Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz #05304832 #20048 üzenetére

    Szerintem semmennyire nem vagyunk lemaradva. Bár én egy olyan cégnél vagyok, ahol nem nagyon csinálunk ilyen igényes dolgokat. De áruházi, Ikea-s, Seegmülleres konyhákat raktunk össze, azok kb ugyan azt a hulladék minöséget képviselik, mint otthon.
    Mi itt Blumot használunk, a Häfeletöl rendelünk szinte minden vasalatot. Ugye otthon is ott van a Häfele, a Blum, tehát ugyan azt meg lehet venni mint itt.
    Azt szoktam mondani, Németország nagyon hasonlit Magyarországra, csak egy javitott, ujrafényezett kiadásban. Ha a szakmát nézzük, ugyan azokat a gépeket használják itt is az iparosok: Makita, Festo, Bosch,Felder, SCM stb. Talán van Dewalt is. Anyagok terén annyi a különbség, hogy itt megmaradt a 19 mm vastag butorlap. Élzárás ugyan az mint otthon.
    Festékek terén nem igazán tudom mi a kinálat, mert itt a cégnél soha nem csináltak még ilyen fényezést, megszenvedtünk vele, amig ezt a festéket is megtaláltuk. Sajnos itt nem elérhetö a Milesi, de amugy itt is a PU és társai lakkrendszer megy, meg talán a vizes.

    A nagy különbségek a pénzben, mármint a fizetöképes keresletre gondolok, ebben vannak.
    Itt iszonyat sok bolt van, az emberek vásárolnak. Azt mondják, otthon is fogyasztoi társadalom van. Szerintem a fogyasztához pénz is kellene, az ami Magy.on van, az nem fogyasztoi társadalom . Igazábol ez sem jo, ami itt van,mármint hogy az emberek ész nélkül költik a pénzt, na de ez egy másik topic témája lenne.

Új hozzászólás Aktív témák