Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuronyab
tag
Sziasztok, szeretnék lecsapni egy Alpine CDA-9833R-re, én úgy látom tudja azt, amit egy aktív rendszer kiépítéséhez tudni kell. Valaki kérem erősítsen meg ebben, valamint ha mechanikán mást is próbáljak ki vásárlás előtt, azt is mondjátok pls. Köszönöm!
-
sakyfoto
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen mélynyomót vegyek az építés alatt lévő rendszeremhez.
Első szettem AS MX 165 Plus, erősítő Rodek 480 FRD (nem a teljesítménye miatt lett kiválasztva hanem az extrém lapossága miatt, ülés alá lesz beszerelve), fej Pioneer DEH 1600. Fél aktív rendszer lesz.
Autó VW Polo, 3 ajtós, zene: vegyes, elektronikus.
Pár kiszemelt példány.
Melyik lenne jó választás:
Alpine
Hertz
Rainbow
Kicx STC-300 reflex ládában Autóhifi adok-veszek-ben 10.000 HUF
DLD 500 ... ebből sok van.A Kicx megfelelne? Elég árérzékeny vagyok és az jó áron van és hozzám közel.
-
kigoi
senior tag
Milyen állapotnak számít az ha ezeket mértem?
Hifis akut akarok venni aztán gondoltam megmérem már a mostani milyen állapotban lehet.
Nem töltöttem,haza felé jövet zenéltem és kocsi leállítása után kb 1,5órával néztem.
12,74Vról indult,gyújtást ráadtam és tompított fényszórót bekapcsoltam kb.20A-es fogyasztás volt.
Hamar leesett 12,14V-ra aztán úgy 4perc után 12,15lett és 7perc környékén 12,16lett és tartotta 11percig,addig mértem,utána fényszórók le és kicsivel később gyújtást is levettem.
Ekkor 1percen belül 12,5Voltra vissza ment,az autó pont úgy beindult mint mikor fullra van töltve az aku.
Ez egy sima bosch silver s5 aku,74Ah kapacitású és 1,5éves.
Amiért mértem hogy hogy bírja, az az hogy hamar beejti a feszültséget 12,2 környékére. -
Daywalker
addikt
Szerintem ezek teljesen jó értékek, de nem sokat mondanak magáról az állapotáról, legalábbis nem pontosat. Ahhoz terhelővillával kell mérni...szar akkuk is hoznak bőven 12V feletti értéket nyugalmi helyzetben, aztán amikor csinálni kell valamit, akkor nyekk. Álló helyzetben akarnál zenélni vagy mi a cél?
[ Szerkesztve ]
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
kigoi
senior tag
válasz Daywalker #43906 üzenetére
Olyan akum van is,nyugalmi 12,4Volt de önindító meg sem nyekken.
Ennél az akunál ennyi zavar hogy hamar le megy a feszültség 12,2re és mióta fejegységen látom a feszültséget még jobban zavar.
Amúgy nem villog semmi meg minden jónak tűnik ezen kívül meg tartja is azt az értéket csak nem tudom hogy ez így normális e.
Menet közben ha tompított fényszóróm ég akkor meg 13,5Volt a feszültség,nélküle 13,8-13,9Volt.És igen,szeretném ha jól bírná az álló helyzetben való zenélést.
Az utód egy datasafe 12hx300 lesz,remélem az elég jól fogja bírni. -
kigoi
senior tag
válasz PiciPeti #43908 üzenetére
Az elég kicsike ha egyre gondolunk.55Ah aku 65ropiért.
Jó lenne egy generátor csere is de nem olyan egyszerű az sem mert nincs bele passzoló erősebb generátor,ez meg csak egy 65A-es.
Lehet a vezetékeket is cserélni kéne,kitudja mennyire oxidáltak.
Nem német,fiat bravo 1.2-es benzin.
Alapjáraton terhelés nélkül 14,08V. -
dethroner
veterán
válasz lautnermark #43904 üzenetére
Köszi a linkeket. Sajna egy dekát se tudok ciril nyelven, a google fordító meg ahogy fordít, hát
Holnap lesz meg a Hertz, 18K az ára, nagyjából 5 ezerrel kevesebb mint az Audio Systemet vettem volna, ami lehet hogy valóban jobb, de emez meg majdnem 20%-al olcsóbb. A gyári szakadt hangszóróknál jobb lesz ebben biztos vagyok. Első "komolyabb" próbálkozás lesz, tanulni kell ezt is, és majd meglátjuk akarok-e még továbbfejlődni. Ha igen, akkor jövök vissza hozzátok és olvasom majd az okosságokat erősítő és mélyláda ügyben is.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
PiciPeti
őstag
Picit másképp működik mint egy sima savas akku. Olvassatok utána, brutális áramot tud leadni folyamatosan, mindenféle károsodás, és szulfátosodás nélkül. Tehát munkaakksi.
Nem ártana ott a generátor környékén egy kis átnézés, kontaktok felfrissítése, esetleg fesszab átnézése. Amíg nincs rendes töltésed, addig szerintem ne költs akksira. Többet fog hozni, ha meglesz az a 14.4V.
-
Daywalker
addikt
Alapállapotban a 12,4 kevés, 12,7-12,8 körül vannak az újak, 12,6 körül az idősebbek. De mint mondtam, a nyugalmi feszültség nem sokat mond sajnos, csak körbelőni lehet. Terhelés alatti értékek sem mondanak semmit igazából...esetedben az akkuval nincs gond szerintem. A 14 volt viszont kevés töltésnél. Át kéne ott alaposabban nézni, hogy mi a gond, és ahogy PiciPeti mondja, rendbe hozni...
Egyébként hogy érted, hogy az "utód". Szerintem a datasafe nem való indítózásra, inkább másodlagos akkunak."A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
kigoi
senior tag
válasz PiciPeti #43912 üzenetére
Utána olvastam már ,a datasafe ugyan nem spirálcellás de nem is sima savas aku,az is AGM aku és elvileg munka aksi,bírnia kell a terhelést.
89A-ral terhelve 30percig 10,8Voltig esik be a feszültség.
70-75Ah pontosan nem tudom,3,9mohm belső ellenállás 27,2kg.
53ezer forint.Daywalker
Ezt nem értem,hogy hogy nem való indítózásra?
Mi baja lehet?[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
Egyszerűen nem üzemszerű neki, hogy 5-600A-t adjon le az indítózás alatt...
Ahogy a kolléga írta, ez egy AGM munkaakksi, ami tartós, viszonylag kis áramú felhasználásra való. Kiegészítő, hifis akksinak való.
A spirálcellások viszont egyesítik az AGM-ek (tartós, egyenletes teljesítményleadás), és a savasok (nagy áram leadása, széles feszültségtartományban) előnyeit.
-
PiciPeti
őstag
Amíg nem térdel le a mostani akkud, nem cserélném spirálcellásra sem. Én rendszeresen hallgatok zenét a garázsban, 1-1,5 órát. Másnap simán idul a verda dízel létére.
Az akkum már lassan 2 éves, nyugalmi 12,4-et tartja, zenén sem esik be 12,2V alá, kb 1 óra után szokott 12V alá menni. 85Ah-s Yuasa.
-
kigoi
senior tag
válasz PiciPeti #43918 üzenetére
Lehet az lesz,vissza mondtam a rendelést,ég a pofám miatta.
Közben leégett az egyik mikroprocis töltőm,isteni ez a nap,szerencsére mondjuk még garis.Nézegettem még start stopos autókhoz ajánlott akukat amik olyanok kinézetre mint egy sima aksi de agm-ek.
Gondolok itt pl a Exide AGM EK700ra.
Róluk mi a véleményetek?
Ha kifeküdne a mostani akkor utána egy olyan jó lehet vagy nincs olyan nagy különbség a bosch s5 és e között az exide között?
Nem vagyok a pénz ellensége így aztán vevő vagyok a tanácsokra hogy mibe éri meg fektetni ha egyszer muszáj lesz.
Kedden megy szerelőhöz az autó,bölcső csere lesz majd meg is nézetem a generátor kábeleit,úgy is ott van lent. -
LógaGéza
veterán
Ilyen az én szerencsém... Most, hogy megvettem majdhogynem mindent, kikerülnek feleárban kb ugyanolyan, ha nem jobb cuccok apróra...
Még ha első lenne ilyen, de neeem..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Akos1994
aktív tag
Ezek az univerzális vagy éppenséggel "márkás" hangszórórácsokat és a 16,5 cm-es hangszórókat szabvány szerint méretben gyártják? Csak mert az Eton POW szett szélén pl. van egy perem is, ergó nem teljesen sima, illetve azt se tudom elképzelni, hogy mindegyik rácsnál és szettnél ugyanott lesz a csavarlyuk és nem 3 mm-el beljebb vagy kintebb..
Egy szóval mennyire szerencsés nem gyári rácsot rárakni a szettre?LógaGéza: Ez sajnos ilyen, nekem is kikerekedtek a szemeim. Vásárlás után nem szabad FB csopit nézegetni..
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
Van akinek a pap, a papné, vagy a lánya, ha hinni kell, de pár évet lezenéltem én is anno az élvonalban. Mindenki hihet valamiben, de én ezt a pár évet egy Optima akkuval rezegtem végig. 7 évig volt nálam és vele is adtam el a kocsim. Ez nem ígéret...
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
LógaGéza
veterán
válasz Akos1994 #43923 üzenetére
Hát még amúgy is nézegetnem kell, ugyanis szeretnék még valami 300W RMS körüli erősítőt a mélyládám elé, a Sherwood helyére - és akkor tényleg leállok egy darabig
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
kuronyab
tag
Uraim, fejegység (9833r) és erősítők(steg aq) megvannak, szettre várok amíg a kábelezés/szerelés folyik, szub majd a végén. Anyagbeszerzéshez kérnék most segítséget:
- Az első szett erősítőjlét előre szeretném tenni, van ez ellen valamilyen megfontolás amit mérlegelnem kellene?
- Milyen RCA kábelt ajánlotok? Első szetthez most látok ST2 250et a paradoxnál 8k-ért, az elég jó vételnek tűnik... Igaz kettő kell...
- Aprón mennyire pörögnek a kábelek, érdemes várni 1-2 hetet?
- Szubhoz kelleni fog az 5.5 méter, oda mit ajánlotok?
- Hangszóró kábeleknek mit használjak elöl?Köszönöm!
-
nagyúr
válasz kuronyab #43927 üzenetére
Nyugodtan rakhatod ülés alá az erősítőt, több hely a csomiban és kevesebb kábel kell RCA-ból pl mehet ez, ezekkel a dugókkal. Szubhoz mehet akár egy gyengébb minőségű is. Aprón sajna a klábelek nagy része low-budget, ritkán vannak jó kábelek Ráadásul sose lehet tudni, hogy nem sérült-e... PiciPeti is belefutott egy hibás vivancoba nemrég. Hangszóróhoz mehet ez.
-
macskajancsi
aktív tag
Sziasztok!
Abszolút kezdőként kérnék tanácsot.
Adott egy 2004-es Passat kombi, a gyári Delta6 2DIN-es fejegységgel + 8db gyári hangszóróval, plusz egy utólagosan hozzágyógyított Yatour MP3 illesztő.Szeretnék emelni kicsit a minőségen + hangerőn. Mindenféle zenei stílus menne rajta, a dárenbésztől a klasszikus zenén keresztül a heavy metálig.
Alapvetően nem hangnyomásversenyre készülök, melóbajárós az autó, max 60-80-at szánnék rá szőrüstül-bőröstül.
