Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
need
addikt
válasz korpicschess #18635 üzenetére
ma rendeltem tölle.. AAA ezekből ha érdekell a tapsztalatom beszámolok..
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
addikt
Üdv!
Adott egy FinePix S5700 xD memóriakártyával. PC-n keresztül töröltem róla képeket, leszedtem a gépről a megfelelő procedúra szerint, de valahogy meghalt a kártya és most azt mondja, hogy 0 bájt van szabadon, pedig üres az egész. Formáztam PC-n meg a gépen keresztül is, de még mindig azt hiszi, hogy tele van, ha viszont megnyitnám a képeket, akkor meg látja, hogy üres.a, Helyre lehet valahogy hozni a kártyát?
b, Egy szoftverfrissítést felrakva elvileg felismerné az SDHC kártyákat. Tényleg létezik ilyen, lehetséges fizikailag? xD-nek más a formája is, szerintem SDHC bele se férne a slotba. -
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy egy pentaprizmás gépnél a fény hány százaléka jut a keresőbe, és hány százaléka az érzékelőre? Vajon jobban megérné inkább egy tükörreflexes vázat választani, a pentaprizmás helyett, mert a tükörrefinél a beérkező fény 100%-a az érzékelőbe jut, a pentaprizmásnál meg egy része a keresőbe? Várom a válaszotokat, üdv
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Studi
veterán
válasz Szevam #18654 üzenetére
Szerintem még nem érted a tükörreflexes gépek működését. Alapok a lap alja felé vázlatosan.
-
válasz sideburns #18656 üzenetére
Igen, erre gondoltam, mert valahonnan rémlett az, hogy van olyan tükörreflexes gép is ahol félig áteresztő tükör van a vázban. Ezek szerint kevertem egy kicsit a pentaprizmás és tükörreflexes megoldásokkal. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Studi
veterán
válasz Szevam #18657 üzenetére
"Ezek szerint kevertem egy kicsit a pentaprizmás és tükörreflexes megoldásokkal."
Ezek szerint még mindig nem tiszta... A tükörreflexesek nagy részében van a pentaprizma (manapság már "pentatükrös" megoldásokat is alkalmaznak helyette), ez biztosítja, hogy a keresőben lásd a képet, ráadásul oldalhelyesen.
[ Szerkesztve ]
-
mrmarkus
aktív tag
válasz Szevam #18657 üzenetére
Még annyuval kiegészítem, hogy a pentaprizmás keresők általában fényerősebbek a pentatükrösöknél.
Tehát a tisztánlátás érdekében a DSLR azaz tükörreflexes gépek keresői lehetnek pentaprizmás, pentatükrös és SLT kialakításúak.
Még kapható néhány régebbi gép a négyharmados rendszerben (Pentax L1, Olympus E-300), amikben úgynevezett Porro prizmás kereső volt kialakítva.Freedom of Information
-
Byk01
őstag
válasz mrmarkus #18659 üzenetére
Még annyuval kiegészítem, hogy a pentaprizmás keresők általában fényerősebbek a pentatükrösöknél.
Mondjuk inkább úgy, hogy világosabbak. A fényerős a fényképezésben az objektív, és könnyen összekeveredhet az, akinek a fejében még nem tisztultak le a dolgok.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
padi68
senior tag
Sziasztok, fényképek mentésére ez jó megoldás vagy mit érdemes venni?
Buffalo LS220D602-EU 6TB Linkstation 2bay NAS-Server Netzwerkfestplatte 90.000Ft
köszönömhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
Geller72
veterán
Üdv. D3100-ért mi az az összeg, amit még érdemes kiadni?
A gépről:
-~10k expo
-Fél év gar
-Csak a gép, dobozában, tartozékokkal, DE obi nélkül. (Nyakpánt, töltő..etc..)
-Szép állapotban
-Tartalék, nem gyári akkuval. (A gyári is benne van a kitben.Köszi a válaszokat.
G. -
Byk01
őstag
válasz mrmarkus #18661 üzenetére
Ha elvonatkoztatunk a fotózástól, akkor jön a fizika, és ott a fényerősség kibocsátott fényt mér, tehát megint nem lehet a kereső fényerős, mivel nincs saját fénye. Pl. 1 candela egy viaszgyertya fényereje.
Szóval valóban maradjunk a világos szónál ha a keresőről van szó, és a fényerőst hagyjuk meg az objektíveknek.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
mrmarkus
aktív tag
Egyetértek!
Most már csak egy dolgon gondolkodtam el: "tehát megint nem lehet a kereső fényerős, mivel nincs saját fénye". Ezek szerint az obiknak van saját fényük (az enyémek akkor mind selejtek vagy nagyon is különlegesek)...
Ne offoljuk szét a topikot, mert a fényerős kifejezésre vonatkozó megállapításod ült!Freedom of Information
-
Byk01
őstag
válasz mrmarkus #18666 üzenetére
Ha elgondolkodtál, el kellett jutnod odáig, hogy az objektívet, mint fényerős dolgot pusztán a fényképezés területén értelmezzük, míg a fény kibocsátását jelző fényerőt a fizika területén ... és ezáltal az élet objektíveken kívül eső részén
De tényleg vége"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
No.01
őstag
Tudom kicsit hulye a kerdes, de egy mai modern FullHD-t video keszitesere valo kompakt fenykepezobe eleg egy 16GB-os kartya vagy jo ha sok a tarhely alapon inkabb legyen egy 32-es?
Ha abbol indulok ki, h egy kozepesen jo FullHD film 16GB akkor tan eleg kellene, h legyen.
Arban duplaja az egyik a amasiknak, de 12EUR vs 22EUR az nem egy nagy tetel...Gondoltam megkerdezem mit mondanak a topiclakok. Hatha volt v.ki mas is ebben a helyzetben.
-
-
*Ropi*
félisten
Ha megmondod a konkrét géptípust, akkor meg tudjuk mondani mekkora fájlokra számíthatsz. Anélkül vakrepülés.
Én pl. 64 GB-os kártyákat használok az 5D3 videóihoz, egyébként a 22 MP-es raw fájljai 32 MB körül vannak: kb. 2000 db fér el egy 64 GB-os kártyán belőlük.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
No.01
őstag
Egy Panasonic LF1-rol van szo konkretan. Az elozo fenykepezonkbe egy 512-es kartya volt ami eleg is volt igaz az csak 5MP-es volt es sosem filmeztunk vele.
-
Geller72
veterán
A #18664-re valaki esetleg?
-
mrmarkus
aktív tag
válasz Geller72 #18676 üzenetére
Lehet találni másikat, szerencsére van belőlük néhány a használt piacon...
Freedom of Information
-
Geller72
veterán
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Ebayen kapható lencsetisztító 3 in 1-ben tollakról mi a vélemény? 1$.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
matyi012345
őstag
válasz korpicschess #18679 üzenetére
Szinte mind hamis. Lenspent vegyél inkább szaküzletből. Drágább, de sokáig elég és jó minőség.
-
copass
veterán
válasz korpicschess #18679 üzenetére
edigitalban 3k, az igazi.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Vyndree
őstag
válasz korpicschess #18683 üzenetére
Az $1 is drága ha semmit nem ér.
első körben próbáld le fújni róla a szennyeződést, ha ez nem megy akkor...
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
Az lesz a drága ha megkarcolod a lencse felületét vagy szétkeni rajta a koszt és hátrébb vagy mint voltál. Egyszeri befektetés a LensPen és megéri. Alcohollal nem kéne megpróbálni szerintem. Próbáld meg hogy körtepumpával hogy jön le, aztán ha nem akkor max valami mikroszálas törlőkendő. Mielőtt a mikroszálassal csinálod, próbáld meg egy finom jó minőségű ecsettel lesöpörni róla a porszemeket.
-
Balinov
titán
+1 a 2x16-ra, nem beszelve arrol, hogy eu-ban forgalmazott pekfenyezovel (kompakttol a FF-ig) csak 30perc videot tudsz egyben, mert 30+ perctol mar mas vamtarifaszam ala/vam koltseg ala esik.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
copass
veterán
akkor a faxér kérdezel bennünket?! ha? köpj rá oszt töröld bele az ingedbe.
bírom az ilyen hozzáállást."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
cOxeR
Ármester
Srácok srácok... ezt ne.
-
copass
veterán
válasz korpicschess #18688 üzenetére
most erre mit mondjak?
annak a gépnek mindegy hogy mivel tisztítod. akkora egy semmi szenzoron a légyxar se számít a frontlencsén!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
matyi012345
őstag
válasz korpicschess #18688 üzenetére
Nem tudom milyen gép, de ha rámész törlőkendővel, rányomod, a porszemet meg végighúzod a lencsén és szétkarcolod vele. Ecsettel söpörd le inkább, vagy körtepumpával fújd le és utána ecset, és max utána törlőkendő ha már a porszemeket lesöpörted.
-
A Zéé
addikt
válasz korpicschess #18692 üzenetére
pedig aztán de. Azt mondják, hogy az ebayes cuccokból pont a lenspen lényege, az aktív szenes por hiányzik
Just a simple Lineman...
-
copass
veterán
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Zozzant
addikt
Azt hihették érdekelnek a tények és azért kérdeztél róla.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
mrmarkus
aktív tag
Saját gépét mindenki úgy teszi tönkre, ahogyan úri kedve tartja.
Mindenesetre a topiklakókban meg volt a jóakarat, hogy erre felhívják becses figyelmedet...Freedom of Information
-
Andrew31
senior tag
válasz korpicschess #18648 üzenetére
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
-
ccH2SO4
tag
Nem találtam megfelelő topikot a kérdésemnek, ezért itt teszem fel.
A flickr fotómegosztó oldalon lehet valahogyan variálni a feltöltött képek sorrendjét?
Időrendi sorrendben tölteném fel a képeimet, de néhány régi képemet mostanában töltöttem fel, amelyeket leghátra rendezném, ha lehetne. (?)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest