Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Kérlek, tegyetek pontot egy hosszú horgász barátság végére. Net csomag és mért sebesség:Ha a szolgáltatónál 250 Mbit/s, ill 500 Mbit/s a letöltése sebesség, akkor a https://www.speedtest.net/ - nak mekkora értéket kellene mutatnia Mbps-ben?
-
gregory91
senior tag
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz r6man123 #126805 üzenetére
Valahol 100 Mbit/s-es hálózati eszközöd és/vagy kábeled van. Tipikus hiba. Közvetlenül a szolgáltatói eszközből mérted a sebességet? Ki a szolgáltató? Milyen gépen mérted? Nem 100-as véletlenül az adott port? Vagy nem váltott a gép valamiért 100-as linkre?
Mi alá kell írás?
-
r6man123
senior tag
Új építés, Cat6-os árnyékolt kábelek.. Direktben is ennyit mutat, viszont lehet most kapok hülyét.
Nézegettem neten a csatlakozókat, szerintem nálam nem cat6 fejek vannak (1 sorban vannak az erek).Ez lehet a hiba?
-
sziszi-fuszi
senior tag
-
r6man123
senior tag
Nah, köszi mindenkinek a segítséget!
Végül megoldódott. Felhúztam magam és újrakrimpeltem a kábelt. Láss csodát, az 500 Mbps helyett 520 Mbps a letöltési. Nem tudom, hogy kábelsérülés vagy hasonló okozhatta-e, de érdekes, már (értelemszerűen) a PC is 1 gigabitesnek látja a csatlakozást. -
Tubica
senior tag
válasz Grave_444 #126789 üzenetére
Köszönöm szépen a hozzászólásokat.
Vásároltam egy 1gb-os modult, illetve (egyenlőre) egy Windows XP 32-bit-el megrohamoztam Igazából, internetezésre jó lesz. Még vásárolok bele egy akkumulátort, és remek kis zsebgép lesz.
Látom, hogy win7 32-bit-et is támogat, csak ott félnék, hogy sokat elvenne a memóriából, illetve sok nosztalgikus játék is kiesne (fifa 99, stb).
Erről mit gondoltok ?Igen, egy SSD is tervben van. 256gb-osra gondoltam.
Esetleg wifi kártyát lehet ilyenekbe cserélni, mivel nagyon nehezen érzékel bármilyen wifit. A telefon maximálisan érzékeli a kis gép pedig 1-esen. Ez mitől lehet ?Üdv. Tubica
[ Szerkesztve ]
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Tubica #126819 üzenetére
Az a baj mindegyikkel, hogy már nem támogatottak. Ha van valami biztonsági hibája és feltörhető a gép miatta, akkor így jártál, nem lesz hozzá javítás. Egy Linux ilyen szempontból jobb választás lenne. A kompatibilitás szempontjából franc tudja. A win7-en is sokminden elmegy meg a Linux-nál is Wine-vel, de biztosan nem minden.
Buliban hasznos! =]
-
SP4C3
veterán
válasz sh4d0w #126821 üzenetére
Egyáltalán nincs abban semmi hajmeresztő... Az más helyzet ha router nélkül rakja ki valaki a netre, vagy DMZ-be dobja a router beállításaiban, nekem már attól is égnek áll a hajam, mikor win10-es gép van bedugva egy bridge-es modembe
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
tylerddd
veterán
Üdv! Lenne egy hülye kérdésem: létezik-e "rejtett" karakter, ami be van gépelve, mégsem látszik Egy online feladatkészítőben, a Wordwall-ban lenne szükségem mondatrészek sorba rendezéséhez feladatra. Van is egy ilyen feladattípus, de ez szavakat kezel, nekem pedig mondatrészekre lenne szükségem. Tehát pl. Do | you | live | in London? felosztás kellene, de a feladattípus csak külön kezeli az in-t és a London-t.
Tehát mit javasolnátok, mit tegyek be az in és London közé, hogy egységként kezelje őket és ne legyen zavaró? Egy_alulvonást? Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
inf3rno
nagyúr
válasz SP4C3 #126824 üzenetére
Már hogyne lenne. Ha az oprendszer sebezhető, akkor bármelyik alkalmazáson keresztül meghekkelhetik, és ebbe a böngészők is beletartoznak. Mondjuk itt van ez: [link] De van még egy rakás sebezhetőség, amivel tetszőleges kódot futtathatnak: [link] A többsége azért nem kötődik annyira böngészőkhöz.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tylerddd #126826 üzenetére
Nézz körül whitespace karakterek terén. Azt hiszem a kocsivissza nem látszik. Nem tudom, hogy pontosan milyen elemzést csinálsz, de nem hiszem, hogy ez a legjobb megoldás vagy adatstruktúra rá. Általában tömbösíteni szoktak ilyenkor. Aztán még egy lépés lehet, hogy csinálsz egy szótárat, és annak az indexeit használod szavanként, ha erőforrást akarsz spórolni vagy pl egy pattern mining algoritmust ráküldeni. Angolnál ez jól működik, magyarnál már problémásabb, mert toldalékokat használunk. Ha a megjelenítéshez kell, akkor is tömböt szokás konvertálni pl HTML-re, ott egyértelműen látszik, hogy hol van elválasztva, és nem kell trükközni string-el. A különbség meg kb annyi, hogy egy string replace helyett egy array joint használsz.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tylerddd
veterán
válasz inf3rno #126828 üzenetére
Köszi! Így néz ki a felület. Begépelem a helyes mondatot, amit a rendszer utána összekever.
-
inf3rno
nagyúr
válasz tylerddd #126829 üzenetére
Már úgy értve, hogy a szavakat keveri össze? Akkor tök felesleges a láthatatlan elválasztó. Egyszerűen beleraksz valami olyan karaktert, ami amúgy sem fordul elő a szövegben, pl "|", aztán a megjelenítésnél tolsz rá egy replace("|", "")-t, az admin oldalon meg benne lesz az elválasztó jel is. A másik megoldás, hogy beleprogramozod, hogy az "in"-t ne vegye külön szónak, és akkor nem kell ezzel szórakoznod.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tylerddd
veterán
válasz inf3rno #126830 üzenetére
Igen, a szavakat keveri össze, de nekem ez nem jó, mert az in London-t együtt kellene mozgatnia, de csak külön tudja. Ilyen a végeredmény. Nem értem mire gondolsz a replace lehetőséggel ill. "beleprogramozni" sem tudom. Van ez a feladatkészítő online felület, ingyenes vagy fizetős és a minták alapján lehet készíteni feladatokat, ahol a felület és minden egyéb adott, én csak a tartalmat viszem fel.
-
wolfman
veterán
Meg tudja mondani valaki, hogy van-e a Seasonic-nak magyarországi képviselete és ha igen, melyik cég az?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
nagyúr
válasz Tubica #126819 üzenetére
XP-vel sajnos nem fogsz tudni netezni, mert nincs rá kompatibilis böngésző, tanúsítványhiba miatt nem fognak menni a https-es oldalak. A tavaszi karantén/home office alatt próbáltunk egy régi XP-s gépről netezni, de nem sikerült megoldani, úgyhogy dobtam rá egy win10-et.
Próbálj rátenni egy win7-et legalább, tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. 2G rammal már menni fog. Vagy vmi Linux+wine emulátort, ha nagyon sok időd van és szereted sz**atni magad.
Win7 alatt kompatibilitás módban szinte minden elindul, ami nem, annak vagy dos emulátor kell, vagy van rá más megoldás.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tylerddd #126831 üzenetére
Ja értem, azt hittem, hogy programozni akarsz ilyet. Ha nem tudni, hogy milyen kód van mögötte, akkor maximum csak tippelni lehet, hogy mi működik. [link] Itt van whitespace lista, próbáld meg a non-breaking space-el, és ha azzal nem működik, akkor valszeg regex-el darabol és az összes whitespace-nél elvágja. Akkor tényleg csak underscore-t tudsz betenni. Viszont nem igazán látom, hogy mi értelme az egésznek. Ha az a cél, hogy valaki kitalálja valaki a helyes sorrendet, akkor nem annyira nehéz úgy sem, hogy az "in"-t elkevered a "London" elől.
Buliban hasznos! =]
-
tylerddd
veterán
válasz inf3rno #126835 üzenetére
Kezdő szintre kell, ahol a mondatrészek (és nem a szavak) helyes sorrendjét kellene megállapítaniuk, ahol a prepozíció, az in és a főnév, a London együtt legyenek mozgathatók. Amit te írsz, az majd a következő fokozat lesz.
Emellett némethez is kellene ilyen, ahol szintén ilyen módon kellene a mondatszerkezethez. Ott pl. a kijelentő mondatban az egyenes szórend alany | ige | többi mondatrész (Ich | kaufe | einen Hund auf den Markt.) tagolású. A többi mondatész több szóból áll általában és ezen belül sem mindegy a sorrend. Viszont ez még kezdő szint, első körben így kellene elindulni. Aztán majd bonyolítjuk
[ Szerkesztve ]
-
-
SP4C3
veterán
Smb-t mióta rakunk netre?!
Fullrapatchelt win10 is elesik, nem rakunk közvetlen piblic ip mögé gépet!
Cégben van xp-s őskövület laptop. 2 éve gond nélkül üzemel. Aktívan neteznek rajta ff esr, az is minimum "ezer éves". Belő, céges oldalakon dolgoznak vele, de online újságot is olvasnak, youtube-oznak is...Ha minden jól megy, akkor nemsokára linuxra lesz cserélve, vagy lesz egy új lapos helyette. Arról le lesz gyakva a win10, megy a helyére egy mint vagy ubuntu.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz sh4d0w #126841 üzenetére
Naná, ha win tűzfalra bízod magad, ami gyárilag meg van tömve mindenféle lyukakkal, mert cortana-nak és a sok hasonló jóságnak zöld út kell a netre.
-
Tozo
csendes tag
Sziasztok,
Nekem egy PRIME B350-PLUS alaplapom van, amin mar minden SATA foglalatba be van kotve egy merevlemez/SSD.
De most ujabb SSD-ket akarok berakni. Van az alaplapon egy M.2 hely, de ha azt berakom, akkor a SATA6G_5/6 portokat nem hasznalhatom, mint az le van irva az alaplap reszleteibe.
Azon gondolkoztam, hogy az egyik PCIe helyre veszek egy kartyat amibe betudok rakni M.2 SSD-ket, de utana meglattam, hogy van a lapon egy szabad USB 3.0 header.
Ossze lehet kotni azt az USB3.0 headert ket SSD-vel? Egy az egybe biztos mukodne, de mivel eleg szuken vagyok portok teren igy probalok minden kis helyet kihasznalni.
Tudom hogy az elmelet sebesseg hatara USB3.0-nak 5Gbit/s, mig csak egy SSD-nek is akorul van (~6Gbit/s), tehat kettot rakotve az USB port egy bottleneck lenne, de mivel nem hiszem, hogy mindketto hasznalatban lenne egyszerre olyan surun igy azt eltudnam nezni.
Probaltam ehhez termekeket talalni, de nem nagyon latok ilyen megoldasokat, lehet okkal.
Van pl egy ilyen: http://www.hwtools.net/Adapter/U1903A.html ami kozvetlen kovertal USB header-rol SATA-ra, de eleg draganak talalom es nem tudom, hogy van-e ez mashol olcsobb?Masik lehetoseg egy ilyesmi lenne: https://ipon.hu/shop/termek/akyga-pin-header-usb-30-atalakito-fekete-3cm-ak-ca-58/1689771 ez atalakitja a headert 2 USB 3.0 port-a amire utana ratudok kotni ketto https://ipon.hu/shop/termek/equip-usb-30-sata-tap-atalakito-fekete-50cm-133471/1851550.
De ebben sem vagyok biztos, hogy mukodve:
1. Feltudna az alaplapom ismerni a ket SSD-t?
2. Mivel az USB headertol kapna tapot a ket SSD, az tudna eleg aramot szolgaltatni? Kicsit utana nezve azaz erzesem, hogy nem. Van olyan, hogy USB -> SATA atalakito, ami a tapot nem foglalja magaba?Az alaplapon van meg ket USB3.1-es csatlakozo, tehat arra ratudnek kotni kulso SSD-ket, de most meg probalom belulrol megoldani a dolgokat.
Koszi,
Tozo[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Adott két NAS, amelyek egy hálózaton vannak. Ha windows fájlkezelőben elindítok egy másolás/áthelyezést a két NAS között és közben kikapcsolom a számítógépet a másolási/áthelyezési folyamat végigmegy?
Előre is köszönöm! -
nagyúr
-
senior tag
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
34 nap 9 óra működés után nem sok 4,06 TB írt adat egy SSD-n? (Samsung 500GB 970 evo plus)
Valahogy soknak érzem, mert egy párszor újra kellett raknom a win-t egyéb okok miatt, úgyhogy most igyekszem keveset írni rá, játékokat inkább hdd-re telepíteni. Illetve v2004-es Win van rajta, és hallottam olyat hogy az ssd-t is töredezettségmentesíti magától, ezt már javították?
Előre is köszönöm a segítséget.
Galaxy S23 256GB Cream
-
nagyúr
válasz Oposzumtoszó #126847 üzenetére
Természetesen, ha a synology felületen indítod el a másolást, akkor az a pc nélkül is végig megy. Mert ott a synology oprendszere végzi az adat mozgatását. Ha azt a kikapcsolod, akkor pedig...
-
gregory91
senior tag
válasz Simivok #126848 üzenetére
Elég sok minden történik:Telepítés(formázás-fájlok kicsomagolása/másolása)/gyorsítótárazás/windows update-ek letöltése-telepítése/miegymás....A windows 10 töredezettség mentesítője tudtommal trim-elést alkalmaz ssd-k esetében,de ha megnézed a programban akkor ellenőrizheted.
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest