Új hozzászólás Aktív témák

  • Gawamatsu

    Topikgazda

    válasz ugyes #2948 üzenetére

    Ha olcsó megoldás kell akkor nem kell neked NAS.
    Aminél nem is a NAS maga a költség, hanem a lemezek. Amik bele mennek, meg az offline backup.
    Anno (kb 4 éve) mikor vettem az AS6104T-t (ami még mindig jó és nem cserélődött benne egy szektorhibás WD RED-en kívül semmi) a doboz került annyiba, mint a 4 (majd 5) lemez.

    Mondanám ha kifutsz a helyből, cserélj lemezt, lejjebb megy az áruk. Már ha kell.
    Filmekhez tényleg elég egy bazinagy (bár én amit szeretek, azt szeretem biztonságban tudni. VAgy törölgeted amit láttál, ahhoz meg nem kel 16TB-os.

    A kamera rögzítés miatt került ki az egyik WD RED (4*3TB R5) és lett neki WE Purple (3*3TB R5+2TB Single), hogy ne a raid-et gyilkolja. Na meg a letöltések is oda mennek.

    Asustor topik, igen, de itt kérdez.
    Ahogy a legelső hozzászólásokban is említettem a vásárlás körüli tipródásom.
    Synology szoftverben erős, QNAP hardverben, Asustor meg a kettő között, mindkettő ára alatt.

    Persze ott a Zyxel NSA542, ami 4 lemezes és emlékszem anno 40-45ezer volt, ami mára 90 fölé ment mindn módosítás nélkül. A célra az is megfelelő, de szoftveresen egy balta. Tompa féle. Meg a hardver is benne abakusz. Meg a támogatás sem nagyon létezik.

    Nekem a 4 lemezes elég volt eddig, korában éreztem szükségét 8-10-esnek, hogy a költségileg optimális 3-4TB lemezeket használjam. Aztán jött az ötlet 3-ról 8-10-16TB-re cserélésnek, de mivel jöt ta ransomware meg különben is...azt a tartalmat ha már R5-ben van meg kell védeni is, ami még két lemezt jelentene mentéshez, az meg barommi sok. Árban.

    Tehát 3 lemez R5 és annak mentése 5 egyforma lemez. HA tele van.

Új hozzászólás Aktív témák