Nem vagyok nagyon vájtfülű, de a jelenlegi felállásban olyan 60-70% hangerőn már jelentősen torzít pl. a mély.Mit javasoltok, hol kezdjem?
Fejegység? (itt fontos lenne a kormányról vezérelhetőség, Bluetooth, MP3)
Gyári hangszórók kicserélése?
Erőlködő + mély beszerzése hátra?
Túlzottan nagy mélyládát nem szeretnék (sőt egyáltalán nem, ha be lehet építeni mondjuk a csomagtartó oldalába: erről pl. mi a vélemény?), mert gyakran van tele a csomagtartó, sokszor kellene ki-bepakolni.
A használt cuccokkal sincs bajom, viszont ekkor a vételnél mire kell figyelni?Hozzáértő, megbízható, gyorsan, és olcsón dolgozó szakit tud valaki ajánlani ezek beszereléséhez?
(tudom hogy ilyen nincs, és a felsoroltakból max. kettőt lehet választani, de hátha )Visszaolvastam kicsit, de ettől csak még nagyobb lett a zűrzavar.
Amit már látok, hogy ajtót is kell majd szigetelni, illetve sokan nem javasolják a 8 hangszórós utólagos kivitelt.[ Szerkesztve ]
coito ergo sum...
-
footy
addikt
válasz macskajancsi #43929 üzenetére
En ilyen sorrendben mennek:
- Fejegysegcsere
- Szigeteles
- Hangszorocsere
- Erosito
- MelyladaLehet mar a fejcsere utan elegedett leszel es nem kell vegigporgetni a listat.
-
geza844
aktív tag
Az FB csoportos Radion-ra én is bejelentkeztem, de gondolom már van gazdája.
Mindenesetre látom, hogy van fenn egy csomó jó árú erősítő, és ezek közül melyik lenne alkalmas(abb) a egy AS MX 165 (esetleg kis szerencsével a Radion) meghajtására?
- Magnat Xcite 720 (4ch 720 W)
- Toxic Tx1000 (4ch 1000W)
- Blaupunkt gt4 (4ch 750W)
- Cartechnic (2ch 500 watt)
- Kicker zx200.4
- Signat roc 1
- ESX quantum Q402 2ch
- Kenwood KAC-646 4ch -
geza844
aktív tag
válasz opeter70 #43934 üzenetére
Wááááá... lecsúsztam a Roki ládáról ........
Na, szóval... akkor ezek maradnak?
- Kicker zx200.4
- Signat roc 1
- ESX quantum Q402 2ch
- Kenwood KAC-646 4chEzek egy szinten vannak? Valami kölönbség?
Bár a 2 csatornás ESX kiesik, mert mélyládát is meg kell majd hajtania, de akkor a maradék 3-ról valaki valamit? Vagy ezek mind jók lehetnek?
-
macskajancsi
aktív tag
Köszi!
Okés, akkor szépen sorban fogok haladni.Valami konkrét ajánlás esetleg a fejre? Kenwood BT60-61-et ajánlgattak itt páran az előzményekben.
A 2DIN-esek egyébként nagyon aránytalanul drágábbak?A kormányról való vezérlést (számléptetés előre-hátra + hangerő fel-le) hogyan lehet megoldani egy utólagosan beszerelt fejegységnél?
Muszáj pl. egy ilyen utólagos interfész-illesztőt behegeszteni?coito ergo sum...
-
footy
addikt
válasz macskajancsi #43937 üzenetére
A BT61-et ajanlom en is, nekem is volt es meg voltam elegedve a hangjaval.
2 Dinben ugyanezt a hangminoseget 2-3x aron kapod meg.
Utolagos interface nelkul sajnos nem megy a kormaytaviranyitas. Egy jobb modul 15 korul van. -
geza844
aktív tag
válasz opeter70 #43936 üzenetére
Állandóan elszomorítotok, hogy az összes filléres szutyok, amit kinézek, nem jó semmire sem... Az a baj, hogy azért sejtem miről beszéltek mert más területen (fotózás) kicsit kevésbé vagyok laikus, és ott is az a helyzet, hogy akkor kerül a legkevesebbe az egész, ha nem sz.rakodok az elején az olcsó cuccokkal, hanem egyből megveszek egy jót. Jólvan, értem, gyűjtük még.
Összességében hogy olcsóbb, ha veszek két kisebb teljesítményű erősítőt, külön egyet a mélynyomónak, és külön az első szettnek, vagy egy nagyobbat, ami meghalyt mindent? Vagy nincs ilyen általános érvényű összefüggés?
-
kuronyab
tag
válasz tboy93 #43928 üzenetére
Köszi a tippet, mérek egyet (kettőt) és szerintem rendelek
Remote szál gondolom nem olyan érzékeny Ha már itt tartunk:
- Remote szálat tényleg a rádió antenna-kitoló-jelző szálára érdemes kötni?
- Remote szálat "ér" megszakítani egy kapcsolóval? Nem bánnám ha le tudnám kapcsolni az erősítő(ke)t -
nagyúr
válasz kuronyab #43942 üzenetére
Acsi, a fejegyseg es az erosito kozott kell legyen remote szal, ami pont azt a celt szolgalja hogy ha kikapcsolod a fejegyseged akkor az erositok is kikapcsolnak. Ezeken az rca-kon nincs gyarilag (a jobb minosegu rca-kon altalaban nincs) ugyhogy meg venned kell valami vekony SAL kabelt remote-nak
-
Daywalker
addikt
válasz geza844 #43944 üzenetére
A wattoknak kevésbé van jelentőségük, főleg annak fényében, hogy nem tudjuk milyen nyomóhoz. Egy érzékeny nyomóhoz 180 akár elég lehet, ellenben egy olyanhoz, ami mondjuk 90 dB alatt van már nem feltétlen. Mellesleg a teljesítmény kontrollt és dinamikát is jelent, szóval érdemes a hangszóró RMS értéke fölé belőni az erőt.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
kk831228
addikt
válasz geza844 #43944 üzenetére
SZVSZ erőből jót kell venni, az a biztos... Jó erősítővel lehet gyenge hangszórót hajtani... Nem olyan drágák már használtan se a bika erölködők ahogy nézegettem...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
opeter70
senior tag
válasz geza844 #43940 üzenetére
"Állandóan elszomorítotok, hogy az összes filléres szutyok, amit kinézek, nem jó semmire sem..."
Ez így azért nem teljesen igaz. Nem rossz erősítők azok. Csak mint említettem, nem mélynyomó hajtására valók. 4x45-50 wattal pl. kiválóan lehet első szettet hajtani (akár még aktívban is, vagy esetleg hidalva).
Attól még nem szutyok valami, hogy nem 10000 wattos. Csak a célnak nem felel meg. -
kuronyab
tag
válasz tboy93 #43943 üzenetére
Köszönöm az világos h mi, hol és miért van, a kábelezés része is egy viccesebb utalás akart lenni hasonló minőségre
Én a kapcsolót - ami valóban egy kapcsoló lenne valami félreeső helyen - a fejegység és az erősítő közé gondoltam, hogy én is ki tudjam kapcsolni amikor szeretném. Mondjuk ez inkább a szubra vonatkozna. És azt sem tudom h fejről ez mekkora művelet, de én ilyen régimódi vagyok, legyen a ki/bekapcs döntése az enyém (is).
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DIGI kábel TV
- TP-LINK routerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Raspberry PI 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Hubsan Zino 2 drón egyben vagy alkatrészenként eladó
- Gigabyte HD7770 GV-R777OC-1GD (rev. 2.0) videokártya
- DarkFlash BLADE-X /Dark Blade X/ nyitott számítógépház
- Samsung Galaxy Watch 6 classic 47mm, csere HUAWEI WATCH gt3 pro vagy Huawei WATCH gt4-re!!!
- Apple Watch 9 45MM - 100% Akku - 2025.02.11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest