Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
World-Soft
senior tag
válasz Intruder2k5 #4800 üzenetére
Tegnap ment mint az állat (700-800Kb/s). (pc-n is ennyi volt).
Mindent az általad is említett oldal szerint csináltam és ecaddict jótanácsai szerint.
(minden segítségéért neki örök hála...)Sajna ma kinyírtam az első partíciót, így most egyenlőre nem megy semmi.
De ha nem sikerül helyrehozni, akkor már rutinból fogom megcsinálni 4x a telepítéseket.Zoli
-
MODERÁTOR
válasz World-Soft #4801 üzenetére
Valaki említett valahol egy scriptet, ami ilyen esetekre van...
Tehát pl. ha meghajtót cserélsz, ne kelljen mindent újra telepíteni, hanem az felpakol az új meghajtóra mindent.
De nem tudom már hol láttam, valaki biztos segít majd ez ügyben ha tud.
Minden esetre nem lenne hülyeség. -
freddirty
senior tag
Sziasztok!
A mai napig működött az rtorrent 0.8.0 kliensem de mivel néha elszállt a webfelület emiatt frissítettem az újabb stable 0.8.4-re. Na azóta nem férek semmilyen módon az rtorrenthez. Elindul, CPU használatot szépen feltolja az égbe, a képernyőn minden rendben megjelenik de semmilyen billentyűparancsot nem fogad. Webfelület is timeoutra fut. A screen CRTL-A-D működik. Akár rtorrent.rc nélkül default módban is ugyanezt játssza. Nincs már fent régebbi rtorrent ipkg csomag hogy visszaálljak, és guglival sem találtam használható csomagot.
Szembesült már valaki hasonlóval?Mod:
Ehh, a libtorrent verziója nem volt jó, bakker. Problem solved.[ Szerkesztve ]
fred
-
World-Soft
senior tag
válasz Intruder2k5 #4802 üzenetére
Szia!
Majd utánanézek, mert majd egy 2.5"-osra karom tenni a dolgokat, megt úgy olvasom többen ajánljátok: pl. nem melegszik annyira, jobban bírja a folyamtos üzemet, stb.
Amúgy ha a letöltések után kivenném a HDD-t hogy PC-n átmásoljam, akkor mindent le lehet állítani (folyamatok, mount, swap, stb.), vagy erre ajánlatos egy másik HDD-t használni, hogy addig is a rendszer HDD ott maradjon...Most fogtam inkább egy másik HDD-t és arra ismét feltettem mindent.
(Windows alatt addig ügyködtem, hogy nem akarja a partíciós táblát sem beolvasni, így egy mélyformázás valami vár az előzőre.)
Amúgy már elég rutinos vagyok az oleg újrarakásában... (sajnos )Partícionáláshoz ecaddict felosztását használtam.
Sajna az az FSTAB dolog nem megy. Csináltam egy olyan fájlt, de semmi nem történt, úgyhogy ehhez majd kérnék kis segítséget.A torrent pedig csak úgy megy, ha kihagyom ezt a két sort a konfigból:
prefer_plaintext
encryption = allow_incoming,enable_retry,prefer_plaintextZoli
-
ecaddict
senior tag
válasz World-Soft #4804 üzenetére
Azoknak a fájloknak, amik nem a /usr/local könyvtárban vannak, be kell tenni a nevüket a /usr/local/.files-ba teljes eléréssel ha reboot után is viszont szeretnéd látni a tartalmukat.
Tipikusan ilyen fájlok:
/etc/fstab
/etc/exports
/etc/smb.conf (ha a firmware Samba-ját használod az /opt helyett)Ellenőrzés:
cat /usr/local/.files
cat /etc/fstabMit ír ki?
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
World-Soft
senior tag
válasz ecaddict #4805 üzenetére
Szia!
[root@WL-002215534BC1 root]$ cat /usr/local/.files
/etc/fstab
[root@WL-002215534BC1 root]$ cat /etc/fstab
#device Mountpoint FStype Options Dump Pass#
/dev/discs/disc0/part1 none swap sw 0 0
/dev/discs/disc0/part2 /opt ext3 rw,noatime 1 1
/dev/discs/disc0/part3 /mnt ext3 rw,noatime 1 1
[root@WL-002215534BC1 root]$ df
Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 3072 3072 0 100% /
/dev/discs/disc0/part2 1486348 85100 1325744 6% /opt
/dev/discs/disc0/part3 76304192 132264 72295848 0% /opt/etc/samba/Share
/dev/discs/disc0/part3 76304192 132264 72295848 0% /mntKöszi.
Ezek szerint most bemountolt.
Ez volt az egyik fő bajom, hogy hiába írtam be valamit is az mindig eleve eltűnt.Most ez alapján elkészítem a saját configom, ha ez még azóta is aktuális.
És akkor érdemes egy ilyen is ugye ahogy írtad? Ezt az /usr/local/sbin/shutdown-be kell tenni és flasfs-nél megy a tmp-be, vagy valóban /tmp/local/sbin/shutdown -ba kell tenni?
Restart elött ezek után egy shutdown vagy shutdown -u parancsot kell kiadnom?
Gondolom az utóbbit inkább...Zoli
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Megint elakadtam a vége felé... Nem indul el a torrent.
Nem jelenik meg ez a sor a ps -ax után.:
http://asus.szte.eu/wp-content/uploads/2008/07/rtorrent_ps.jpgMit csinálhattam rosszul?
Ja, és lighttpd sem indul el automatikusan... Ha beíom a parancsot, akkor megy.
Írjam be a post-boot-ba?A http://192.168.53.11:8081/rtorrent/ oldal addig jut, hogy "Betöltés..." és ott megáll.
[ Szerkesztve ]
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg 50-60% között eszik, de így pl. ha megnyitom pl. a trorrent web-es felületét, akkor egy két frissítés után már azt kapom, hogy nincs időben válasz.
Bár lehet nem a terhelés miatt van, csak erre gondoltam.Lehet korlátozni azt, hogy mennyi erőforrást ehet egy folyamat?
A másik, hogy amióta az FSTAB-ot használom azóta MC esetén nem látni a cursort.
(azt a 2 sor ami kell neki azt a POST-BOOT-ban hagytam.)
Így elég nehéz megtalálni hova fog kerülni az a szöveg amit elkezdek írni.És egy utolsó:
Mintha nagyon régen kérdeztem volna, de az istenért sem találom.
Az rtorrenthez jó a WEB-es UI, de nincs valami olyan mivel úgy mint az eredeti FW-nél?
Jobb egérgombbal be lehetne küldeni a torrenteket (vagy esetleg ráhúzással), hogy ne kellejen letölteni a fájlokat, majd külön utána feltölteni. Nézni már jó akár a WEB-es is.Zoli
-
MODERÁTOR
World-Soft
Te a config file-ok esetében mindent copy-ztál a szte.hu oldalról?
(rtorrent.conf, config.php, S99rtorrent)Ha igen, neked azzal működik?
Nekem nem indul el az rtorrent.
Nem látok olyat, amit kellene itt:
[link] -
MODERÁTOR
válasz World-Soft #4808 üzenetére
Én a torrenteket nem töltöttem le a gyári progihoz sem...
Fent a tracker honlapján jobb klikk a torrent file-ra, a menüben "hivatkozás címének másolása", aztán vissza a progiba, és ott beillesztem a textbox-ba.
Ezután leszedte magának a trackerről, és kész...
Ez működhet a WEBUI-nál is elvileg... -
World-Soft
senior tag
válasz Intruder2k5 #4809 üzenetére
Szia!
Arról az oldalról állítottam be és szépen megy is.
A S99rtorrent -et lecseréltem az oldalon található S99rtorrent1-re.Az rtorrent.conf esetén az eredetit kiegészítettem amit az oldalon találtakkal, tehát nem másoltam át.
Először két sort elfelejtettem beleírni, de ettől ment rendesen.
Ellenőrzéskor rájöttem a hibára és kijavítottam. Erre úgy jártam mint te, ezért vissza kiszedtem őket ahogyan ezt a [hsz_4804]-ban írtam.
A config.php-ot Ctrl+C + Shitf+Insert-el másoltam be. Ha az idézőjeleket elrontja, akkor persze javítani kell kettős macskakörmökre. (nálam rendszerint pontokat tesz helyette)
Zoli
-
World-Soft
senior tag
válasz Intruder2k5 #4810 üzenetére
Szia!
Ezt tudom, de ha az oldal ahonnan az torrent fájlt szedem az jelszóvédett, akkor ez nem működik.
Igaz nem próbáltam ki, de szerintem 100%, mert akkor nem lenne értelme a session-nak és a jelszónak.Regedit-be tudnék csinálni új menüpontot, csak az kellene, hogy vagy egy progi feltöltse a filet, vagy post ként be tudja küldeni a fájlt a szerverre.
Zoli
-
World-Soft
senior tag
Amúgy valaki valami jó FTP client-et használ minek szintén van valami web-es vagy egyébb grafikus felülete mint az rtorrenthez, mellyel lehet szépen lépkedni is a szervereken, illetve letöltési sorokat kezelni?
Az ADOS-t néztem, de nem tudom jó -e, vagy van -e esetleg valami más jobb..
Zoli
-
MODERÁTOR
válasz World-Soft #4812 üzenetére
OK. A jelszavas trackerekre nem gondoltam, ez tény.
Bár, ha éppen be vagy jelentkezve egy böngészőből, akkor talán működhet ott is.a másik téma:
A torrent már megy. Még a lighttpd nem indul el automatikusan, bár nem tudom miért.
Már adtam futtatási jogot együtt minden scriptre is az init.d mappában, adtam külön a lighttpd-re is, de nem indul.
Manuálisan indítva a "/opt/etc/init.d/S80lighttpd start" paranccsal szó nélkül elindul.
De ha MC-ből ENTER-t nyomok az init.d mappában az indító scriptre, úgyis elindul.
Szóval nem értem...
De ez most nem is annyira lényeg, ha más nem akkor beírom majd az rc.unslung-ba közvetlenül :-) Nem túl elegáns, de biztos hatásos lesz. :-)Viszont ha kézzel elindítom, az rtorrent webui akkor sem jön be.
Betöltés... és onnan nem megy tovább. -
MODERÁTOR
A lighttpd error.log-ban van hibaüzim, ami a következő:
2008-12-20 21:30:38: (mod_fastcgi.c.2618) FastCGI-stderr: PHP Parse error: syntax error, unexpected '/' in /opt/etc/samba/share/lighttpd/www_root/rtorrent/config.php on line 4
A config.php a következő:
<?php
// configuration parameters
$uploads = ‘./torrents’;
$uploads_mode = 0777;
$settings = ‘./settings’;
$scgi_port = 5000;
$scgi_host = “127.0.0.1”;
//$scgi_port = 0;
//$scgi_host = “unix:///tmp/rpc.socket”;
// For web->rtorrent link through unix domain socket
// (scgi_local in rtorrent conf file), change variables
// above to something like this:
//
// $scgi_port = 0;
// $scgi_host = “unix:///tmp/rpc.socket”;
?>Mi nem jó ebben? Ezt is másoltam a szte.hu oldalről.
-
r0by
addikt
válasz Intruder2k5 #4816 üzenetére
Az a gond, hogy azok nem sztringhatároló karakterek, mert az csak ' és " lehet, de az ott nem az.
És sajnos nem is tudom kijavítani a leírásban sem. Egyenlőre.
Mert ugye csak úgy php kódot nem szúrhatunk be a weboldalba...
De tettem mellé egy linket, onnan már menni fog, vagy így:<?php
// configuration parameters
$uploads = './torrents';
$uploads_mode = 0777;
$settings = './settings';
$scgi_port = 5000;
$scgi_host = "127.0.0.1";
//$scgi_port = 0;
//$scgi_host = "unix:///tmp/rpc.socket";
// For web->rtorrent link through unix domain socket
// (scgi_local in rtorrent conf file), change variables
// above to something like this:
//
// $scgi_port = 0;
// $scgi_host = "unix:///tmp/rpc.socket";
?>Majd az ünnepek alatt keresek rá valami orvosságot.
-
MODERÁTOR
-
Addel
senior tag
válasz World-Soft #4808 üzenetére
Ha van az rtorrent konfigodban ilyen vagy hasonló sor:
schedule = watch_directory,5,5,load_start=/mnt/protected/torrent/dl/*.torrent
Akkor ha a /mnt/protected/torrent/dl/ mappába bekerül bármilyen ".torrent" kiterjesztésü fájl azt az rtorren automatikusan elkezdi letölteni.
Nálam ez a mappa meg van osztva sambán keresztül igy csak annyi a dolgom, hogy trackeren katt a torrentre amit le akarok szedni, mentés/hálózati helyek/samba megosztás és ott ebbe a mappába mentem és már tölti is le az rtorrent.
Ez jelszavas trackereknél is működik. -
World-Soft
senior tag
Köszi!
Akkor ezek szerint első körben csináljak egy dl könyvtárat is...Más:
Bekapcsoltam az web-es admin felületen az NFS-t (gyorsabb másolás miatt), és hozzátettem ezt a bejegyzést:
/mnt (végén nincs per jel)Windows-ben feltelepítettem ecaddict 4474 hozzászólásában írt clienset. Mindent kikapcsoltam csak az NFS client-et hagytam bepipálva.
Mikor parancssorban próbálom felmountolni, akkor ezt kapom:
showmount -e 10.10.10.1
Exports list on 10.10.10.1:
/mnt All Machines
mount \\10.10.10.1\mnt *
Network Error - 53
Type 'NET HELPMSG 53' for more information.
mount \\10.10.10.1\mnt w:
Network Error - 53
Type 'NET HELPMSG 53' for more information.
NET HELPMSG 53
A hálózati elérési út nem található.Mi lehet az oka?
Más:
Mi lehet annak az oka, hogy intőnként újrabotolás után nem épül fel a HDD?
Olyankor kikapcsolás és visszakapcsolás szokott lenni.Köszi:
Zoli -
World-Soft
senior tag
válasz World-Soft #4820 üzenetére
NFS-hez annyi, hogy hálózati meghajtó csatolásánál is próbáltam.
Ott is ki tudom választani, de úgy néz ki valami bejelentkezési baja lehet.
Alapban anonimous-ként menne ha jól látom.
Ha átírom, akkor mag azt mondja, hogy nem jó beállításZoli
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Remekül működik minden :-) Egy apró gondom volt vele, hogy ha nagy sebességgel tölt le, és fel is, akkor a WEBUI timeout-olt, az alsó torrent info ablak átváltott a naplóra, és ott dobálta a hibaüziket.
Aztán a torrent konfigban lekorlátoztam a feltöltési sebességet 80%-ra, a WEBUI refresh-t átállítottam 3000-ről 5000ms-re, meg a timeout-ot 5-ről 10mp-re emeltem.
Így most nem csinálja. :-)Viszont van néhány kérdésem.
Ez a rendszer nekem most egy 4GB-os PenDrive-on van.
Viszont van egy 8GB-s is, és át kéne tenni arra :-)
Ha most valami partició másoló progival (pl. Paragon Drive Copy kezel pendrive-ot) átkopizom az egészet a másik pendrive-ra, és megnyújtom a 3. particiót, az elvileg fog működni?
Vagy mindenképpen telepíteni kell az egészet?Apropó ha valakit esetleg érdekel, a Paragon Drive Copy Portable tökéletesen kezel USB Pendrive-okat, és Windows alól létre lehet hozni akár több Linux-os particiót is egy pendrive-on. De természetesen FAT32-t, vagy NTFS-t is :-)
Nekem sokáig gondot okozott Windows alatt a Pendrive particionálás, ez most megoldotta. -
ecaddict
senior tag
válasz World-Soft #4820 üzenetére
exportfs -r-t tedd be valamelyik script-be, hátha az segít (alapból /etc/exports elég kellene legyen...).
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
World-Soft
senior tag
válasz ecaddict #4823 üzenetére
Szia!
Ez volt a másik amit volt nálad .files-ben volt.
Már tudom mire való... (maradjunk a sejtásnél... )
Még nem tettem be, csak elindítottam. Ez az eredmény.[root@WL-002215534BC1 root]$ exportfs /?
exportfs: No options for /mnt : suggest (sync) to avoid warning
exportfs: /etc/exports [2]: No 'sync' or 'async' option specified for export ":/mnt".
Assuming default behaviour ('sync').
NOTE: this default has changed from previous versions
Invalid exporting option: /?
exportfs: No host name given with /mnt (ro,sync,wdelay,hide,nocrossmnt,secure,root_squash,no_all_squash,subtree_check,secure_locks,mapping=identity,anonuid=-2,anongid=-2), suggest *(ro,sync,wdelay,hide,nocrossmnt,secure,root_squash,no_all_squash,subtree_check,secure_locks,mapping=identity,anonuid=-2,anongid=-2) to avoid warning
[root@WL-002215534BC1 root]$ exportfs -r
exportfs: No options for /mnt : suggest (sync) to avoid warning
exportfs: /etc/exports [2]: No 'sync' or 'async' option specified for export ":/mnt".
NOTE: this default has changed from previous versions
[root@WL-002215534BC1 root]$Ezzel nem javult még meg.
Az /etc/exports-be nem kell valamit írni is?
Közben ár is kerstem. [Ez] elég lesz?Köszi.
ZoliMost néztem.
Ez van benne jelenlg:# automagically generated from web settings
/mnt[ Szerkesztve ]
-
World-Soft
senior tag
!
Az általad használt scriptnél időnként ezt kapom:
[root@WL-002215534BC1 root]$ shutdown -u
Kill all usb services
stopping autostart services...
Stopping rtorrent
.
Stopping web server: lighttpd
stopping selected processes
stopping smbd
stopping nmbd
stopping lighttpd
stopping syslogd
stopping httpd
umounting disk
shutting down disk: /opt/etc/samba/Share...
shutting down disk: /opt...
shutting down disk: /mnt...
umount: forced umount of /mnt failed!
Failed to umount /mnt...
shutting down swap: /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1...
[root@WL-002215534BC1 root]$ df
Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/root 3072 3072 0 100% /
/dev/discs/disc0/part3 76304192 14096588 58331524 19% /mnt
[root@WL-002215534BC1 root]$ umount /mnt/
umount: Couldn't umount /mnt: Invalid argumentMi lehet az oka, hogy nem sikerül mindig leválasztani egyik könyvtárat (kézzel sem)?
Honnan lehetne kideríteni, hogy pl mi foghatja?
(remélem az nem baj, hogy én az eredeti leckék szerint az /opt/etc/samba/Share -ba és az mnt-be is felhúzom a 3. partíciót)Zoli
-
World-Soft
senior tag
válasz World-Soft #4824 üzenetére
Kitöltöttem az "/etc/exports":
# automagically generated from web settings
#/mnt
/mnt 10.10.10.0/24(rw,insecure,all_squash,anonuid=0,anongid=0)(A szerver 10.10.10.1-es IP-n ban a PC 10.10.10.103-on általában)
.files-be baraktam, hogy megmaradjon.
Flash-ba kiírtam, rebootoltam.
Igaz indítóba elfeljtettem berakni, de kézzel elindítottam (exportfs -r).
Ezt írja:[root@WL-002215534BC1 root]$ exportfs -r
exportfs: /etc/exports [3]: No 'sync' or 'async' option specified for export "10.10.10.0/24:/mnt".
NOTE: this default has changed from previous versionsWindows a hálózati meghajtó felcsatolásakor ezt mondja:
"You are currently logged in as:UserName: WORLD\World
UID: -2
Primary GID: -2Choose Yes to accept the current login.
Choose No to change the login settings.
"
A YES-t nyomom, de nem enged be.Próbáltam azt mondani befejezés elött, hogy más felhasználói névvel csatlakozok (root/*****), de akkor ezt írja:
"
An error occurred while connection to the NFS server. Make sure the Client for NDS service has started.
If the problem persists make sure Client for NFS service can communice with User Name Mapping or PCNFS server.CMD parancssorban pedig a szokásos:
"
mount \\10.10.10.1\mnt w:
Network Error - 53Type 'NET HELPMSG 53' for more information.
"Lehet a Windows Cliens-be kevés az ha mindent kilövök és csak szigorúan csak az NFS Client-et teszem fel, mert csak a C:-ra engedte, és ott nincs sok helyem. Amúgy az XP SP2-nél egyáltalán kell a progi, mert ha jól néztem 2006-óta ez a 3.5-ös az utolsó változat?
Köszi Zoli
[ Szerkesztve ]
-
Digger
senior tag
Tud valaki a RAM bővítésről valamit?
Vállal valaki ilyen munkát?
Leírás valahol? -
ecaddict
senior tag
válasz World-Soft #4825 üzenetére
Az umount-hoz le kell még állítani az NFS megosztást, ha volt ilyen:
exportfs -au/usr/local/sbin/shutdown script (akkor is leállítja az NFS megosztást, ha nincs umount):
#!/bin/sh
# stop usb services
echo "Kill all usb services"
#stop ftp variants
PLIST="vsftpd stupid-ftpd"
for DISKP in $PLIST ; do
if [ -n "`pidof $DISKP`" ]; then
killall $DISKP
echo "$DISKP stopped"
fi
done
echo "stopping autostart services..."
/opt/etc/init.d/rc.unslungstop
PLIST="smbd nmbd cron xinetd lighttpd syslogd mysqld transmissiond httpd"
echo "stopping selected processes"
for DISKP in $PLIST ; do
if [ -n "`pidof $DISKP`" ]; then
echo "stopping $DISKP"
killall $DISKP
fi
done
sleep 3
# stop exports
exportfs -au
UMFAIL=2
if [ "$1" = "-u" ]; then
UMFAIL=0
echo "umounting disk"
DISKS=`mount | grep "/dev/discs" | awk '{print $3}' | sort -r`
for DISK in $DISKS ; do
echo "shutting down disk: ${DISK}..."
`umount -f $DISK`
if [ $? != 0 ]; then
echo "Failed to umount $DISK..."
UMFAIL=1
fi
done
fi
DISKS=`cat /proc/swaps | grep "/dev/" | awk '{print$1}' | sort -r`
for DISK in $DISKS ; do
echo "shutting down swap: ${DISK}..."
swapoff $DISK
done
if [ $UMFAIL = 0 ]; then
echo "USB drive is safe to remove!"
fi### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Tudtok valamilyen statisztikai programot, ami a hálózati forgalmat tudja kimutatni?
A legjobb az lenne, ha LAN IP-re tudná bontani, de az is jó, ha a router össz forgalmát figyeli nekem.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
MODERÁTOR
Nekem meg az lenne a kérdésem, hogy valamilyen módon lehet-e menteni a flashfs-t?
Azért kéne ez, mert mielőtt nekifogok másik pendrive-ra telepíteni, lementeném ezt a működő verziót, ha valami nem jönne össze, akkor vissza tudnám ezt állítani.A másik kérdésem pedig az, hogy ha nekem pl. csak a Samba, és a Torrent kell, akkor ugye fel kell tennem a Lighttpd-t is, mivel ez kell a WEBUI-hoz, de van-e szükségem a többi cuccra? Gondolok itt a MySQL, és PHPadmin részre...
Feltételezem, ha nincs rá szükségem, némi memóriát meg tudok spórolni vele ha kihagyom.
A Samba részhez tudom, hogy nincs semmi köze, de a torrent WEBUI-hoz se? -
World-Soft
senior tag
válasz World-Soft #4829 üzenetére
Közben újra raktam a Windows oldalon az NFS client.
Mindent alapértelmezésen hagytam, tehát csak next, next, next.Sajnos nem javult meg semmi, tehát ezek szerint a router oldalon kell keresni a kapcsolódási hiba okát.
Ötlet?
Zoli
-
World-Soft
senior tag
válasz Intruder2k5 #4822 üzenetére
Szia!
"Aztán a torrent konfigban lekorlátoztam a feltöltési sebességet 80%-ra".
Azt hogy kell csinálni?
Nálam KB-ot ír, hogy azt kell megadni...Zoli
-
MODERÁTOR
válasz World-Soft #4834 üzenetére
Ez valóban igaz.. Én is KB-ban adtam meg, csak a teljes sebesség 80%-a a megadott érték. Így értettem.
-
GuMiSZu
tag
Hahó,
valaki küldje el nekem kérem a rtorrent ill. a lighttpd config filejait... nem tudom mi a probléma, de még mindig nem megy...
előre is köszönöm....
lighttpd.conf lenne a lényeg...ITAL is YOURS
-
Laca0
addikt
válasz Intruder2k5 #4831 üzenetére
Köszi, ez kellett... szégyellem magam... pedig már olvastam is a leírást, mégsem jutott az eszembe..
Illetve ez nem mutatja az aktuális forgalmat. Vagy csak én nem látom?[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Jimie556
csendes tag
Sziasztok!
Sikeresen beüzemeltem az rtorrentet, sambát, lighttpd-t. Az rtorrentet webui-val használom. Mindezeket az asus.szte.eu oldal szerint műveltem. A webuira a 192.168.1.1:8081/rtorrent címen csatlakozom.
Hogyan tudom elérni az rtorrentet webuival, ha nem vagyok otthon?
(Bocs a láma kérdésért )Üdv.
Jimie -
World-Soft
senior tag
válasz World-Soft #4833 üzenetére
Na találtam egy megoldást:
A Windowsban a "Services for UNIX Administration"-on a Mount type: -ot Soft-ról Hard-ra állítottam.mount \\10.10.10.1\mnt *
I: is now successfully connected to \\10.10.10.1\mnt
The command completed successfully.
mount
Local Remote Properties
-------------------------------------------------------------------------------
I: \\10.10.10.1\mnt UID=-2, GID=-2
rsize=32768, wsize=32768
mount=hard, timeout=6,4
retry=1, locking=yes
fileaccess=755, lang=ANSI
casesensitive=noA kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom megoldani, hogy a WAN irányban is (192.168.1.2) elérhető legyen ugyanez a /mnt könyvtár.
Milyen portot kell nyitni, illetve /etc/export -ba csak beírom a másik tartományt is új sorként?Ez azért lenne szükség, mert most az Asus router egy másik router mögött van és mivel a többi PC a külső routerre van téve, ezért most meg kell oldani, hogy egyenlőre onnan is el lehessen érni a router HDD-je.
Zoli
-
World-Soft
senior tag
válasz World-Soft #4839 üzenetére
Amúgy egy kédés.
Ha egy 1-2 KB-os filet megyitok, akkor látom is az NFS-en, de ha Total Commanderrel akarok másolni egy 50MB-os fájlt, akkor nem történik semmi. El sem indul a csík.
Ha egy másik TC-vel magnézem, akkor a célállomáson csak egy 50MB-os nullákkal teli fájl keletkezik.Valami nem jó még.
-
MODERÁTOR
válasz Jimie556 #4838 üzenetére
Sziasztok!
Ha fix IP címed van, akkor azzal egyszerű:
pl.: http://89.14.54.123/rtorrent/
Természetesen az IP cím a saját WAN IP-d legyen.A második eset, ha dinamikus IP címed van (pl.: ADSL)
Akkor regisztrálni kell egy dyndns szolgáltatásra.
Ilyenje van sajátja az ASUS-nak, amit a routerből tudsz regelni, vagy pl. a dyndns.org is megteszi. Ha megvan, akkor kitöltöd a routerben a dyndns részt, és az minden IP változáskor megcsinálja az update-t.
Ezután el tudod érni a routeredben a torrentet bárhonnan a http://sajat_dns_cimed.com/rtorrent/ címen. -
World-Soft
senior tag
Amúgy egy mellékes kérdés:
A lighttpd-nél lehet használni valahogy a .htaccess filet?
Szeretnék bizonyos könytárakat jelszóhoz kötni (pl. rottent WEBUI), ehhez kelelne.Köszi.
Zoli -
MODERÁTOR
válasz World-Soft #4842 üzenetére
Erre már én is gondoltam... :-)
-
World-Soft
senior tag
válasz Intruder2k5 #4843 üzenetére
Kipróbáltam, de alapban nem akarta figyelembe venni.
Biztos valamit engedélyezni kell, ha egyáltalán kezeli.Zoli
-
World-Soft
senior tag
válasz Intruder2k5 #4843 üzenetére
Szia!
Addig is csináltam egy kis kiegészítést az rtorrent WENUI-hoz.
Neved át az index.html-t index.php-ra (természetesen valahol más néven megtarthatod az eredetit is), és írd az elejére be az alábbi sorokat:
<?php
session_start ();
//Beégetett azonosítók -START-
$azonosito="root";
$jelszo="jelszo";
//Beégetett azonosítók -END-
if($_SERVER["PHP_AUTH_USER"]!="")
$_SESSION['user']=$_SERVER["PHP_AUTH_USER"];
if($_SERVER["PHP_AUTH_PW"]!="")
$_SESSION['password']=$_SERVER["PHP_AUTH_PW"];
if(!($_SESSION['user']==$azonosito && $_SESSION['password']==$jelszo))
{
header("WWW-Authenticate: Basic realm=\"Kérem a felhasználónevet és a jelszót\"");
header("HTTP/1.0 401 Unauthorized");
exit();
}
?>Értelemszerűen az $azonosito és $jelszo paraméterhez égesd be amit jónak találsz.
Míg nem lesz jobb, addig megteszi ez is.
Zoli
-
World-Soft
senior tag
válasz Intruder2k5 #4831 üzenetére
Sziasztok!
Én is felraktam a vnstatot:
Érdekes nekem eth0 eth1 és eth2-es IF-eim vannak.
Vagyis ha jól néztem:ifconfig
br0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:22:15:53:4B:C1
inet addr:10.10.10.1 Bcast:10.10.10.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::222:15ff:fe53:4bc1/10 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:3203 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:4046 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:661842 (646.3 KiB) TX bytes:3067055 (2.9 MiB)
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:22:15:53:4B:C1
RX packets:3206 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:4368 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:719758 (702.8 KiB) TX bytes:3086413 (2.9 MiB)
Interrupt:4 Base address:0x1000
eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:22:15:53:4B:C1
inet addr:192.168.1.4 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
RX packets:71981 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:54860 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:72965015 (69.5 MiB) TX bytes:28766781 (27.4 MiB)
Interrupt:5 Base address:0x2000
eth2 Link encap:Ethernet HWaddr 00:22:15:53:4B:C1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:47324
TX packets:788 errors:128 dropped:0 overruns:0 carrier:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:180863 (176.6 KiB)
Interrupt:12 Base address:0x4000
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MULTICAST MTU:16436 Metric:1
RX packets:2775 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2775 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:1486828 (1.4 MiB) TX bytes:1486828 (1.4 MiB)Persze, hogy melyik melyik azt nem tudom.
Sajna grafikát nem rajzol...
Ennek nem tudom az okát.Először azt hittem, hogy azért, mert nem működik a vnstat:
Ha megnézem azokat a fájlokat amibe elméletileg gyűlnek ( /opt/share/vnstat/vnstat_dump_eth0 ) az adatok ott mindhárom esetén ezeket olvasom benne:eth0: Not enough data available yet.
De most már gyűlnek az adatok, csak az első 5 perces indításkor volt ez benne.
Mi lehet az oka?Köszi.
Zoli
-
World-Soft
senior tag
válasz World-Soft #4846 üzenetére
Rájöttem!
A config.php-ban át kelet írni ezt:
$graph_format='svg';
erre:
$graph_format='png'
Az ok:
Bár az Internet Explorer ha külön meghívjuk a "graph_svg.php"-t, akkor megjeleníti a képet, viszont úgy ahogy az oldalba be van ágyazva úgy nem.Lehet, hogy ez nálam hiba csak IE7 alatt, de hátha más is belefutott már...
Zoli
-
MODERÁTOR
válasz World-Soft #4846 üzenetére
Én meg pont azért akarom újrarakni az egészet, hogy ne legyen benne semmi fölösleges.
Elég "ijesztő" a free parancs kimenete :-) (784 kb)
Úgysem fogok soha MySQL-t használni pl...
Ha kilövöm mysqld-t, akkor mindjárt van 8 MB körüli szabad memoria. -
Digger
senior tag
válasz Intruder2k5 #4848 üzenetére
Ha már a biztonság a téma:
Valaki írna arról, hogy mit érdemes, vagy mit kell beállítani a tűzfalon, a biztonság érdekében?!
Hogyan lehet felfedezni a betörést vagy annak kísérletét?
Lehet valamilyen módon e-mailt kapni erről?
A wireless hálómon 3 eszközt szoktam használni. Notit, umpc-t és telefont. Ezekre beállítottam a MAC szűrést, viszont szívesen olvasnék a WAN felé történő MAC szűrésről!
Szeretnék a routerre tenni FTP szervert, amit aztán kívülröl szeretnék umpc-vel elérni. Jó lenne azt is megoldani, hogy ismerősnek is FTP hozzáférést adni, egy külön könyvtárra.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest