Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz starpeter #52953 üzenetére
Beírod a google keresőbe, hogy hdd teszt, a találatok közül kiválasztasz egy szimpatikusat, letöltöd, indítod, vagy telepíted, és úgy indítod, a többire rájössz.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
orion1025
őstag
válasz starpeter #52960 üzenetére
Hűtéssel.Van 3db ikon a Beállítások alatt (Véletlen elérési idő, Felület, Merevlemez teszt), azokat futtasd le.
Az lemaradt, hogy 35 fok felett már nem egészséges.Nálam a kánikulában sem megy 32-33 fok fölé, hidegebbe meg 27-28 fok mind a két lemez.
[ Szerkesztve ]
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Csakapuli
csendes tag
Sziasztok!
Wi-fi-vel szeretnék fájlokat megosztani, másolni a W8-at futtató laptopom, és az Android 4.1.1-et futtató telefonom között. Találtam is hozzá megfelelő applikációt (File Expert; WellFTP Server)ezeket a progikat futtatva FTP szerverként működik a telom, és Total Commanderrel remekül működnek. Elvileg nem kell a fájlmásoláshoz a net, közvetlenül a T.Comm.-ben húzkodhatom a mappákat.
A gond az, hogy csak akkor működik a kapcsolat, ha csatlakozom a Netet szolgáltató Wi-fi ruteremhez, Itthon ugyan működik a dolog, de a munkahelyemen nincs Wi-fi, és ott nem tudok csatlakozni a laptopomhoz ugyanazokkal a beállításokkal kapcsolódási hibát ír ki a T. Commander.
Reménykedem, hogy ez valami Windows-os beállítással, vagy egy másik app-al megoldható. Hálás lennék minden használható ötletért. A Bluetooth, és a kábel nem alternatíva.Előre is köszi
-
-
-
orion1025
őstag
-
starpeter
senior tag
-
orion1025
őstag
-
orion1025
őstag
válasz starpeter #52970 üzenetére
Létezik igen, csak zajosak a gagyi ventilátorok miatt.Nekem olyan gépházam van, aminek az elejébe tudok rakni akármilyen 12cm-s légkavarót, le is cseréltem a gyárit egy 700RPM-s példányra, és ez is bőven elég.Ha vennél alá hűtőt, csak olyat nézz amin 8cm-s venti van, vagy nagyobb.
-
orion1025
őstag
válasz starpeter #52972 üzenetére
Mert azok halkak.A HDD alján vannak csavar felfogató helyek, ott kell rögzíteni.A gond pedig ezzel nem szűnik meg, mert ott van a bad sector.Az majd szaporodni fog neked idővel, onnantól meg nem éri meg oprendszert rakni rá, mert hajlamos lesz furcsaságokra és összeomlásra.
-
Vakegérke
félisten
válasz starpeter #52972 üzenetére
Nem babrálni akarlak, de legalább az alapokkal tisztában lehetnél. Így nagyon nehéz segíteni neked. Nincs barátod, ismerősöd, aki elérhető, és van némi tapasztalata?
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
starpeter
senior tag
válasz Vakegérke #52974 üzenetére
sajnos nincs ismerősöm
de tisztában vagyok az alaplapokkal, sőt informatikus vagyok (kezdő)
hogyan is szereljem rá a ventilátort?
hova kéne dugnom a ventilátor csatlakozóját?
tudnátok videókat küldeni?
most mennem kell ,de holnap még vissza térek erre a témáraés köszönöm szépen a segítségeteket
sziasztok
-
Met
nagyúr
Nekem az a gyanúm hogy starpeter kolléga csak unatkozik
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
orion1025
őstag
válasz starpeter #52975 üzenetére
Itt találsz egyet felszerelve: [link] A csatlakozóját meg gyártója válogatja, van aki 3PIN-t használ, de átlagban molex (táp) csatlakozóval fogsz találkozni.Onnantól meg nem nehéz mit hova kell dugni.
Met:
Csak nem....
[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
válasz Buvarruha #52947 üzenetére
Kivettem bekapcsol, visszaraktam nem kapcsol...
Ráadásul úgy néz ki meghalt az agp foglalat ugyanis másik gépben megy a vkari és ad képet ebben meg nuku.Ellenőrizzek még valamit az agp-vel kapcsolatban? (ha nem akkor megy a levesbe....)
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Rivaul
addikt
válasz starpeter #52975 üzenetére
"sőt informatikus vagyok" csak ezt ne írtad volna le Kérlek keress más szakmát Én se megyek orvosnak mert annak nem lenne jó vége.
Nah jó, komolyabban. Kicsit feküdj rá a google olvasgatásra s égess el egy tucat alaplapot a kezdetekhez. Csak tapasztalat útján leszel jó szakember, abból amit olvastam ne itt várj csodát.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz Rivaul #52980 üzenetére
informatika számítástechnika
(#52981) starpeter
Válassz! Szerelési útmutató gondolom mindegyikhez van mellékelve, de általában pattintós/csavarozós művelet az egész.
Egyébként az is elég lehet, ha veszel egy alacsonyfordulatú ventit és a ház elejébe szereled be. nagyjából a HDD blokk elé. [így]
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
starpeter
senior tag
válasz pocokxx #52982 üzenetére
értem mire gondolsz
itt van néhány kép a gépemről.
az lenne a kérdésem ,hogy a gépbelsejébe belehetne-e szerelni a hdd felé vagy alá egy hűtőt?http://kepfeltoltes.hu/view/130826/1239459_534948816559255_746932605_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130826/558024_534948853225918_1166905388_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/130826/166020_534948906559246_1572218665_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz starpeter #52983 üzenetére
Ha eggyel feljebb rakod a winyót gyorskötözővel aláférhet, vagy akár felé is rakhatod. (Bár akkor is érdemes közelebb rakni a ventihez.)
A winyó helyére 9cmes a dvd helyére akár egy szűkebb keretes 14es is beférhet.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
starpeter
senior tag
válasz pocokxx #52984 üzenetére
ezt most nem igazán értem
eltudnád mondani egy kicsit jobban
nem akarlak megbántani ,de ebből csak annyit értettem 9cm és 14-es. mi 14-es?
hogy fog pörögni a ventilátor ,ha nincs ára alatt?
tudnál PÜ-ben videót küldeni arról ,hogy hogyan kéne ezt a beszerelést megcsinálni? -
draff
aktív tag
válasz anonymus89 #52867 üzenetére
Lehet hogy még valahol át kellene jumperelni, mint az én lapjaimat kellett (ASUS P4SD irodai gép alaplapok HP felirattal)
Vagy teszel bele egy hangkarit.
Nekem az egyik alaplapomban véglegesre behalt az alaplapi hálókártya. Beletettem egy PCI-ost az egyik szabad slotba - oszt utána azzal ment. -
pocokxx
Közösségépítő
válasz starpeter #52985 üzenetére
gyorskötöző: [link]
9cm ventilátor: : [link]
14cm ventilátor: [link]A HDD-t eggyel feljebb rakni = Nem a legalsó 3,5 colos helyre, hanem eggyel feljebb. Így lehetőség nyílik, hogy a legalsó - immár üres helyre - rögzíts egy ventit. A kábelkötözőt átfűzöd a ventilátor csavarnak kihagyott helyén, és a hdd kerethez rögzíted.
Ha a dvd író helyére rakod a ventit, akkor oda nagyobb is befér: akár 12-14 cmes is. Ennek előnye a nagyobb légszállítás azonos fordulaton, vagy ugyanakkora légszállítás kisebb fordulaton (halkabban).
Ha nincs áram alatt, csak úgy fog pörögni, ha pörgeted...
Nyilván rá kell dugni
1) Az alaplapon van egy CHA FAN (esetleg Sys FAN) elnevezésú 3 vagy 4 tűs csatlakozó - erre rádugod a ventit, és kész.2) Az alaplapon nincs, vagy nincs szabad 3 tűs csatlakozó, így szükséged lesz egy molex-3pin fan átalakítóra Ezt a táp molex csatlakozójához kötöd. A másik végét pedig a ventihez.
megj.: A 4 tűs a PVM, azaz szabályozható fordulatszámú ventik csatlakozója. Erre is rá lehet kötni a 3 tűs ventiket is, csak annyi hátránya lesz, hogy fix fordulaton pörög.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz starpeter #52981 üzenetére
"Egyébként üzenném az előttem szólóknak ,hogy ez nem volt szép tőletek... "
Ne sértődj meg, nincs értelme.
Ez egy szakmai topic, mindenki készségesen segít a tanácsra szorulóknak. Néha akad olyan kérdező, aki még a minimális tudással sem rendelkezik. Na, az ilyen fórumtársnak mondhatjuk a magunkét, egyszerűen nem ért belőle semmit.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
starpeter
senior tag
válasz pocokxx #52988 üzenetére
Értem.
Én a 9cm-es ventilátort választom.
Na szóval ,akkor ki csavarhúzozom a HDD-t és egyel feljebb teszem ,majd becsavarhúzózom (rögzítem)
Ezután ahonnan kivettem a HDD-t oda teszem a 9cm-es ventilátort és csatlakoztatom a ventilátor zsinorját az alaplapba (CHA FAN) ==> egyébként nekem Asrock FM2A55M-DGS alaplapom van (utána nézel nekem ,hogy van-e CHA FAN csatlakozója?) (köszönöm)
És ezután rögzítem a ventilátort oda ahonnan kivettem a HDD-t
Egy kérdés: Hogyan rögzítsem? Látom te leírtál kötöző kábelt. Nem lehetne esetleg rácsavarozni? (úgy mint a HDD-t) -
anonymus89
addikt
válasz starpeter #52991 üzenetére
"Létezik igen, csak zajosak a gagyi ventilátorok miatt.Nekem olyan gépházam van, aminek az elejébe tudok rakni akármilyen 12cm-s légkavarót, le is cseréltem a gyárit egy 700RPM-s példányra, és ez is bőven elég.Ha vennél alá hűtőt, csak olyat nézz amin 8cm-s venti van, vagy nagyobb."
Az alaplapodon itt találod a Chassis csatlakozót: [link]
pocokxx: bocsi nem akartam tolakodni
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz starpeter #52990 üzenetére
Nem lehetne esetleg rácsavarozni?
Hát nem igazán, mert oldalt nem lehet rögzíteni, mert nem ott vannak a furatok (mármint az oldalán nincs)A lapodon van chassis fan csatlakozó (piros nyíl a bal alsó sarokban)
[ Szerkesztve ]
-
starpeter
senior tag
válasz pocokxx #52994 üzenetére
én inkább rendes HDD hűtőt szeretnék venni, nem szeretnék elrontani semmit a gépemen és ez tűnik a legegyszerűbb megoldásnak, nem?
Érdemes megvennem ezt?
http://www.pcx.hu/termek/kolink-kkchd01b-merevlemezhto-57022 (mit jelent az ,hogy 45000 óra az élettartama?)
Szerinted ingyen beszerelik? (mert amikor náluk vettem egy processzort azt nekem ingyen betették)
De nagyon szépen köszönöm a lelkes segítségedet[ Szerkesztve ]
-
starpeter
senior tag
válasz anonymus89 #52993 üzenetére
Ez jó?
http://www.pcx.hu/termek/kolink-kkchd01b-merevlemezhto-57022
Ez 8 centis?
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest