Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz Jano_023 #11549 üzenetére
Konkrét modellekről konkrét teszteket kell nézni. Youtubon számtalan teszt van, ha van felirat akkor bekapcsolod az automatikus fordítót és rengeteg információval leszel gazdagabb.
Sonynak most az UBPX800M2B lejátszója a legfejlettebb és szerintem UHD BD lejátszók között nem vészes az ára.
-
belinho
senior tag
válasz Jano_023 #11549 üzenetére
Az S6700 egy alap lejátszó, amivel sima Blu-ray filmeket nézhetsz, ha van 4K-s TV-d, akkor felskálázza neked az 1080P-s képet 4K-ra. Részletesebb lesz, de nem olyan mint a gyári UHD.
Ha megfelel, akkor ez egy olcsó lejátszó, és a sima blu-ray-ek is olcsóbbak, mint az UHD-s lemezek, ergo költséghatékony megoldás.
Az X700 már egy komolyabb gép, mindent tud, amit az s6700, és ez már olvassa az UHD-s lemezeket is.
Drágább gép, és az UHD filmek is drágábbak hozzá, de szebb a kép.
Az X800M2 az meg felső kategóriás lejátszó, picit gyorsabb.
Vagy ha tényleg nem számít a pénz, akkor egy komoly Panasonic, ott már moziszintű képet és hangot kapsz, viszont ennek ára van.
Én a költséghatékony megoldást választottam s6700 és sima blu-ray filmek. -
jeni
félisten
válasz Jano_023 #11545 üzenetére
A Sony UBP-X700 az arany közép út neked.
Mivel valódi 4Klejátszót vehetsz azX500 képest AMI NEM 4K csak felskálázza ezért is olcsóbb.
A Sony X800Mk2 az komolyabb de majdnem 2x áron van,igaz jobb megépítettsége van és tudja a SACD-t.
Az X800Mk2 lejátszónak picit csökkent az ára az Edigitalban.
Csak a lemez miatt nem feltétel a drágább lejátszó megvétele.
Amúgy is ezek amolyan öszvér média lejátszó.
Teljes 100% multimédia képességet nem kapsz ezen.Szokták mondani egy olcsóbb 4K lejátszó és egy multimédia player a jó megoldás.
-
Szabi_82
tag
Hi Mesterek!
Szeretném fejleszteni a házi mozi egyik komponensét, azaz "blu-ray" lejátszót keresek.
Lényeg nagy felbontású hang illetve kép lejátszása s netflix. Ehhez még ha tudná a hálózaton megosztott tartalmak lejátszást az lenne a legjobb.
-Sony UBPX800M2B. EC1
-Panasonic DP-UB820
Ami, nem tiszta az a media azaz a hálózaton megosztott tartalmak pl.: SMB protokoll kezelése.
Sony-nal olvastam (X800) hogy csak lemezről játssza az Atmos hangsávot, ez annyira nem teszik. Gondolom valami a licencelsz miatt lehet, vajon ez a X800M2B.EC1 nél is fent áll?
A Pananak erről a funkciójáról semmit nem tudok (vagy még nem találtam), de viszont van analóg kimenete ami tetszik. Pl.: egy scad CD-nél megkerülhető az avr dsp-je.
Válaszokat előre is köszönöm.
Próbálgattam a kodi szoftvert inteles platformon(i5/6400_8Gb/DDR4 stb) , azon kívül hogy free nem sok pozitívumot találtam benne. Netflix-el állandó baj van, hálózaton megtalálható tartalmak beolvasása 1-5 percig eltart.
A sony-nal , mint márkával kapcsolatban elég sok csalódás ért, mint telefon illetve DAP-ként és az nc bt fülesével (sok tanuló pénz volt). Régen imádtam a márkát. Nem tudom hogy szabad-e sony-t venni még. De bd lejátszóban mindenhol abba akadok bele, már mint ár-érték és tesztekben. Mondjuk valószínű hogy a tesztek 99% fizetett. Szó mi szó tanácsokat kérnék, elsősorban tapasztalatit, ami előre is köszönök.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
gg72
veterán
válasz Szabi_82 #11554 üzenetére
Nekem 2 hete van egy ilyen Sony X800M2 lejátszóm és csak jókat tudok írni róla. Az Atmost USB-ről és hálózatról is viszi, de csak PCM 7.1-ben küldi tovább az erősítő felé. Nálam az SACD HDMI-n megy az AVR felé, de szerintem ez a jobb megoldás, hiszen így az erősítő többcsatornás (vagy sztereó) DSD-ként dolgozza fel, ami azért jobb megoldás, mint egy sztereó analóg jel, aminek átalakítása a lejátszó DAC-jára lenne bízva.
Amúgy egyetértek Koncsik-kal, a Sony korlátozottan ugyan, de használható médialejátszóként, de Panák még ennyire sem (tudtommal nincs kadenciahelyes megjelenítés), ha ez a fő cél, kell venni tizenezer forintért egy amlogic boxot, ami mindent visz.
-
gg72
veterán
válasz Szabi_82 #11559 üzenetére
Nem, az AVR PCM-et ír ki.
Hát lehet, hogy HDR10+ nem támogat, de Dolby Vision-t igen, ami elvileg annál is jobb: [link]
Saját tapasztalatról nem tudok beszámolni ezzel kapcsolatban, mivel jelenleg egy fullHD Pana plazmára (50GT60) van rákötve, de a HDR-SDR konverziója így sokkal jobb, mint bármi, amit eddig láttam (Panasonic DP-UB424 asztali 4K lejátszó, XBox, Amlogic box). -
Joshi
titán
válasz szgaborsz #11563 üzenetére
Amikor az Oppo 103-at piacra dobták még nem volt HEVC kódolás, a 103-ban lévő proci még nem ismerte azt a codecet. Ugye a 103 csak a sima Blu-ray (AVC h264) kódeket ismerte, az UHD Blu-ray (HEVC h265) kódolás csak ez után jött. Az ne tévesszem meg, hogy az a release amit letöltöttél csak 1080p-re lett konvertálva, attól az még HEVC (h265) codeces. Keress belőle sima Blu-ray formátumosat.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11566 üzenetére
Az átlag felhasználó PC-ről filmezik, nem vesz külön asztali lejátszót különösen Blu-ray lejátszót nem.
-
BBéci
legenda
Ezzel nagyrészt nem értek egyet. Kérlek mutass valamilyen erre vonatkozó statisztikát!
Az ismerőseim között senki sem használja lejátszónak a PC-jét.
Azt elfogadom, hogy nagyon kevesen vesznek Blu-ray lejátszót, ami teljes mértékben érthető. Pár éve kongatják a vészharangot az optikai adathordozók és az azokon megjelenő filmek felett. Én eddig mindössze egyetlen egy BD-t vettem, nem is fogok soha arra költeni.
Idézek a haladó házimozis topikból: "a BD egy végtelenül idejétmúlt formátum, és a legelső digitális mozis formátum is mindenben felülmúlja"
A Netflix népszerűsége robbanásszerűen növekszik, sorra bukkannak fel a hasonló (Amazon Prime) stream szolgáltatók, azoké a jövő.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
Az analóg lemezjászók is mind szarok, jobb a Tidal, igaz? Ugyanezen logika alapján...
Én úgy gondolom, hogy mindenki a saját komfortzónájának/lehetőségeinek megfelelően cselekedjen.
Nekem meglehetősen (indokolatlanul) sok BD lemezem van, Netflix, Amazon Prime, Youtube Premium előfizetésem is. Megférnek egymás mellett. Ugyanígy megférhet itt mindenkinek a saját igaza is saját szempontjai alapján.
Gondolom azért tesztelés során nem 1 db. BD lemez fordult meg a kezedben.
(A haladó házimozis topikot nem olvasom, nem biztos, hogy az ott írottak ebben a topikban is abszolút igazságok. Peace. )[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
BBéci
legenda
válasz koncsik #11569 üzenetére
Soha nem kedveltem az analóg lemezjátszókat, de viszonylag sok fekete korongom volt, mindegyiket ajándékba kaptam.
Viszont 1993-tól CD-ket jelentős mennyiségben vásároltam, mert úgy kaptam meg az elvárt hangminőséget. Mára ez okafogyottá vált, olcsón, akár ingyen hozzá lehet jutni a CD-ken, BD-ken kapható kép- és hangminőséghez.
De nem ez volt a lényeg, hanem a Blu-ray lejátszót vásárlók száma, aránya. Arra vonatkozott a válaszom, leírtam az okokat, hogy miért.
Sosem állítottam, hogy a házimozis vagy bármely másik topikba abszolút igazságokat írnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
Statisztikám nincs, de azt ki merem jelenteni hogy többen használnak PC-t esetleg médialejátszó boxot, mint asztali BD lejátszót. Ez tuti biztos. A stream szolgáltatásokról nem volt szó, az megint egy másik dolog. Ma már külön eszköz sem kell hozzá, mert évek óta tudják a tévék is.
ui.: ráadásul egyből az a kérdés, hogy mit tud lejátszani lemezen kívül a BD lejátszó. Hozzáteszem, ha nincs valakinek lemeze akkor miért vesz BD lejátszót? Fájlok lejátszására sokkal jobb megoldás egy médialejátszó.
-
MODERÁTOR
Ok, értem.
Csak érdekességképpen, nem válasz: nekem például a Sony BD lejátszóm Netflix kliense adja az egyértelműen jobb képet/hangot a többi lehetőséghez képest (Sony PS4, Oppo 103).
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
BBéci
legenda
Így rendben van, de korábban nem ezt írtad, hanem a "filmezik" szót használtad.
(#11572) koncsik
Úgy gondolom, a PS4 és az OPPO 103 készítésekor nem volt szempont a Netflix elérés, csupán beléjük tették, hogy pár vevővel többet csábítsanak vásárlásra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz belinho #11574 üzenetére
Szerinted mennyi az aránya a tévéhez csatlakoztatott merevlemezről, pendrive-ról, esetleg hálózatról filmet nézőknek? A tévés topikokban szinte másról sem lehet olvasni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
belinho
senior tag
Ezt senki nem tudja neked megmondani. Nem mindenkinek van ám Smart, meg hiperszuper TV-je, ami minden formátumot lejátszik. Otthoni hálózat, Nas szerver sem terem minden háztartásban.
Rengetegen vannak, akik nem fizetnek elő semmilyen stream szolgáltatásra, hanem ilyen sorozatbarát nevű online oldalon nézik a sorozatokat és a filmeket.
Az ország nagy része csóró, főleg a vidék. BP-en biztos más a helyzet, ott nagyobb az arány, de nem csak Budapestből áll az ország. -
MODERÁTOR
Oppo bdp-103 maximálisan mekkora külső HDD-vel bírkozik meg? 6TB-ot elbír vajon?
-
johnywalker
őstag
Nem igazán kell hogy egy blu-ray lejátszó és más média lejátszó képességeit hasonlítsuk.Jó ha minél több formátummal megbirkózik.De akkor sem a fő célprofilja.Ez régi alapvetés.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11579 üzenetére
Az Oppo 203, Oppo klónok, CA CDUHD visz mindent ami ma elvárható. Már van olyan Dolby Visionos MP4 release is, amit lejátszanak. Egyedül a jukebox funkció hiánya ill. a felirat kezelés nem az igazi. Szerintem ez bőven vállalható kompromisszumok. Nekem pl az volt a kikötésem, hogy lehetőleg egyetlen egy készülék legyen a tévé alatt. Eddig az Oppo 203 ezt hozza.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11582 üzenetére
PC-ről biztosan nem megy a Dolby Vision. Egy Oppo vagy CA BD lejátszónak pont az a lényege, hogy mindenes. Van optikai meghajtója, de azért hálózatról is elboldogul a fájlokkal. Manapság egy Dolby Vision ISO-val nem nagyon tud mit kezdeni más lejátszó. Persze egyre gyakrabbak az MP4-es DV releasek, mondjuk az még egy alternatíva ha remuxban készül.
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11584 üzenetére
Persze 4K hiszen azok a lejátszók amiket említettem UHD lejátszók. A DV nem hangzás hanem HDR szabvány, abból is a dinamikus ahogy a Samsung-féle HDR10+ formátum.
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
-
Joshi
titán
válasz johnywalker #11586 üzenetére
Néha nem értem ezeket a kirohanásokat az emberektől mint amilyen most a tied. Mindenki azt a vonalat válassza ami neki megfelelő. Koncsik nagyon jól leírta hogy nincs olyan hogy csak ez vagy az, én teljes mértékben egyetértek vele.
BBéci is állandóan a mozgásfelbontást reszeli a plazmáján, miközben számtalan más területen volt nem kicsi előrelépés a képi mgjelenítésben. Ok hogy HDR-t is el lehet kefélni mint anno a 3D-t, de ettől függetlenül a magasabb színtartomány és dinamika azért nem egy utolsó dolog. És ez csak évről-évre jobb lesz. Az hogy valakinek nincs pénze "Audira/BMW/Mercire, attól még nem lesz jó a Dacia". Bocs a hasonlatért.
-
BBéci
legenda
"magasabb színtartomány és dinamika"
Felesleges, szükségtelen, inkább bántó, mint hasznos.
99 %-ban az eladások élénkítése miatt dobták be a köztudatba a 4K-t, UHD-t, Atmost és az összes többi mókusvakítást.
Tévén és vásznon sincs szükségem 80 cd/m2-nél nagyobb fényre, arra vannak kalibrálva a készülékeim.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Drága Uraim, őrizzük meg a nyugalmunkat
-
wzoli25
újonc
Sziasztok!
Tanácsotokra lenne szükségem. Keresek egy minőségi lejátszót. Tavaly még a Cambridge Audio CXUHD típust nézegettem, de már nem látok olyan helyet, ahol megvásárolható lenne.
Elsősorban SACD és DVD-audio lemezek lejátszására szeretném használni. Ezekből van a legtöbb nekem. Milyen típusokban érdemes nézelődni ami esetleg a CXUHD-hez hasonló minőséget produkál? -
jeni
félisten
válasz wzoli25 #11593 üzenetére
A Sony tudja biztosan a SACD-t.
A DVD-Audio a Pioneer és a Panasonic sajátossága.
Öszvér megoldásban melyik lejátszó kezeli passz ami kapható is.
DVD-Audio van még a boltokban lemez formájában?
Azt gondolom a csúcs Pioneer Panasonic ami ma kapható és elvileg mindkét letűnt szabványt kezelni is tudná.
Kérdés,hogy külön külön vásárolva nem e lenne jobb?
Sony X800MK2-SACD
Panasonic DP UB9000-DVD-Audio[ Szerkesztve ]
-
wzoli25
újonc
Köszönöm a válaszokat! Sony árban is kedvezőnek tűnik.
-
godzsy2
senior tag
Sziasztok!
A mai blu-ray lemezek hogy állnak a másolásvédelemmel? Ha letöltök iso-ba egy 4K-s filmet és kiírom lemezre, akkor hogy állnak majd vele a lejátszók? Vinni fogják vagy nem? Pl egy ilyen sokat emlegetett cxuhd vinné?
-
MODERÁTOR
Ahogy gg72 mondja - továbbiakkal csak óvatosan, inkább privátban, mertugye:
A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztéseKöszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok