Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3pl4y
aktív tag
Na gyerekek úgy néz ki h javítottam a scripten... de valamit nem értek ez a load avarage meddig mehet el mennyi ennek a max érteke? mert ugye ez egy sima decimális szám de vmi max-ja csak van... vagy ez mit jelent? mert nemigazán értem a célom az lett vna h csináljak a routerhoz egy scriptet amit kirakok a lapra és mutatja a proci terheltségét azaz szerverterheltséget mutat... na most ezt próbáltam én így megvalósítani:
<?php function get_server_load($windows = false) {
$os = strtolower(PHP_OS);
if(strpos($os, "win") === false) {
if(file_exists("/proc/loadavg")) {
$load = file_get_contents("/proc/loadavg");
$load = explode(' ', $load);
return $load[0];
}
elseif(function_exists("shell_exec")) {
$load = explode(' ', `uptime`); return $load[count($load)-1];
} else {
return false;
}
} elseif($windows) {
if(class_exists("COM")) {
$wmi = new COM("WinMgmts:\\\\.");
$cpus = $wmi->InstancesOf("Win32_Processor");
$cpuload = 0;
$i = 0;
if(version_compare('4.50.0', PHP_VERSION) == 1) {
// PHP 4
while ($cpu = $cpus->Next()) {
$cpuload += $cpu->LoadPercentage;
$i++;
}
} else {
// PHP 5
foreach($cpus as $cpu) {
$cpuload += $cpu->LoadPercentage;
$i++;
}
}
$cpuload = round($cpuload / $i, 2);
return "$cpuload%";
} else {
return false;
}
}
} ?>
<?php $decimalval = get_server_load(true);
$percentage = $decimalval * 100; ?><br><br>folyt: itt megcsináltam, hogyha a $percentage érték tól mgy 100 -on akkor kiírja h overloded ha meg normális, akkor a $percentage értéket írja ki
FOLYT:
<?php
if ($percentage>100) {
echo "Szerver terheltség: OverLoaded";
} else {
echo "Szerver terheltség: ".$percentage."%";
}
?>
<?phpItt meg létrhoztunk egy indikátort ami mutatja is hogy mennyi az az annyi
FOLYT:
if ($percentage==0) {
echo "<table height=\"10\" width=\"100\" border=\"1\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" bordercolor=\"#000000\"><tr><td/></tr></table>";
} else {
echo "<table height=\"10\" width=\"100\" border=\"1\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" bordercolor=\"#000000\"><tr><td width=\"$percentage\" bgcolor=\"#BDEA2D\"></td><td/></tr></table>";
}
echo "</td></tr></table>"
?>Uptime (ha vkinek kell):
<?php
$uptime = shell_exec("cut -d. -f1 /proc/uptime");
$days = floor($uptime/60/60/24);
$hours = $uptime/60/60%24;
$mins = $uptime/60%60;
$secs = $uptime%60;
echo "A szerver megy: <font color=$#FF0000><b>$days</b></font> napja, <font color=$#FF0000><b>$hours</b></font>
órája, <font color=$#FF0000><b>$mins</b></font> perce és <font color=$#FF0000><b>$secs</b></font> másodperce";
?>bocs ha nagyon OFF volt csak szeretném megtudni h ez a script igy jó e... jó értéket mutat e...?
Biztos van itt vmi programmer aki tudja h mit írtam ide... előre is köszi a választ ha vki foglalkozik nekem ezzel a témával...
tlac:
http://p3t1.ath.cx
mostmár javítottam a rendszeren
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest