Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni fejegység kiválasztásában, mivel semmilyen tapasztalatom, ismeretem nincs ezeknél.
Egy 2008-s évjáratú KIA Ceed SW-be lenne a gyári CD lejátszó helyére, amit nagyon messzire szeretnék már kidobni, mivel a hangzása kritikán aluli és az MP3-s lemezeket sem olvassa, csak amikor éppen kedve van.
Amire használnám és fontos lenne, hogy tudja:1. 2DIN méret, a hozzávaló beépítőkerettel
2. Érintőképernyő
3. Bluetooth kihangosító funkció (Galaxy Note 4-el kompatibilis)
4. USB-ről MP3 lejátszás
5. Jó minőségű rádióvétel (ez a gyári CD-ben gyalázat jelenleg)
6. Tolatókamera csatlakoztatható legyen
7. Max. keret bruttó 120-140ezer Ft.A navigáció nem érdekel, max akkor ha belefér a fenti keretbe.
Megköszönöm előre is a javaslatokat, tanácsokat.
Erősítő, mélyláda szintén nem érdekel, max az ajtókban lévó hangszórókat cserélném ki...egyszer.Hűha, most látom micsoda zűr lett itt a hozzászólásom szerkesztésénél. Bocsánat.
[ Szerkesztve ]
-
muci07
tag
Na közben így utólag arra jutottam, hogy először rendelek egy komponens első szettet és utána eldöntöm, hogy elég lesz-e nekem abba a kis autóba az a "mély", amit ő ad nekem, vagy kell kiegészítésképpen egy pici mélynyomó, legrosszabb esetben ovál, mert a csomagtartó elég sűrűn tele van... -.-"
Már lassan 1 hete rágódok a témán, hogy miket rendeljek és sajnos úgy vettem észre, hogy nagyon kevés infó van autóhifikről (nagy meglepődésemre). Inkább csak a drágább, profi cuccokkal foglalkoznak és rám nem gondolnak, aki tök alap zenehallgatásra szeretné lecserélni a recsegő gyárit Na szóval itt két lehetőséget találtam, de mindkettőről kevés véleményt találtam sajnos, ezért inkább rátok bízom magamat.Alpine Ez valahogy nekem szimpibb, és kicsit több véleményt találtam róla.
Hertz Azért ezt, mert félek, hogy a 165-ös (ami ahogy néztem csak abban tér el, hogy nagyobb egy kicsit) nem fog beférni és nem akarom magam megszívatni. Így is alig van időm és szerintem az első szett beszerelése és a hátsó kikötése nekem 1 napig vagy akár 2 napig is fog tartani... De erről viszont nem találtam olyan sok véleményt, inkább a 165-ösöket részesítik előnyben.
Az Alpine-nak a hangváltóit dicsérik többen is külföldi oldalakon, a Hertznek a csomagjában meg elvileg sok dolgot kispóroltak (saruk, keretek, kevés variálhatóság), plusz még annyit olvastam a Hertz ellen, hogy a hangváltó kábelei fixen vannak már alapból... Kicsit tanácstalan vagyok, szóval valaki rendet rakhatna a fejemben, kezdőként belemerülve lehet, hogy kicsit sok volt így és nagy lett a zűrzavar a fejemben egy picit. -
muci07
tag
válasz gabber01 #44854 üzenetére
Azért tart ennyi ideig a csere, mert ezt az autót még egyáltalán nem szedtem szét, 5 hónapja az enyém. Így ebben még mindent meg kell találnom kitapasztalnom, hogy mit hogyan vegyek le, meg nem szeretnék eltörni sem semmit. Ezek a hülye franciák meg mindent túlbonyolítanak az autóikban. Haragszom is rájuk. Múltkor is csak egy egyszerű műveletet akartam csinálni, amit egy német autónál meg lehet csinálni fél óra alatt, és így is álltam neki, de a kis francia megszívatott és fél napig szarakodtam vele. Szegény tervezők biztos csuklottak elég sűrűn.
-
zsolt19900
őstag
válasz barack1997 #44848 üzenetére
Pecc: lehet ám simán részletesebb hangú, csak ezt nem biztos, hogy pl én észreveszem Mondanak ilyen márkát meg olyan márkát, meg ezt vedd azt vedd, de én sem véletlenül állta rá erre márkára.... és nem az volt az oka, hogy sehol sem kapni használtan -szinte- de ha lehet, akkor pedig valami horribilis áron látok, ami vicc.... most is van egy szett eladó -2db erősítő- 40-40kért szóval érdekesen tudják őket beárazni, de van valami fűszerezettsége, amit pl. jóbarátom autójában nem hallottam, pedig az is közel ez az árkategória volt, csak ott az volt a más, hogy új komponensekkel operáló rendszerről beszélünk
barack1997: én is szemezgettem vele, csak az a szett már megérdemelne egy jobb erősítőt is stb. stb. és hozzá talán még egy ilyen jr mélyet pluszban szóval lehetne itt variálni bőven
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
opeter70
senior tag
Tudja valaki esetleg, hogy a Steg-nek az AQ vagy a QM szériája jobb-e hangminőség szempontjából?
-
mandras81
senior tag
válasz mandras81 #44728 üzenetére
Tököm tele van, három órán keresztül próbáltam kiszedni azt a sz@r műanyag dugót, hogy át tudjam vinni a kábelt az ajtóba, de nem sikerült...
Nincs véletlenül valakinek egy karosszérialakatos ismerőse, aki segítene nekem levenni az ajtót (aztán öt perc alatt átvezetem a kábelt), majd visszatenni? Természetesen nem ingyen, csak beszéltem egy műhellyel, ahol 12e Ft-ot mondtak erre a - szerintem - egy órás melóra, amit kicsit sokallok...
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
Bocs, de ezt nem bírtam kihagyni.
Erősítőhirdetés szövege a Jófogáson:
(google fordító rulez)Gebrücktöt termel 4 ohmban: RMS/zene 2 x 250/500 watt
Frekvenciaátvitel: 20 hertz - 20 kHz +/-0.2 német Railways
Klirrfaktor: <0,009 százalék
Zajszint-felvevő-távolság:> 100 német Railways
TIM torzítás: 0,016 százalék
Megnedvesítő tényező:> 300
Védelem: 2 x 25 A
Inputcsemege: 250 mV - 8 V
Bemenő impedancia: 10 kohm
Dimenziók mm: 32/200/336
Súly: 2.6 kgKülön felhívnám a figyelmet a "Megnedvesítő tényező" és az "Inputcsemege" kifejezésekre.
Ez még egy jó szexhirdetésnek is elmenne. -
Kamikazeman
aktív tag
Erről jut eszembe! A bemeneti érzékenységet(imputcsemege;-) ) az erősítőn, hogy kell beállítani, szóval honnan tudom, hogy hova kell tekerni? JL audio j2 320/4 erősítő Pio appradio 3 párosról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
Tegnapi csoda hifi,hallgathatatlan volt úgy visított a sok magas,4db kondenzátor alá pedig soha senki na adja.
-
opeter70
senior tag
válasz opeter70 #44862 üzenetére
Tegnap este óta gondolkozom azon, hogy mi az isten lehet az a "német Railways", aztán ma délelőtt rámtört a megvilágosodás, hogy a "dB"-t "deutsche bahn"-nak fordította, ebből pedig már egyenesen következett a német Railways.
Szóval kíváncsi lennék, hogy kinek hány "német Railways/oct" meredekséggel vág a keresztváltója.
-
KRISSTUS
aktív tag
Van egy kicsi gondom amit nem értek.
Adott egy első szett ami önmagában "jól" szól, egy 4 csatornás erősítő amiről megy a szett + egy Sub (hídban).
A fejen állítom a Sub vágási frekijét, ha alacsonyra állítom (50-80Hz) akkor a fejen befelé kell állítanom a Sub-ot ha magasra (90-125Hz) akkor kifelé. Ha nem ezt teszem akkor a Sub elnyomja az első szettből jövő mélyeket, mint pl. amikor egy szettnél az egyik hangszórónál (oldal) fordítva köti be az ember a polarítást.
Mi lehet a gond vagy ez így normális? -
bozont
veterán
Egy Focal ISS 165 szetthez milyen fejegységet lenne érdemes venni, ami erősítő nélkül is megtudná hajtani? Bár még nem járódott be teljesen a rendszer és a pár óra használat után már sokat javult a hangja, de úgy érzem ez a Kenwood BT35 önmagában harmatos mellé.
És mielőtt mondanátok, tudom hogy egy erősítő kötelező lenne a jobb hangzáshoz, de mivel nem az enyém az autó és felesben fizettem a dolgot, így nem az enyém a végső szó. A szülők viszont hallani sem akarnak egy erősítőről.
Szóval, gondoltam eladom ezt a fejegységet és vennék egy komolyabbat, ha van olyan ami azért jobban megtudná hajtani ezt a hangszóró szettet. Ami még fontos, hogy legyen android "támogatás" és jó minőségű analóg bemenet. A flac támogatás nem akkora fontosságú már, mivel inkább telefonról hallgatunk zenét usb-n vagy ha nincs támogatva (Window Phone ), akkor analóg bemenetről. A CD egyáltalán nem fontos.De ha mondjuk azt feltételezzük, hogy sikerült rábeszélni őket egy erőlködőre, akkor milyet lenne érdemes venni a jelenlegi felálláshoz? Ajtószigetelés van, Cordial kábel, hogy most 1,5-ös vagy 2,5-ös nem tudom pontosan. Majd valamikor kiszedem az egyik hangszórót és meglesem.
-
-
geza844
aktív tag
válasz barack1997 #44886 üzenetére
Na majd egyszer beruházok egy hasonlóba, mondjuk miután kijött a 6. utódjuk is, és ezeket már használtan egy 20-asért vágják az emberhez Mondjuk a DEX P9R úgy látom már nem mai darab, OLX-en nemrég 70e Ft-ért volt fenn egy, de azt is már csak a Google chache-ből látom.
-
opeter70
senior tag
válasz geza844 #44885 üzenetére
Manapság már divat mindenbe végfokot tenni.
Nekem volt egy ősrégi Pio DEX-M88RDS fejegységem, abban nemhogy végfok nem, de még tuner sem volt!
Gyakorlatilag mindent kívülről kellett (lehetett) hozzá csatlakoztatni.
Viszont hangminőség szempontjából világbajnok volt. A mai csúcs fejek is csak "csókolommal" köszönhettek volna neki (már csak a kora miatt is ). Amikor tönkrement a cd mechanikája, még évekig őrizgettem, mert egyszerűen nem volt szívem megválni tőle. Amikor csak ránéztem a szekrény tetején, mindig kirázott a hideg (pozitív értelemben). -
geza844
aktív tag
válasz opeter70 #44889 üzenetére
Hát, már várom, hogy a fej csere legyen napirenden, de az még odább lesz.
Most jut eszembe, hogy pénteken összeraktam az ajtókat, és így nézett ki a beépítő gyűrű közvetlenül a hangszóró felhelyezése előtt:
Tettem kivülről is, és belülről is bitu lapot a kiemelőre, és alá, meg rá is butil szalagot. Jó lesz így? Nagyon remélem, mert már nagyon nincs kedvem szét szedni... azért csúnya lenne, ha ez még kifújna valahol a kiemelő mellett nem?? Ja, és mint láthatjátok, igen egyszerűen oldottam meg a kábelezést, de nem tudtam jobbat, max ha használtam volna a gyári kábelt, de azt meg nem akartam... a kábelt egyébként (ami egy cordial CLS225-ös, csak leszedtem a külső borítását, mert nem fért el) ráforrasztottam a hangszórókra.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Pioneer DEH-80PRS és a Pioneer DEX-P99RS-et nézegetem, ha jól látom a P99RS-ben sem DSP sem időkorrekció sincs?
-
bozont
veterán
Értem, ez nagy kár. Bíztam benne, hogy egy drágább fej többet letud adni abból a kamu watt-ból. De akkor nem cserélgetem feleslegesen.
Viszont visszatérve az erősítő témára, mi lenne a legjobb vétel? Csak az egy pár első szett lenne vele hajtva, sub biztos nem lesz benne. -
geza844
aktív tag
válasz bozont #44892 üzenetére
Szerintem egy ilyesmi jó lehet: Rockford Fosgate 4600X -- 13 000 Ft
De a többiek majd rámondják az áment (vagy nem), mert én még laikus vagyok itt.
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
Kicsi az esély rá, de azért megpróbálom:
(Elsősorban a régi, megbízható fórumtagokhoz fordulnék)Van valaki közületek, aki mostanában pályázik jó minőségű 2 csatis SQ erősítőre jó áron és Siófok környékén személyes átvételt tudna bonyolítani?
Amit kinéztem, abból 2 db van az eladónak, csak egyben adja, nekem viszont csak az egyik kellene.További részletek privátban....
-
moffee
csendes tag
Sziasztok. Egy gyors kérdésem lenne. Alpine cda 9853r fejegységen az MX az valami olyasmi mint más fejeken a loud?
Köszi a választ! -
barack1997
senior tag
válasz moffee #44897 üzenetére
Media Xpander aka Hangzásjavító, olyan mint a Sound Retriever a Pioneer-nál. Gyári hangcuccnál még elmegy a használata, azonban komolyabb rendszereknél nincs értelme, mert valójában ez is csak egy jeltorzító hülyeség, nem valós állapot a hangcucc tudásáról. EQ-t se szoktam nyomkodni, bár aktívnál nem tudom, hogy mit érdemes ("szabad"). Becsapós dolog, utána nehéz megszokni a rendszered hangját, ha kikapcsolod.
[ Szerkesztve ]
-
moffee
csendes tag
válasz barack1997 #44898 üzenetére
Köszi a választ. Igazából arra voltam kíváncsi, hogy ez is ilyen jeltorzitós hülyeség vagy van valami "hhaszna" is. A leírásban az van, hogy a minőséget javítja, de nekem inkább loud-ra hasonlít, mivel csak hangosabb lesz.
-
gabber01
addikt
válasz barack1997 #44898 üzenetére
Persze, hogy nem "valós állapot", de a hangmérnökök sem a "valós állapotot" rögzítik a lemezre felvétel során, ill. masterelés alatt. Ilyen-olyan módon belenyúlnak a hangfolyamba, módosítják. Lehet totál puristának lenni és mindent flat-re, defaultra állítani, de szerintem nincs azzal baj, ha valaki kicsit a saját szájíze szerint állítja a rendszerét. Amíg nem lép fel torzítás, addig nem gond. MX legkisebb, egyes állásában pl. egész használható szerintem, teltebb lesz a hang. A többi valóban felejtős, túlvezérelt.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest