Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz #22145024 #19376 üzenetére

    nem érdemes házilag vacakolni a tapaszok elöállitásával. Ragasztoba keverni a legrosszabb, valami bün ronda lesz utána. Akkor már inkább lakkba, de azt se! Keress inkább legmegfelelöbb szinü gyári tapaszt. Lehetöleg vizbázisut.
    Amugy egy régi politurozott felület javitásánal egyáltalán nem gáz, ha látszik hogy javitva volt. Sokkal fontoabb, hogy a politurozás szép legyen.
    Ma meg tegnap egy olyan háztartást költöztettünk, meg butort szereltünk, ahol a butorok 90 %-a politurozott, faragott régi butor volt, szivtunk is sokat, mert alig birtuk felcuccolni a szekrenyeket. Volt pár bazi nagy szekreny, amit 4 db csavar kioldásával atomjaira lehetett szedni, azán meg összerakni. Elámultam a régiek leleményességén. Ékekkel és nutféderrel oldották meg a szekrény egybentartását.
    A polctartok is ék alaku kis lécecsék, amiket csak be kell tenni a megvelelö helyre. Semmi fém, semmi szög, semmi csavar. De amugy csak a látszo reszeket munkálták meg, a belsö felület gyalult fenyö, sem furnér, sem felületkezelés, sem csiszolás. Szerintem gépe ezeknek a régi asztalosoknak max egy szalagfürész lehetett, minden más kézzel készülhetett. Ez látszik is a pontatlanságokon. De mégis épp ettöl nagyon szerethetö butordarabok ezek.
    A politurozás szinte mindegyiken eléggé szar állapotban volt, lehet felajánlom a fickonak, hogy megcsinálom a butorait, talán meg tudunk egyezni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák