Új hozzászólás Aktív témák

  • Tozo

    csendes tag

    Sziasztok,

    Nekem egy PRIME B350-PLUS alaplapom van, amin mar minden SATA foglalatba be van kotve egy merevlemez/SSD.

    De most ujabb SSD-ket akarok berakni. Van az alaplapon egy M.2 hely, de ha azt berakom, akkor a SATA6G_5/6 portokat nem hasznalhatom, mint az le van irva az alaplap reszleteibe.

    Azon gondolkoztam, hogy az egyik PCIe helyre veszek egy kartyat amibe betudok rakni M.2 SSD-ket, de utana meglattam, hogy van a lapon egy szabad USB 3.0 header.

    Ossze lehet kotni azt az USB3.0 headert ket SSD-vel? Egy az egybe biztos mukodne, de mivel eleg szuken vagyok portok teren igy probalok minden kis helyet kihasznalni.

    Tudom hogy az elmelet sebesseg hatara USB3.0-nak 5Gbit/s, mig csak egy SSD-nek is akorul van (~6Gbit/s), tehat kettot rakotve az USB port egy bottleneck lenne, de mivel nem hiszem, hogy mindketto hasznalatban lenne egyszerre olyan surun igy azt eltudnam nezni.

    Probaltam ehhez termekeket talalni, de nem nagyon latok ilyen megoldasokat, lehet okkal.
    Van pl egy ilyen: http://www.hwtools.net/Adapter/U1903A.html ami kozvetlen kovertal USB header-rol SATA-ra, de eleg draganak talalom es nem tudom, hogy van-e ez mashol olcsobb?

    Masik lehetoseg egy ilyesmi lenne: https://ipon.hu/shop/termek/akyga-pin-header-usb-30-atalakito-fekete-3cm-ak-ca-58/1689771 ez atalakitja a headert 2 USB 3.0 port-a amire utana ratudok kotni ketto https://ipon.hu/shop/termek/equip-usb-30-sata-tap-atalakito-fekete-50cm-133471/1851550.

    De ebben sem vagyok biztos, hogy mukodve:
    1. Feltudna az alaplapom ismerni a ket SSD-t?
    2. Mivel az USB headertol kapna tapot a ket SSD, az tudna eleg aramot szolgaltatni? Kicsit utana nezve azaz erzesem, hogy nem. Van olyan, hogy USB -> SATA atalakito, ami a tapot nem foglalja magaba?

    Az alaplapon van meg ket USB3.1-es csatlakozo, tehat arra ratudnek kotni kulso SSD-ket, de most meg probalom belulrol megoldani a dolgokat.

    Koszi,
    Tozo

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák