Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Nem láttam, mert nem foglalkozom UHD-val. Nincs és belátható időn belül nem is lesz olyan megjelenítőm. Ereteti lemezeket nem veszek, 60-90 GB tárhelyet nem áldozok egy filmre. A legtöbbet 720p-ben nézem. Talán a hangja miatt érdekes lenne az a Pana, bár kétlem, hogy jobb, mint az Arcam UDP411, vagy az OPPO BDP-105.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
Szerinted ezekkel nem vagyok tisztában?
De miért vennék, miért próbálgatnék olyan UHD lejátszót, aminek a hangminősége nem jobb, inkább rosszabb az elődjénél, viszont jóval drágább? A képet azért nem említem, mert abban aligha van különbség, persze 1080p-re vonatkoztatva.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
Nem azért írtam ezt hogy vegyél, hiszen neked nem számít és nem kell. Csak azért írtam hogy aki esetleg új készülék vásárlásában gondolkozik az gondolkodjon el ezen is. Egyébként részedről nem is arra gondolok elsősorban hogy megvásárold, hanem teszteld. De úgy látszik már nem vagy tesztelő.
-
BBéci
legenda
Sosem voltam tesztelő, csupán újságíró és mindig olyasmiről írtam, ami kifejezetten érdekelt, vagy úgy gondoltam róla, hogy szívesen használnám pár hétig, hónapig.
Az említett Panasonic lejátszó nem tartozik abba a kategóriába. Százszor inkább egy ilyen: [link].Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
Drága Kollégák, ne szívassatok már engem, beszéljétek meg privátban ezeket a dolgokat lécci. Köszönöm.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
BBéci
legenda
válasz koncsik #10413 üzenetére
Inkább privátban sem, mert nem vagyok kíváncsi Joshi személyeskedésére.
(#10412) Joshi
Óriási tévedés, nem az audio a fő profilom, mindennel foglalkozom, ami házimozi.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Aureal
senior tag
Sziasztok!
Van most nálam próbára egy Samsung BD-P1580 készülék.
Azt írják mp4 formátumot is lejátszik, de ezt nem tapasztaltam még hogyan tudná. Pendriveon semmi sem látszik fájl szinten az adott video mappában. Nem tudom egyáltalán ismeritek-e vagy mi a véleményetek erről a lejátszóról? 2009-2010-es model, 5000-ért hozzám vágnák, főleg az elromlott CD játszóm miatt szeretném + hogy elvileg bármi discet is le tudnék vele játszani (DVD-t, Xvid lemezeket is visz), de ezzel az mp4-el (youtube stb videók) úgy néz ki befürödnék vele.
Esetleg tudtok valami hasonló tuti modelt vagy tipust, ami úgymond "mindent visz" és nem egy vagyonba kerül?Köszi! Várom a segítséget!
-
denesdr
addikt
Sziasztok!
Az utóbbi időben szemezgettem egy Yamaha BD-S681 készülékkel mindenes lejátszó (CD,DVD,BD, hálózat) gyanánt sztereó rendszerbe. Namármost ugye egy ilyen rendszerbe vagy 2 csatornás analóg vagy pedig digitális PCM kimeneti jel kellene. Ez mind szép és jó nade a gyári útmutató szerint ez ketyere ezt nem képes teljesíteni ha a hangsáv DTS vagy DTS-HD és a lejátszás USB-ről vagy hálózaton keresztül megy! WTF?!
Lehetne vajon ezt a dolgot valahogy orvosolni valami fw-vel vagy egyszerűen nézzek másik lejátszó után?
Igazából tetszik ez a Yamaha a klasszikus hifi megjelenésével/méretével, még épeszű árával és nem is egy öreg modell (garancia, időtállóság stb.).U.I.: ja és a fullos Aventage modell is ugyanígy szűkölködik hanglejátszás terén!!
-
denesdr
addikt
Mint írtam, esztétikailag jól passzolna a meglévő rendszerbe, vannak rendes kezelőgombjai az előlapon, van kijelzője, újonnan kapható, tesztekben is jól szerepel, és még megfizethető.
Csak hát ugye ez a DTS hang mizéria. Ezért is kérdeztem, hogy létezik-e/tud-e valaki valami CFW-t, vagy pedig hardveres limitről van-e szó.
Úgy tűnik mindent nem lehet, valahol kompromisszumot kell kötnöm. -
MODERÁTOR
-
-
Aureal
senior tag
válasz koncsik #10420 üzenetére
Nem tudom dvd audiot egyáltalán hallgat-e vki meg hogy tud-e olyan korongot írni és ha igen, mivel (akkor már inkább SACD), de akkor ahogy látom ebben a topikban nem sok mindenkinek van e készülékkel tapasztalata.
(Mondjuk eleve az mp4 vidik voltak a kérdés tárgyai eredetileg!)[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz denesdr #10419 üzenetére
Nem ismerem ezt a lejátszót, de ahhoz képest hogy sima Blu-ray lejátszó elég drága. Lehet hogy jobban járnál egy használt Oppo BDP-103-al. Ez csak egy ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
denesdr
addikt
Mit értesz az alatt, hogy "sima" Blu-Ray lejátszó? Sima lejátszónak én a mostanában trendi kisméretű fekete kockadizájnú lejátszókat érteném amin jó, ha egy bekapcsoló meg tálcakiadó gomb van jelen.
Nézegettem ezeket az Oppokat is, de ezek is már 5-6 éves modellek. Egyébként ez a 103-as 3 csillagot kapott az 5-ből What-Hifi-n, ami persze lehet rendszerfüggő illetve szubjektív pontszám is, de általában WH-s tesztek jól szokták tükrözni a valóságot tapasztalataim alapján. Azért köszönöm! -
Joshi
titán
válasz denesdr #10425 üzenetére
De most nem mondod komolyan hogy te azért akarsz optikai meghajtós lejátszót venni hogy legyen rajta gomb és kijelző. Az Oppo 103-at nem próbáltam, azt tudom hogy kategóriájában elég jó lejátszó CFW-vel. Egyébként a topikgazdának Koncsiknak van egy Oppo 103-sa és egy Sony UBP-X800 is, ha megkéred leírja neked a véleményét a két lejátszóról, habár a Sony X800-ról már leírta, megtalálod itt a topikban. Vagy még ott van a UBP-X700 is, az se rossz lejátszó igaz a Sonyikon nincs 2.0 analóg audio kimenet.
-
MODERÁTOR
válasz Aureal #10422 üzenetére
Bocsánat, én a Yamahára reagáltam, sajnos az általad említett Samsung-gal nincs tapasztalatom, de be szoktak nézni kollégák, akiknek van/volt Samsung játékosa.
Én még hallgatok DVD Audio-t, vannak fizikai DVD-A lemezeim is.
denesdr: én is meglepődtem a what hifi-s review-n, de röviden: kiemelkedően jó (szerintem!) az oppo 103 képe és hangja is, lemezesen és médiaplayer-ként is CFW-rel, egyedül a "File Manager"-e visszalépés a Dune-hez képest. Én a Tidal-t is használom rajta nagy megelégedettséggel. Ez az én véleményem, sajnos még nem hallgattam az analóg 5.1-en, de be van kötve, talán az ünnepek aatt végre sikerül. Korábban 2 NAD erősítőm volt, nagyon szerettem a hangzásukat, ha ez a véleményem megítélésben segít.
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
denesdr
addikt
Már miért ne akarhatnék rá kijelzőt meg gombokat? Nézzen úgy ki meg legyen olyan funkcionalitása mint egy normális hifi eszköznek, ne pedig ilyen agyonminimalizált költséggel előállított termék benyomását keltse. Tudom, ne ezt nézegesse a kedves user hanem a filmet, de akkor is, itt van egy jó kis lejátszó ami minden szempontból tetszene, csak egy ilyen apró dolgon bukik az egész amit szinte minden más lejátszó tud.
Nekem konkrétan nem kell 2.0 analóg kimenet, csak digitálisan minden forrásból tudjon PCM-et produkálni.
Lehet valami olcsóbb Pio lesz belőle, ezekkel valakinek tapasztalata?[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
válasz denesdr #10428 üzenetére
Lejátszót nem kinézetre választanak, vagyis a többség nem. Azt azért jó ha tudod, hogy az optikai asztali BD lejátszók hálózatos képességekben nem érnek fel egy médialejátszóval. Itt főleg a hálózatos lejátszásra gondolok és fájlkezelésre (pl jukebox funkciók) és az ISO és BD mappát se szeretik. Egyébként csak lemez lejátszásra kellene?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz koncsik #10427 üzenetére
Néha vicc, amit a watthifi ír, a szememben teljesen hiteltelenek. Jó példa erre az OPPO. Volt nálam BDP-103EU, remek lejátszó.
-
Aureal
senior tag
"igaz a Sonyikon nincs 2.0 analóg audio kimenet..."
De! Van olyan modellük: UHP-H1 Még a HDMI audio is szeparált rajta! (Mondjuk az USB takaró fedelet jól el baxták rajta.)
"vannak fizikai DVD-A lemezeim is"
És ilyeneket mivel tudsz írni vagy vetted? Miben más egy SACD-től?
Amúgy ez a kell-e display meg gombok a playerre téma nekem is úgy szimpatikus, hogy ha pl. CD-t hallgatok, akkor én se a tv-t akarom bámulni. Simán elférne az rajtuk, mint ahogy régen sem volt egy irdatlan költségtényező. Ezek a kijelző nélküli témák akkor jöttek be először emléxem, mikor a DVD korszakban először 5000-ért lehetett venni áruházakban noname lejátszót. Jellegtelen ocsmány fehér müa fedele volt és felfelé nyílt ki, úgy kellett beletenni a DVD-t, aztán a lezárással talán indult is magától...
[ Szerkesztve ]
-
Aureal
senior tag
-
blakey
titán
válasz Aureal #10415 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor nem játsza le az mp4-et, Samsungból ami ajánlot az az F, H, J szériás 6-os, 7-es modellek.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Aureal
senior tag
válasz blakey #10439 üzenetére
Kőszi!
Mondjuk nem ragaszkodnék én a Samuhoz, lehetne akár Pioneer, Onkyo, Yamaha is, de jó lenne már beléjük wifi is, csak úgy tudom, a 2013-as és előtti ilyen playerekkel már a youtube sem megy, a moderneken meg le van spórolva a comp video + st. audio kimenet is.
Talán a Pioneer BDP150 még esetleg megoldás lenne wifi adapterrel... -
MODERÁTOR
válasz Aureal #10438 üzenetére
Szerencsére blakey gyakran benéz ide
DVD Audio lemezt lehet venni
CD / DVD Audio / SACD (remélem nincs benne nagy hülyeség... nem mű-szaki vagyok)
A digitális rögzítés lényege, hogy az analóg jelből meghatározott időközönként mintát vesznek, azaz megmérik a jel nagyságát, végeredményben a feszültségét és ezt meghatározott pontossággal tárolják el. A minőséget a mintavétel gyakorisága (mintavételezési frekvencia) és a tárolt jel pontossága határozza meg. A PCM szabvány írja elő ezeket az értékeket, melyek széles határok között mozoghatnak, az Audio CD szabványa is ennek alapján készült el, ez azonban szigorúbb limiteket szab, hiszen egyetlen mintavételezési frekvenciát és tárolási pontosságot enged meg. Az analóg hanganyagból 44,1 kHz-es frekvenciával (azaz másodpercenként 44100-szor) vesznek mintát, és ezt 16 biten tárolják el. Ez utóbbi 65 536 különböző értéket (feszültségértéket) jelenthet. Fontos paraméter emellett, hogy a PCM formátum tömörítetlenül tárolja a jeleket, azaz semmilyen kódolást nem alkalmaz, minden jel változatlan formában kerül fel a hordozóra. A technológia azonban számos kompromisszum elfogadását is megkívánta, így a 20 kHz feletti hangtartomány levágását, a 100 dB-nél alacsonyabb dinamikát. A CD mérete és a fentiek együttesen 74 perces zenei anyag tárolását teszik lehetővé a 12 cm-es ezüstkorongon. A CD lemezek ezen okokból ugyan nem váltak a high-end kedvelők kedvenceivé, bár több cég, például a Narada, általuk is elismert minőségű felvételeket volt képes megjelentetni kompakt lemezen is.
A technológiák finomodása tette lehetővé a nagykapacitású lemezek kifejlesztését, így egy CD méretű lemezen nagyságrenddel több adat fér el. Ezt először a DVD-Video használta ki, hiszen ilyen kapacitással már a képrögzítés is lehetővé vált, ezután merült fel a valóságoshoz közelebb álló zenei lemezek készítésének lehetősége.
A megnövekedett adatmennyiség felhasználására kétféle lehetőség kínálkozott. A lemezek műsoridejének növelése kézenfekvő okokból nem volt szándéka a hanglemezkiadóknak, viszont a mintavételezés sűrűségének és a frekvenciatartománynak a növelésével a digitálisan tárolt hangból sokkal jobban reprodukálható analóg hang lehetősége új piacokat kínált. Ez azonban számos veszélyt is hordozott magában.
Mind a DVD-Audio, mind az SACD fejlesztőinek számos kihívással kellett szembenézniük a szabványok megalkotása során, hiszen – csakúgy, mint a DVD-Video esetében a filmkiadóknak – a lemezkiadóknak is rá kellett szánniuk magukat az új formátumok támogatására. Ez pedig nem volt egyszerű, hiszen a kalózkiadások már a CD-k esetében is hatalmas károkat okoztak, így várható volt, hogy az új, kiváló minőség még inkább vonzani fogja az illetéktelen másolatok készítőit. Alapvető feladat volt tehát a hatékony másolásvédelmi rendszerek kidolgozása. Ezen kívül feladat volt még a kompatibilitási problémák megoldása is, mivel a még ma is drágának mondható, a hangot valóban élethűen reprodukáló felszereléssel nem rendelkezőket sem akarták megfosztani attól a lehetőségtől, hogy az új adathordozókat rendszerük bővítéséig, átalakításáig is használni tudják, azaz ők is megvásárolják az új bevételeket jelentő lemezeket.
A technikai és jogi problémák megoldása után, 1999-ben jelent meg a DVD-Audio első specifikációja, melyet a DVD-Video ajánlást is kidolgozó DVD Forum készített el, a hanglemezipar útmutatásait felhasználva. Nem sokkal ezután, a Sony és a Philips együttműködésének gyümölcseként született meg a Super Audio CD, így a kiadók jó része számára jelentett dilemmát, melyik formátumot is támogassák a jövőben. A készülékgyártók sem voltak egyszerű helyzetben, mára azonban több olyan lejátszó is található a piacon, melyeknél a vásárlónak nem kell választania, hiszen mindkét lemeztípus lejátszható velük, sőt a filmnézéshez sem kell külön készüléket vásárolni.DVD-Audio
A DVD jóval nagyobb tárolókapacitása lehetőséget adott a mintavételezési frekvencia és a tárolási pontosság növelésére, végeredményben a minőség nagyarányú javítására. Ez főképp a jel-zaj viszony javulásában, a dinamikában és a magas hangok reprodukciója terén számottevő. Bár a CD minősége átlagosan megfelelőnek mondható, ám a frekvencia növelésével azok a hangok tarthatók meg, melyek ugyan a fül számára közvetlenül már nem érzékelhetők, de meglétük nagyban elősegíti a különböző hangszerek jobb megkülönböztetését, és a térben való elhelyezkedésének érzékelhetőségét. Emellett pedig számos további kiegészítő információ helyezhető el az audiosávok mellé.
Íme néhány a számtalan lehetőség közül:
· A sztereó hangsávok mellett 5.1 csatornás változatban is felkerülhet a hanganyag.
· Kiegészítő információk, például szövegkönyv, kotta stb.
· Állóképek, melyek lejátszás közben diavetítésként jelenhetnek meg a képernyőn.
· Videoklippek, animációk stb.A DVD Forum a DVD-Audio formátumot – hasonlóan a többi, általuk készített szabványhoz – jogdíjmentesen bocsátotta rendelkezésre, szemben a korábban a CD-knél alkalmazott licenszelési eljárással, mely szerint a Sony és a Philips minden elkészült CD lemez után jogdíjra jogosult.
A DVD-Audio lemez kizárólag az erre a formátumra felkészített lejátszókban olvasható, de készültek olyan lemezek is, melyek az anyagot DVD-Video formátumban is tartalmazzák, hogy a lemez hagyományos DVD-lejátszóval is lejátszható legyen. Készülnek továbbá mindkét formátum lejátszására alkalmas berendezések is.A DVD-Audio szabvány a következőket írja elő:
· Magas minőségű, több csatornás hang tárolása, fejlett másolásvédelemmel.
· A DVD-Audio lejátszók játsszák le a CD lemezeket is.
· A DVD-Audio lemezeken széles határok között lehessen meghatározni a digitális adatfolyam minőségi jellemzőit.
· A DVD-Audio biztosítson bővítési lehetőséget a jövő technológiái számára is.
· A DVD-Audio tartalmazhasson álló- és mozgóképeket, szöveges információkat és a felhasználót segítő menüket.
· Felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkezzen.Míg a CD-szabvány kidolgozásakor a másolásvédelem nem kapott túlságosan nagy hangsúlyt, a DVD-Audio esetében ez már az ajánlás egyik leglényegesebb részévé vált. Kidolgozásához olyan cégeket hívtak segítségül, mint az IBM, az Intel vagy a Toshiba. A szabvány szerint a lemeznek tartalmaznia kell egy vízjelet, illetve egyéb másolásvédelmi jelzéseket, amelyeknek széles körben paraméterezhetőnek kell lenniük. A vízjel alapján azonosítható a lemez készítője. A másolásvédelmi eljárások engedélyezhetik, hogy a lemez tulajdonosa készítsen egy másolatot a lemezéről, de a másolatról már ne készülhessenek további kópiák.
A DVD-Audio minőségi paramétereit is széles határok között lehet megadni a lemezkészítés során. Az így elért flexibilitás biztosítja, hogy a stúdiók eldönthessék, milyen minőségben kívánják elkészíteni felvételeiket. A DVD-Audio lemezen lehetőség van sztereó, és több csatornás hang rögzítésére, sőt ezek kombinálhatók is. A 9,6 Mb/s adatátviteli sebesség miatt azonban a több csatornás felvételnél a mintavételezési frekvencia 96 kHz-ben lett limitálva, míg sztereó felvételnél ez az érték 192 kHz.
A PCM formátumú hangsáv mellett lehetséges tömörített formátumok elhelyezése is, mint a Dolby Digital vagy a DTS formátum.
A DVD-Audio szabvány szerint az egyoldalas, egyrétegű lemezre a legjobb minőség mellett 68 percnyi műsor fér el, tehát nem érhető el a CD-k 74 perces játékideje, ezért alkalmazzák az angol Meridian által kifejlesztett tömörítő eljárást (MLP – Meridian Lossless Packing). A választás azért esett erre az eljárásra, mert megfelel a DVD-Audioval szemben támasztott minőségi követelményeknek. A két legfontosabb ezek közül az, hogy ez az eljárás veszteségmentes, azaz a kitömörített jel teljesen azonos az eredeti jellel, és minimális a számítási teljesítmény igénye, tehát nem emeli a készülékek árát számottevően.
A DVD-Audio hangjának felső frekvenciahatára 96 kHz, szemben a CD 20 kHz-es limitjével, a minták tárolása 16 bit helyett 20 biten történik, tehát 256-szor finomabb felbontást ad, dinamikája 144 dB (CD 96 dB).Super Audio CD
A Sony és a Philips már a CD kidolgozásával a maga útját járta és nem is szándékoztak támogatni a DVD-Audio szabványát. Ennek fő oka az volt, hogy a DVD Forum a szabványt nyílttá tette, azaz nem szándékozott jogdíjat szedni érte. Ez nagy érvágás lett volna a két vállalatnak, hiszen megcsappant volna a CD lemezek jogdíjbevétele, a már említett CD licenszelési rendszer miatt. Ezért kezdtek saját fejlesztésbe, remélve, hogy az SACD fog győztesként kikerülni a nagyfelbontású audiorendszerek vetélkedéséből.
Az SACD eltér a korábbi digitális audiorendszerektől, mivel szakított a PCM rendszerrel, és teljesen más módszer szerint digitalizált jelfolyamot támogat. Ez az új digitalizálási eljárás a DSD (Direct Stream Digital). Az eljárás lényege, hogy nem a meghatározott időközönként mintavételezett analóg jel feszültségértékét tárolja, hanem az analóg jel változását. Ezt minden mintavételnél 1 biten teszi meg. Az 1 bit kevésnek tűnhet, de tekintve, hogy a mintavételezés 2 822 400 Hz-en (2,822400 GHz-en) történik, az analóg jel ilyen rövid időköz alatt nem is képes nagyobb változásra. Ezzel az eljárással nagyjából a 200 kHz-en mintavételezett PCM technológiával egyenértékű minőséget lehet kapni (CD 44, 1 kHz). Ráadásul a digitális jel hallhatóvá tételéhez nincs is szükség D/A (digitális-analóg) konverterre, egy egyszerű szűrőáramkör is elegendő. Az egy bites kódolás miatt a jel kisebb frekvenciára is könnyen lekeverhető. A rendszer hátránya, hogy új – és drága – stúdió felszerelést igényel. Az SACD hívők szerint az SACD hallhatóan jobb minőséget produkál, mint a DVD-Audio.
Az SACD rendszer is támogatja a sztereó jel mellett a több csatornás felvételeket, és egyéb multimédiás kiegészítőket. Ezek helyét a lemezen a szabvány meghatározza. Belülről kifelé haladva először a TOC (a lemez különböző adatait rögzítő adatbázis), utána a 2 csatornás sztereó jel, majd a többcsatornás surround adatfolyam, végül a multimédiás adatokat tartalmazó rész következik. Ha valamely extra adatokra nincs szükség, a hely felhasználható a lejátszási idő növelésére.
Az Audio CD 74 perces játékideje itt is problémát okozott, ezért – akár a DVD-Audionál – itt is szükség volt tömörítésre, amihez a DST (Direct Stream Transfer) eljárást választották, mely szintén veszteségmentes tömörítést tesz lehetővé, azaz kitömörítéskor az eredeti jelfolyamot kapjuk vissza. Így egy lemezre 74 percnyi sztereó hang és annak több csatornás, surround változata is elhelyezhetővé vált.
Az SACD további tulajdonsága a DVD többrétegű lemezkészítési technológiájának felhasználásával kialakított második réteg, melyre hagyományos Audio CD formátumban is felkerül a hanganyag (Hybrid SACD, de van SACD only is), így az SACD lemezek azok számára is elérhetőek, akik csak később szándékoznak beruházni egy SACD hangrendszerbe, viszont hagyományos CD játszóval rendelkeznek. Ez marketingszempontból is ügyes ötlet, hiszen aki ilyen lemezt vásárol, előbb-utóbb megveszi az SACD lejátszót és a kapcsolódó termékeket, erősítőt, hangfalat is.
Az SACD-nek, akár a DVD-Audionak is fontos része a másolásvédelem, illetve vízjelek elhelyezésének lehetővé tétele. A kétféle vízjel együtt használatos. A látható PSP (Pit Signal Processing) eljárással kerül a lemezre. Lényege, hogy ránézésre megállapítható legyen egy lemez eredetisége. Ez a vevők biztonsága szempontjából fontos. A láthatatlan vízjel a lejátszóban hitelesíti a lemezt. Ha ez hiányzik, a lejátszók nem fogják a lemezt lejátszani.
Az SACD frekvenciatartománya 100 kHz-ig terjed, jel-zaj viszonya 120 dB, dinamikatartománya 120 dB, felbontása 1 bit.
A másolásvédelemmel kapcsolatos információkat már meghaladta a kor, de itt nem tárgyalandó.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Aureal #10440 üzenetére
Ha találsz egy F-, H6500-at akkor az is jó lehet. Wifin jól teljesítenek, nálunk a Samsung H6500 Wifiról megy és szépen viszi a 1080p-s anyagokat. A Pio BDP150-es Wifiben nem volt túl acélos és már nem emlékszem, hogy konkrétan mivel volt gondja, de valami neki sem tetszett.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Aureal
senior tag
válasz koncsik #10441 üzenetére
Találtam egy ilyet: DVD-Audió készítése
-
blakey
titán
válasz Aureal #10443 üzenetére
És az hogy F vagy H jelzésű, miben jelent eltérést? - a H erősebb, gyorsabb, jobb. Még mondanám az F-, J7500-akat is, azok normál méretűek. Nekem sem tetszik a dizájn meg olyan esetleges az összeszerelése is, jó de pl. 2 db gumitappancsa van, ki kell pótolni, hogy ne csússzon egy tálcanyítástól. A tudással nincs gond, szinte mindent visz, elrejtve nem zavar a dizájn.
LG-ből 1 lejátszóm volt, különösebben nem volt vele gond de nem tudom, hogy milyenek, mert nem sokat próbáltam, inkább, Pioneer, Panasonic, Sony eszközöket használtam. Samsungból volt 3 lejátszóm, ebből 1 még mindig van de többnyire hálózati lejátszásra használják a gyerekek.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Aureal
senior tag
válasz blakey #10446 üzenetére
Köszi!
Elolvastam ezt a tesztet a H6500-ról, de már ott bukik nálam, hogy csak HDMI out van rajta + a WAV formátumot sem játsza, pedig elvileg tudja. CD anyagaim egy része ami nem discen van kiírva, vinyón csücsül WAV-ban.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Aureal #10447 üzenetére
Veszel mellé egy Amlogic boxot és Kodival minden menni fog. Szerintem a wav is megy, de nem próbáltam már egy jó ideje. Ilyen célra médialejátszót használok.
-
Aureal
senior tag
válasz blakey #10449 üzenetére
Na tudod, pont ezeket akarom elkerülni ill. megspórolni. Ilyen kütyü, olyan kacat, kiegészítő, beegészítő, kávéfőző, kismikulás...
Ez a nálam lévő BD-P1580 elég gyors nekem most CD vagy DVD lejátszáshoz (5 mp nyitott tálca bezárásától az indításig, a volt DVD playerem 2-3x lustább volt...), szerintem 5 pénzért megtartom, jobbat ennyiért úgyse kapni legfeljebb a most 2-3 éves modelleket majd pár év múlva, meg helyben is van, megkímélt. Az usb-s medialejátszásról meg most kicsit lemondok akkor vele. Ameddig megy és bírja nyúzom, aztán meglátjuk. "Mindig van új és újabb, hát várd a csodát".[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok