Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Battlefield 2042
- Cyberpunk 2077
- Xbox Series X|S
- War Thunder - MMO Combat Game
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Automobilista 2
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz quasarus #87900 üzenetére
HWinfo64 mit mutat neked amúgy üresjáratban? Nálam 45W minimum a CPU Package Power a fenti beállításokkal. Ha kikapcsolom az XMP-t és default a RAM, akkor nyerek egy kicsit, de 32W alá nem hajlandó menni. Nem tudom amúgy az Aorus lap az Gigabyte szerint mennyire korreál az AMD specifikációkkal. Ugye tudjuk, hogy sok lap gyártónál az "Optimized default" eleve magasabb PBO limiteket jelent (Intel). Úgy sejtem nálam is ez a helyzet, mert akárhogy gyurmáztam a PBO-val, csak rontani tudok a Cinebench teljesítményen a Full Auto-hoz képest. Vagy nincs semmi tuning potenciál az 5800x3D-ben, vagy gyárilag kimaxolja a lap.
-
Teasüti
nagyúr
válasz quasarus #87902 üzenetére
Na, így már reálisabb képet fest a hőmérséklet.
12 Watt a SOC. Nem rossz. Na nálam az 18 alá még nem ment XMP mellett; ugyanúgy kettő modult használok csak.
De fura magyarosítva látni ezt a programot...
"Termikus fojtás", lol. Meg "óra" órajel helyett. Biztos hozzáértő fordította.[ Szerkesztve ]
-
Eddy1996
csendes tag
Üdv mindenkinek! A kérdésem a következő lenne adott egy ASUS P8P67 WS Revolution alaplap és problémába ütköztem a BIOS frissítéssel.
Nagyon korai BIOS volt rajta így először felraktam rá a 1503 BIOS-t utána probálkoztam a 2105 verzióval de sajnos ott már hibát dobott fel ami a következő "bios update image integrity check failed"
Penrdive-ról probáltam telepíteni de sikertelenül.
Tudom nem mai csirkéről van szó de hátha valaki tud segíteni.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Csorbi
addikt
válasz Eddy1996 #87905 üzenetére
Ezeknek megfelelsz a frissítéshez?
[Note]
1. Please noted that MB need to install Sandy Bridge CPU to upgrade BIOS from 1503 to 2xxx.
2. Please noted that BIOS need to flash twice to upgrade completely, attachment SOP for your reference.
3. Please noted that the later BIOS of 2xxx supports only MBs of B3 stepping. If you have B1, B2 stepping MB on hand, please issue RMA for replacement, thanks. -
roseA580
junior tag
válasz Eddy1996 #87905 üzenetére
Szia!
Ezt is elolvastad?
"[Megjegyzés]
1. Vegye figyelembe, hogy az MB-nek telepítenie kell a Sandy Bridge CPU-t a BIOS 1503-ról 2xxx-re való frissítéséhez.
2. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a BIOS-nak kétszer kell felvillannia a teljes frissítéshez. SOP melléklet az Ön segítségére.
3. Vegye figyelembe, hogy a 2xxx későbbi BIOS-a csak MB-os B3 léptetést támogat. Ha kéznél van B1, B2 stepping MB, kérjük, adjon ki RMA-t a cseréhez, köszönjük."Ui:
Google fordító. -
Csorbi
addikt
válasz Eddy1996 #87908 üzenetére
1. A CPU-dnak Sandy Bridge-nek kell lennie. Ha nem tudod beazonosítani, add meg milyen CPU van a lapban, megmondjuk.
2. Kétszer kell megismételni a BIOS frissítést.
3. Az alaplapon a P67-es chipsetnek B3-as steppingnek kell lennie (B2-vel adták ki őket eleinte, de abban felfedeztek anno egy hibát a SATA vezérlőben, és teljes visszahívást csináltak, és kiadták a B3-as javított steppinget a chipsetből). A steppinget le tudod ellenőrizni egy mezei CPU-Zvel is.[ Szerkesztve ]
-
Csorbi
addikt
-
€uro
őstag
Van egy ilyen alaplapom: ASUS TUF GAMING B760M-PLUS
Van rajta egy Thunderbolt™ (USB4®) Header belső csatlakozó. Szerintetek ezzel megoldható, hogy az alaplap egyszerre három monitort tudjon kezelni? Ez a csatlakozó adná a harmadik videó kimenetet. A másik két kimenet az alaplapi HDMI és DisplayPort, amiket jelenleg használok.
Nincs külön videókártyám. Az i7-14700 processzor GPU-ja működik, ami elvileg 4 kijelzőt is támogat.
[ Szerkesztve ]
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
5leteseN
senior tag
-
€uro
őstag
válasz 5leteseN #87921 üzenetére
Három teljesen különálló kimenetet szeretnék, kiterjesztett Windows asztalokat.
Gondoltam a Type-C kimenetre, ami nálam USB 3.2 Gen 2x2 típusú. De arról nem találtam információt, hogy támogat-e DP Alt Mode-ot vagy például töltést. Illetve korábban mintha valaki azt mondta volna nekem, hogy ezek a kiterjesztett Type-C funkciók csak a laptopok kiváltságai.
-
nagyúr
Akkor költséghatékony módon tégy bele egy dVGA-t, pl. egy GT 1030-at.
Macerásabb megoldás az alaplap cseréje.Érdekes, de 3 vagy 4 kimenet inkább az olcsóbb lapokon van, pl. GIGABYTE B760M DS3H.
A Thunderbolt csatiról sajna semmit se tudok, s nem is találtam egyértelmű infót sem.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
€uro
őstag
válasz jokeph #87924 üzenetére
Ennél a Hoplaza 9 in 1 dokkolónál írják a kompatibilitás kapcsán, hogy olyan Type-C portok jöhetnek szóba, melyek:
"(támogatja a DisplayPortot, a töltést és az adatátviteli protokollt), például a Thunderbolt 3, Thunderbolt 4, USB-C 3.2 Gen 1 és Gen 2 portokkal, Power Delivery és DisplayPort funkciókkal"
Ezért gondoltam, hogy ez a Thunderbolt USB-4 port jó lehet erre a célra.
Alaplapot nem cserélek. A plusz kártyát meg majd meglátom. Egyelőre nem létfontosságú a dolog. Majd még nézelődöm...
Mindenesetre köszönöm a segítséget. Neked is köszönöm, 5leteseN, hogy utánanéztél.
-
Csokifalo
senior tag
No akkor ide mászok mert elzavartak máshonnan hogy nem odavaló.
Szóval volt egy csúnya kálváriám egy 7800x3d és egy asus rog strix b650e-f házasságából ( vszleg a cpu hibás volt mert másikkal már nincs reset loop ), de végül is a kérdés nem ez, hanem az, hogy sokan nem javasolják az asus armoury crate telepítését, úgyhogy lehet hogy csinálok anélkül egy új win11 install-t, a kérdésem az lenne, hogy chipset stb gondolom az aus oldaláról azért ugyanúgy le kell szedni külön és feltenni igaz? amúgy aki asusos itt az hogy van ezzal az armoury crate -el használjátok vagy sem? Köszi[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy a Gigabyte B760M DS3H DDR4 lapomnál milyen alapértelmezett "fix" beállításokat állítsak be, ha mindent a gyári, HELYES alapbeállításon akarok használni? Gondolok itt arra, hogy a 3200 Mhz-es DDR4 RAM-ot a BIOS-ban AUTO-ra volt téve és 2666 Mhz-es RAM-ként üzemelt, mert annak hitte a BIOS. Ezt áttettem természetesen 3200 Mhz-re. 2 napja van meg az új lap, most ismerkedem vele. A configom az aláírásomban.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
MZsoltee
veterán
válasz Csokifalo #87928 üzenetére
Azzal, hogy honnan töltsd le a drivereket az adott platformra?
Csak nem. Semmiféle szotfvert nem érdemes feltenni, csak a legegyszerűbb drivereket. A lapot pedig a BIOS-ban beállítani és onnantól nem kell szórakozniA tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
jencsikdani
tag
Sziasztok. Asus tuf Z690-es lapon feltettem a legújabb bios frissitést amivel kijavitották az intel 13 14 genes prociknak a hibáit. Bios frissités után amint a windows login bejönne kékhalált kap a gép minden egyes alkalommal. Valami tippet tudtok mondani ? Esetleg downgrade hogyan lehetséges ?
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
varmi2
nagyúr
válasz jencsikdani #87931 üzenetére
üdv, az intel világában...... az amd ennél ezerzer jobb, nincs is hiba bennük.....
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Csorbi
addikt
válasz jencsikdani #87931 üzenetére
UEFI, Secure Boot beállítás a Windows telepítéskori beállításával egyező? (ON/OFF)
-
Csorbi
addikt
válasz jencsikdani #87936 üzenetére
Nem te nyúlsz hozzá, hanem BIOS update után általában minden default értékre áll vissza, míg a Windows telepítéskor nem biztos hogy ez defaulton volt. Nézd meg, jó eséllyel a BIOS mode-t kell belőni UEFI only-ra, (CSM/legacy disabled!), valamint a Secure Boot-ot enabled-re tenni.
-
-
nagyúr
válasz Anubis_9 #87946 üzenetére
Létezik, de nem az összes paraméterben egyszerre, illetve drágább ami egál/erősebb CPU-ban.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
heavygrip
senior tag
válasz Doky586 #87945 üzenetére
Még tegnap este néztem pár videót kimondottan gigabyteról. És mindegyikben a restore factory keys is állítják. Aztán a Secure Boot modnál Customról vissza Standardra és aztán aktív. Pl itt ebben a videóban is [link]
[ Szerkesztve ]
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
Doky586
nagyúr
válasz heavygrip #87948 üzenetére
Mindkettőnknél a SB Mode: standard
Nálam szürke a restore factory gomb tehát nem kell (sosem kellett) megnyomni, nálad meg meg lehet nyomni, ezért meg kell nyomni. Csak ennyi a különbség.
Videókat meg felesleges nézni, csak sok felesleges lépést terjesztenek - feleslegesen. -
őstag
válasz Doky586 #87949 üzenetére
Sziasztok alaplapguruk
MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI lapom van.
A kérdésem az lenne, hogy billentyűzettel betudom-e kapcsolni a gépet?
Anno az ősidőkben vagy 20 éve ha jól emlékszem valami régi Giga lappal ezt megtudtam csinálni.Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget
Bocs Doky586, véletlenül válaszra nyomtam
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest