Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz #98221312 #11100 üzenetére
Belépő kategória ráadásul régi, akkor inkább ezek közül válogass.
ui.: ebben a hsz-ben blakey összefoglalta az összes ajánlható régi lejátszót. Szerintem a Pio 100 felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz #98221312 #11102 üzenetére
Szerintem a Sony BDP-S6700 újként vagy használtan az Ebayról a Pioneer BDP-LX54. Ha van zséd többre is akkor a Sony UHD -X500 még az alján van de inkább a Sony UHD-X700-t vedd. Én inkább az X800-t venném.
Érdemes a külföldi PDF fájl formátumban leszedhető VIDEÓ magazinokat letölteni azokban tudsz mazsolázni.
PDF újságok oldaláról a Photo&videó vagy a digital szektorban rátudsz keresni.
[link][ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz #98221312 #11104 üzenetére
Azt jelenti, hogy a 24p az 23,976fps-el fog menni, hiszen a 24p az valójában ennyi. Olvass utána ha nem tudod miről van szó.
A Panasonic képfeldolgozó procija nagyon is ajánlott ha csak Blu-ray lemez a forrás, a gond ott kezdődik, ha MKV-t is le akarsz játszani. Sajnos Pana nem támogatja a warezt, így az MKV lejátszásnál fix 60Hz-en játssza a filmeket. Természetesen eredeti BD-nél ez nem így van, ott teljesen rendben van minden. Nekem volt egy Panasonic DMP-UB900-as lejátszóm, Pana képminősége nagyon jó, csak ajánlani tudom.
-
törölt tag
Sziasztok!
Mire érdemes állítani bd filmek esetében a lejátszót?
Ycbcr 444, vagy 222?Köszi!
-
blakey
titán
válasz #98221312 #11111 üzenetére
444, de a 422-vel sem rossz illetve nem biztos, hogy látsz különbséget. Ha gond van a 444 megjelenítéssel akkor válaszd a 422-t.
Mi lett végül?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz blakey #11112 üzenetére
Igazából nincs gond a 444.-el sem, csak ugye olvastam, hogy a filmek színtere 4:2:0, de azt nem tudja a lejátszó, és mivel a 4:2:2 közelebb áll hozzá arra tettem.
Annyi, hogy 4:2:2-nél mintha jobban dominálna a fekete, illetve nem tudom bekapcsolni a 12bit-es színmélységet..Sony BDP S-6700.
Kicsit tartottam tőle a gyenge minőségű külső miatt, de rendkívül kellemeset csalódtam.. Árához képest nagyon szép képe, hangja van.
Simán jobb mint az eddig használt PS4.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #98221312 #11113 üzenetére
444-en minden átmegy, nem vettem volna észre, hogy 422-n "több" lenne a fekete.
Szerintem is jó cucc a 6700-as, 2 éve azt használom, de mostanában gondolkodom a lecserélésén.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
jeni
félisten
Üdv!
Tudásban az X700 ugyan ott van mint a X800MK2?
A ház felépítésére és a szeparált áramkör, nem veszem figyelembe. Azon kivül teljesen azonos?
menü,fájl kezelés,formátum kezelés,videó áramkör.audió áramkör, vagyis felbontás és DAC,stb...Boltban közel 2x a difi az X800MK2 javára.
Az Alza es a Sony márkaboltot vettem figyelembe.
A mechanika szerintem azonos. A csatlakozás mennyisége milyensége egyforma.
Kinézetre az X800MK2 tetszik. Gondolom a házat leszámítva nem tartósabb darab. -
MODERÁTOR
700-asom nincs, oppo 103-mal tudnám összevetni, illetve "emlékezetből" a Pana 500-sal - utóbbinak viszont limitált a formátumkezelése. Mindenesetre szerintem a Pana-nál jobb. Az oppo esetében a kábelek is jobbak, jobb az oppo hangja, de azért az én rendszerem nem egy arany standard. Pio 601 (vagy 610?) DVD lejátszó SACD, DVD-Audio hangjánál lényegesen jobb ezen formátumoknál. BD Audio lemezekkel is nagyon szépen szól.
------------------
Bosszantó, hogy egy "új" készüléket hoztak ki a DV/HDR miatt, viszont ha ezt nem lehetett megoldani FW-rel a régi 800-ason, gondolom valami HW változtatás is kellett...Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
kechua
friss újonc
Remélem, itt kapok megfelelő útbaigazítást a problémám megoldására. 2013 óta használok egy Samsung BD-E 5500-as blu ray lejátszót. Filmeket és zenei blu ray lemezeket, valamint DVD-ket nézek vele egy prémium kategóriás Samsung UE40F8000-es tv-n. (Sajnos, ebben a méretben már nem gyártanak ennyire jó képű tv-ket Samsungék...) A lejátszó már a legelején is meglehetősen hangos volt az egyes lemezek beolvasásakor. Meg elég lassú is (majdnem 1 perc a beolvasás). De: egy lemez kivételével (Paul McCartney: The Space Within Us) minden BD-lemezt be tudott olvasni és lejátszani. (A McCartney-lemezt még évekkel ezelőtt megpróbáltam lejátszani máshol, ott simán működött...) A BD-E 5500 képe gyönyörű ma is. Csakhogy: egy idő óta nem hajlandó egyes lemezeket (főleg zenei BD-ket) lejátszani. Amikor ilyeneket berakok a játszóba, rém ronda, infernális mechanikai zajokat produkál és egy kis idő után ezt írja ki, hogy "A lemez nem olvasható. Próbálkozzon a következőkkel: Ellenőrizze, nem sérült-e a lejátszható oldal (NEM!!!). A támogatott lemezform. illetően tekintse meg a használati útmutatót (EZT A LEMEZT KORÁBBAN SIMÁN LEJÁTSZOTTA!!). Jelentés most/Bezárás. - Felhívtam a Váci út 30. alatt lévő Samsung Márkaszervizt, elmondtam egy szakembernek a problémát és megkérdeztem, hogy nem lehetséges-e, hogy ez egy firmware-probléma, ui. a készüléken még az eredeti, 2012-es alapverzió fut. (Amúgy utána olvastam és sokan óva intenek attól, hogy frissítsem a firmware-t, nem értem, miért, de nem frissítettem a mai napig sem.) Azt mondta az ember, hogy ez szinte bizonyosan olvasófej-hiba lesz. Mondta még, hogy szerencsém van, mert ennyi év után még be tudja rendelni Hollandiából a szükséges alkatrészt. DE MINDEZ min. 20.000.- FT-BA KERÜLNE. - Bocsánat a kissé hosszú lére eresztett bevezetőért, de szerettem volna minél érthetőbbé tenni a helyzetet ahhoz, hogy megfelelő tanácsot kaphassak. - A dilemmám a következő: javíttassak meg egy 2012-es gyártású, ámde igen jól bevált BD-játszót 20e Ft-ért, vagy inkább vegyek egy új Panasonic (DMP-BDT380-as) lejátszót 42 ezerért 2 év garival, ami már tudja a 4K felskálázást is (ami momentán még nem kell a Full HD tv-hez) s aminek egy optikai digital audio kimenete van (a régi Yamaha házimozi erősítő felé, aminek még nincs HDMI-bemenete), szemben a Samsung BD-E 5500-assal , aminek koax kimenete van. Nem tudom, hogy van-e annyira jó képe, van-e annyira megbízható, mint a Samsungom? Vagy esetleg jobb, sokkal jobb, sokkal megbízhatóbb, merthogy újabb konstrukció?... Ez egy előre tudható dolog, vagy meg kell vennem a Panát és ha nem válik be, akkor a 14 napos elállási idő alatt próbáljam ki és vigyem vissza, ha mégsem válna be? - Nnna, hát erre keresem most a megbízható választ. A segítséget előre is nagyon köszönöm!
-
jeni
félisten
válasz kechua #11122 üzenetére
Hello
Alza boltban kuponnal inkább a Sony UBP-X700 valódi UHD 4K
Amennyiben kell a 4K képesség. Ez mutat a jövőbe.
Ha nem akkor a Sony BDP-S6700 ami kuponnal közel 30000Ft.
Ez csak felskáláz a 4K-ra.
A Sony COAX digitalis kimenete van. Az optikai nincs rajta.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz kechua #11124 üzenetére
A javítás rizikós lehet mert lehet, hogy a következő alkalommal a mechanika romlik el. Így felesleges pénz kidobás lenne a 20000Ft plusz munkadij.
Az S6700(4k felskáláz) és a X700(4K UHD) jól sikerültek.A Sony X700 tudja a SACD és a DVD Audio lemez kezelését. A külföldi tesztek alapján is helytálltak. A Panasonic is jó.
Kell-e Dual HDMi kimenet, stb...Várd meg mit mondanak a többiek. Nekem egyik sincs meg annál fogva, hogy az én Denon X2300 cuccom nem tud COAX jelet fogadni digitálisan és így a Samsung K8500-t vettem amin van optikai kimenet. Ez is szépen szerepelt.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz kechua #11122 üzenetére
Ahogy jeni is írja érdemesebb újat venni, mert az nagy eséllyel sok-sok évig kiszolgál. Ha nem tervezel 4K HDR-es tévét venni, akkor bőven jó a Sony S6700 is. Panák is jók, de azok az MKV-t fix 60Hz-en tolják ami nem feltétlenül baj, ha nem érzékeny a szemed a mikro akadásokra. Samsung kiszállt a Blu-ray lejátszók piacából.
-
MODERÁTOR
+1 az új mellett (Sony vagy Pana - lsd Joshi, egyébként nagyon jó mindkettő)
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
kechua
friss újonc
válasz koncsik #11127 üzenetére
Jeni, Joshi és Koncsik, nagyon köszi a segítséget. Valószínűleg a Pana DMP-BDT380-ast fogom megvenni (ár-érték aránya miatt), csak ez az MKV-ügy nyugtalanít egy picit. Lehet, hogy a Samsung prémium kategóriás UE40F8000-es tv-m ezeket automatikusan korrigálja? A halódó Samsung BD-E 5500-as BD-játszómnál nem volt ilyen mikro-akadásos észrevételem. Vagy lehet, hogy volt, de nem vettem észre.
Ez amúgy mennyire szembetűnő? Kipróbálni csak akkor tudom, ha megvettem... -
Joshi
titán
válasz kechua #11128 üzenetére
Minden hozzászólásodban kihangsúlyozod, hogy a Samsung UE40F8000 tévéd prémiumkategóriás. Sajnos már nagyon nem az. Anno 2013 környékén még lehet hogy jó volt, de ma már ezt a szintet egy alsó középkategóriás tévé is hozza, ha nem többet. Azóta sokat fejlődött az LCD technológia, minden téren.
Az hogy a mikro akadásra mennyire vagy érzékeny nem tudom, szerintem vállald be azt a Panát legfeljebb elállsz a vásárlástól. Netes rendelésnél van erre 14 napod. Ahhoz a tévéhez tényleg fölösleges drága lejátszó.
-
robi-k
őstag
Nagyon NEM javaslom az olcsó Panasonic lejátszókat. Tény, minden Panasonic név alatt (is) futó lejátszót kínai OEM gyártók gyártják, de min. egy DP-UB450 javasolnék, de ez már 50+ kategória.
-
Zanik
addikt
válasz robi-k #11131 üzenetére
Egyetértek!
Sajnos 50k alatt nagyon lutri hogy épp mi szarik be a bérgyártó által kiokádott hardveren.
A Pio BDP-170 lejátszómat eladtam 2 évesen az unokatesómnak. 1 évre rá behalt benne az optika.
50k felett talán kicsivel jobb a minőségbiztosítási elvárás a márkák részéről. De aztán ki tudja.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Joshi
titán
válasz robi-k #11131 üzenetére
A minőségi lejátszók dupla áron vannak és akkor még finoman saccoltam. Ha ma vesz egy olcsó de aránylag jó lejátszót, az jó pár évig kiszolgálja. Ha bedöglik akkor meg annyiból vesz még egyet. A másik meg az, hogy a minőségi kínai csoda is beadhatja a kulcsot. Szóval én nem érzek itt problémát.
-
-
jeni
félisten
ez az amit kevésbé huzigál az ember
még ha műanyag dugós is 12V csatinál
X700-X800m2 összehasonlító
mind három
Bluetooth is van a nagyobbikban és DVD-Audió pluszban ja meg a Hi-Res[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Meg nekem az X700 12V-os betápja nem túl bizalomgerjesztő.- hasonló tápot a Sony TV-khez is adtak, semmi probléma nincs velük, tökéletesen megfelelnek a célnak. Bármennyire is gagyinak tűnik képről, használat közben már nem az és élőben is rendben van a készülék.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
jeni
félisten
-
BBéci
legenda
válasz blakey #11146 üzenetére
Nem az a baj, hogy probléma van velük, hanem eleve kizárják a kiváló hangminőséget. Sőt, a táp hatással van a képminőségre is.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szazbolha
addikt
válasz pEthernet #10945 üzenetére
Üdv! vettem Sony X700B-t (x700 az, de valamiért B-nek árulták). Kérdésem lenne az atmossal kapcsolatban, mert nem megy. Hiba: "Nem támogatott formátum".
Egyébként kissé bénának érzem a hangot az X700-on, akár sztereó flac, akár 5.1 lejátszáskor, erőtlen fakó. Amúgy szinte mindent lejátszik hálózatról és USB-ről isDe a fő probléma az atmossal van. Ezért vettem meg, mert van egy atmos képes Yamaha V685 erősítőm + hangfalakat is összevásároltam hozzá. A TV FHD, tehát nem 4K-s, nem atmos-os. A forrás letöltött film 7.1.2 vagy 5.1.2 atmos hanggal, a kábelek HDM 2.1. Ez a felállás:
USB/HDD -> Sony X700 (atmos) + Yamaha V685(atmos) + TV (FHD)Megy vele bármilyen film (HD, FHD, 4K, 4K HDR) leskálázva FHD-ra, de az atmos hang nem, csak az 5.1.
Mi lehet az oka? Mi a megoldás?
-
szazbolha
addikt
Segít ha a 12V-s tápot lecserélem? Mármint a vékonyka hangminőségen.
Olvastam az X700-ról hogy gyengébb a hangja mint az X800-nak, de ezt nem gondoltam volna hogy ennyire gyenge. Egy régi OoPlay-al jobban szólnak az 5.1-ek, a flac-ok mosottabbak, abban jobb a sony, de nem az igazi.....
Most akkor vegyek valami régi lejátszót 20K alatt és legalább a hang legyen jó?
Az atmos meg legyen a jövő zenéje?
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok