Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz ABnormal #2678 üzenetére

    Más cégeknél sokkal szarabb a helyzet, hidd el nekem. A szabadsággal gyakorlatilag magyar ember nem rendelkezhet sehol. Tíz év óta most hallok először olyat, hogy valakinek adtak egyben 3 hét fizetett szabadságot. Ha történik is ilyen más cégeknél, hát az januárra esik, nem a legszebb nyári napokra.

    Érzem én, h mi a kínod. Tudom azt is, h nem alap nélküli a dühöngésed. Azt javaslom mégis, h fogd fel ezt a szebbik oldaláról! Tényleg fontos vagy a főnöködnek. Ez elsősorban azt jelenti, h nemigen kell tartanod a leépítéstől. Hidd el, nagyon töketlen életérzés az, amikor valakinek tartósan bizonytalan az állása - és tömegek élnek így.
    Megítélésem szerint megtaláltad azt a pontot, ahol eredményesen kezdeményezni lehet egy béralkut, de ezt nem bölcsen adtad elő.
    Amikor egy főnök hálát érez, akkor nagyon könnyen hajlik arra, hogy ezt honorálja is, azonban azzal, hogy kiakadtál, véleményem szerint jól el is puskáztad ezt az esélyt.
    Máskor ilyen esetben okosabb úgy válaszolni, amikor a főnök megköszöni a segítséget, hogy:
    - Ne köszönje, Főnök! A lelkiismeretem hozott be. Azonban ha tartalmasan akarja a hozzáállásomat megköszönni, éreztesse ezt a béremen legalább annyira, hogy az ne csökkenjen az infláció miatt.

    Jelen helyzetben bemennék elvégezni azt a "fontos" munkát. (S nem árt tudnod, hogy egy tulajdonos szemében sosem Te vagy fontos, hanem a munka!). Végeztével csendben elmondanám a főnöknek, h hazulra csődítettél egy csomó szakembert - akiket felügyelni, kiszolgálni kell, mert most van szabadságod. Erre tekintettel tényleg csak akkor hívjon be, ha valóban nélkülözhetetlen a munkád.

    Egyébiránt van egy trükk ilyen esetekre, ha nem akarod magad egresszíroztatni:
    A szabadság előtti utolsó nap úgy köszönsz el a főnöktől, hogy mégy a horvát tengerpartra 3 hétre. Otthon pedig kikapcsolod a telefont, ha már voltál olyan bolond, hogy megadtad a számodat a főnöködnek.

    Hát jó szabadságot, minden nélkülözhetetlen kollégának! ;)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák