Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy wifi jelet mivel tudon erősíteni, mit kell keresnem?
-
TaylorXIII
őstag
Sziasztok!
Egy illető vett egy Seagate 2TB 64MB 7200rpm SATA3 ST2000DM001 vincsesztert és azt írja nem látja a lemezkezelőben a vinyót, hogy megformázza, de az eszközkezelőben látja. Windows XPről van szó. Mit tanácsoltok?
Előre is köszi a választ!
-
draff
aktív tag
Üdv!
Látom itt nemcsak számítógépes, hanem bármiféle azonnali kérdések feltevésére lehetőség van.
Engem leginkább az érdekelne -
az interneten honnan lehetne letölteni az OPEL ASTRÁ-kban található Grundig CAR200 magnós autórádió beállításáról szóló teljes használati utasítást. Például olyanokat - hogyan kell behangolni, a megtalált csatornákat a megfelelő tárhelyekre a memóriában rögzíteni, stb.
Láttam, vannak akik itt mindenféle bekapcsolási titkos kódokat kérnek.Nos - én nem. Csupán egy felhasználói leírást. (Ha létezik egyáltalán magyarul)
Teljes kapcsolási rajzom és hátsó csatlakozó-bekötésem már van. -
pjen
félisten
válasz TaylorXIII #52452 üzenetére
Valószínüleg ketté kéne particionálni,mondjuk egy telepítő lemezzel.
[ Szerkesztve ]
-
draff
aktív tag
A Windows XP szerintem akkora merevlemezt még egyszerűen nem ismer fel. Feltehetőleg nem léteztek ilyen nagy méretek a program (XP) írásakor.
Tényleg azt lehet csak tenni, amit a kollega is javasol - legalább kétfelé kell particionálni.
Nekem az 1TB-os Toshiba vinyómat még felismerte, így tehát - próba-szerencse.Ártani minden bizonnyal nem fog neki semmit, s úgy legalább még lehetne is használni.
-
őstag
válasz Mustármag #52451 üzenetére
Én is a témában kutakodom. Azt tudom, hogy vannak a repeaterek, a bridge-ek, és a range extenderek.
Ebben erősítsen meg valaki:A repeater meglévő hálózathoz csatlakozik, és saját erőforrásból bővíti a lefedettséget.
A range extender szinte ugyan ezt csinálja, van egyáltalán különbség?
A bridge megint ugyan ezt csinálja, csak egy új wifi hálózatot hoz létre új SSID-vel jelszóval.Szerk: ha hálózati struktúrában van különbség és valaki megírja, arra is vevő vagyok.
[ Szerkesztve ]
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Impressa
őstag
Szia!
Szerintem azokkal a gombokkal, amelyeken a nyilak vannak, azzal tudod állítania frekvenciát. Ha meg van az adott csatorna, akkor azt a számozott gombot nyomod folyamatosan, amelyikre be szeretnéd állítani. (egy pillanatra halkabb lesz, vagy elhallgat a zene, ezzel jelezve, hogy memorizálva van az állomás )
Sajnos leírást nem találtam még neked.[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Phvhun
őstag
Otp számlámon ha a könyvelt egyenleg 1500, és van 1500 zárolás, és 0 pénz, az azt jelenti hogy ez az 1500 az tartozás, vagy azt jelenti, hogy ennyit fizettem vele tegnap, csak még nem emelték le a számláról?
-
Kcsabi
tag
Lehet, hogy betűjelet kellene adni neki a lemezkezelőben.
-
Met
nagyúr
Friss win telepítés és nsis error hibával indul a gép.
VGA driver telepítés után restartkor írta hogy kell neki a .net 4, azt felraktam majd a vga-t újra.
CC Cleanert lefutattam, víruskergetés volt de továbbra is error van."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Impressa
őstag
Nekem is pontosan ez volt a problémám pár napja, én is frissen telepítettem a HP 64 bit.
A win 7 topic-ban meg is oldottuk közösen a problémámat. Bár nekem a Comodo tűlfal progi egyik segédprogramja okozta a problémát.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok.Megvan az új SSD-m rajt van a rendszer és nagyon szuperül megy.Viszont felmerült egy újabb dolog amiben a segítségeteket szeretném kérni íme:Van az SSD-m amin a rendszer van, meg egy HDD-m amin a játékok vannak. És amikor éppen nem játszok, hanem csak netezek, vagy zenét hallgatok, akkor egyszerűen leáll a vinyó (elég hangos és lehet hallani amikor leáll).Ebben az esetben mi a teendő?Káros dolog ez?Mit kell ellene tennem.Köszi előre is.
-
Impressa
őstag
Akkor, annyit kellene csinálnod, hogy letörlőd CC-vel a Virtual Dragon nevű segédprogramját, és a GeekBuddy-t. Te sem vetted ki a pipák a mindenhol, én is ebbe futottam bele. Utána restart és többet nem fog jelentkezni a probléma. Neked csak a tűzfalra lesz szükséged, és ennyi remélhetőleg.
-
Phvhun
őstag
válasz #85154688 #52471 üzenetére
Volt 1 hibás széria kb 1 éve, ami kb fél perc után leállította magát, még akkor is amikor használat alatt volt, de ha neked úgy csinálja, ahogy kell, mondjuk 10 perc tényleges nem használás után, akkor biztosan nem lesz semmi baja. Csak gondolj bele: a vinyó feje oda vissza mozog másodpercenként több ezerszer. Na amikor leáll, akkor csak egyszer elmozdul az egyik végállásba és nyugton marad, és a motor sem forog percenként feleslegesen 7200-at. Mi lehet ebben káros?
Minden új helyzetben túl lehet reagálni a dolgokat, pl amikor nekem meg lett az ssd-m kb nem mertem fájlt másolni merthogy degradálja a flash csipeket. Persze ilyenektől már nem kell félni, vinyó meg már 20+ éve fejlődik..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Phvhun #52472 üzenetére
Nekem kb fél éves a vinyóm.WD EZEX 1TB-os,és most,hogy tegnap előtt betettem az SSD-t most csinálta először.Megnéztem a win energiagazdálkodását és ott a winyóra 20 perc van beállítva,hogy állítsa le a rendszer ha nem használom...És ma kb.pont 20 perc után állt le.Eddig azért nem állt le mert ugye telepítettem a játékokat stb...ma viszont bekapcsolás után csak neteztem és ekkor történt a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
phoenix64
őstag
sziasztok.
Fater vett egy HD 4770-es videokarit, de a monitor nem ismeri fel, azaz kellett vennem egy VGA - DVI átalakítót, de mikor rádugom a karira a monitort és elindítom a gépet, a monitor csak azt írja " no connection, check the signal cable", mint amikor be sincs dugva sehova. :/
Esetleg vki tudja h mi lehet a probléma?
Köszi.
-
Mustármag
őstag
válasz razorbenke92 #52457 üzenetére
Köszönöm a választ,most már el tudok indulni a kutatásban!
-
TaylorXIII
őstag
Azl enne kérdésem, hogy pl itt (hivatkozás) azt írják, hogy a SATA2 adatátviteli sebessége 300MB/s Nem 375MB/s-nak kéne lennie egyébként? Na de nem ez a kérdésem hanem az, hogy én mikor egy nagy fájlt helyezek át egyik partícióról egy másik partícióra akkor maximum 18MB/s az adatátvitel. Most ez normális?
-
fixer92
aktív tag
válasz TaylorXIII #52479 üzenetére
A 18MB/s az milyen fájloknál? Vagy ez a max sebesség? Vinyón belül vagy másikra akarsz másolni?
Sebességet ezzel a progival esetleg lemérheted. [link][ Szerkesztve ]
"Victory loves preparation!"
-
pjen
félisten
válasz TaylorXIII #52479 üzenetére
Az az átviteli sebesség valszeg két sata hdd között érvényes,itt azért nem erről van szó.
-
fixer92
aktív tag
válasz TaylorXIII #52482 üzenetére
Vinyón belül nem fog 300MB/s el menni
De a 18MB/s elég kevés, milyen HDD ről beszélünk?"Victory loves preparation!"
-
TaylorXIII
őstag
válasz fixer92 #52483 üzenetére
De ebben a progiban meg szekvenciális olvasás 90 körül és szekvenciális írás is 90 körül és a random 512k olvasás 30 körül és a random írás meg 50 körül. Az a vinyóm ami profilomban le van írva Western Digital WDC WD5000AADS-00S9B0 itt azt írják ez már az 500GB tányéros vagy nem tudom, hogy kell szakszerűen kifejezni.
http://prohardver.hu/teszt/500_gb-os_merevlemezek_csataja/a_versenyzok.html -
fixer92
aktív tag
válasz TaylorXIII #52484 üzenetére
Neked green vinyód van akkor, az nem egy sebesség bajnok , de 18MB-s nél azért gyorsabban kellene másolnia. Windowsod mikori? Rég volt újratéve? Most lassult be?
HDsentinel mit mond a vinyóról?
[ Szerkesztve ]
-
Krakesz27
tag
kit érdekelne ilyen memória?: http://ipon.hu/webshop/product/corsair_8gb_vengeance_ddr3_1600mhz_cl9_kit_cml8gx3m2a1600c9b/201008
-
fixer92
aktív tag
válasz TaylorXIII #52486 üzenetére
...
Próbáld ki, de áthelyezésnél ha azonos vinyó és azonos partíció akkor szinte észre se kellene venned.
HDTune?[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
(#52456) draff, (#52455) pjen, (#52460) Kcsabi: Az illető ezt válaszolta
Annyi volt a gond, hogy az új merevlemez telepítésekor nem találtam lemezkezelőben. Aztán végül is csak annyi volt a gond, hogy az alsó panelben nem fért el a lemez, és ezért nem láttam. Aztán véletlenül rájöttem -
TaylorXIII
őstag
-
fixer92
aktív tag
válasz TaylorXIII #52490 üzenetére
Sry akkor átsiklottam felette.
Nos a névleges sebesség nem véletlenül "névleges"."Victory loves preparation!"
-
pjen
félisten
válasz TaylorXIII #52489 üzenetére
Hát mi ezt azért nem tudhattuk(nem fért el a lemez)
-
pjen
félisten
válasz TaylorXIII #52494 üzenetére
ezt most mért is irtad nekem.te nem találtad véletlen rájöttél.
ggg666:tőlem kérded? mért?
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz TaylorXIII #52497 üzenetére
Hmmm.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Western Digital WD3200BEVT van a Lenovo G550 laptopomba. Ugye ezt gond nélkül lecserélhetem egy Western Digital WD3200BEKT-re? Nem lesz vele semmi gond és minőségben ugyanott van?
-
Met
nagyúr
Áthelyeztem mindent temp könyvtárat a D-re és azóta ez fogad rendszer indításkor.
Hogy tudom megszüntetni a hibát?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Escape from Tarkov
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest