Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz jencsikdani #79898 üzenetére
Jól van rádugva a kábel? Próbáltad mindkét csatlakozót az alaplapon?
-
törölt tag
válasz jencsikdani #79900 üzenetére
Úgy értelmeztem, hogy az alaplapi RGB csatlakozóra csatlakoztattál valamit, ami nem úgy világít, ahogy kellene.
-
törölt tag
válasz jencsikdani #79902 üzenetére
Az alaplapodon RGB csatlakozó van, 12V-os, 4 pines.
Az említett házak esetében pedig ARGB csatlakozókról van szó, azok 5V-osak, és 3 pinesek.
Létezik konverter egyébként:
https://www.deepcool.com/products/Accessories/accessories/2021/11374.shtml -
nagyúr
válasz jencsikdani #87775 üzenetére
Üdv !
1. Igen, ez előfordulhat.
2. Asrock rá szokta matricázni a BIOS chipre a verziót, amivel kiadták.
3. Ehhez kellene a lap pontos típusa, ha régi a BIOS, akkor kell egy támogatott CPU, ha mákod van és a lap Flasback képes, akkor nem kell, anélkül is megcsinálható.
4. Ha mindezekkel nem vagy tisztában, legegyszerűbb/legbiztosabb ha bemész egy számtech boltba és megcsináltatod velük pár ezresért.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
camper
tag
válasz jencsikdani #87775 üzenetére
Az alaplap dobozán és magán az alaplapon is rajta van ez az infó és igen, természetesen ha már időközben kiadtak új biost és még gyártják az adott lapot az újabb biossal adják ki.
Mondjuk minden gyártó lelkivilágát nem ismerem, de eddig még más hozzáállást nem tapasztaltam. -
nagyúr
válasz jencsikdani #87778 üzenetére
Nem tűnik annak...
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
westlake
félisten
válasz jencsikdani #87778 üzenetére
Nem, ez a modell nem támogatja a BIOS FlashBack-et. Ha már megvetted és 13. generációs CPU-t szeretnél beletenni, akkor nincs más dolgod, mint kipróbálni, hogy működik-e. Nincs mit vesztened, mivel a cél az, hogy működjön benne. Ha működik, akkor örülsz, ha pedig nem működik, akkor kölcsön kell kérned egy előző generációs CPU-t.
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz jencsikdani #87784 üzenetére
Így javultak az esélyeid, mivel az i5-13600K mikrokódja már a 1601-es BIOS-ban is benne van (2022.07.08), az erősebb modellek meg csak két hónappal később kerültek bele (2004, 2022.09.16).
Play nice!
-
jencsikdani
tag
válasz jencsikdani #87812 üzenetére
Illetve most még azt vettem észre, ha 2 ram van bent, VGA, Alaplap rgb-je villódzik. Ram rgb-je folyamatosan világít, az nem fura. illetve ahogy írtam is, billentyűzet és egér egyáltalán nem világít.
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
westlake
félisten
válasz jencsikdani #87813 üzenetére
Azt írtad, hogy külön-külön kipróbáltad a modulokat, de azt nem, hogy a slotokat kipróbáltad-e külön-külön.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz jencsikdani #87815 üzenetére
Számomra ez nem volt elég egyértelmű válasz. Tehát az A1-es slotot leszámítva, mi a jelenség, ha egyesével próbálod őket?
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz jencsikdani #87817 üzenetére
Majdnem biztos, hogy ez valamilyen zárlat. Vagy az alaplap, vagy a CPU memóriavezérlője adta meg megát. Nem gondolom, hogy javítható lenne. Mindenképpen kipróbálnám egy másik CPU-val, vagy a CPU-t egy másik alaplappal. BIOS reseten kívül nem nagyon lehet tenni mást. CPU-t szedted ki? Ha igen, akkor ellenőrizd az alaplapi érintkezőket. Ha nem, akkor tedd meg, hátha segít. RAM foglalatok érzékelői rendben vannak?
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
bazsy01
csendes tag
válasz jencsikdani #87805 üzenetére
Azt jól értettem, hogy a pasztázás előtt jól működött mindkét RAM channel?
Ha igen, akkor még egy ritka jelenséget ki kéne zárni: LGA foglalatoknál a CPU hűtő leszorítása hozzájárul a CPU jó érintkezéséhez. Akár a túl erősen meghúzott vagy túl laza csavarok is lehetnek problémásak, ezért én megpróbálnám előbb meglazítani a hűtőt és újra tesztelni. -
jencsikdani
tag
válasz jencsikdani #87826 üzenetére
Illetve. Most rávettem magam. Levettem cpu hűtő ventilátor. A1,A2 ram slotba megy a gép működik. Csak a B slotok haltak meg. Arra tudok valamit mondani?
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
westlake
félisten
válasz jencsikdani #87828 üzenetére
Akkor mégis fennáll ez a tényező a régebbi alaplapoknál is. Mondanám, hogy szálszakadás, de mivel ez új alaplapoknál is előjön, valami más lehet az oka. Mivel a hiba "random" nem nagyon tudom, hogy mi lenne erre a megoldás. Szerelgetheted annyiszor, hogy egyszer hátha jó lesz. Kérdés, hogy megéri-e a szenvedést, és hogy mennyire marad stabil.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz jencsikdani #87830 üzenetére
Ez az a RAM-oknál olyan lehet, mint az alaplapoknál a Windows xx Ready. Vannak benne működő profilok, biztos vagyok benne, hogy működnek normálisan mindkét gyártó processzoraival. Egyébként a Socket 1200 is Intel, így nem értem, hogy miért említetted a RAM-os dolgot.
Play nice!
-
varmi2
nagyúr
válasz jencsikdani #87931 üzenetére
üdv, az intel világában...... az amd ennél ezerzer jobb, nincs is hiba bennük.....
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Csorbi
addikt
válasz jencsikdani #87931 üzenetére
UEFI, Secure Boot beállítás a Windows telepítéskori beállításával egyező? (ON/OFF)
-
Csorbi
addikt
válasz jencsikdani #87936 üzenetére
Nem te nyúlsz hozzá, hanem BIOS update után általában minden default értékre áll vissza, míg a Windows telepítéskor nem biztos hogy ez defaulton volt. Nézd meg, jó eséllyel a BIOS mode-t kell belőni UEFI only-ra, (CSM/legacy disabled!), valamint a Secure Boot-ot enabled-re tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs