Új hozzászólás Aktív témák

  • _Petya_

    őstag

    Sziasztok,

    Néhány kérdésem lenne az asztalos szakikhoz:

    1. Szekrényt szeretnék házilag készíteni, bútorlapból. A tervezésnél felmerült, a korpusz méretnél mennyivel kisebbre szokás az ajtókat készíteni 1, illetve 2 ajtós szekrényeknél?

    2. A kivetőpántok helyét az ajtóba bemarják a lapszabászatban, vagy ezt nekem kell megoldanom? Ha a lapszabászatban csinálnak ilyet, meg kell adnom a marások pontos helyeit, vagy elég ha azt mondom pl. hogy az egyik hosszú oldalra kérek 3 pántfészek marást egyenletesen?

    3. ABS élzáróból mik a járatos méretek? Ha jól tudom van 0.5mm és 2mm, de láttam más több helyen ettől eltérőket. Melyik méretekkel érdemes számolni, amikor a tervet készítem? (vastag és vékony ABS élzárásra is szükségem lesz) Ha számít, akkor valószínűleg Falco lap lesz.

    4. Kicsit más téma: van különösebb oka annak, hogy gyakorlatilag csak tömör fából gyártanak ágykeretet, és emiatt elég drágák is ezek az ágyak? Talán nem bírná a terhelést az egyszerű bútorlap? Vagy csak én vagyok olyan igénytelen, hogy egyáltalán eszembe jut, hogy bútorlapból is lehetne ágyat csinálni? :U

    Köszi a segítséget előre is!

    Petya

    Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

Új hozzászólás Aktív témák