Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Erre valaki?
-
energy4ever
addikt
Van itt olyan aki Budapesti, es szokott/tud fenyezni?
Aki eddig csinalta nekem a munkakat, o szakmat valtott. Jo szakembert meg nem talalok. Mindenki akinel jartam kimondottan szar munkat vegzett, mintha sima spray-vel lett volna fujva az udvaron. Megfolyt mindenhol, televolt szemettel, stb. Motorszervizkent jol jonne egy megbizhato, ugyes fenyezo. -
lela
aktív tag
Vásárolt már innen valaki?
https://nanocare.hu/products/auto-finesse-avalanche-bubblegum-1l -
kicsi kecske
tag
Sonax gorilla vagy sonax felgen tisztítót lehet fényezésre is fújni? Elvileg mindegyik ph semleges.
Esetleg tudnátok ajánlani jó felni tisztító t ami fém por eltavolitos?“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
szabi325
tag
3-6 havonta (használattól függően) átmész rajta egy bőrtisztító - ápoló kombóval, lehetőleg olyannal amit autóhoz terveztek és ne cipő/bútor (ikea)/babaolajjal.
Pl: chemical guys tisztító, ápoló vagy koch chemie, autoglym.
Ha maximalista akarsz lenni adhatsz neki direkt bőr impregnálóval is (ápoló után pár órával felviheted pluszban) -
senior tag
Sziasztok!
Elkezdtem beszerezni a külső mosáshoz szükséges vegyszereket, miután végre megérkezett a Bearforce habosítóm.
Előmosó hab: Grass Active Foam MAGIC
Bogároldó: Grass Mosquitos Cleaner
Felnitisztító: Lidl W5 savmentes (majd csak akkor veszek komolyabbat, ha ez elfogy)
Gumiápoló: Lidl hab
Ablaktisztító: Frosch békás
Sampon: Grass Nano ShampooSzerintem egészen jó lett az eredmény. Öblítés vízzel --> Grass Active Foam előmosó --> öblítés --> bogároldás az autó elején és felnitisztítás --> öblítés --> két vödrös samponos mosás mikroszálással Grass Nano Shampoo-val --> öblítés --> szárazolás mikroszálassal
Az előmosóból nem használtam sokat, 50ml töltöttem csak 800ml desztillált vízhez, viszont ez elég lúgos cucc. Nincs semmiféle bevonatom a kocsin, hosszútávon mennyire lehet káros a havi egyszeri előmosós aktivitásom?
Szükségem lesz még külső műanyagápolóra, abból mire esküsztök? Illetve erősen gondolkodtam valami keményviaszon, nem tűnik túl bonyolultnak a felvitele. Más egyébre lesz még szükségem külső mosáshoz a közel tökéletes eredményhez, vagy ennyi elég hobbi célra? A magasnyomású amúgy egy Parkside PHD 170 B2, ahhoz még úton van a Bearforce lándzsa.
[ Szerkesztve ]
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
lord_devil
tag
Sziasztok! Szerintetek 2016-ban vásárolt Wolf-os APC használható még? Fel sincs bontva, kárpitot szeretnék tiszítani vele.
-
szabi325
tag
Ha nem napon csinálod ( ez igaz a ph semlegesesre és a lúgosra is) semmi baja nem lesz a kocsidnak 10 évvel ezelőtt sztem nem is léteztek ph semleges samponok. Sima autómosókban (érintésmentesekben is) lúgosat használnak mert az tisztít a legjobban.
Annyi hátránya van hogy ha van valami bevonat a kocsidon pl keményviasz, nano, kerámia réteg, a lúgos azt is megkezdi/lekapja nem csak a koszt lazítja fel. -
nagyúr
Értem hogy olcsón akarod megúszni, de W5 helyett sokkal jobban jársz RRC, Primatec vagy Wolf termékekkel.
wolf.hu regisztráció után látod az árakat. Budapesten, pedig személyes átvétel is lehetséges.R R C -hez meg tudok olcsósítást.
Akinek kell, az írjon rám.
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
senior tag
válasz Dluinet #46367 üzenetére
Ezeket a Lidl cuccokat még akkor vettem, amikor abszolút nem érdekelt a téma, csak kíváncsiságból. Köszi, a többit megsasolom. Bent vagyok a Primatec FB csoportjában is, csak sok volt a posta ahhoz képest, hogy mennyibe kerültek a termékek.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
senior tag
válasz szabi325 #46366 üzenetére
Igen igen, leginkább erre gondoltam. Lemostam a hétvégén a sógorom fekete Golf mk4-esét, kissé féltem, hogy milyen lesz a végeredmény Alapvetően nem vagyok az a kísérletezős típus, mindennek utánaolvasok, de most addig győzködött, hogy lemostam a lúgos előmosóval.
Fehér autónál amúgy van valami extra dolog, amire figyelni kell? Hamarosan eladósorba kerül a családi Punto, kicsit gatyába kéne rázni. Nagyon rossz állapotban van a fényezés szerintem, régi bogármaradványok, kavicsfelverődések, itt-ott meghúzások.
-
veterán
-
kazsolt
tag
Sziasztok, ajánlást szeretnék kérni :) magasnyomású mosót keresek, ami komolyabb mint a 20e ft-os karcher. Keret 70e, de jó arertek arányút keresek. Márka mindegy :) merre nezelodjek,melyikkel érdemes foglalkozni?
-
cOxeR
Ármester
-
szabi325
tag
Szerintem mivel az ph semleges nem sokat fog érni, én inkább direkt ilyennel próbálkoznék. De amúgy simán nekilendülhetsz én szoktam autón kívül, csónakot, térkövet stb is mosni magasnyomásúval.
(De direkt ilyen karcher tisztítószereket láttam kisebb kiszerelésben olcsóbban is pl Bauhaus, Auchan-ban)[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz tibbike01 #46377 üzenetére
Nem lehet hogy túl sokat volt rajta? A Sheron-al is érdemes vigyázni, mert az sem pH semleges...
Más:
Tudnátok ajánlani olyan módszert amivel normálisan lehet műszerfalat tisztítani? Mármint úgy hogy ne nézzen ki 2 hét után úgy, mintha hozzá sem nyúltam volna 2 éve... ez a gyökér rücsis műanyag és zongoralakk kombó metálszürke betétekkel szétszopat..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
senior tag
válasz tibbike01 #46377 üzenetére
Ez még a régi típusú, az új már savmentes. Mondjuk annyit is ér, nem igazán szedi le a koszt
Más kérdés: budget kategóriában keresek eszközöket külső és belső tisztításhoz is. Gondolok itt kívül nehezen elérhető helyeknél egy ecsetre, felnitisztító kefére, stb.
Belső téren pedig a porszívózáshoz valami ecset, mikroszálas. Ezeket olcsón hol lehet beszerezni?⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
lela
aktív tag
Megszűnt a Bilt Hamber termékek magyarországi importja. Kérdeztem a forgalmazót nem tudja beszerezni auto finesse sincs. Nem tudja valaki hogyan tudom kiszámolni a vámot ha kint élő ismerősömhöz kivitetem és ő hazaküldi nekem? Nem akarok meglepetésbe belefutni.
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok.
Milyen felni tisztító ajánlanátok?
Sonax Gorillat néztem, de valaki nemrég írta hogy a folyékony zsíroldo is csodát tesz. Bár nem tudom az mennyire kíméli a felnit..
Olyasmi kéne ami után nem kell mmenkent suvickolni a felni melyedeseit, hogy leszedjem a fekete koszt.[ Szerkesztve ]
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
-
nagyúr
válasz kicsi kecske #46385 üzenetére
Ha pH semleges kell, akkor:
RRC Wheel Gel Plus
Mivel Bilt Hamber már nem elérhető.
Ha nagyon mocskos a felni, akkor az ecsetelést, suvickolást nem úszod meg.
Rendszeresen karbantartott felnire Shiny Garage D-TOX az egyik legjobb ár/érték arányú termék. Mások ajánlják még a Primatec Oxy-t is, de ezt nem ismerem.
Az elszíneződés mértéke ne téveszen meg, ami jobban elszíneződik, az legtöbbször csak annyit jelent, hogy több indikátort tartalmaz, nem lehet 100%-os rámondani, hogy jobb is.
Savasok jobbak, például a sósav, de azt tudni kell alkalmazni is."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
veterán
válasz kicsi kecske #46385 üzenetére
Én a multkor megnéztem a becsületesnepper videóját youtube-on amikoris susogósmackóban az unikornisnak öltözött lányával cserél és tisztít kereket a Priuson.
Ő mondta, hogy egyszerű háztartási hideg zsíroldót kell felvinni, rövidre vágott szőrű ecsettel az apró mélyedésekbe is bejuttatni, és egyszerűen lemosni. Kipróbáltam, nekem a több évesnek tűnő (januárban vettem a kocsit) fékport is leszedte.https://tinyurl.com/rasoapro
-
kicsi kecske
tag
Köszi fiúk, kiprobalom ezeket. Sajna az ecsetek meg szállítás alatt vannak de talán jövő hétre megjon minden is 😁
“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
windlord
őstag
Szárazolásra tudnátok ajánlani egy jó törlőt?
Az se baj, ha nem horror drága. -
Drughi
addikt
Van valakinek tapasztalata hogy a nyári szélvédőmosó (Sonax red summer) mennyire tűri a 0 fok körüli időt?
Lassan kifogy a télim és már nem akarok venni. Időkép szerint +1-2 fok lesz felénk a leghidegebb.
-
cOxeR
Ármester
válasz windlord #46390 üzenetére
Pont ebben a keresgélésben vagyok én is, annyival kiegészítve, hogy edgless és nagyobb GSM számút keresnék, de valahogy a kettő sose teljesül, főleg ha nem zsebkendő 40*40-es méretet szeretnék. (többnyire 40*40 500GSM van, vagy olyan aminek van varrás a szélén)
Persze értem, hogy miért nincs nagyban varrás nélküli... de hátha valaki tud ilyet.
Ezzel szemezek: AliIlletve szeretnék rendelni sampont, Chemical Guys Mr Pinkben gondolkozom, valami jobb ötlet, vagy ellenérv?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
szabi325
tag
Nekem van CG samponból Citrus Wash&Gloss, Clean Slate, Blacklight, Glossworkz mind első osztályú szóval nem lősz vele mellé, viszont videók alapján a pink nekem nem tűnik olyan sűrűnek mint ezek. így valószínű hamarabb elfogy
Szárazoló van olyan is amit linkeltél, nekem a fekete színű autón nem jön be, viszont ez nagyon király.
Angolul a "Twisted Pile" kifejezésre dob hasonlókat, régen rendeltem koreából is de a covid miatt az a webshop most nem küld pedig fele ennyibe került... -
szabi325
tag
Épp annyi vizet hagy rajta hogy, ha nincs 30 fok vagy nem fúj kicsit a szél akkor itt-ott foltos marad és a feketén, ha közel lépek a kocsihoz zavarja a szemem . Van nekem ilyen 1200GSM -es is de ez se szívja annyira a vizet mint a "twisted pile" típusúak. Az enyémhez (E90) kell 2 , szóval szerintem te megúszod 1 nagy kendővel
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest