálisan vinni a jelet a több százeres dacok megléte miatt!
Tehát ha én földi halandó átlagos közép gépen hallgatózok, kizárt dolog, hogy a legjobb eredményt koax kábelen érem el, amikor a lejátszók is (ebben a kategóriában) a HDMI-re vannak kihegyezve.
A kábel sem mindegy, mert ugye a jófajta koaxnak is igen borsos az ára. Ha pedig szar HDMI kábelt hasonlítasz egy jófajta koaxhoz valóban ez az eredmény jöhet ki.
A legújabb amit hallottam és teszteltem, az LPCM-ként a HD csatornák átvíve az erősítőbe, ez sem rossz de erősen lejátszó függő ez eredmény.
Devil-K: néha bele szoktam hallgatni mit művelnek vele, tényleg siralmas!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
hétalvó
addikt
válasz Csabroncka #5219 üzenetére
pedig úgy kell érteni ahogy mondom.
veszünk egy bd lejátszót(bdp-150), összekötjük hdmi-vel és koaxal a mozi erősítőnkkel (lx-76).
berakunk egy zenét hallgatjuk, váltunk a bemenetek között és figyelünk. zenén egyértelműen a koax fog nyerni, koncertfelvételen szintén. filmen elsőre nem, de ha tudjuk mire kell figyelni el kezd zavarni hamar. zajos,kásás,tértelen az egész. betesszük a koaxot és megnyugszik, lesz tér, el kezd szállni a zene.
a legdurvább példám gyári sacd és jobban szól a flac koaxról ugyanaz a szám, ugyanabból a forrásból.a rendszerem nem alap...
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
-
hétalvó
addikt
válasz Csabroncka #5221 üzenetére
audioquest carbon 0.5m
furutech coax
tápkábelek,csatlakozók minden rendben, nagyon tiszta a rendszer.
a hangfal focal electra 927be hozzá egy parasound végfok.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Lythium
csendes tag
válasz hétalvó #5222 üzenetére
Sziasztok!
Velemenyetek kérném ki, nemreg beszereztem egy nast es mint utolag kiderult medialejatszonak az xbox eleg keves.
Tervezem Lg Bp440 blu -ray lejatszot vagy egy wd tv live lejatszot. Vélemény
, ki mit javasol. Akadasmentes egyszeru kezeles az foelvaras, illetve a "szarakodas" mentes hasznalat. Letolt bekapcsol nezi:-)Elore is koszonom
-
Lythium
csendes tag
válasz MasterMark #5224 üzenetére
Rendben koszi, de a kerdes az milyenek ezek az Lg lejatszok valakinek a velemenyre lennek kivancsi aki hasznal ilyet. Jol kezeli-e a Nas-t vagy h mennyire akad vagy sem.
-
devil-k
nagyúr
válasz Lythium #5225 üzenetére
Ha NAS-ról akarsz lejátszani, akkor miért akarsz Blu-ray lejátszót venni? Mert ha nem fogod lemezzel etetni, felesleges erre beruházni. MasterMark leírta, neked médialejátszóra van szükséged. Ez az LG lejátszó nekem ingyen sem kellene.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
bulgesz777
tag
Sziasztok!
Blu-ray lejátszót szeretnék venni, kb. 30 eFt értékben.
Az alábbiakat néztem:
- Samsung BD-F6500
- LG BP630
- Panasonic DMP-BDT260
- Pioneer BDP-160 (ez már 37e Ft, de azt írják elég hangos)Melyiket ajánlanátok és miért? Esetleg más típust?
A lényeg a minél jobb képminőség, csendes és megbízható működés.
A következő TV-vel használnám: Samsung UE40EH6030
Egy gyors összehasonlítás: http://asztali-blu-ray-lejatszo-es-felvevo.arukereso.hu/fn:termekek-osszehasonlitasa:samsung-bd-f6500-p152642731,panasonic-dmp-bdt260-p227892485,pioneer-bdp-160-p183901181,lg-bp630-p154153125/
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz bulgesz777 #5233 üzenetére
A Pioneert javaslom, második lehetőségként a Panasonicot. A többire egy szót sem érdemes pazarolni.
A hangosság teljesen esetleges, nem jellemző. Filmnézés közben egyébként sem hallani.
Túlzottan nem érdemes a lehető legjobb képminőségre gyúrni, mert az EH6030 egy nagyon szerény képességű TV. Ráadásul 3D-ben felezi a felbontást, nem full HD amit látsz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
djnice
veterán
válasz bulgesz777 #5233 üzenetére
A Pioneer szerintem nagyon hangos, nekem BDP-150 volt és idegesített a hangja.
Ami jó választás még a Sony BDP-S4100, 24.000 Ft körüli áron whathifi 5*-os: [link] -
szab13
aktív tag
Nekem volt Sony (másik típus), halk, gyors , szuper volt, egészen addig míg nem akartam lejátszani egy MKV fáljt DTS hanggal (koncert) .
Nem igazán tudja MKV fájlok esetén mi az a DTS hangsáv...vittem vissza...
Vettem szarabb csipogó ciripelő samsungot
Köv egy pio lesz az biztos...[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Flashget #5237 üzenetére
Ha szerintetek a Pio halk akkor még nem hallottatok halk lejátszót. De javaslom a kérdezőnek hogy próbálja ki mielőtt megveszi, amúgy ha utánaolvas valaki a neten, sokan írják hogy hangos a mechanikája. Én már megszoktam hogy ezen a fórumon nem hisz nekem senki, de már nem is érdekel, mindenki azt vesz amit akar.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
blakey
titán
Megfordítom, rosszat fogtál ki, 150-es és 160-as is járt nálam, halk, hidd el.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
savini
csendes tag
Sziasztok, szeretnék venni egy Lg bp440-et, csak blu-ray, ill. néha dvd nézésre kellene, mert jelenleg semmi asztali dvd/bd-m sincs. Letöltött cuccokhoz Asus médiajátékost használok, ezért csak a lemezes része érdekelne, tűrhetően konvertál sd-t 1080p-re, írott bd lemezekkel hogy bírkózik, stb.Drágább lejátszót nem igazán szeretnék venni, csak azért hogy havonta egyszer bekapcsoljam. Köszi a segítséget.
-
MasterMark
titán
-
devil-k
nagyúr
-
djnice
veterán
válasz Flashget #5247 üzenetére
Felesleges, csak hogy pár fórumbejegyzést idézzek a netről:
avforums.com:
"It's actually my first blu ray player - and if this is quiet, I dread to think what a noisy player is like."
"this player is not quiet. I had bought the player mainly based on the review saying that it is quiet.
When playing the first track of a movie, there is a high pitch noise. Second track, pitch noise goes down a bit, next track even more."prohardver fórum (gg72):
"- BD-lejátszáskor elég hangos sípoló hangja van az első kb. 25 percben. Ilyen téren sajnos az egyik leghangosabb lejátszóm, ami valaha volt (volt már többféle Panasonic, Sony, ill. egy Pioneer BDP-51FD)."De biztos én állítok valótlant.
-
blakey
titán
Ne haragudj, kiragadsz 3 hozzászólást és azt állítod, hogy mindegyik sz@r?
Ami nálam járt 150-es és a 160-as egyáltalán nem volt hangos, minden lejátszó bekapcsolás után "pörög" egyet, utána gyakorlatilag hangtalan. A sony-m és a panám hangosabb volt.Senki nem mondta, hogy valótlant állítasz, azt viszont igen, hogy úgy állítod be, hogy mindegyik olyan, fogadd el azt a tényt, hogy nálad is járt egy rossz példány, ennyi. Elfogadjuk, hogy nálad rossz példány volt, de fogadd el, hogy a miénk nem hangos, ennyi.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
djnice
veterán
Hát akkor úgy látszik elég nagy a szórás a gyártás során, egy Pioneer-től azért elvárható lenne az egyenletes minőség. Jössz ezzel hogy kiragadok 3 hozzászólást... azt hiszed összesen ennyien vették észre a világon? Teleírhatnám a topicot ezzel, ez csak szemléltetés volt, hogy nem én vagyok az egyedüli és úgy néz ki hogy általános problémáról van szó.
De ha ti nem halljátok, nekem teljesen mindegy, én csak felhívtam a figyelmét annak aki ilyent akar venni, hogy próbálja ki vásárlás előtt hogy zavarja-e ez a fajta zaj.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Windows 11
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Wise (ex-TransferWise)
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest