Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
-
Teasüti
nagyúr
válasz quasarus #87900 üzenetére
HWinfo64 mit mutat neked amúgy üresjáratban? Nálam 45W minimum a CPU Package Power a fenti beállításokkal. Ha kikapcsolom az XMP-t és default a RAM, akkor nyerek egy kicsit, de 32W alá nem hajlandó menni. Nem tudom amúgy az Aorus lap az Gigabyte szerint mennyire korreál az AMD specifikációkkal. Ugye tudjuk, hogy sok lap gyártónál az "Optimized default" eleve magasabb PBO limiteket jelent (Intel). Úgy sejtem nálam is ez a helyzet, mert akárhogy gyurmáztam a PBO-val, csak rontani tudok a Cinebench teljesítményen a Full Auto-hoz képest. Vagy nincs semmi tuning potenciál az 5800x3D-ben, vagy gyárilag kimaxolja a lap.
-
Teasüti
nagyúr
válasz quasarus #87902 üzenetére
Na, így már reálisabb képet fest a hőmérséklet.
12 Watt a SOC. Nem rossz. Na nálam az 18 alá még nem ment XMP mellett; ugyanúgy kettő modult használok csak.
De fura magyarosítva látni ezt a programot...
"Termikus fojtás", lol. Meg "óra" órajel helyett. Biztos hozzáértő fordította.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz quasarus #88347 üzenetére
Vagy nem kezeli rendesen az elsődleges pci-e slotot default módban.
Most hogy működik, BIOS-ban lődd át az eslődleges pci-e slotot fixen 4.0-ásra, azt próba.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz quasarus #88350 üzenetére
A windows hibanaplójában ?
HWINFO64-ben is van hiba jelzés, utolsó sor a szenzor fülön, WHEA error néven, ezzel is ránéznék.#88352quasarus: na, erre én iss.
PCI-e konfigurációnál nem a sávkiosztás változtatására gondoltam, hanem hogy a "gen" az ne auton legyen hanem a VGA-nak megfelelően gen 4.0-án.A gép összerakva jött amúgy ?
Vagy te raktad össze ?
CPU-n milyen hűtő van ?
Ezek azért lehetnek érdekesek, mert az elsődleges x16-os slotot (adott lapoknál a 2.-at is, megosztva az elsővel) a CPU-hoz van bekötve és az vezérli.Volt ilyesféle probléma, aminél nehéz léghűtős gép produkált efféléket, hűtő le, cpu ki/be, hűtő visszarak megoldotta (elmozdulhatott a cpu a socketben).
A manual szerint a lapodnál a 2 alsó x16-os slotot a lap PCH-ja vezérli, de 3.0-án és x1-es kapcsolattal, azért ez elég karcsú átviteli sebesség.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz quasarus #88355 üzenetére
S nem hibázott tegnap óta ?#88358quasarus: akkor öröm, boldogság.
Azért, érdekelne hogy melyik lépés miatt lett jó.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
5leteseN
senior tag
válasz quasarus #88358 üzenetére
Nálam a "viharvert" és jó eséllyel user-error-ok (Pl: kihúz-a 230-ból, stb...) után a scannow és körítése (Dism.., chkdsk /f) oldott meg driver-esnek tűnő problémát.
Áramszünetes leállíások is okoznak ilyes fájl-sérüléseket, amik ha halmozódnak, utána csak újra-telepítés oldja meg a problémát.
Ettől a tapasztalataimon kívül lehet más is, a DDU-s "megoldódás" is gyakori. Jó lett. Szép!
-
quasarus
tag
válasz quasarus #88322 üzenetére
Lehet én vagyok az egyetlen looser akinek szar a procija, vagy valami más de amint látjátok a Giga lappal végig toltam ezt a ghosting hibajelenséget, majd hiába javult meg, később mégiscsak visszatért. Ezért vettem egy asrock x870 steel legend wifi lapot, ami ugyancsak ezen hibákat hozta, így kizártam 112ezer ft-ért hogy az alaplap a szar! Azóta két szervizes is látta az első az több napos mókolás és 20ezer forintnyi munkadíj után sem talált semmit, egy darabig jó volt aztán megint hozta a hibát. A másik szervizesek az összes alkatrészt egyesével kipróbálták újabb 20ezerért és a 7800X3D proci volt állítólag a ludas ami hamarosan kiderűl mert gariba vissza lesz küldve. Ez volt az első, hogy előszőr életemben AMD-s platformra váltottam Intelről. És az is lehet, hogy az én esetem elszigetelve az egyetlen. Úgy, hogy újabb összegekért visszaváltottam intelre, igaz már a visszafogottabb processzorokat megcélozva mert elkeserítő, hogy manapság nem tud egyik gyártó sem megbízható stabil platformot prezentálni a felső szegmensben. Vagy csak nekem volt ilyen szerencsém.
ASUS ROG STRIX Z790 WIFI-II. Intel 13700. 32Gb T-Force DDR5 6400Mhz.- RTX4080 - FSP NOVA 1000W. Lian LI SUP-01
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest