Hirdetés
- World of Warships
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemes0309
tag
válasz HabyRolika #21936 üzenetére
Nekem miért nem válaszolsz?
-
gabber01
addikt
A minap beszereztem egy használt, de teljesen újszerű DLD 500+-t, zárt ládában (kb. 36l-es).
A bajom az vele, hogy szinte semmivel nem hoz többet, mint ami eddig volt, egy SAL RX-10/A-ból való nyomó egy kb. 20as zárt ládában, sőt, elég hamar elkezd torzítani is :S, korábban mint a SAL tette, pedig annak még a membránja is szakadt volt, ezért gondoltam, hogy cserélem, pedig elég jól szólt ennek ellenére. Ez utóbbi kb. 50W RMS-t tud (legalábbis a ládájában egy 50W-os erősítő szolgált). Egy Hertz H420as erősítőről hajtom, ez hidalva ha jól tudom olyan 300W-ot tud. Lehet hogy kevés neki ez? Vagy nem kap elég kraftot az erő az akksiból és ezért befullad?Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Joe fiú
senior tag
-
Az-X
őstag
válasz gabber01 #21956 üzenetére
Nos... Az az erősítő hidalva max 200W-ot tud. Ez valószínűleg igencsak kevéske ahhoz a nyomóhoz, főleg zárt ládában. Persze kérdés mekkora hangerőt szeretnél
De további kérdés az is, hogy milyen tápkábeled van, illetve mi a forrás?
Szerk: Hozzáteszem az erősítő hidalva ezt a 200W-ot csak járó motorral tudja!!!
[ Szerkesztve ]
:)
-
gabber01
addikt
válasz Joe fiú #21957 üzenetére
Jobban szeretem a zárt ládák mélyeit, és sztem nincs olyan hogy nem ildomos. Eleve ajánlják zártba is meg reflexbe is. Persze, reflexben biztos hangosabb lenne, de nehogy már egy szakadt, szó szerint szakadt SALt ne verjen már halomra.
AZ-X: a forrás egy Alpine 9852RB fej. Kábelek elég vastagok, azzal nem hiszem hogy gond lenne. Én inkább arra gyanakszom, hogy a Punto kis akksijából nem tud elegendő teljesítményt felvenni az erő. Bár lehet tényleg kevés neki az a 200W. :S A SAL meg érzékenyebb és kevesebb W is elég neki, jobban bírt vele az erő, meg az akksi az is lehet.
Mit tehetnék?Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Az-X
őstag
válasz gabber01 #21959 üzenetére
Ha van cimborád akinek nagyobb erősítője van, esetleg ismered a rendszerét és jól szól a subja akkor próbáld bele abba a kocsiba. Ha nincs akkor első körben erősítő teljesítmény elégtelenségre gondolnék, tehát kipróbálnék egy nagyobb erősítőt 350-400W RMS környékén. De azért kíváncsi lennék arra az elég vastag kábelre is. Tudsz típust írni?
-
orbano
félisten
nyilván a gyártó mindenhez ajánlja, nehogy más gyártó más termékét vedd meg ha zárt ládát akarsz készíteni. nyilván a T/S paraméterek valamelyest predesztinálják, hogy egy meghajtó milyen dobozban érzi jól magát.
ha pedig a kis szar SAL érzékenyebb, akkor bizony jobban fog szólni egy "lófing" erősítővel. Gabo kocsijának ajtajában is csúnyán elvéreztek legendás hangszórók... ilyen ez a popszakmaA vér nem válik VAZZE!™
-
Joe fiú
senior tag
A DLD is nagyon érzékeny( mondjuk nem zárt ládába), amúgy cáfolnálak, a gyári ajánlás egy dolog, de olyan nincs,hogy egy nyomó egymástól teljesen eltérő körülmények között is képes legyen ugyanúgy zenélni, a dldt példának okáért meg épp csak zenehallgatásra nem lehet használni, tudom mert próbálkoztam vele én is, de csak basszadnekire volt jó, zenére nem.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Típust sajnos nem tudok, nem én kábeleztem be a kocsit, szakira bíztam, de feltételezem érti a dolgát, milliós technikákat raknak össze, szóval nem kispályáznak. De ha rá van nyomva a kábelre vhol a típus, akkor meg tudom majd nézni.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Az-X
őstag
válasz gabber01 #21963 üzenetére
Mondjuk a kábelnek elég kis esélyt adnék, de ki tudja. Amit az előttem szólók írtak az sem kizárt. Konkrétan nem ismerem ezt a subot, nem hallottam soha. Az viszont biztos, hogy olyan sugárzó nincs ami minden körülmény között jól szól. Lehet, hogy reflexben kiváló, de egy zártban befullad. Ezt olyanoktól kell megtudakolni akik már kísérleteztek ezzel a típussal.
-
Az-X
őstag
Lassan nekem is összeáll a kép... megérkezett a P88RS-em Ma be is szereltem. Holnap még fel kel forrasszak pár RCA csatit aztán mehet a menet A következő idényre mindenképp indulni szeretnék. Persze addig még fullra át lesz kábelezve a kocsi, RCA és hagszoró kábel tekintetében is. Apropó, érdekel valakit 2x5m Neotech 1440? Szépen be van bandázsolva, be van járatva... Ha meglesz az új kábelem ez kikerül a szekérből.
Illetve amit még szeretnék venni az egy MB Quart sub... Reference, de inkább Premium szériás érdekelne. 30-as 2x2ohmos. Csak a sugárzó, vagy esetleg zárt ládikóban. Ha valaki tudna ilyet ne tartsa titokban! Ha sikerül szereznem eladó lesz a DLS subom is.
-
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Egy erősítőt (konkrétan: Hollywood-Excursion-HXA-45 lehet/szabad asszimetrikusan terhelni, azaz egyik hátsó csatorna 2 OHM, másik 4 OHM?
Üdv: g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
-
-
gabber01
addikt
válasz cicmanyek #21974 üzenetére
Biztos. Ennek sincs rossz hangja ebben a zárt ládában, csak kicsit kevés hozzá úgy néz ki ez a Hertz erő. Refiben biztos könnyebben megmozgatná, majd kipróbálom. Kicsit optimista voltam, hoyg elég lesz hozzá, de úgy néz ki nem.
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Csak rádió/kazetta van a kocsiban, se CD, de MP3 csatlakoztatási lehetőség. Erről a Hama CD adapter kazettáról mi a vélemény? Nagyon gagyi? Jelenleg ezt találom a legegyszerűbb megoldásnak, MP3-at szeretnék rákötni. Köszi.
-
brobert1
tag
sziasztok ! az lenne a kérdésem, hogy egy Clarion CZ202EG fejhez jó lehet-e az RCB176 tip. távirányító! ha igen , kell-e illesztenem őket , ha igen hogyan? köszönöm!
-
Mitre
csendes tag
válasz gabber01 #21975 üzenetére
Nekem is volt ilyen nyomom és hasonló teljesítményű erősítővel már bontogatta szét az autót De az reflex volt és a saját ládája!!!! Szerintem inkább a ládával van a gond... Lehet h tudna szólni zárt ládában is nagyon jót csak nem jó a literszám.. meg kéne nézni kisebb-vagy nagyobb zárt ládába.... Ku*va egy dolog ez az akusztika
"Mondtam én, hogy szar helyen van ez a kocsi" XD
-
gabber01
addikt
Ez is a saját ládája, konkrétan ez. Mondjuk a leírásban az a 22L nem tudom hogyan jött ki nekik, mert ha csak a méreteiből indulok ki, az egy 38l-es kocka, és annyival nem rövidebb a felső lap. Nem mértem le, de kb. 30l lehet. Próbáltam kisebb, kb. 16-18-as ládában is, abban nagyon gyenge volt. Reflexben még kipróbálom majd.
-
xuser
tag
mi a véleményetek a Hertz ESK 165 szettről? egy kb 2x70w rms erőlködővel hajtva
-
xuser
tag
válasz kavics325i #21996 üzenetére
ezt meg is értem amíg mnc, sal, meg ilyenekről van szó
br mint bass reflex, azzal mi a baj? zárt ládában jobb lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Politika
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest