Új hozzászólás Aktív témák

  • Tele von Zsinór

    őstag

    válasz Kekmen #4639 üzenetére

    Nem használom az oldalt, nem tudhattam. Csak jeleztem neki, hogy nem az ő gépében van a hiba.

  • priti

    addikt

    válasz Penge_4 #4644 üzenetére

    A fel és letöltés aránykülönbsége ugyanúgy megvan torrentnél is. Lehet hogy nem számítok átlagosnak az 1 TB-os HDD-vel a gépemben, de egy 500GB-os ma már annyira nem pénz, hogy szerintem már majdnem mindenkinek van akkora és úgyis egy könyvtárban tartod az *.iso-kat, nem írod ki egyesével dvd-re, mert úgy sokkal drágább, mint merevlemezen tárolni és daemon-nal bemountolni meg egy csomó idő is kiírni. Most meddig tart beállítani, hogy azt a könyvtárat tegye a megosztások közé a DC amiben egyébként is tartod az iso-kat, amikor pedig bemásolsz oda valamit, kvázi magadnak a helyére teszed magától behasheli a dc kliens, szóval semmi többletmunka nincs benne, nem értem minek ehhez motiválni. Ehhez értelmes emberek kellenek csak, nem szabályzat.
    Ebben nem az a pláne hogy a DC alatt szeded a cuccot, hanem az hogy nem kell regelni száz helyre. Mindenki regelve van száz helyen aki régebb óta torrentezik. Tegyük fel hogy van egy hely ami tele van halott torrentekkel, a kutya sem látogatja, szóval hiába töltesz fel valamit akkor sem látja senki, mert senki nem jár oda. Feltennénk egy torrentet aztán bedobnánk magunknak. Ezer amcsi hely van, ahová feltehetjük. Lényegében nem nekünk kell megváltani a világot, egyszerűen csak annyi kell, hogy 50 embernél legyen meg ugyanaz, elég ha mi tudunk róla, a többi megy magától egy DC hubon, ahol vannak 10.000-ren, pláne ha újdonság a cucc. Most itt kérdezgetjük egymástól, hogy melyik oldallal éppen mi van, pedig nem is kéne oldal.
    Én nem azt mondom, hogy aki benne van az soha többet nem torrentezhet meg díszízhet ott és akkor amikor csak akar kedvére, én csak annyit mondtam, hogy segíthetnénk magunkon pont úgy ahogy a fórumban. Nem kerül pénzbe csak összefogás kérdése.

    Hardverlesen

  • priti

    addikt

    válasz VladimirR #4647 üzenetére

    Nem is te lettél volna ha nem szólsz bele lehülyézve a másikat, mindenki olvashatja az első hszt, de gyorsan írd le azért mégegyszer ugyanazt. Igen VladimirR, örömmel konstatáljuk, hogy milyen okos vagy, amúgy már rég nem úgy működik, általában kereséshez, letöltéshez kell kötelező megosztás már ahol kell egyáltalán, egy rakás hubon nincs limit egyáltalán, vagy valami jelképes pl. 1GB.

    Hardverlesen

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz priti #4653 üzenetére

    "egy rakás hubon nincs limit egyáltalán, vagy valami jelképes pl. 1GB."
    ezek tipikusan az olyan hubok, amikre nem erdemes felmenni (egybol a magyar hubok utan), mert tapasztalataim alapjan ahol az ember nincs belekenyszeritve abba, hogy nagy megosztasa legyen, ott nem is lesz neki

    de igazad van, nem jol alltam hozza a felveteshes, bunko voltam (pl abban is, hogy nem teteleztem fel, barki is elolvassa az elso hsz-okat)
    kerlek, ird le reszletekbe menoen, hogyan is gondolod a dolog technikai megvalositasat (mind szerver, mind vegfelhasznaloi oldalon), mivel garantalnad mukodokepesseget, s miben latod esetleges sikeresseget

    csak mert a dc es a torrent eseteben ezek meroben elteroek, szinte egymasnak ellentmondoak, s amit te irtal, annak semmi alapja nincs, csak egy ideologiat probalsz leeroltetni a torkunkon (azt is eleg kuszan)

    elso korben mondjuk terj ki arra, mivel jobb 1000 dc hub, mint 1000 tracker, illetve hogy hogyan gondolod egyensulyozni azon tenyt, hogy _semmilyen_ kenyszeritoero nincs a seed-elesre, ergo a lelkiismereten kivul _semmi_ nem tartja vissza a tisztelt user-t attol, hogy a letoltes befejeztenek pillanataban kilepjen a swarm-bol, s a par kB-os torrent file-on kivul _semmit_ ne osszon vissza

    [ Szerkesztve ]

  • Penge_4

    veterán

    válasz VladimirR #4647 üzenetére

    dc-nel ott van az, hogy minel nagyobb megosztasod legyen, hogy bekerulhess egy-egy hubra

    De a megosztás minőségére csak általános szabályok vannak. Ez nem tart vissza senkit attól, hogy a minimális slotot adja meg és egy csomó olyan dolgot osszon meg, olyan formában, ami senkinek sem kell, senki nem tölti, jó magyar szokás szerint "Ha nekem nem adnak slotot, akkor tőlem se töltsön senki" elvén.

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz Penge_4 #4655 üzenetére

    a hazai neteleresekre oly jellemzo 16-32 kB feltoltessel ne is nyissanak a minimalisan megkoveteltnel tobb slot-ot (legalabb akkora hulyeseg lenne, hogy tobb slot-ot nyisson, mint 20-30 torrent-et seed-elni egyidejuleg ketmegas adsl-rol)

  • Penge_4

    veterán

    válasz priti #4652 üzenetére

    Ehhez értelmes emberek kellenek csak, nem szabályzat.

    Ha értelmes emberek lennének, akkor a torrent is tökéletes lenne. A seed szerverek terjedése is elég durván betett a visszaosztásnak, mert sokan berakják a forgalmasabb torrenteket, hogy tolják 100Mbit-tel, a többit meg nem is osztják vissza, amikor otthonról töltenek, mert minek, amikor 46348346378.43438947389-es arányuk van? :(((

    hanem az hogy nem kell regelni száz helyre.

    Mint mondtam, a torrentoldalak 90%-a erős konkurenciaharcot vív egymással. Szerinted az az érdekük, hogy egy ilyen HUB miatt mindenki onnan töltsön, ahonnan akar, mert 100 ember 100 különböző helyre van regelve?

    Tegyük fel hogy van egy hely ami tele van halott torrentekkel, a kutya sem látogatja

    Oda nem is nagyon töltenek fel semmi olyat, amit máshol ne lehetne megszerezni. Azért te is belátod, hogy itt mindenki főként a két legnagyobb oldalra menne rá. A másik, hogy az ügyesebbek a torrentfájlból kiírogatnák a passkeyeket és azzal töltenének, hogy annak fogyjon az aránya, ne nekik. Nem tudod korlátozni, hogy egy HUB-ra ki léphet be. Maximum szigorú ellenőrzések után, ha jelszavas a HUB.

    elég ha mi tudunk róla, a többi megy magától egy DC hubon, ahol vannak 10.000-ren

    Ez erős ellentmondás. Egyrészt a PH egy regisztráció nélkül olvasható fórum, ahol ezt a felvetésedet bármelyik oldal Staffja olvashatja, így abban a pillanatban, hogy leírtad ezt a hozzászólást és a Google indexelte, már potenciálisan az egész internet tudomást szerzett a szabályzatellenes tervedről.

    Nem kerül pénzbe csak összefogás kérdése.

    Ha alapvetően az emberek bíznának egymásban, főképp személyes ismerettség nélkül egy nick mögött rejlő xy emberben, akkor nem lenne probléma, mert amikor valaki beírja valamelyik topicba, hogy erre és erre az oldalra kér meghívót, cserébe tud kínálni egy másikra, akkor minden logikus (nem naív) gondolkodású embernek nem az lenne az első gondolata, hogy "Vajon hogyan akar átbaszni?" :DDD

  • rii

    nagyúr

    válasz Core2duo6600 #4649 üzenetére

    szerintem is a legjobb PC-s kliens (-:

    hiába csináltam neki a korl. user-t, nem azt használta, hanem az admin-t, mert az "kényelmesebb" volt.

    Valszeg akkor az történt, amit írtál :-/

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

  • priti

    addikt

    válasz VladimirR #4654 üzenetére

    Nézz meg egy mai hublistát és látni fogod, hogy sokezres hubokon is levitték vagy megszűntették a limitet és nem szaporodtak el az olyan emberek, akik egyáltalán nem osztanak meg semmit.

    hogyan gondolod egyensulyozni azon tenyt, hogy _semmilyen_ kenyszeritoero nincs a seed-elesre, ergo a lelkiismereten kivul _semmi_ nem tartja vissza a tisztelt user-t attol, hogy a letoltes befejeztenek pillanataban kilepjen a swarm-bol, s a par kB-os torrent file-on kivul _semmit_ ne osszon vissza

    Pont a lényeget nem érted. Ebben az a pláne, hogy abban a pillanatban, ahogy a letöltés befejeződött akár ki is léphet, mert a DC-ben hasheli be a file-t. Vegyünk egy egyszerű példát, hogy megértsd miről beszélek. Adott egy újdonság ami megvan a hubon lévő 10.000 emberből mondjuk 5-nél. Elkezdi tölteni az 5 embertől fejenként 3 sloton 15 ember, de az is lehet hogy csak másik 5 ember tölti párhuzamos letöltéssel mind az 5-től egyszerre, ilyen vicc 10-30kb/s sebességgel. Napok telnek el, mire hozzájuk eljut a cucc és 5-ről 10-20 emberre nő azok száma a hubon, akiknél megvan ugyanaz a file. Persze hogy a többség torrenten kezdi inkább keresni, igaza is van ha így tesz, csak mivel mindenki más oldalon van regelve ezért különböző torrenteket szed és ennek az az eredménye, hogy 1-2 nap alatt a DC-n is megtalálod a cuccot 50 embernél, csak mivel torrenten leszedett cumó (rengetegen használják mindkettőt) ezért különböző méretű iso-ban van, ami nem teszi lehetővé a párhuzamos letöltést, tehát a DC-n marad a pici sávszél a torrenten meg már kifutóban van, ott is pici a sávszél.
    Mindegyik variánsból találsz 5 darabot a hubon és napokat malmozhatsz mire lejön valamelyik attól az 5 embertől. Azzal, hogy mi bedobunk magunknak egy torrentet és akár csak 20 ember leszedi teljesen ugyanazt a filet a szavazást követően már be is indítja a gépezetet, mivel a nagy hubon amit kihasználunk vannak 10.000-ren és mindenki azt az alternatívát keresi, amit a legtöbb embertől szedhet egyszerre. Kvázi ugyanúgy idegen emberek közösségét használjuk ki, mint a torrenten, csak ebben az esetben nem a torrent oldal tulajdonosa irányít, hanem mi. Nem az határozza meg a letöltés sebességét, hogy hányan jutnak be az oldalra hogy mennyire népszerű egy oldal, hogy lehet e regelni meg az ostoba szabályzatok hanem mi, mert mindenkinek kell a cucc és ha bedobjuk azzal elindítunk egy lavinát a DC hubon és 1 nap alatt több száz embernél meglesz ugyanaz a file a megosztások között és ezzel elérhető is marad magas sávszélességen. Lényegében centralizáljuk a sávszélességeket a hubon azzal, hogy beindítunk egy file-t, mert nem engedjük hogy a különböző variánsok decentralizálják a letöltők tömegét. Értesz? Ott van 5 embernél 5,21GB-os iso-ban, 5 embernél 5,22GB-os iso-ban uyganaz és csak a véletlen dönti el, hogy melyiket kezdik el szedni azaz klónozni a következő ember ahelyett, hogy csak 1 lenne, persze nem lesz miattunk csak 1, nade hiába van 10 variáns ha azt látja a nép a hubon, hogy van 9 féle ami megvan egyenként 4-5 embernél meg van egy tizedik variáns ami megvan 20-30-nál naná hogy azt kezdi el szedni, azaz a 4-5 embernél meglévő másik 9 féle torrentről szedett cucc nem kavar be. Ehhez annyi kell csak, hogy egy pici hubot csinálunk, vagy egy meglévőt használunk, tökmindegy, amire felmegyünk szavazni és megosztjuk a picurka torrent file-t, amit azonnal a valós idejű szavazás után elkezd leszedni mindenki. A torrent csak az első löket, utána már nincs szerepe, a DC erejét használjuk ki értelemszerűen hiszen ott nem hal el a megosztás később, mivel amíg használják például az iso-t addig nem törlik ki sőt még jódarabig utána sem, én például úgy 350GB-ot osztok meg most és abból úgy 100GB már évek óta ott van, minek töröljek amíg nem kell a hely... ezzel rengetegen vannak így.

    Hardverlesen

  • priti

    addikt

    válasz Penge_4 #4657 üzenetére

    Mint mondtam, a torrentoldalak 90%-a erős konkurenciaharcot vív egymással.

    Ehhez nekünk mi közünk van? Nincs nekünk saját agyunk?

    Oda nem is nagyon töltenek fel semmi olyat, amit máshol ne lehetne megszerezni
    Majd mi feltöltjük ami kell és bedobjuk magunknak DC hubon a torrentet. Leszedjük és egy nagy hubon egyszerű jelenlétünkkel szétdobjuk egy nap alatt. Nehogymár ne legyen itt 100 ember akiből mindig összejönne egy 50fős mag aki éppen ráér annyira hogy bekapcsolja a gépet és a megbeszélt torrentre rákattanjon. Sokszor annyit vagy kénytelen feltölteni hülye arányok miatt, mint amennyit így kéne. Mindig lenne valaki közülünk aki időben megszerezné a cuccost. Egy ember elég aki feltölti, ha együttműködünk egyetlen torrent elég is, a többit DC-n intézzük. Itt tudunk kapcsolatot tartani, más nem kell hozzá. Lehet hogy a torrent oldalak üzemeltetőinek ez nem fog tetszeni, de nekünk is van pár dolog, ami nem tetszik. Tisztára hülyét csinálnak belőlünk valahol önös üzleti érdekeik miatt.

    Hardverlesen

  • Penge_4

    veterán

    válasz priti #4659 üzenetére

    De még mindig az a lényeg, hogy szerinted aki már nagynehezen bekerült egy komolyabb torrentoldalra, az kockáztatni fogja, hogy megosztja a torrentfájlt, amit elkezdenek tölteni és vagy ellopják a passkey-t, vagy nem. Tegyük fel a letöltés után azonnal megváltoztatja. De még akkor is ott van, hogy csökken az aránya sokszorosan, meg a Staff azonnal észreveszi, hogy egy passkey-en keresztül kapcsolódnak 20-an különböző IP címekkel.

    Ott van 5 embernél 5,21GB-os iso-ban, 5 embernél 5,22GB-os iso-ban uyganaz és csak a véletlen dönti el, hogy melyiket kezdik el szedni

    Én az NFO adatai alapján döntöm el általában. Itt van egy jó írás erről a témáról. Az írójával az x264 kivételével teljesen egyetértek.
    Itt kéne először rendet tenni, aztán nem lenne olyan probléma DC-n sem, hogy 5-5 embernek van meg 5-5 különféle példány, hanem lenne 2-3 normális release, aztán pörögne a DC is.

  • priti

    addikt

    válasz Penge_4 #4661 üzenetére

    Nem én ezt nem így képzelem. Én ezt úgy gondoltam, hogy saját torrentekkel operálnánk. Azaz ha összejön a társaság, akkor egyvalaki akinek megvan az adott fájl készít belőle egy torrentet, azaz feltölti egy "elhagyatott" helyre ahová már nem járnak, de működik. Rengeteg olyan tracker van ami már kifújt, nem látogatják, nem ellenőrzik, de működik. Kvázi a torrent részét fű alatt lepörgetnénk egymás között. Persze ez alacsony sávszélt jelent, ezért kell nagyobb társaság, hogy élvezhesd is az egész hasznát. Egyszer benne vagy a torrentes "elindító" részében, egyszer meg csak a DC-n töltöd amikor már pörög a cucc a DC-n, mert a haverok elindították. Lényegében ez felfogható úgy is, mint egy adott DC hub célzott menedzselése, torrent segítségével, ebből az a hasznunk, hogy nem kell regelgetni,nem kell arányokkal tökölni. A torrentesek egymást nyírják és a vége az hogy te loholsz regelni, úgy ugrálsz ahogy ők fütyülnek a semmiért feltöltesz hogy jajj istenem ilyen arány meg olyan arány és jujj kitesznek. Tisztára mint az oviban, ha nem eszed meg az uzsonnát nem mehetsz játszani. A DC sokkal értelmesebb és jobb, mert komplexebb, nagyobb tartalmat kínál valós időben, csak azért szorult háttérbe a kisebb tartalmú torrent oldalakkal szemben, mert a torrentesek szándékosan megbénították egymás elleni harcuk okén is alternatívák gyártásával kihasználva azt a technológiai előnyét a torrentnek, hogy ők terjesztik az újdonságokat, de mégegyszer mondom ettől az egész elképzelt célzott akciósorozattól függetlenül még bárki bárhol bármikor torrentezhet ott és olyan aránnyal ahol akar. Ezer hely van amit kihasználhatunk saját céljainkra, nincs szükségünk népszerű torrent oldalakra és az üzemeltetőik engedélyére hozzá. Nekünk egy elhagyatott ipartelep is megfelel, senkinek se fog feltűnni hogy egy elhagyatott hely hirtelen felpörög 100 ip címről aztán leáll.

    Hardverlesen

  • priti

    addikt

    válasz Penge_4 #4661 üzenetére

    Ha kell én fel tudom amúgy ajánlani, hogy hagyom a csába a torrentezést és elkészítem én a torrentet, amit a DC-n megosztunk, akkor nekem az a hasznom , hogy nekem élőben nyomják a kezembe a cuccot HDD-n vagy DVD-n vagy akármin és az elsők között vagyok akinek megvan. Csak legyen meg a kemény mag, utána mindenki benne lesz hamar, így mindenki jobban jár. Forrás meg mindig akad, de notim is van, szóval akár az utcán is átmásolhatom magamnak, hogy még kölcsönadni se kelljen semmi adathordozót, ha a bizalom hiánya a baj.

    [ Szerkesztve ]

    Hardverlesen

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz priti #4659 üzenetére

    "Nézz meg egy mai hublistát és látni fogod, hogy sokezres hubokon is levitték vagy megszűntették a limitet és nem szaporodtak el az olyan emberek, akik egyáltalán nem osztanak meg semmit."
    perpill a www.hublist.org FullHubList-jeben 2, azaz ketto olyan hub van, ahol a letszam 10k folott van, magyar listaban a legjobb is csak 6k korul talalhato a legnepesebb
    abban igazad van, hogy ezekre a limit minimalis, viszont szerencsere maradt boven olyan hub is, ahova tobb 10, esetleg tobb szaz Gb kell a bekeruleshez

    "Pont a lényeget nem érted. Ebben az a pláne, hogy abban a pillanatban, ahogy a letöltés befejeződött akár ki is léphet, mert a DC-ben hasheli be a file-t."
    ertem, szoval a torrent-en csak leech-elni akarsz, hogy ezzel probald "feleleszteni" a dc-t?
    remek hozzaallas, kerdes csak az, hogy ha csupan ennyire hasznalnad a torrent-et, ki fogja a kezdeti seed-et biztositani neked?
    mellesleg felreertettel, en nem csak a swarm-bol valo kilepesrol irtam, hanem arrol is, hogy dc-n _sem_ osztja vissza
    hiszen miert is olyan helyre toltene, ahol a dc latna, s vissza tudna osztani? ennyi erovel maradhatna a swarm-ban is seed-elni

    "Nem az határozza meg a letöltés sebességét, hogy hányan jutnak be az oldalra hogy mennyire népszerű egy oldal, hogy lehet e regelni meg az ostoba szabályzatok..."
    rosszul erzem, hogy teged kivagtak (be sem engedtek) valamely tracker-rol?
    bar inkabb ez utobbi, mert lathatoan nagyon nem vagy tisztaban vele, hogyan is mukodnek, meg hogy mi adja a torrent mukodokepessegenek alapjait

    "Lényegében centralizáljuk a sávszélességeket a hubon azzal, hogy beindítunk egy file-t, mert nem engedjük hogy a különböző variánsok decentralizálják a letöltők tömegét. Értesz?"
    hogyne ertenelek, de ilyen iranyu torekvesek vannak torrent-en is (tudod, azokban a hulye szabalyzatokban)

    "Ott van 5 embernél 5,21GB-os iso-ban, 5 embernél 5,22GB-os iso-ban uyganaz..."
    pontosan ezert nem kellene ilyen null limites tracker-ekre maszkalnod, akkor talan nem 5 embernel talalnad meg a dolgaidat, amiket keresel

    "Ehhez annyi kell csak, hogy egy pici hubot csinálunk, vagy egy meglévőt használunk, tökmindegy, amire felmegyünk szavazni és megosztjuk a picurka torrent file-t, amit azonnal a valós idejű szavazás után elkezd leszedni mindenki. A torrent csak az első löket, utána már nincs szerepe..."
    ismetcsak az a kerdes, ki fogja neked a torrent-et elkesziteni, ki fogja neked a kezdo seed-et biztositani (s bonusz, hogy miben kulonbozik egy egy nyilt tracker-tol?)

  • tzscske

    tag

    válasz priti #4662 üzenetére

    Ez az egész dolog amit írsz eléggé idealizált!
    Szép és jó amit írsz bizonyos értelemben,de ez nagy valószínűséggel nem életképes.Nem tudom milyen feltöltési sebességed van,de felajánlottad,hogy te kezded a seedet.Ráugranak mondjuk 10-en (és akkor ez nem sok) mondjuk leszedik gyorsan rólad és a fele lelép.meglesz 6 embernek aki megoszthatja a dc hubon is ugyanezt a filet,hogy a többi ember is szedhesse ugyanezt (mostmár dc hubon keresztül).
    Mivel minden nyilt,nincs elenőrzés ezért az 50%-os lelépési arány is nagyon jónak mondható,de nem fogja ez a kedvedet venni mondjuk az 5. torrentkészítés után?Fogalmad nincs ki szedte le rólad torrenten,és utána ki nem osztotta vissza dc-n.
    Sajnos tapasztalatból azt kell mondjam,hogy nem lesz életképes a dolog.Nálunk (kis hub 30-50fő létszámmal) van egy szerver ami a friss dolgokat megosztja,de azt kell mondjam,hogy a bejelentés után 2 nappal (lagalább 20 letöltés) mellett megosztásban max 2-3 embernél található meg az új cucc.
    Sajnos ez egy ilyen világ.

  • fradi81

    veterán

    válasz priti #4663 üzenetére

    Nemtudom miért kell dc-t belevenni amikor privát oldalról minden gyorsan lejön, és olyan meg nincs hogy valaki ne legyen bent legalább egy közepes oldalon. Szabályokkal meg nem kell foglalkozni vannak és kész, ha zavarnak ne vegyél róluk tudomást, max repülsz az oldalról de akkor még mindig ott a jó öreg a DC++ és ott nem is kell az arányra figyelned :)

    moto g72, Ninebot d28e

  • betyarr

    veterán

    sziasztok!azt megtudnátok mondani,hogy az a kis torrent file amit legelőször letölt az ember,az lehet vírusos?vagy nem jellemző?

  • Core2duo6600

    veterán

    válasz betyarr #4667 üzenetére

    Nem jellemő, akkor fordulhat elő, ha valaki szánt szándékkal ilyet tesz fel a trackerre, viszont jó esélyel nem fog működni a torrent emiatt.
    Nekem még soha nem jelzett torrent file ra semmien virusírtó

    Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

  • priti

    addikt

    válasz VladimirR #4664 üzenetére

    Ez a létszám egy dinamikus dolog, nem is olyan rég még 10000-ren voltak a magyar diab**-n, de emlékszem amikor még az "egy híd ami összeköt" volt a legnagyobb magyar hub és az 5000-ről csak álmodtunk, de már akkor full sávszélen lehetett tölteni, ha folyton bennt voltál, igaz akkor ha jól emlékszem volt egy 30GB-os limit, de a lényeg, hogy volt egy folyamat, dinamikusan fejlődött és mostanában benézegettem és azt látom, hogy a torrent elterjedése óta folyamatosan egyre inkább háttérbe szorul, csökken a hubok látogatottsága pedig tény, hogy nagyobb, komplexebb, "tartósabb" kínálatot ad. Sok szempontból igazad van amúgy, nem vitatom el, de azért érezni rajtad is azt a rugalmatlanságot amit a torrent iránti túlzott elfogultság okoz, pedig elég hamar lepörögnek rajta a cuccok. Nyilván annak tökéletes aki lesi egy program megjelenési dátumát, vagy csak a "divatprogramok" érdeklik, de én nem ilyen vagyok. Amúgy az is tény hogy én mostanában alig használtam a filemegosztókat, kevesebbet is használom a gépet, meg túl kényelmes manapság elküldeni egy 250Ft-os sms-t és leszedni ftp-ről ami kell azonnal max sávszélen úgy hogy abszolút semmivel sem kell foglalkozni, csak beírni a címet a tcmd-be, régebben diákként meg inkább DC-ztem, mint torrenteztem a fennt említett dolgok miatt, meg akkor még többen is ismerték a DC-t, én azt ismerem igazán alaposan, te meg láthatóan fordítva, de azért ez nem jelenti azt hogy lövésem sincs a torrentről, ahogy neked is van fogalmad a DC-ről, csak én még annó próbáltam ki pár tracker-t, amit a DC-n bereklámoztak, manapság a torrentet inkább a munkahelyemen használom szabad perceimben leszedek egy két törést például friss játékokhoz ha az iso-ban lévő nem megy, mert marha kényelmes beírni a gugliba akárhol akármelyik gépen a program nevét, mögébiggyeszteni hogy cra** és már meg is van a vonatkozó torrent az első 10 találatban, a klienst meg 1 perc alatt fel tudom tenni akárhol, hogy le tudjam szedni a vonatkozó cuccot, nem kell hozzá se megosztás se tracker, semmi csak egy pc. Az "én időmben" még asztalavisztáról meg egyéb gyűjtőszájtokról vadásztuk az eldugnivalót nem volt benne az iso-ban egyből-élből, szóval nem volt ilyen pofátlan a játék, mint mostanában. Ennek az egész p2p dolognak az önzetlen közösségépítés volt a célja, és szerintem tenni kéne valamit, hogy ne ebbe -a szerintem rossz- irányba tartson, mert az ilyen beállítottságú emberek egyébként homogén tömegének szétdarabolása torrent oldalakkal a legostobább húzás ami a hatékonyságot illeti, valahol magunkal cseszünk ki, ha hagyjuk hogy olyan folyamatok befolyásolják, amiknek csak az a célja, hogy pénzt vegyenek ki belőle valamilyen formában és aki most kezdi az valszeg nem gondolja ezt végig, torrentezni fog, tapasztalati úton dönt. Nagy kár lenne a DC-ért szerintem. Lehet hogy ez ilyen konzervatív dumának hat annak aki regelve van éppen egy népszerű helyen, de valahol egy ember kezében van a nagy szabadsága és ha bezár a bazár akkor elég gáz a helyzet, mert csak közvetett úton szájról-szájra megy az infó pölö fórumokban hogy hová lesz a menet, hová lehet regelni, stb. míg DC-nél ha egy hubbal baj van, akkor mindenki ráklikkel az alatta lévőre a listában és fel se tűnik az elérhető cuccok vonatkozásában a hub kiesése, ami torrentnél viszont valós probléma, hiszen ez a fórum is tele van olyan hsz-ekkel, hogy ezzel-azzal az oldallal éppen mi van, miért nem megy, meg hogy ki hová szeretne bekerülni nyilván azért mert ahol eddig volt azzal gondok vannak. Nálam ez kimeríti az önszivatás fogalmát, de látom, hogy finoman szólva nem lelkesítő a szövegelésem, szóval feladom. Tudomásulvettem, hogy a DC túl van a fénykorán és már senkit nem érdekel hogy csökken e a látogatottsága vagy nem.

    Hardverlesen

  • priti

    addikt

    válasz fradi81 #4666 üzenetére

    Azt gondold végig, hogy a programok mérete sokkal gyorsabban növekszik, mint a feltöltés sebessége, nemrég jött ki a GTA4 pölö két dupladvd cirka 16GB, azaz egyre több feltöltőre van szükség valós időben, azaz online ahhoz, hogy te azonos időtartam alatt letölthess egy programot. Minél több hely van, annál több felé darabolják a célközönséget azaz a feltöltők darabszáma arányosan esik, következésképpen ez a folyamat a letöltési idő növekedéséhez vezet,ami mégtovább csökkenti a feltöltők számát, mert mégtovább esik azoknak száma akik mégis ezen az úton szedik le, ez az olcsó warez-ek felé vezeti a lúzert, azokat viszont ki fogják nyírni, mert őket ki lehet, 10000 embert viszont nem lehet lesittelni és már meg is érkeztünk a fizetős FTP-hez, ahol majd megánként csengetsz. Pont arra lenne szükség, hogy centralizálják a tömeget egy helyre, ehelyett egymással rivalizálnak a tömeg meg mint a birka rohan utánuk, ahelyett hogy gondolkodna és arra használná a torrentet amire való. A torrent nem megosztásra való. Lehet ezzel vitatkozni, de megosztáshoz a DC páratlan. A p2p-nek nem sok jövője van így.

    Hardverlesen

  • Penge_4

    veterán

    válasz priti #4670 üzenetére

    mert marha kényelmes beírni a gugliba akárhol akármelyik gépen a program nevét, mögébiggyeszteni hogy cra** és már meg is van a vonatkozó torrent az első 10 találatban

    Aztán marha kényelmes a crack vagy keygen helyett vírusokat beszopni, mert ha guglival keresel, akkor általában ez vár rád. Ahogy az astalavista-n is. ;]

    Nyilván annak tökéletes aki lesi egy program megjelenési dátumát, vagy csak a "divatprogramok" érdeklik,

    Épp ellenkezőleg. Feltesznek valamit, elolvasod a leírását/kommenteket, ha megtetszik, akkor leszeded. DC-nél vagy célzottan keresel, vagy olvasod a chates részt és 1000 off hozzászólásból talán 1 fog utalni rá, hogy szedjétek le xy progit, filmet, zenét...stb, mert nagyon király.

    Egyébként én is DC-vel kezdtem, így ismerem azt is, egyszerűen a jelenlegi állapotban (mindenki a lehető legminimálisabb slotot adja meg, fake cuccokkal növeli a megosztását...stb) inkább a torrent mellett döntöttem.

    Pont arra lenne szükség, hogy centralizálják a tömeget egy helyre,

    Hogy az ASVA-nak elég legyen egyetlen dolgot lefoglalni és megbénítsák az egész p2p közösséget? Épp a decentralizáltság a lényeg, ahogy az internet esetében is, hogy ne lehessen korlátozni vagy betiltani.

    ahelyett hogy gondolkodna és arra használná a torrentet amire való. A torrent nem megosztásra való.

    Miért, szerinted mire való, ha nem megosztásra?

    [ Szerkesztve ]

  • fradi81

    veterán

    válasz priti #4671 üzenetére

    Azt gondold végig, hogy a programok mérete sokkal gyorsabban növekszik, mint a feltöltés sebessége, nemrég jött ki a GTA4 pölö két dupladvd cirka 16GB, azaz egyre több feltöltőre van szükség valós időben, azaz online ahhoz, hogy te azonos időtartam alatt letölthess egy programot.

    -Ez nem igaz, sok nagysebességű feltöltő van, meg seedszerveres emberkék, a sebesség torrenten szuper, de megnézném te hogy töltesz le DC-ről egy 16GB-os cuccot.

    Minél több hely van, annál több felé darabolják a célközönséget

    -Szerintem 76,687 célközönség nekem elég lesz.

    A torrent nem megosztásra való.

    -Igaz, a torrent nagy sebességű letöltésre való.

    DC pedig megosztásra, meg zeneszámok és kisebb méretű vagy torrenten fel nem lelhető cuccok letöltésére.

    A tények magukért beszélnek :)

    [ Szerkesztve ]

    moto g72, Ninebot d28e

  • fradi81

    veterán

    Egyébként kerestem egy filmet DVD-ben és sehol sincs fent még aviban sem. De most rákerestem DC-n és megtaláltam xvid-ben. Na ilyenkor jó hogy van DC.

    moto g72, Ninebot d28e

  • priti

    addikt

    válasz Penge_4 #4672 üzenetére

    Hogy az ASVA-nak elég legyen egyetlen dolgot lefoglalni és megbénítsák az egész p2p közösséget?

    Pont ez az amire utaltam, csak az "egy hely" megnevezést értelmezzük másképpen. Az a baj, hogy hiába van 70.000 ember egy helyen, mert az a hely elszigetelt azáltal, hogy reg-es és ha megszűnik, akkor százfelé mennek az emberek, és ugyan van másik népszerű hely ahová menne mindenki csak oda éppen nem tud regelni pölö, simán megeshet, aztán megy amerre lát, arról nem is beszélve, hogy mi mennyiségű cucc lenne ha csak feleennyi ember lenne egy hub-on, vagy mégkevesebb, akár csak 20000, hány alternatíva lenne adott file-ra átlagban, milyen lenne a letöltési sebesség és ha megszűnik a hub, annak viszont egyenes következménye, hogy a listában az alatta lévőben lennének 15000-ren és nem széled szét a tömeg a maradék 5000 meg az aki nem listából szűri a hub-okat meg ugyanúgy ott lenne, csak picit később találna vissza, mert ugyanúgy azt a helyet keresi, ahol a legtöbben vannak és mert nem kell tökölni regeléssel, csak kattintani kell ráadásul lehet egyszerre 3 hubon is.

    "A megosztásra való" kifejezést is másképp értelmezzük.
    Én 5 másodperc alatt megosztok 1TB-ot a dc-n azzal hogy bedobok egy főkönyvtárat, amit aztán behashel a kliens köbö 10 perc alatt, és azonnal tölthetik is, te mennyi idő alatt csinálod ezt meg torentben, ahol egyesével mindenhez külön torrentet kell készíteni? Na ezt értem azalatt, hogy mire való.
    A működésből világos, hogy újdonságokra jobb a torrent, de azért mindkét rendszerben az számít igazán, hogy hányan vannak online, itt van a kutya elásva.

    Én nem azért kardoskodom, hogy a DC az jobb, átlátom hogy a két fáljcserélő közül a torrent az erősebb ha nagyobb tömegeket tud megmozgatni, de azt is átlátom, hogy miért. Én arról beszélek, hogy a kettőt összekapcsolva, tudatosan használva a kecske is jól lakna és a megosztások között a káposzta is megmaradna és sokkal népszerűbb maradhatna a DC, ez csak kooperáció kérdése. E fajta együttműködés viszont kizárt hogy lesz ha mi nem csinálunk, ezt csak a felhasználók tudják megcsinálni, mivel egyik "üzemeltetőnek" se érdeke, hogy konkurenciát csináljon magának. Nézd számtalan példát lehet mondani pro és kontra, de egy torrent oldal sikeressége a népszerűségen múlik és nem az elven, divatdiktátum van, tuti biztos hogy a GTA-t fullon húzod mert divatprogi, de én tök csíptem, hogy beírtam a DC-n egy könyv címét és valakinek tuti megvolt pdf-ben pölö, amit csak ki kellett nyomnom, mert mindenki mindent bedobott, másról szólt a történet, a divat hozta a tömeget, de a tömeg hozta az értéket, mert mindenki szart rá és bedobta az egész HDD-t, úgy kellett szólni a modiknak, hogy legalább tömörítsék be és ez teljesen kezd leépülni. Kár érte. Ki tesz fel torrentbe egy Rejtő könyvet pölö vagy akármi értéket ami nem csak ilyen divatcucc? Hát az nem raj, attól nem jönnek sokan, más meg nincs fönn csak amit feltesznek.

    Hardverlesen

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz priti #4670 üzenetére

    "ok szempontból igazad van amúgy, nem vitatom el, de azért érezni rajtad is azt a rugalmatlanságot amit a torrent iránti túlzott elfogultság okoz, pedig elég hamar lepörögnek rajta a cuccok. Nyilván annak tökéletes aki lesi egy program megjelenési dátumát, vagy csak a "divatprogramok" érdeklik, de én nem ilyen vagyok."

    reszben jol latod, viszont nem elfogultsagrol van szo, csak jelenleg az en igenyeimnek jobban megfelel a torrent
    programokat egyaltalan nem toltok, ellenben nezek jonehany sorozatot, melyeket lenyegesen gyorsabban lehet torrent-en beszerezni (foleg ha az ember fent van a megfelelo tematikus tracker-eken)

    "Az "én időmben" még asztalavisztáról meg egyéb gyűjtőszájtokról vadásztuk az eldugnivalót nem volt benne az iso-ban egyből-élből, szóval nem volt ilyen pofátlan a játék, mint mostanában."

    en valahogy sosem biztam a p2p halozatokon fellelheto exe-kben, ha valami kell veletlen, azt a mai napig a jol megszokott oldalaktrol szedem le (astalavista-t par eve nem hasznalom, egy idoben tobb volt rajta a reklam, mint a tartalom)

    "Ennek az egész p2p dolognak az önzetlen közösségépítés volt a célja, és szerintem tenni kéne valamit, hogy ne ebbe -a szerintem rossz- irányba tartson, mert az ilyen beállítottságú emberek egyébként homogén tömegének szétdarabolása torrent oldalakkal a legostobább húzás ami a hatékonyságot illeti, valahol magunkal cseszünk ki, ha hagyjuk hogy olyan folyamatok befolyásolják, amiknek csak az a célja, hogy pénzt vegyenek ki belőle..."

    az a baj ezzel a gondolatmenettel, hogy a kozosseg (es az uzemeltetok) jellemzoen nem onzetlen(ek), sem dc-n, sem torrent-en
    nezz csak szet, hany faker van dc-n, hanyan lepnek ki, amint lejott, amit toltenek
    ugyanez persze megvan torrent-en is, csak itt a tobbszor emlitett arany miatt ez _valamivel_ jobban kontrollalhato (nem sokkal)
    a bevetelorientaltsag meg jelen van mindket halozaton: dc-vel anno az volt a legnagyobb bajom, hogy orankent kaptam 20-30 pu-t, hogy vegyek dvd-t, fizessek be ftp-re, regisztraljak ide-oda
    persze nem mindenhol, mint ahogy trackerek kozt is van olyan szep szammal, ahol egy arva reklam van oszesen, vagy az sincs

    "...hiszen ez a fórum is tele van olyan hsz-ekkel, hogy ezzel-azzal az oldallal éppen mi van, miért nem megy, meg hogy ki hová szeretne bekerülni nyilván azért mert ahol eddig volt azzal gondok vannak..."

    ne aggodj, ezek a user-ek dc-nel is megkerdeznek, hogy miert nem megy az adott hub (felteve, ha feltunik nekik a reditrect), melyik hub-ra erdemes felemenni, mert e jelenlegivel nyilvan gondok vannak...

  • No.01

    őstag

    Sziasztok,

    Egy olyan kerdesem lenne, h az 1terras vinyom kisebbik particiojabol attettem az osszes torrentet a masik nagyobbik reszbe. Letoltes hely mostmar jo helyre mutat.

    Termeszetesen a utorrent nem kezdi el seedelni mert h hibat jelez: Állomanyok hiányoznak a feladatbol! cimszoval.

    Tudna esetleg vki segiteni, h mit allitsak ba?! Nem szeretnek ujra letolteni 300GB-at...

    Elore is koszonom a segitseget!

  • fradi81

    veterán

    válasz No.01 #4678 üzenetére

    Szia

    Rosszul állítottad be a letöltési helyet. Van hogy azt a mappát kell megadni amiben van a cucc de van olyan hogy a fájlra kell mutatni, valami ilyesmi lehet nálad a gond.

    moto g72, Ninebot d28e

  • Penge_4

    veterán

    válasz No.01 #4678 üzenetére

    Letoltes hely mostmar jo helyre mutat.

    Akkor mégsem mutat jó helyre. Ha a winyó betűjele változik, akkor egyszerűbb a torrentek újra letöltésénél (mivel a resume.dat fájl hagyományos szövegszerkesztővel nem szerkeszthető), hogy a
    Vistán:
    c:\Users\Fehasználónév\AppData\Roaming\uTorrent\
    XP-n:
    c:\Documents and Settings\Felhasználónév\Application Data\uTorrent\
    lévő torrentfájlokat (ha nem máshol tárolod) elindítod, kitallózod a mentési könyvtárat és letöltés. Ekkor ha minden jól megy behasheli és onnantól megy a seed vagy folytatódik a letöltés.

  • Tosee

    őstag

    válasz No.01 #4678 üzenetére

    Szia!

    katt jobb egérgombbal a torrentre, a haladó résznél, letöltés helyének megadása...
    mutasd meg neki az új elérési utat és utána jó lesz!

    A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

  • No.01

    őstag

    Ennyi segitokesz embert... :R :Y :R
    Nagyon koszonom! Hazamegyek es megnezem. Majd jelentkezem este az eredmennyel.

  • Core2duo6600

    veterán

    Mag nem megy

    Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

  • Tosee

    őstag

    ismét elérhető a mag... :C
    karbantartás miatt nem ment az oldal!

    [ Szerkesztve ]

    A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

  • qwertly

    addikt

    Sziasztok bocsi,hogy nem olvasok vissza több 1000 írást de azt a tippet kaptam ,hogy itt volt már róla szó.Na szóval az a gondom,hogy utorrent szépen megy és van,hogy fullon jön a letöltés de a vista annyira belassul,hogy csak a reset gomb segít rajta.A feladat kezelőn látom 100% proci terhelést de nem mutatja meg,hogy mi terheli le a rendszert.Ez csak torrentezés közben jön elő,ha másnak is volt gond akkor legyen szíves írja már le. :F :R

  • fradi81

    veterán

    válasz qwertly #4688 üzenetére

    Hali

    A feladatkezelőben a folyamatok fülre katt, és ott kijelzi mi terheli legjobban a géped, vagy pedig teljesítmény fülre katt, lent Erőforrás-figyelő.... CPU lenyit és ott is látszik minden.

    moto g72, Ninebot d28e

  • qwertly

    addikt

    válasz fradi81 #4689 üzenetére

    Szia!
    Próbáltam de ha nagy nehezen el is indult a feladat kezelő ott az volt,hogy 15-20% ha összeadom az értékeket de lent a alsó részén pedig 100% ír ki.Ez csak az utorrentnél van ott is ha több órát ment a torrent gondoltam már a tűzfalra is de ha kikapcsolom akkor is mard a 100% proci terhelés.Így gondoltam arra is,hogy a hálózati kapcsolatokal függ össze de volt már aki a töredezés mentesítésre gondolt,hogy töredezettet a torrent fájl. :F

    [ Szerkesztve ]

  • _ak_

    addikt

    Üdv!

    Az miért lehet, h wifin keresztül a működik a port forward, de switchen keresztül nem? Csináltam egy új port range forwardot ugyanarra a portra, de az új ip címre és egyszerűen nem akar összejönni a dolog, ha visszakapcsolom wifire a laptopot, akkor meg ki tud menni azon a porton. :F

    Let's begin, de gozaimasu!

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz qwertly #4688 üzenetére

    tudom, hulye kerdes, de feladatkezeloben bepipaltad, hogy minden user process-eit mutassa?

  • Tele von Zsinór

    őstag

    válasz _ak_ #4691 üzenetére

    Ugye nem egyszerre van két átirányításod ugyanarra a portra?

  • _ak_

    addikt

    válasz Tele von Zsinór #4693 üzenetére

    Szerintem de. Adjak meg más portot a vezetékes netre? Én úgy hittem, h ha más ipről vagyok akkor maradhat ugyan az a port, hisz vezetékről más ip címet kapok dhcp-n keresztül.

    szerk.: és tényleg, ha másik portot adok meg akkor kimegy. Nem lehet ezt valahogy kényelmesebbre megoldani? Upnp-t nem akarok. Bár ha jobban meggondolom nem nagy kunszt átírni a port számot, csak eszembe fog-e jutni mindig. (a nap nagy részében vezetéken jön a net, de este ágyból wifizek)

    Mindenesetre köszi a tippet, szinte teljesen biztos voltam benne, h vmi más lesz a hiba.

    [ Szerkesztve ]

    Let's begin, de gozaimasu!

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz _ak_ #4694 üzenetére

    az szamit, hogy a kulso port mas legyen, a belso lehet ugyanaz
    pl az 1234-es port-ot nem iranyithatod at egyszerre ket gepre is (hisz ekkor nem tudja a router, hogy hova is kuldje a csomagot, igy a sorban elsonek fogja kuldeni), viszont kulonbozo portokat iranyithatsz tobb gep 1234-es portja (pl a 11234-et a 192.168.0.1:1234-re, a 21234-et a 192.168.0.2:1234-re, a 31234-et a 192.168.0.3:1234-re es igy tovabb

    szerk.: upnp-t miert nem akarsz? legegyszerubb modja az egesznek, a kliens megbeszeli a router-rel, hopgy mit nyisson ki neki, ha vegzett, bezarja (tobbnyire, bar mintha az utorrent az udp port atiranyitasat nem lone le), neked meg semmi dolgod nincs, nem kell portforward-dal szorakozni, s a trandom port-ot is bekapcsolhatod

    [ Szerkesztve ]

  • qwertly

    addikt

    válasz VladimirR #4692 üzenetére

    Szia!Igen bepipáltam de a folyamat majdnem 10 percig tart mire sikerül eltalálom és lereagálja a vista :F.Biztos,hogy az utorrent a hunyó mert ha ö nem m,egy akkor semmi gond nincsen.

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz qwertly #4696 üzenetére

    elso korben en az alabbiakat neznem meg:
    - utorren "uresen", torrent-ek nelkul mit csinal
    - antivirus, antyspyware, tuzfal kilovese (!!! windoze tuzfal bekapcsolasaval / router mogott / foltozott windoze eseteben !!!)

  • _ak_

    addikt

    válasz VladimirR #4695 üzenetére

    Az eleje tiszta sor, a másik fele lenne a port triggering?

    upnp-t meg azért nem szoktam használni, mert sokszor felmerült már, h nem biztonságos, ha nincs kimondottan szükség, akkor ne használjuk. Ennyi az egész, azt már nem tudom, h miért nem biztonságos és mennyire nem biztonságos. Na meg abba a hitbe voltam, h ha már "tudok" port forwardolni, akkor miért ne csináljam úgy.

    Let's begin, de gozaimasu!

  • VladimirR

    nagyúr

    válasz _ak_ #4698 üzenetére

    "Az eleje tiszta sor, a másik fele lenne a port triggering?"
    nem egeszen, itt nem kimeno kapcsolatra valaszkent nyilik bejovo port (ez a triggering), hanem egy-egy program megkeri a router-t, hogy nyisson neki egy bejovo port-ot (mezei portforward)

    biztonsagi kockazatot akkor jelent, ha nem megbizhato, kontrollalatlan programok futnak a belso halon, s ezek agyba-fobe kinyitnak es beiranyitanak olyan port-okat is, melyekre nem hogy nincs szukseg, de nem is igazan ajanlott oket nyitva tartani, hacsak nincs rajuk kimondottan szukseged, s megfeleloen vedve vannak (pl telnet, rdp portok)

    en egyebkent ugy vagyok vele, hogy azon alkalmazasoknak, melyek fix porttartomanyt hasznalnak, s szolgaltataskent futnak (ftp, http, smtp, rdp, ssh), vagy nem kezelnek upnp-t (rtorrent, egyes jatekok), azoknak kezzel allitok be szabalyt, amik viszont igencsak nagy porttartomanybol valasztanak random es tudnak upnp-t (wlm, utorrent), azoknak hagyom, had nyitogassak maguknak, sokkal kenyelmesebb

    lehet egyebkent felugyelni is, hogy mi van nyitva, s kezzel is be lehet zarni, ha akarod:
    egyfelol a windoze a halozati eszkozok kozt fel fog tuntetni egy gateway-t, ahol latod az upnp altal nyitott portokat, hogy hova mennek, s hogy mi nyitotta oket (ha beirtak), tudsz ujat nyitni, s a nyitva levoket be tudod zarni
    illetve a 49152-es tcp porton keresztul tudod monitorozni, vezerelni az upnp-t (ez picit bonyolultabb, raadasul fogalmam sincs, hol talaltam hozza a multkor leirast)

  • qwertly

    addikt

    válasz VladimirR #4697 üzenetére

    A tűzfalat én is kilőttem mert elsőnek arra gondoltam.Avira van a gépen meg időnként lefuttatom antyspywarét.De linux és leopárd alatt nincsen ilyen,így csak a vistára és az utorrentre gondolok,de ha újra torrentezzek kifogom kapcsolni a virus irtót hátha ö zavar be.Köszi az eddigi segítséget de csak holnap fogok torrentezzni és közben figyelek :R.

Új hozzászólás Aktív témák