Hirdetés
- EAFC 25
- PlayStation 5 Pro teszt
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simivok
senior tag
Melyik a legjobb ingyenes/fizetős vírusirtó?
Galaxy S23 256GB Cream
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok!
Néhány hónapja elkezdett a gépem elég furán viselkedni néhány játékot tekintve.
Fogalmaznám ezt úgy, hogy néhány játék szaggat (szó szerint beakad), néhány pedig "stutterel"
Nos, nem tudom egészen pontosan mióta, de már 5-6 hónapja biztosan ez van, és nemigazán vettem észre, hogy változott volna valamit ezektől is:
-Kitakarítottam (kompresszoros cuccal) fullra, szép tisztára mindenütt.
-Vettem bele +2GB RAM-ot így mostmár 4GB Ram van benne.
-Letöltöttem az MSI Afterburnert, hogy megnézzem a CPU-és GPU-t hogy hány fokos, illetve mennyire használja az adott játék, és Minden tökéletes volt, fokok teljesen átlagosak voltak, semmiféle túlmelegedés/hajtás nem volt észlelhető.
Na most ezek a játékok azok amik nagyon elkezdetek szaggatni: (KÉP BEAKAD, HANG Ismétli önmagát ezalatt-szaggatás) : Battlefield 4, Plants vs. Zombies Garden Warfare, Need for Speed Rivals.
Ezek pedig amik stutterelnek: (Far Cry 3, És mostmár az ÖSSZES Call of Duty!!!)
Hozzáteszem hogy nincs egy mai gépem, és bocsánatot is kérek amiatt hogy ezt ilyen hosszúra tolom, de muszálj elmodanom mindezt hátha van aki ért ehhez, és ennek javításában, és hátha nem kell fizetnem majd emiatt hogy megjavuljon.-Friss Windows 7 Ultimate 64-bitem van. Most cseréltem HDD-t 1TB-ra. Eredeti Windowsom van!
-4GB DDR2 RAM 800MHZ-en
-HD 4770 512MB Vga
-Intel Pentium Dual Core E6300 2.80 ghz-ről lett a BIOS Ban 3,20-ra OC-zva, hogy több fps-t nyerjek-Lehet ez a gond?!!!?!!?
-Köszönök minden segítséget aki átfutja ezt, és segít ebben! -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
tudtok olyan FM transmittert mondani nekem, ami bluetooth-on kapja a jelet (pl. telefonról) és ezt továbbítja a rádió felé?
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
varmi2
nagyúr
válasz kovacsroli #85160 üzenetére
Olyat nem, de olyat igen, ami 3.5 jack csatiba kell dugni, és onnan kapja a jelet. Íme
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
tatabike
őstag
válasz kovacsroli #85163 üzenetére
Igen, ugyanazt tudja, csak ezen van két USB aljzat, vagyis elvileg két pendrive-ot tud kezelni. Vagy meghajthatod bármilyen hangkeltő eszközzel, aminek 3.5 jack kimenete van. Van olyan is, ami SD-kártyát fogad. 1-2ezerért lehet kapni ilyeneket.
De ez elvileg tudja a zenét is bluetooth-on keresztül.
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
válasz kovacsroli #85165 üzenetére
Nincs mit...
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
boskorelli
tag
Üdv Mindenkinek!
Nem igazán tudom hogy, hol is lenne a helye a kérdésemnek. De megpróbálom itt hátha.
Adott egy LENOVO G500 laptop Win 8.1 Op rendszerrel. Az lehetséges h valaki hozzáfért a gépemhez és valamilyen adatot megszerzett a gépből amivel távolról tudja nézni a beépített webkamerám képét, úgy hogy én nem veszem észre hogy nézi valaki!!?? Próbáltam keresgélni a logfájlok között de nem igazán tudom h mit is keressek!!
Tudom ez így bonyolultnak tűnik, az is...
De hátha tud valaki segíteni.
És esetleg tud mondani valamilyen ellenmérget a dologra!!!A segítséget előre is köszönöm!!
A sikeres üzlet után illik értékelni!
-
Balathruin
veterán
válasz boskorelli #85167 üzenetére
Ellenméreg? Szereld ki a kamerát, vagy legalább ragaszd le... Mikrofon nem zavar? Lehet lehallgatnak.
-
tatabike
őstag
válasz boskorelli #85167 üzenetére
Amit leírtál, az mind lehetséges elvileg, de miből gondolod, hogy ez történt/történik?
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Ha behozom a Mozilla Firefoxot, felül a fülek alatt megjelenik a Google, be lehet írni a keresőszavakat.
Szeretném beállítani, hogy ne mentse a korábban beírt keresőszavakat.Hogyan kell megtennem?
Mást lehetőleg nem szeretnék törölni, csak ezt. Tehát nem akarom, hogy weboldalakon az űrlapmezők törlődjenek.Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
boskorelli
tag
válasz tatabike #85169 üzenetére
Üdv!
Hát ezt most bonyolult és hosszú lenne leírni, de ez a helyzet hogy ez a jelenség fennáll!! A konkrét kérdésem az lenne hogy ha újrahúzom a windowst akkor felülírom azt az adatot vagy nem? Az a baj hogy én nem voltam itthon amikor az illető belepiszkált a gépembe ugyhogy csak halvány sejtéseim vannak h hol nyulkalt.....
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz Norbi095HUN #85158 üzenetére
Nos, a CPU húzás akár okozhat ilyet, de én inkább a VGA környékén néznék körül. Vagy cseréld ki próbaképp valami másikra, esetleg driver probléma lehet, ha a legújabb van fent, akkor keress egy régebbit, ha fordítva, akkor pakolj fel egy újabbat.
"Na most ezek a játékok azok amik nagyon elkezdetek szaggatni: (KÉP BEAKAD, HANG Ismétli önmagát ezalatt-szaggatás) : Battlefield 4, Plants vs. Zombies Garden Warfare, Need for Speed Rivals."
Ez meg olyan, hogy akár a RAM is lehet, egy ramteszt se ártana lehet.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
boskorelli
tag
válasz tatabike #85169 üzenetére
Tudom ez így furcsa de az illető aki belenyúlt a gépembe úgy hasalt meg véletlenül, hogy elmondta hogy előző este mit látott a kamerán, úgy hogy a kamera ledje nem világított ! Ezért érdekel hogy ez kivitelezhető-e és ha igen akkor hogy lehet elhárítani.
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz boskorelli #85173 üzenetére
BIOS-ban nem lehet letiltani a webkamerát? Akkor kb. lehetetlen, hogy hozzáférjen
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
mefistofeles
addikt
Általánosságban melyik a gyorsabb? 4 Gb DDR3-as 1333 Mhz memó vagy 6Gb DDR2-es 1066 Mhz?
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Kispaprika
tag
Sziasztok Admin-t keresek van 2 db hirdetésem, de nem kaptam értékelést adásvétel létrejött vagy 2 hete,mi a teendő ne foglalkozzak velük és töröljem a hirdetésemet?
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
-
MasterMark
titán
válasz Kispaprika #85176 üzenetére
boskorelli: Tiltsd le eszközkezelőben, BIOS-ban. Húzd ki. Ragaszd le.
mefistofeles: A 6 GB meg több. Nem olyan nehéz kitalálni.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
orion1025
őstag
Üdvözlet!
Remélem kapok választ a problémámra, amivel már jó ideje küzdök. Netezés közben ha zene megy a háttérben (lejátszóból hallgatva), akkor bizonyos oldalak betöltésekor megakad a hang, illetve ugrál, arra az 1-2 másodpercre.
IE alatt a legjobb a helyzet, ott csak egy apró röccenés hallatszik, vagy néha csak egy apróbb pattanás. Fox és Chrome alatt viszont az 1-2 másodperces verzió áll fent, aminek nem örülök, mert csak Rókát használok.
Lejátszó csere sem segített, mindegyik alatt jelentkezik az ominózus hibaforrás, integrált hangkártyát használva szintén hasonló helyzet áll fenn. Hangkártya driver cserélgetések is megtörténtek már, azzal sem volt megoldás. Ha a kártya beállításaiban leveszem a minőséget 16bit és 44,1KHz-re, akkor sincs javulás.
Konfigom:
- AMD Asus M4N78-AM2
- AthlonX2 5200B, 3248 MHz (13.5 x 241) + Asus Silent Knight II ( a problémás oldalak betöltése közben is csak 72% maximum kihasználtsága van mindkét szálnak )
- 3GB DDR2 800 ( kihasználtság a probléma alatt 48%, több egyszerre futó weblapnál )
- Gainward GeForce 8800 GT 512MB GDDR3 256bit ( sávszél 59,4GB/mp )
- INTEL SSDSC2CW120A3 ATA Device
- KINGSTON SV300S37A60G ATA Device- Creative Audigy SE (SB0570)
- WIN7 minden frissítésével.
Táp csere szintén nem segített a helyzeten, hőmérsékleti adatok teljesen rendben vannak netezős + egyéb tevékenységes terhelés alatt:
Alaplap 29 °C (84 °F)
CPU 43 °C (109 °F)
1. CPU / 1. mag 43 °C (109 °F)
1. CPU / 2. mag 44 °C (111 °F)
MCP 49 °C (119 °F)
GPU 48 °C (120 °F)
GPU memória 41 °C (106 °F)
GPU környezete 39 °C (102 °F)
INTEL SSDSC2C.. 22 °C (72 °F)
KINGSTON SV300.. 22 °C (72 °F)"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Kispaprika
tag
válasz orion1025 #85179 üzenetére
Nálam is hasonlatos dolog van lehet a vinyó van a dolgok mögött, ahogy tele van el kezd belassulni is hozzá hasonló jelenségeket csinál.Vírusra is gondoltam.%-os dolgok hát pl ilyen jelenség még amikor proci működés közben is van pl hővezető paszta kiszáradt fullra és érdekes dolgokat csinál..Várjuk kíváncsian a többiek hozzászólását.
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz Kispaprika #85180 üzenetére
Kétlem, mindkét SSD fele szabadon van.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
boskorelli
tag
válasz MasterMark #85178 üzenetére
Üdv!
Az eszközkezelőben letiltottam és töröltem de aBIOSban nem tudom, hogy hol kell....
-
orion1025
őstag
válasz MasterMark #85183 üzenetére
Teljesen mindegy milyen, winamp, media player, jetaudio, az összesnél ez van. Jetnél 5MB-os puffert beállítottam, az sem segített. Más szoftveres turka nincs, mezei jack kimenetet használok.
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz MasterMark #85185 üzenetére
Semmi változás, sőt, jobban karistol, mint a többi.
-
adika4444
addikt
Hali!
Lenne egy kérdésem!
Van egy ilyen adapterem
power inverter
USB
universal car and home adapter
alján egy sima borotva vagy hogy hívják kábel csatlakozó, továbbá mellete egy olyan, ami a szivarba dugható.
Felül egy húzogatható kapcsoló ledekkel, és feliratokkal h milyen teljesítményt tud leadni.
Rengeteg fej van hozzá.
Ja USB-n is tud tölteni.
szerintetek ezt használhatom a gépemhez?
Képet most sajnos nem tudok mellékelni.
Gép típusa: Acer TravelMate B115m 19 v 3,5 A azthiszem az adaptere.
Az adapter L alakban csatlakozik a géphez.
Segítségekért nagy nagy köszi előre is!üdv, adika4444
-
orion1025
őstag
válasz MasterMark #85187 üzenetére
Az istennek nem jövök rá már mióta, azért gondoltam, hátha valaki járt hasonló cipőben és lett is megoldás. Tűzfal, egyebek már cserélgetve lettek, bekapcsoltam a Hybrid SLI-t, proci húzást gyárira is visszapakoltam, stb. stb. utolsó vergődések, de semmi változás.
-
orion1025
őstag
válasz Kispaprika #85191 üzenetére
Már egy ideje tart ez a dolog, azóta volt OP csere és reinstall is. Alapvető dolgokon már rég túl vagyok többszörösen is, hardverek cseréje is megtörtént, de már lövésem sincs. Biztosan valami megfogja a rendszert egy pillanatra, és a hardveres problémát is kizárnám ennyi szüttyögés után. Tűzfalra gyanakodtam mindig is, de ha nincs telepítve, illetve másikat rakok fel, olyankor is tart a probléma.
-
demmer123
őstag
Ha 4tűs ventilátort rákötök egy 3 tűs foglalatra akkor fogom tudni szabályozni egy ventilátor vezérlővel?
-
adika4444
addikt
válasz Lompos48 #85196 üzenetére
Szia!
Közben beállítgattam egy hozzáértő ismerősömmel, egyenlőre úgy néz ki hogy jó, bár a gyári táppal 19 és 20,06 W között mozgott az akkumulátor töltés mértéke, ezzel pedig felment 20,2 W-ig is, úgyhogy szerintem ez így jó is.
Egyébként 5 V-tal ha jól tudom tud USB-vel is tölteni, de azt leragasztottam, nehogy az áramerősség állítócsúszkája elmásszon aztán hidegre tegye a gépet.üdv, adika4444
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok.Kérek Valakit,tud-e segíteni abban hogy a UPC-nél fennálló NET probléma mikorra oldódik meg és mindez mikorra tisztul le?Laci.
Soha többé ...
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Canon EOS M50 Fehér, GIGAPACK !
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Be quiet! system power 10 850W
- Új AMD Wraith Stealth processzor hűtő eladó
- 12,7" Lenovo Tap P12 With Tap Pen Plus TB370FU (garancia: 2026.09.04.-ig) toll/tok/matt-paper fólia
- HP ProBook 640 G2 (i5-6300U 2.4GHz-8GB DDR4-240GB SSD-WIN11Pro/előtelepítve!/14.0 HD-WWAN!- 4G-LTE
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest