Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    Alapjában az Eközműves rendszer fejlesztése típikus magyar mentalitás tökéletes minta képe. Hülye kivagyiság , rossz programozás és eszetlen térinformatikus hozzállás. Mondtom ezt azért mert a eközmű rendszer adatait felhasználó mérnök 95% -nak az eddig megszokot vonaltípus -> szükséges info relációt felrugva csináltak egy térinformatikai rendszert, amire a használók 95% nem volt szüksége.
    - A vonaltípus mindne infot megad az összes tervezünek amire szüksége van : lég / föld, méret (értem nem a közvetlen hanem a minőségi különbségekből adódó méret ), és közmű típus
    - Az új rendszeren a védőcső anyagtól mérettől, a fázis megszakitó kis szaráig minden bele lett táplálva amire a szakáig érsd. elektromos rendszer tervezése esetén-> elektromos, vízes rendszer esetén a vízes tervezőnek van szüksége mindenki mást messze hidegen hagy. És a szakáig tervezőit is hidegen hagyja mert ő az adott neki fontos paramétereiek úgyis az adott közmű szolgáltatóval egyeztetni le nem a eközmű adatbázisából veszi.
    - Az adatbázist nem autodesk alapon csinálták meg - mert a csúnya Autodesk amerikai és sok pénzet kér - hanem ESRi - mert az úgye nem az ? :D , s persze az nem kér sokat - alapon. Mert a kivágást Shape-ben meg tudták programozni , autodesk dwg/dxf alapon meg nem . Kár , hogy kb 20 éve minden élő mozgó közművel foglalkozó rendszer vagy natívan vagy konverzióban de autodesk alapon működött. Vagy ha nem akkor is dxf /dwg csere fileokat tudott adni - veni
    - Amikor elkezdetek szolgáltatni akkor senkiben fel sem merült , hogy az addig megszokott , felépített jól működő rendszert nem kéne megerőszakolni és változtatásokat eszközölni - Nyertes csapadton ne változtassál! - mert gond lesz. Nem baj, mindenki szopott és szopik mai napig a konverziós, jelkulcs készletes szarakodással aztán jönnek a hibák. Mert mai napig nincs a teljes adatbázist dxf/dwg be leképző konverzió a Lechner központtól, csak a shp, full adatokkal meg a dxf színes szagos verziója 10% adat tartalommal.
    - A külön vcc , hogy a mai napig nincs egy normáis layer elnevezlés , hanem a millió szám plusz sz1, meg mifaszom.

    Alapjában az Eközmá rendszer egyetlen előnye hogy 10 perc alatt adathoz jutsz az eddigi mondjuk 2-3-4-5 nappal szemben ez pozitív de az már nem , hogy a változtatások kb 3-4-5 hónapos csúszással ha nem 1-2 éves csúszással kerülnek be arendszerbe. Az eredmény a kapott " hiteles" adatok annyira hitelesek , hogy 1.5 éve épített elektromos fölkábel nincs rajta: D

    Mindegy értelek, és 100% ban igazatok van , a lsp köszi. Kiprobálom.
    Amúgy van egy 90e -rt árult progi ami minden a helyére rak és autodesk - autocad alapú.

    U.I.: Bocsi a triádáért de kb 2 éve amikor ment a köpködés az Eközművel , egy nagyon okos általunk - érsd, mérnökök - fizette MMK "vezető" mondta azt amikor rákérdeztem miért nem a megszokott dxf/dwg-n szolgáltatnak hogy: fejlődni kell a mérnököknek, a térinformatika a jövő.
    Akkor és ott disztingváltan ott hagytam az illetőt de ma már csak annyit fűzők hozzá : ja , de a kamarának is meg kellene érteni , hogy ameddig a mérnöki díjszabás oylan szar , és az árak nyomottak mert az állami eszközökkel fusizom konkurencia 1/3 áron újong addig a függetelen mérnökcégek szarrá dolgozzá magukat és azért nem érnek rá fejlődni mert nincs rá idejük. Amúgy meg a térinformatikai maszlag mögött azért jó lenne látni, hogy a csirkét meg lehet sütni , lábasban , meg micro sütöben meg PAKS II -vel és részecske sugárreal de azért ha lehet ezért nem kéne minden falusi házban részecske gyorsított építeni.

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák