Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    válasz Penge_4 #4672 üzenetére

    Hogy az ASVA-nak elég legyen egyetlen dolgot lefoglalni és megbénítsák az egész p2p közösséget?

    Pont ez az amire utaltam, csak az "egy hely" megnevezést értelmezzük másképpen. Az a baj, hogy hiába van 70.000 ember egy helyen, mert az a hely elszigetelt azáltal, hogy reg-es és ha megszűnik, akkor százfelé mennek az emberek, és ugyan van másik népszerű hely ahová menne mindenki csak oda éppen nem tud regelni pölö, simán megeshet, aztán megy amerre lát, arról nem is beszélve, hogy mi mennyiségű cucc lenne ha csak feleennyi ember lenne egy hub-on, vagy mégkevesebb, akár csak 20000, hány alternatíva lenne adott file-ra átlagban, milyen lenne a letöltési sebesség és ha megszűnik a hub, annak viszont egyenes következménye, hogy a listában az alatta lévőben lennének 15000-ren és nem széled szét a tömeg a maradék 5000 meg az aki nem listából szűri a hub-okat meg ugyanúgy ott lenne, csak picit később találna vissza, mert ugyanúgy azt a helyet keresi, ahol a legtöbben vannak és mert nem kell tökölni regeléssel, csak kattintani kell ráadásul lehet egyszerre 3 hubon is.

    "A megosztásra való" kifejezést is másképp értelmezzük.
    Én 5 másodperc alatt megosztok 1TB-ot a dc-n azzal hogy bedobok egy főkönyvtárat, amit aztán behashel a kliens köbö 10 perc alatt, és azonnal tölthetik is, te mennyi idő alatt csinálod ezt meg torentben, ahol egyesével mindenhez külön torrentet kell készíteni? Na ezt értem azalatt, hogy mire való.
    A működésből világos, hogy újdonságokra jobb a torrent, de azért mindkét rendszerben az számít igazán, hogy hányan vannak online, itt van a kutya elásva.

    Én nem azért kardoskodom, hogy a DC az jobb, átlátom hogy a két fáljcserélő közül a torrent az erősebb ha nagyobb tömegeket tud megmozgatni, de azt is átlátom, hogy miért. Én arról beszélek, hogy a kettőt összekapcsolva, tudatosan használva a kecske is jól lakna és a megosztások között a káposzta is megmaradna és sokkal népszerűbb maradhatna a DC, ez csak kooperáció kérdése. E fajta együttműködés viszont kizárt hogy lesz ha mi nem csinálunk, ezt csak a felhasználók tudják megcsinálni, mivel egyik "üzemeltetőnek" se érdeke, hogy konkurenciát csináljon magának. Nézd számtalan példát lehet mondani pro és kontra, de egy torrent oldal sikeressége a népszerűségen múlik és nem az elven, divatdiktátum van, tuti biztos hogy a GTA-t fullon húzod mert divatprogi, de én tök csíptem, hogy beírtam a DC-n egy könyv címét és valakinek tuti megvolt pdf-ben pölö, amit csak ki kellett nyomnom, mert mindenki mindent bedobott, másról szólt a történet, a divat hozta a tömeget, de a tömeg hozta az értéket, mert mindenki szart rá és bedobta az egész HDD-t, úgy kellett szólni a modiknak, hogy legalább tömörítsék be és ez teljesen kezd leépülni. Kár érte. Ki tesz fel torrentbe egy Rejtő könyvet pölö vagy akármi értéket ami nem csak ilyen divatcucc? Hát az nem raj, attól nem jönnek sokan, más meg nincs fönn csak amit feltesznek.

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák