Hirdetés
- PlayStation 5
- Minden, ami Unreal Engine
- Steam topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Wuthering Waves
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shingen
addikt
Hali!
Szeretném megkérdezni volt-e vmelyikőtöknek szerencséje tabletben intel soc-hoz?
Kinéztem 2 tabletet Lg gpad 8.0 és a Lenovo tab s8, csak a Lenovoba intel soc-vanaz meg nem támogat játkokat meg appokat. Csak nem tudom ez mennyire hátrány?風林火山
-
nagyúr
válasz darnics #83846 üzenetére
Kérdést ugyan nem tettél fel, de én várom kíváncsian, milyen válaszokat fogsz kapni!
ezek ugye nem kérdések:
lenne egy olyan kérdésem hogy kurvára idegesit ...
a másik hogy holnap átrendezem a szobát mert az ul lcd tv-m az ügye pont az erkény mellett van...
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy a gépem egy idő után lassulást produkál.
A memóriahasználat annak ellenére, hogy látszólag semmi sem fut, nem megy lentebb.
4GB memórám van, a gép indulásakor kb 1,2GB használt, pár óra múlva viszont kénytelen vagyok újraindítani, mert "beakad" 3.5Gb körül és akárhány háttérben futó programot kikapcsolok nem nagyon megy lentebb.
Vírusra gyanakodtam, de letölteni csak megbízható helyről szoktam, illetve nem látogatok semmi kártékony oldalt sem. Bár egy vírusellenőrzés biztos nem ártana.
Esetleg valakinek valami ötlete?
Nem szeretnék windowst telepíteni, mert több mint egy éve nem volt és nagyon be van már "lakva"."Pain is temporary Victory is forever"
-
addikt
válasz killergyuszi #83854 üzenetére
Hát akkor indíthatod a vírusellenőrzést, malware-t. Ártani nem fog, és a tünetek alapján elég gyanús.
darnics: BIOSban az USB Legacy Support környékén nézz körül, Winben meg az Eszközkezelőnél menj végig a komponenseken és Energiagazdálkodásnál lődd ki az "Eszköz fölébresztheti a számítógépet" részeket. TV-t nézesd meg, lehetőleg szakszervízzel, főleg ha garis. Stílusodon a következő kérdésig csiszolj.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
killergyuszi
tag
válasz genndy #83855 üzenetére
Köszönöm.
A vírusírtó lefutott, talált egy-két dolgot, ami szerintem nem ennek a kiváltója, de most gond nélkül fut a gép.Következő kérdésem az volna, hogy lehetséges az, hogy a jelenlegi win7-et frissítsem 8.1-re úgy, hogy a telepített programjaim és minden más megmaradjon és a telepítést követően ugyan úgy működjenek is?
"Pain is temporary Victory is forever"
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Itt a fórumban nincs véletlenül egy utazásos, valamifélés topik? Nyáron lesz életem első repülőútja, illetve a nemzetközi (eun belüli) pályahasználattal kapcsolatban lenne pár kérdésem, de nem találtam megfelelő topikot. Illetve még a repülőúton, mire kell figyelni, hogysmint, stb.
yo
-
törölt tag
Sziasztok! Jó Reggelt mindenkinek. Lenne egy apróbb kis dolog amiről a véleményeteket szeretném kérni. Tehát ma reggel amikor miután bekapcsoltam a gépem, rá pár percre be szerettem volna tenni egy DVD-t a meghajtóba, viszont hiába nyomtam a DVD- olvasó kinyitó gombját nem nyílt ki, és a zöld led sem villogott, és semmilyen hangot (kattogó/morgó) nem adott ki a DVD-író. Ezután újraindítottam a gépet, és ezt követően újra tökéletesen működik a DVD-író...Mi lehetett ez a probléma szerintetek? Előre is köszi....
-
darnics
aktív tag
válasz ubyegon2 #83852 üzenetére
Helló!az volt a kérdésem hogy nekicsapodott a bicó kormánya az lcd tv-het vagyis a képernyöhöz és elvált egy picit a kerettől vagyis mozog a képernyő egy kicsit de nézhető különösebb baja nincs mikor bevan kapcsolva.nemrég vettem garis érdemes elvinni gondolm vissza kell ragasztani a kerethez.köszi a választ!
-
darnics
aktív tag
Na kezdjük elölröl uraim!az lenne a kérdésem leegyszerüsitve hogy az lcd tv-m képernyöje kicsit elvált a kerettő mert a bicajom kormánya megnyomta.de ettől függetlenűl tökéletesen müködik csak mikor az ember nyomkodja vagy törölgeti akkor mozog a képernyő.ez kolosszális gond és érdemes szervizbe vinni és gondolom visszakell ragasztani a kerethez ráadásul garis kb 4hónapja vettem.köszi a válaszokat szép napot mindenkinek.
-
Shingen
addikt
Hali!
[link] kinéztem ezt magamnak. Online ár ennyi, mik a tapasztalatok ha bemegyek MM ez sokkal drágábban kapnám meg személyesen a boltba?Illetve ha neten rendelem meg, de személyes átvételre kérem pl. arénába lévő MM, akkor is a 14 napos ellálási jog megillet, hogy nem a lakásomon vettem át?
köszi風林火山
-
nagyúr
válasz Shingen #83861 üzenetére
Szia! Itt azt írja az ember, hogy személyes átvétel esetén is él a jog. Ez egyébként logikus, mert neten rendelted, így személyesen nem találkoztál a termékkel.
(#83860) darnics
Ha visszaviszem a mobilomat garancián belül, amin véletlenül átment egy gyakorlaton egy T- 72, akkor szerinted mit fognak mondani?
Valószínű, hogy a TV esetében tudják, hogy 4 hónap alatt csak erős fizikai/kémiai behatás képes szétválasztani alkotóelemeire.[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
Van egy ilyen külső HDD-m. Egy ideje miközben letöltök rá / filmet nézek róla (gyakorlatilag csak erre a két dologra van használva, tehát biztos más közben is) CRC redundancy check errort tol - ha kihúzom és visszadugom utána egyből jó. Mi lehet a baj? HDD Sentinel szerint 100%-os.
-
bylow
senior tag
Köv.kérdésem !
Wifi direct csatlakozás.
Galaxy S4 -et szeretnék csatlakoztatni Wifi direct-en keresztül a laptomomhoz, de sehogy sem találja egymást a két eszköz.
Mit csinálhatok rosszul? Hogy lehet össze hozni?
Másik telefonal össze birom, és jól is müködik a kapcsolat...ByLow #
-
nagyúr
válasz kexksz #83865 üzenetére
How to Fix a Cyclic Redundancy Check Error
Ezt a 8 lépést érdemes végigcsinálni.
ez meg egy könnyed írás a problémával kapcsolatban:
The Cyclic Redundancy Checkmennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Midas 22
csendes tag
Sziasztok!
Találtam anyukámnál egy töltőt, ami nem tudom, hogy mihez való.
A modellszáma: IW506E Úgy néz ki, mint az első 5 képtalálat.
Van valami tippetek, hogy lehetne kideríteni, hogy mihez gyártották?Köszi!
Üdv.
Midas[ Szerkesztve ]
-
minek?:S
őstag
Üdv.
Vettem egy Phobya TPC-t, tök fasza meg minden, méri az rpm-et, lehet állítani a sebességet, de ez a hőmérős cucc hogy működik? Nekem semmit nem jelez ki csak ennyit ír mind a 4 helyre: --.- °C. Bedugtam ahova kell, azon kívül kell vele valamit csinálni? Hiába tettem ki az érzékelőket különböző hőnek, voltak a vga hűtő alatt és voltak csak simán a házban, próbáltam, hogy lehet, hogy csak fordítva dugtam be, nem működik sehogy sem. (azt a csövet lehúztam róla). Mivel nem értek hozzá, valakinek valami tippje?
[ Szerkesztve ]
Üdv.:M.
-
varmi2
nagyúr
válasz minek?:S #83869 üzenetére
Ha jó helyre van csatlakoztatva a hőmérő, akkor ott valami hibás. Ugyan is csak rá kell dugni a hőmérőket, és a hőmérőknek működnie kell. Csinálsz egy képet a vezérlő hátuljáról, a rácsatlakoztatotta hőmérőkkel együtt?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Adott lenne egy "Athlon XP 3200+, 1.5 Gb Ram, FX5600" specifikációval megáldott gép. Legújabb Firefox és Flash player telepítve. A youtube videók élvezhetetlenül szaggatnak, gondolom a hardveres dekódolási képesség hiánya miatt (procihasználat 90-100% körül van videólejátszás közben). Van esély arra, hogy ezen a vason lehessen normálisan youtube videókat lejátszani (esetleg egy új videokártyával, pl. 6600GT-vel)? Ha igen, akkor mit kéne állítani, cserélni?[ Szerkesztve ]
-
tzimash
őstag
Adott egy konfig, 1db SSD, 1db HDD, a rendszer (win7) az ssd-n van, mégis ha hdd nélkül indítom a gépet, hiányzó bootmgr üzit kapok. bootrec-cel helyre lehet hozni?
maradhat AHCI-ban közben?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kexksz #83872 üzenetére
Ez nem jó, HDS tesztet is kéne végezni, nem destruktívat, és ezt a két topicot is felkeresném a helyedben.
Merevlemez felügyelet SMART (S.M.A.R.T.) segítségével - www.hdsentinel.com
(#83868) Midas 22 valószinűleg ehhez való:
[link](#83873) tzimash
Telepítéskor a HDD- re kerültek a rendszer számára fentartott 100 MB- os partíción kívül más boot beállítások is, neked is javaslom az első linket!
Az is lehet, hogy ezt a partíciót Gparted Linux live alatt segítségével átmásolva megoldódik a probléma.[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
válasz BigBlackDog #83871 üzenetére
Gondolom a videokártya AGP-s, ami megnehezíti a kérdést, ugyanis AGP csatlakozóval nem nagyon vannak olyan videokártyák, amik támogatják a youtube videók hardveres dekódolását. A Sapphire talán adott ki annakidején Radeon HD 3000, 4000 sorozatú videokártyákat AGP-re, de azok egyrészt ritkák, mint a fehér Zorró, másrészt nem vagyok benne biztos, hogy van bennük hardveres dekódoló.
Többnyire két dolog segíthet a problémán: egy új gép, vagy kisebb felbontásra váltani a youtube-on.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
BigBlackDog
veterán
válasz AusWolf #83875 üzenetére
Ha jól értem, akkor egy hardveres dekóderrel rendelkező VGA segítene elvileg, gyakorlatban viszont eléggé nehezen kivitelezhető ez az ilyen kártyák ritkasága miatt. Pontosan milyen dekóder kéne egyébként (h.264)?
A felbontás talán 480p-n volt, szóval azzal lejjebb menni már nem nagyon érdemes. Tehát valószínűleg marad az új gép.[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
válasz AusWolf #83762 üzenetére
Utánaolvastam a dolognak. Egyes külföldi fórumokon írják, hogy a netbook BIOS-ával van a gond. Állítólag a régebbi verziókkal, vagy moddolt BIOS-szal a gép tud SATA 3-at, de az újabb 2.x verziókkal csak SATA 2 módban működik. Az én gépemen 2.21 van. Letöltöttem egy régebbi 1.09 verziójú BIOS-t a géphez, de nem enged downgrade-elni. Windowsos exe fáljban van (kicsit furcsállom), ami azt írja, hogy 2.x verziót csak másik, vélhetően újabb 2.x verzióra cserélhetek. Esetleg erre van ötletetek?
(#83876) BigBlackDog: Igen, ez az elmélet lényege. Kicsit utánanéztem, itt van információ arról, hogy pontosan milyen hardver kell a H.264 alapú Flash videók dekódolásához. A jelenlegi gépedbe egy Radeon HD 4000 sorozatú videokártya kéne ehhez, viszont az egyetlen ilyen amit ismerek, az a Sapphire Radeon HD 4650 AGP 1 GB DDR2. Ha szerencsés vagy, kifoghatsz egyet a használt piacon, de szerintem egyszerűbb új gépet építeni modern APU-val, ami kisujjból megbirkózik a problémával.
[ Szerkesztve ]
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, egy gyors kérdésem lenne. Van egy Tplink 1043as routerem aminek 4 LAN portja van ami nekem kevés, az működhet szertintetek, hogy az 1ik portjára rádugok egy switch-et és azt az 1 portot még én szét tudom osztani 4-5felé?Lesz lassulás ezáltal?
-
darnics
aktív tag
válasz Glaz-dozfhut #83863 üzenetére
De nincs már ott csik mert eltüntettem.egy kréta szerű nyom volt azt lcd tisztitoval lejött.majd azt mondom hogy törölgettem és észrevettem hogy mozog a képernyő.bizonyiték nincs hogy én nyomtam be.köszi!
-
aaa3
csendes tag
válasz BigBlackDog #83871 üzenetére
talán valami angolk win2k topikban olvastam, h legújabb leszed, 10.x vagy mi flash és régebbi (6?) ff felrak, örömbódottá. vagy mittudomén. de ez nem hiszem h rád vonatkozik, a lényeg kb az volt h egy idő utén kivették az sse2 nélküli procitámogatást vagy mit, és döglassú szoftveres emuláció van csak.
[off]eladott gépem: http://hardverapro.hu/apro/9850_black_edition_felkonfig_-_3gb_hd4550[/off]
-
AusWolf
őstag
válasz BigBlackDog #83883 üzenetére
Na ja. Jobban is jársz egy új rendszerrel, mert akkor nem csak a videók lesznek gyorsabbak, hanem minden.
Erre valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
És ha belső hálón másolok 1ik gépről a másikra? akkor az lassabb lesz mint ha simán a 1043-ra lenne rádugva a 2 gép?
Mivel közbejön egy plusz hálózati elem, valószínűleg valami veszteséggel jár. Hogy mennyivel, azt nem tudom megmondani.
A hálózat konfigurálásához kell a menedzselés. Itt egy "jópofa" kérdezz-felelek a Cisco-tól: [link]
-
bylow
senior tag
Wifi direct csatlakozás ???
Galaxy S4 -et szeretnék csatlakoztatni Wifi direct-en keresztül a laptomomhoz, de sehogy sem találja egymást a két eszköz.
Mit csinálhatok rosszul? Hogy lehet össze hozni?
Másik telefonal össze birom, és jól is müködik a kapcsolat...ByLow #
-
bylow
senior tag
válasz Shingen #83890 üzenetére
Szerintem az nekem meg van:
Intel core I7 -3610QM van a notimban, vagy ez pont kivétel lenne?Találtam 1 cikket is ami ezt írja: FORRÁS
WiFi DirectA WiFi Direct a 802.11 a/g mellett támogatja a 802.11n szabványt is és akkor is működik, ha a két összekapcsolni kívánt eszköz közül az egyik nem rendelkezik WiFi Direct minősítéssel. A megoldás lényege, hogy bármilyen WiFi adapterrel ellátott eszközt összekapcsolhatunk egy másik WiFi támogatással ellátott eszközzel, méghozzá gyorsan és egyszerűen, router vagy hotspot alkalmazása nélkül. Erre korábban az Ad-Hoc mód is lehetőséget adott, de annál a WiFi Direct egyszerűbben használható és sokoldalúbb is. Az új szabvány segítségével akár egyszerre több, WiFi adapterrel ellátott készülékből álló csoportot is egyszerűen létrehozhatunk és ez a csoport tartalmazhat olyan eszközöket is, amelyek nem rendelkeznek WiFi Direct minősítéssel.A WiFi Direct szabvány WPA2-es titkosítással védett kapcsolatot hoz létre az eszközök között, így a biztonságra sem lehet panasz. A szabvány segítségével könnyedén küldhetünk fájlokat közvetlenül egy WiFi nyomtatóra vagy egy másik WiFi eszközre, de azonnali üzenetküldő szolgáltatás használatára, vagy akár multiplayer csaták lebonyolítására is kitűnően alkalmas lesz a technológia.
Ez alapján szerintem a procinak nincsis köze hozzá, hanrm egyszeüen WLAN kártya is elég.
De konkrétan egy Asus ROG G75WV és Galaxy S4 között szertném létre hozni
[lASUSL][ Szerkesztve ]
ByLow #
-
freaghill
őstag
Tudnátok linkelni olyan oldalt ahol lehet olyat játszani, hogy ketten vagy többen vagyunk, megad a gép egy szót amit le kell rajzolni, és a másiknak a rajz alapján ki kell derítenie?
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
freaghill
őstag
válasz philoxenia #83895 üzenetére
-
PC4200
tag
Üdv!
Adott egy AMD athlon x4 860K.
Nézegettem hozzá alaplapokat.
van A58 A68 A88m A88X pro3+ meg ilyenek.
Nos ezek befolyásolnak valamit működésében?
Játékra kellene a gép.
radeon r7 260x vagy GTX750Ti társaságában.
Üdv!CSAK a puffin :)
-
Shingen
addikt
Hali
Szeretnék egy olyat csinálni van egy nem wifis routerem annak a lan portából utp vinném a netet egy wifis router wan portjába.
Kérdésem, mit állítsak a wifis routerbe, hogy szórja a netet?
Az elsődleges routermbe be van állítva ppoe a kapcsolódás.
A másodlagos wifis routerbe akkor a wan connectionba mit állítsak be?
Hogyan hangoljam be a másodlagos routert?
köszi風林火山
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Intel Ethernet Connection I217-V hálózati kártyám van és egy kritikus probléma áll fent. Lefuttattam a Diagnostics menüpont alazt található teszteket (eszközkezelőből elérve) és amióta a tesztek lefutottak úgy érzékeli a gép, mintha nem lenne bedugva kábel. Újraindítottam már a gépet kismilliószor, de még mindig fennál a probléma.
Üdv. Johnny
-
mezis
félisten
válasz Shingen #83898 üzenetére
Üdv.!
Én inkább a LAN - LAN kapcsolatot javaslom, ilyen beállítással. (WAN-ba akkor érdemes, ha elkülönített hálózatot szeretnél, vagy nincs már szabad port a WiFi-s routeren.
WiFi beállítása ugyanaz, mint más esetekben.
[ Szerkesztve ]
mezis
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest