Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter
aktív tag
Sziasztok!
Arra esetleg van valami ötletetek, hogy parancssoros módon hogy tudnám lekérdezni hogy épp lóg-e valaki a wlan-omon? Sajnos a "wl" parancs helpjében nem találtam ide vonatkozó megoldást.
Ja, egyébként Oleg féle fw van fent.Köszi előre is!
-
Addel
senior tag
#!/bin/sh
TMP=`wl isup | grep -c "1"`
TMP2=`date | awk '{print substr($0,5,15)}'`
if [ "$TMP" = "1" ]
then
TMP=`wl assoclist | grep -c "assoclist"`
if [ "$TMP" = "0" ]
then
# echo "$TMP2 wlancheck: restart WLAN - no clients in WLAN" >>/tmp/syslog.log
# echo "$TMP2 wlancheck: restart WLAN - no clients in WLAN" >>/opt/var/wlan.log
# wl radio off
# sleep 5s
# wl radio on
echo "$TMP2 wlancheck: no clients is WLAN" >>/opt/var/wlan.log
# echo "$TMP2 wlancheck: no clients is WLAN" >>/tmp/syslog.log
else
echo "$TMP2 wlancheck: have $TMP client(s) in WLAN" >>/opt/var/wlan.log
# echo "$TMP2 wlancheck: have $TMP client(s) in WLAN" >>/tmp/syslog.log
TMP=`wl assoclist | sed -e 's/assoclist/ /g'`
for MACI in $TMP ; do
GEP=`grep -i $MACI /opt/wlanmac.conf | awk '{print $2}'`
WIP=`grep -i $MACI /proc/net/arp | awk '{print $1}'`
if [ "$WIP" == "" ]
then
WIP=`grep -i $MACI /etc/ethers | awk '{print $2}'`
fi
if [ "$WIP" == "" ]
then
WIP="<unknown ip>"
fi
echo -e ${MACI}'\t'${WIP}'\t'${GEP} >>/opt/var/wlan.log ;
done
fi
else
# echo "$TMP2 wlancheck: wlan radio disabled or wlan down" >>/tmp/syslog.log
echo "$TMP2 wlancheck: wlan radio disabled or wlan down" >>/opt/var/wlan.log
fiEz a /opt/var/wlan.log fileba irogatja a wlanon csatlakozott gépek ipcímét és macadresszét(ha talál hozzá gépnevet, akkor azt is).
Én Cron-nal futtatom 5 percenként.
igy néz ki a log:Jul 26 16:25:01 wlancheck: no clients is WLAN
Jul 26 16:30:01 wlancheck: no clients is WLAN
Jul 26 16:35:02 wlancheck: have 1 client(s) in WLAN
00:1C:D6:34:62:29 192.168.1.65
Jul 26 16:40:02 wlancheck: no clients is WLAN
Jul 26 16:45:01 wlancheck: no clients is WLAN
Jul 26 16:50:01 wlancheck: no clients is WLAN[ Szerkesztve ]
-
Addel
senior tag
-
tpeter
aktív tag
arra van valami ötletetek esetleg, hogy hogyan tudnám figyelni azt hogy a router mikor vált IP-t a WAN interfészen?
Eddig csak az a megoldás jutott eszembe, hogy egy cron jobbal percenként végigparzolom az ifconfig kimenetét, de ez nem túl elegáns. Valami más megoldás? -
Zebu
addikt
Ez a wondershaper kifog rajtam...
nincs valakinek valami kész jó scriptje amit át lehet irogatni?
Valójában nála mcsak annyi a szitu, hogy 2 asztali gép van és 1-2 laptop. Az egyik asztali wifin, a másik kábelen megy. A többi laptop wifin.
Az a szopó, hogy a kábeles elkezd torrentezni.... az összes többin megáll az élet. Valahogy priorizálnom kellene, hogy a HTTP (80).... Igazából hmmmm kicsit parázok belenyúlni, de ha ad valaki pár támpontot akkor belevágok... Sajna annyira nem vagyok otthon a linux kérdésben....
-
bizi990
senior tag
Nemrég tettem fel az új Ubuntut, de nem tudom mountolni a samba-s drive-okat. Látom a fájlokat, könyvtárakat, de a fájlokat nem tudom olvasni. Ha nautilussal hozom létre a kapcsolatot, akkor megy rendben.
Mi lehet a gond?
conf fájlok, stb
bizi -
PeterPH
senior tag
Ha oleg-et használsz, akkor abban van egy beépített wshaper script.
post-firewall -ba érdemes berakni:
wshaper start $2 $3 $4 $5 $6 $7 $8
ahol
$2: az interfész neve, nálam vlan1 volt
$3: letöltési sebességed kbit/sec-ben
$4: feltöltési sebességed kbit/sec-ben
$5: alacsony prioritású forrás host-ok (egy darab IP cím, vagy szóközzel elválasztott lista idézőjelek között)
$6: alacsony prioritású cél host-ok (egy darab IP cím, vagy szóközzel elválasztott lista idézőjelek között)
$7: alacsony prioritású forrás port-ok (egy darab port szám, vagy szóközzel elválasztott lista idézőjelek között)
$8: alacsony prioritású cél port-ok (egy darab port szám, vagy szóközzel elválasztott lista idézőjelek között)
Ha valamelyik paramétert nem akarod kitölteni, akkor két idézőjel között egy szóközt tegyél helyette.
Példa:
wshaper start vlan1 " " " " "2701 2700" "2701 2700"Legegyszerűbb a torrent portokat felsorolni, és akkor ezek a HTTP-nél alacsonyabb prioritást fognak kapni.
Leállítás:
wshaper stop vlan1
Státusz lekérdezése:
wshaper status vlan1 -
Zebu
addikt
válasz PeterPH #3863 üzenetére
valami komoly gebasz van nálam, mert az ssh nem müxik....csak a telnet, pedig egyszer már belőttem. Lehet FW upgrade után elszállt? A fene essen bele..... megpróbábálom újra belőni....
fura, mert ha a post firewall-ba beírom nem menti el az állomány no such file or directory-t ír....
-
Zebu
addikt
valahogy meg lehet csinálni a web-es kezelőből, hogy putty-val be tudjak jelentkezni?
-
Zebu
addikt
Nah teleszemetelem a topicot. Most olvasom, hogy az új FW release-nél egy ilyet ír:
"post-firewall script should be adjusted, be carefull when adding rules with -A - this will no longer work correctly, due to unconditional rule. Check the iptables -L -v output "Valszleg emiatt nem érem el kintről....
-
Zebu
addikt
Na azt hiszem factory default lesz és újrakezdem előről....
-
shtml
őstag
Ameddig bírtam, átnyálaztam a topicot, de egyértelmű választ nem találtam arra, vajon a külső firmware-ek, elsősorban az Oleg, meg a topicban leírt mindenféle módosítások futnak-e gond nélkül a V2-es routereken is.
Elsősorban Huawei E220-ast szeretnék üzemeltetni róla, de semmi infóm nincs arról, megy-e ez V2-n is.
Nem szeretnék úgy járni, hogy breszerzek egy V2-est és semmire nem tudom használni.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Zebu
addikt
Olvastam ,hogy egyes tipusokban ajánlott kicserélni a miniPCI kártyát, vag yegy ellenállást ki kell cserélni, hogy kis antenna-erőt nyerjünk.
Az a kérdésem, hogy csak Broadcnom miniPCI mehet bele, vagy esetleg belerakhatok Intel-t is?
-
Zebu
addikt
-
Zebu
addikt
Nah egyelőre nem nyúlok hozzá, most jól müxik, alrébb raktam 10 méterrel, most jó lett a jelem
Amíg bírja addig nem nyúzom... hacsak el nem pattan egy húr.....
Viszont a 62k-s ellenállást nem szedném ki, hanem ráforrasztanánk egyik cimborámmal párhuzamosan egy 60 ohm körüli ellenállást.... Szerintem kiszedni komplikált lenne ha nincs megfelelő cucc.... a kézügyességünk pedig.... hát
-
shtml
őstag
válasz Laca 012 #3880 üzenetére
Olvastam fentebb, hogy a Lordnál most van V1-es is, de kérdés, a dobozán fel van-e tüntetve a verzió száma. Mert ha nincs, akkor nem fogja a bolt csak azért visszavenni a V1-est, mert én V1-est akartam.
tlac: Ha j ól emlékszem, ott csak van fenn V2-re készített verzió is. Persze nem mélyedtem bele a dologba, elhiszem, ha mondod.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
r0by
addikt
-
Egon
nagyúr
Ffel van tüntetve a dobozon is (pontosabban: nincs ráírva, hogy V2).
A Lord-nál anno telefonon beszéltem egy csókával, az vágta hogy miről van szó, és egyből mondta, hogy V1-et tartanak... Szerintem telefonálj, és kérdezz rá..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
GuMiSZu
tag
Mi a különbség a V1 és a v2 között?
Valszeg csak V2-t tudok venni, ahhoz is lehet okosítást csinálni ugye? (OLEG), ha picit lasabb nem baj, úgyis csak torrent lesz vele járatva meg samba...előre is köszi
[ Szerkesztve ]
ITAL is YOURS
-
Zebu
addikt
A lease time nálam alapértelmezettként 86400.
Ha jól értelmezem ez 24 óra....Érdekes, mert a logban sokkal több bejegyzést látok.
Aug 6 15:25:35 dnsmasq[70]: DHCPACK(br0) 192.168.11.33 00:1a:92:6c:20:5c Zebu-PC
Aug 6 15:26:46 dnsmasq[70]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.11.33 00:1a:92:6c:14:5c
Aug 6 15:26:46 dnsmasq[70]: DHCPACK(br0) 192.168.11.33 00:1a:92:6c:20:14 Zebu-PC
Aug 6 15:39:55 dnsmasq[70]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.11.33 00:1a:92:6c:20:14
Aug 6 15:39:55 dnsmasq[70]: DHCPACK(br0) 192.168.11.33 00:1a:92:6c:20:14 Zebu-PC
Aug 6 15:44:50 dnsmasq[70]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.11.33 00:1a:92:6c:20:14
Aug 6 15:44:50 dnsmasq[70]: DHCPACK(br0) 192.168.11.33 00:1a:92:6c:20:14 Zebu-PC
Aug 6 15:50:55 dnsmasq[70]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.11.33 00:1a:92:6c:20:14
Aug 6 15:50:55 dnsmasq[70]: DHCPACK(br0) 192.168.11.33 00:1a:92:6c:20:14 Zebu-PC[ Szerkesztve ]
-
ecaddict
senior tag
válasz GuMiSZu #3887 üzenetére
A v2-ben is 32M RAM van a különbség az, hogy a v2-ben 16 bites a RAM azaz 32 bit kiolvasáshoz kétszer kell nekifutni.
A proci is valamivel lassab órajellel megy.
Különbség még. hogy minden össze van integrálva azaz kevésbé bővíthető
[link]
Én semmi esetre sem vennék v2-t, amig lehet v1-et venni, persze nekem HW moddolt v1-em van...
Ha nem akarod bővíteni persze vsz. nem számit.
Amikor a Lord-ban jártam (több helyen már a v2 adták) úgy tünt képben vannak még a fórumról is tudtak.### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
r0by
addikt
Ismerősnek ma vettem V1-est.Nem volt egyszerű.
Az a szerencse, hogy a boltos nagyon jó haverom, így futott pár kört a nagykereknél.
A legtöbb helyen már csak a V2-est forgalmazzák, illetve pár helyen fingjuk se volt a dologról, nem is értem, mi lenne ha több verzió lenne belőle.
Szóval, aki V1-et akar, az már ne filózzon sokáig, essen túl rajta minél hamarabb, amíg van raktáron valahol, cuppanjon rá Lord-ra -
shtml
őstag
Tudnál linkelni vagy feltenni egy olyan képet a V2-ről, ahol a dobozán látszik a V2 felirat? Ui. valószínűleg barátnőm venné meg, mert én nem vagyok Bpesten, és akkor a szájába rágnám, mire kell figyelnie.
-
GuMiSZu
tag
köszi,
sajnos nincs időm rohangálni V1-est keresni, ha csak torrentre ill. ftpre sambára használom, akkor azért a V2 is megfelel nekem nem? van már egy v1-esem, csak kellene még egyet összeraknom, bővíteni biztos nem fogom (nem merem )ITAL is YOURS
-
r0by
addikt
Itt egy kép, ezen jó látszik a v2.
klikk
Nem volt még közeli kapcsolatom v2-vel, de szerintem azon is megy nagyjából minden, csak valszeg lassabban. Lasabb a proci, meg 16bites a ram. Magán a rendszeren nem tudom, hogy mennyit jelent. Mert a gyári formware valószínű, hogy nem veszel észre semmit, de egy felturbózott Olegen már biztosan.[ Szerkesztve ]
-
Tizio
tag
Sziasztok!
Ma vettem wl-500g premium v1.-et, régóta szeretem volna már.
Aki szeretne v1.-et annak itt a lehetőség, 16900ft és van nekik még pár darab raktáron.
Amúgy a v1.-en nincs vagy nem találtam ilyen jelzést, külsőre úgy lehet megkülönböztetni hogy a v2.-nek jobb a v1.-nek bal oldalon van az antennája.
és most nagyon örülök....Város: Budaörs Tudnod kell, ha valami ingyen van, ott te vagy az áru!
-
Klupido
tag
Sziasztok Guruk!
Szeretnék tanácsot kérni,hogy mi lehet a probléma,és hogyan tudom orvosolni azt.
V1-es routerem van.Valószínű a villámcsapás miatt nem érzékeli a routerem ha a 2. lan portba dogok gépet.Lehet valahogy javítani,vagy csak ne használjam a 2. portot.
Indításnál amúgy felvillan a 2. led is csak hát ha eszköz van bele dugva akkor semmi!
Előre is köszönöm segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest