Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Minden, ami Unreal Engine
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zenefan
aktív tag
Mondjuk ezt közvetlenül a vinyó mellé tartva vettem fel, távolabbról nem annyira hallani, de fogadok valamiben, hogy ez így nem "egészséges".
NTFS-re van formázva, 3 particióra (32 + 234 + 234 GB).
Lehet ez a gond?Mondjuk ehhez a popcornkészítőhöz képest az enyém piritóssütő hangu.
[ Szerkesztve ]
2021-as Black Friday akciók és konzol árak gyűjtése: https://bit.ly/bfd_21
-
Kube
senior tag
válasz zenefan #84706 üzenetére
Szerintem a particionálás nem befolyásolja. Nekem egy gagyi házban van, de ott se hallom. Ventik nélkül sem. Persze nem mind1 milyen keretbe rakja az ember, mert ha csörömpöl a keret minden rezgésre akkor lényegében mind1 milyen vinyót rakunk bele. Megnézem az enyémet is, de nem hinném, hogy ennyire zakatolna.
Engem ami zavar, hogy ez a kattogó hang folyamatos. Mert a notim vinyója is kattog, de az olvasófej, meg az ilyen hangos. Viszont a tiéd darál mint egy végtelen ciklus. És ez a kalapáló hang szerintem nem jó.
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
tudja valaki, hogy ezt a csatlakozófajtát hogy hívják, és honnan lehetne ilyet beszerezni kábelestül? Itt egy közelibb kép.
Hajnyírónak tönkrement az adaptere (kábeltörés a csatlakozónál, ahogy néztem tipushiba )Közben úgy látom, felcseréltem, a közelibb lett a távolibb, de én már nem javítom
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy kis tanácsot kérnék tőletek. Adott egy régebbi gép: P4-Celeron 2.4Ghz, 768 RAM. Eddig XP ment rajta,
Újra kéne telepítenem, de nem vagyok egészen meggyőződve arról, hogy XP a legjobb választás.
Valamilyen Linux disztrótól sem idegenkednék, viszont mobilstickkel lenne használva, és tartok tőle, hogy kevéssé menne olajozottan 3G modem telepítése. (Sajnos kipróbálni sem tudom: A1 lesz a szolgáltató egyébként. Náluk csak Win és Mac támogatást találtam.) Nem nekem lesz, így lehetőség szerint minden "helyben megoldandó helyzetet" kerülnék."Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Atapi
senior tag
válasz pocokxx #84709 üzenetére
ez így kevés info, legalább a modem tipusa kellene, mert vannak, amik gond nélkül mennek linux alatt, vannak, amikhez mókolni kell. viszont egy ilyen régi vason kétesélyes, hogy a mai linux disztrók gond nélkül futnak-e. a legtöbb linux telepítő egyben live rendszer is, vagyis telepítés előtt ki is tudod próbálni. mondjuk ha teljesen amatőrnek lesz, és nincs helyben/elérhető közelségben senki, aki segíteni tud neki, ha elakad, akkor én nem erőltetném a linux vonalat, mert a felhasználók nem nagyon szeretik a váltást, még akkor se, ha kell. szóval szerintem maradjon xp valami normális víruskergetővel, tűzfallal és böngészővel (flash blokkolással), aztán ha megunta a tulaj a hasznavehetetlen sebességet, majd beruház egy vasra, amin legalább w7 elketyeg... mondjuk az is megérne egy kérdést, hogy miért kell újratelepíteni a gépet, mert ha annyi a panasz, hogy lassú, akkor az nem lesz jobb újratelepítés után sem.
-
Vertigo18
addikt
válasz zenefan #84706 üzenetére
Igen, ahogy az előttem szóló is elmondta már, a két linked között az a marha nagy különbség, hogy a youtube-os videóban a vinyó ahogy "dolgozik" (ha jól veszem ki, éppen áll fel a rendszer), az kattog, nálad meg a hangfájl alapján a mechanikus kattogás folyamatos, független attól, hogy éppen van-e a vinyón írás/olvasás.
Ez pedig aggasztó lehet, ha teheted, akkor biztonsági mentés, és ha van még rá gari, akkor vidd vissza!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
tonyrulez
őstag
Ahol szerettem volna venni jelenlegi memóriám mellé ugyanolyat, Zeppelin Xtra 2GB 800MHz DDR2-t, kiderült hogy nincs. Ha nem ugyanolyan típusút, de ugyanúgy 2GB DDR2 800MHz-set teszek mellé, akkor az kevésbé működik együtt?
4 8 15 16 23 42
-
hoax
senior tag
válasz Hintalow #84708 üzenetére
Számtech boltban kérj egy borotvakábelt(Nem röhög! Ez a beceneve...) és használd tovább egészséggel!
[ Szerkesztve ]
Don't panic!
-
Kube
senior tag
válasz tonyrulez #84712 üzenetére
Alaplap függő, általában vagy működik vagy nem. Olyan nincs, hogy félig. Volt olyan esetem ahol körülbelül 5 rammal se sikerült megfelelőre bukkanni az eredeti mellé, de volt olyan is ahol tök mind1 mit rakok bele, semmi gondja nem volt.
Mielőtt kifizeted, érdemes kipróbálni a kettőt működik-e, szerintem lakhelyed körül nézegess.
+ hoax kollégának nekem is úgy rémlik hogy a borotvakábel jó lesz mint megnevezés
[ Szerkesztve ]
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy i7 4790k cpu-t és egy asus Z87 Plus alaplapot. Össze lett rakva velük a gép, friss win 8.1 telepítve.
Aztán a hiba :még a a bios is csak többszöri ki/be kapcsolgatás után löltött be.
Raktam rá egy másik windows-t, de a hiba fennáll így is, nics kép van, milkor 10.-ik ki/be kapcs után van, de pl ha újraindítom akkor már megint semmi, van hogy még a bios megnyitásáig sem jut el, csak fekete kép és semmi. Próbáltam már mindent, másik hdmi kábel, másik hdmi port, vga driver csere, de nem jó.
Ha végre elindul és a windows is betölt és még kép is van nem csak szürke vagy feketeség és megy a gép mondjuk reggel 7-22-ig utána újraindítom és persze semmi csak max a bios kép, hogy nyomj xy-t, ha be akarsz lépni a biosba, aztán vagy ott megakad, vagy továbbmenne, de fekete vagy szürke kép a vége.
Tehát maga a gép elindul és nem kapcsol ki, de nincs kép.
A tv-m (mert egy hd led tv-re van kötve a gép) valami 1280x720 -at mutat és utánna áll (na) rá a 1920x1080-ra de ez már nem történik meg csak szürke kép és 1280x720, vagy fekete kép és semmi kiírás.
A tv más géppel is lett tesztelve ott nem volt hiba.
A vga egyébként egy r9 280 windforce.
Nem tudom, nincs ötletem, max annyi, hogy a vga körül nem stimmel valami, pedig az is kb 3 hónapos csak.Szerintetek mi lehet, így látatlanban?
Köszi! -
Kube
senior tag
válasz aftercooler #84719 üzenetére
Amikor elindítod a géped, és nincs kép, akkor a Windows tölti még rendesen, vagy ilyenkor behal az egész?
-
aftercooler
aktív tag
Megy a gép de nem látom hogy a win-t tölti-e, mert vagy szürke, vagy fekete a képernyő ilyenkor.
Egyébként a régi lappal (asus evo r2.0) és a régi cpu-mal (fx 6300) nem volt ilyen hiba ezen a tv-n és a win-t is belőtte kb 10 másodperc alatt ssd-ről.Úgyhogy nem igen töltögettet a win csak bedobta pár másodperc alatt. Most az új lappal és cpu-val kezdődtek a gondok.[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
válasz aftercooler #84721 üzenetére
Érdekes, hogy szürke vagy fekete a képernyő. A töltést akkor így nem tudjuk megnézni, pedig a gondot akkor kicsit szűkíthetnénk. A táppal nincs gond, mert akkor alapból nem adna semmi jelet a monitornak a VGA. De akkor a kérdés mi a gond. Kitudod próbálni másik TV-vel vagy monitorral? Igazából ez lenne az egyik módja annak, hogy kizárjuk a TV-t biztosan. Tudom, hogy előzőleg működött, de manapság már vannak furcsa dolgok, szóval érdemes mindent letesztelni amit letudunk.
-
Kube
senior tag
válasz Elvagyok #84722 üzenetére
A telefon vonalon max 5Mbit, ha jön. A központ távolsága is számít, ha messzebb vagy akkor sűrűn megszakad kábé használhatatlan. Nálam T-home net volt ilyen jó sok pénzért, váltottam olcsóbbra ami kábele, 12Mbit és semmi szakadás, falun elmegy. Városban meg ott az 50Mbit le és 30Mbit fel diginél 3 ezerért vicc
-
hoax
senior tag
válasz aftercooler #84719 üzenetére
Szerintem iktasd ki a VGA-t, vagyis szedd ki a gépből! Kösd az alaplapra a jelkábelt, ha úgy minden rendben, akkor VGA probléma, illetve még a táp is szóba jöhet!
Don't panic!
-
-
izsob
tag
Sziasztok! Van egy E6600-as cpu, GA-G41MT-S2P alaplapban. a probléma za lenne, hogy az egyik mag alapjáraton 70°C-os a másik 35°C, és ha megterhelem az egyes mag túlmelegszik és kikapcsol. Mi okozhatja ezt a hibát?
-
Kube
senior tag
Pasztázd újra, így hirtelen más ötletem nincs. Ha az sem segít akkor olyan probléma van, ami szerintem processzor cseréhez vezet.
(#84726) Elvagyok:
Húzd csak be a házba a kábelt, mindjárt jobb lesz mindenki életeNo emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Kube
senior tag
válasz tonyrulez #84730 üzenetére
Ha csak annyit jelent, akkor az valószínűleg menni fog vele
Az alaplap memóriatámogatásáról szóló kis doksit kéne megnézni, ott van néhány típus amivel biztosan megy a lap, bár szerintem ez nem befolyásolja majd a működést. Ugyanis az, hogy önmagában vagy párban megy egy adott memória, az nem azt jelenti, hogy egy idegen másikkal is fog.De szerintem amit mondtál azzal nem lesz gond Érdemes ugyanolyat találni ha lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
-
VOid
tag
Sziasztok, elég érdekes problémám van, egyszerűen nem értem mitől lehet.
Napi szinten 1-2x, teljesen megáll az egér és a billentyűzet sem reagál. ha kihúzom és visszadugom az USB-be az sem segít, csak az ha újraindítom a gépet. Onnan tudom csak hogy nem fagyott le a gép, hogy egyszer videónézés közben csinálta, és a videó ment tovább, minden megy tovább, csak se bill se egér nem reagál.
Az egér érzékelője világít.Op rendszer: windows7 ultimate (up to date)
Billentyűzet: Revoltec XL3 lightboard
egér: Logitech MX518
Config: ASUS P8H77-V ,I5 3570Valakinek van valami ötlete? Ilyennel még nem találkoztam...
Köszönöm előre is a segítséget
-
spanglee001
addikt
a megoldásra van 5letem nekem is ez volt a hibám, teljes hardwercsere megoldotta (A táp maradt meg egyedül a régi konfigból)
a cserélt hardwerek külön külön tesztelve gariztatva és hibátlanok, mindenkinél minden működik egyedül az ssd bukott meg a garin az hibás volt, és kicserélik. De én is az ssd-re gyanakodtam, vettem egy másikat azzal is produkálta ezt a jelenséget, tehát nem amiatt volt a gond, hddről futtatva a wint akkor is hiba volt, akkor vettem új ramokat, a hiba szintén továbbra is fenn állt, többszöri újratelepítés után is. fx350 asrock 990 fx extreme 9 párossal. Nekem böngészés közben jött elő, megállt mint a hal szeme se egér se bill, a hdd led is kialudt, de a youtube az ment tovább, a zene végén lépett a következőre csere lap és proci és azóta hibátlan minden. Engem is érdekelne, ha megoldódik nálad mi volt a gond.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
VOid
tag
válasz spanglee001 #84735 üzenetére
SSD nálam is van azt elfelejtettem írni: Samsung 840 pro 256GB
Táp: Corsair CX430Szóval nálad alaplap és proci csere oldotta meg? Azért egyelőre még ide nem szeretnék eljutni
-
Kube
senior tag
Hát egy oprendszer újrahúzás esetleg megoldás lehet, bár szerintem hardveres a gond és én alaplapra vagy valami tápos bajra gondolnék. De kábé bármi lehet ami kiváltja, lehet, hogy a windowsban akad össze valami, vagy a feszültségek nincsenek rendben és ezért hal le.
-
spanglee001
addikt
hetekig jártam a fórumokat , gondolhatod milyen ideg volt bennem
jah lefagyás után, a biosban eltünt az ssd-is, megint restart akkor már ott volt és be kellett állítani a bootsorrendet, mivel előző inditáskor nem érzékelte így a vinyóról bootolt volna, de ez egyedi gond az ssd valóban hibás, a garanciáztatásnál is fennált ez a jelenség, ezért cserélik. de a fagyás nem emiatt volt, mert az új ssd-vel is csinálta, mint írtam is. közben cseréltem a sata kábeleket, oc fel le feszültségek összevissza, nem én hanem egy hozzáértő fórumtárs, ezért már inkább cseréltem mindent[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Hintalow
senior tag
Köszönöm a választ, és Mezis-nek is!
nem villanyborotva, hanem hajnyírógép (remington, a modellszámot nem tudom fejből) és valóban nem közvetlenül konnektorba meg a kábele (amiről származik a csati) hanem adapterbe.
Akkor ugye azért ilyen felemás a dugasz (négyzet/kör) hogy ne lehessen fordítva beledugni?
Mert akkor jó lesz a linkelt borotvadugasz, max figyelnem kell arra, hogy ne fordítva dugjam beleHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
SüdiLaller
aktív tag
Sziasztok! Tudtok itt a ph!-n olyan fórumtársat, aki Budapesten, 2ezer Ft körüli összegért hajlandó kicserélni egy okostelefon micro usb csatlakozóját?
Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.
-
demmer123
őstag
Melyik a legjobb cpu tesztelő program? Tuning miatt kérdezzem
-
kornyiktamas
aktív tag
sziasztok.
Ebayről rendeltem egy 8gbos pendriveot kihozták 1x megnéztem, hogy jó-e, érzékelte meg minden.
Majd második használatra egy mappát csináltam rajta aztán vége lett a pendrivenak.. nem érzékeli a gép hiába van bedugva, és amint csatlakoztatom folyamatosan melegszik egyre jobban.. forrósodik már..mi a probléma? kuka?
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Kérek Szépen Segítséget abban hogy tudna-e Valaki javasolni olyan programot amely ad információt a Számítógépről az "AIDA64"-hez hasonlóan mert az "AIDA64" ideje leketyegett.Laci.
Soha többé ...
-
Zolly444
aktív tag
válasz kornyiktamas #84744 üzenetére
-
kornyiktamas
aktív tag
sziasztok. van olyan program amit bekapcsolva korlátozza az egér mozgás pályát?
tehát gondolok itt arra, hogy csak függőlegesen engedni mozgatni avagy csak vízszintesen...
köszi -
Kube
senior tag
válasz kornyiktamas #84749 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, de talán ez segíteni fog. Bocsánat sietek, így nem tudom elolvasni jó-e neked, de szerintem okés lesz egy próbát megér.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest