Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
Éjjel lett kész!
Kellett egy pici nyákot faragnom a földelőellenállásoknak.
Képeket mekkorákat illik feltenni maximum? vagy képfeltöltés. hu-ra rakjam???
Raktam szép bordákat is rá, meg a power és wan ledeket kékre cseréltem...
Viszont annyit fűzögettem a kábeleket,hogy nyomtam véletlen egy resetet, és mindent elfelejtett.Persze beállításmentést nem csináltam.
A samba pl nem akar elindulni... Most nézem mit hagyott el vajon...[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
Ilyen lett:
[ Szerkesztve ]
-
Laca 012
őstag
Tehát Ramcsere+USB-portok+Hűtőbordák "képregényben"
[Ram csere után]
[Kivezetések az USB chipről]
[A VIA chip és az ellenállások]
[USB upgrade]
[Az USB-k tápjai]
[USB portok hátul]
[Félkészen]
[ÚJ RAM chipek]
[Új RAM-ok közelről]
[Félkész felülről][Hűtőbordákkal]
[Kész belülről]
[Kész hátlap]
[előről1]
[előről2]Köszi Oyabun-nak A RAM-chipekért, és az instrukciókért!
-
Laca 012
őstag
Persze. wl noise= -85 !
Bár a leírásokban mintha valami kondenzátorok elforgatásáról is olvastam volna, de a Gyula mondta, hogy azt végülis vissza is kellett forgatnotok?! Az eredmény viszont meggyőző azt hiszem....
Már csak a jobb oldalra szeretnék egy másik antennát, de nem sok esélyt látok rá,mert csak akkor csinálnám meg, ha sikerülne szereznem még egy gyári antennát. Az meg nem egyszerű.Aztán lehet hogy veszek rá 2db 5 vagy 7 dB-est, csak az meg nem lesz igazán szép ha nem fehér. Na de egyenlőre elég ez.
Most azon töprengek, hogy valójában mitől szállt el a beállításom. Eltűnt a pendrive-ról is pl. az ipkg mappája, és minden visszaállt default-ra (SSID, titkosítás...stb) igazából csak párszor kihúztam a tápot,meg visszadugtam. Resetet vagy EZSetupot nem is biztos hogy tudtam nyomni...
Üdv! -
Oyabun
tag
válasz Laca 012 #2956 üzenetére
Ha kell, én odaadom az én fehér antennám, mivel nem használom. Egy "ronda" de 5 db-s szürke van rajta. Kábelem van a miniatűr csatlakozóval a kártya felől. Viszont R-SMA csatit kellene venni, amit a házba csavaroz az ember az antennának. Illetve a kábelen mintha valami (kapacitív?) illesztés lenne a képeken (az a fekete darab az antennakábel közepén) azt kéne valahogy kitalálni pontosan hogyan reprodukálható és mennyi kellene egy hosszabb kábelhez.
A kondis trükk nem megoldás, azt vissza kellett forgatnom. Az gyakorlatilag kikapcsolja az egész erősítőfokozatot, aminek tápot adsz az ellenálláson keresztül. Jobb mint a gyári, de nem igazi megoldása a problémának.Ha gondolod átküldöm a működő beállításaim, de lehet, h. jobban jársz egy teljesen szűz installal.
[ Szerkesztve ]
-
vidlici
csendes tag
Valaki kerste a megoldást időzített WIFI ki-be kapcsolásra.
A 10-es olegben a menüben találtam ilyet.
Napi bontásban 1 intervallum.üdv.
-
khorvat
senior tag
Hi!
Oleg 10es firmwaret hasznalok, tegnap az angol nyelvu howto alapjan meg csinaltam a linuxos beallitasi lepeseket eddig csak telnettel mentem a routerra de tegnaptol mukodik az ssh is, illetve fel pakoltam az ipkg csomagokbol is jo parat egeszen a 8.CRON csomagig!
Eddig minden szep es jo lenne csak hogy egy olyan 12 ora folyamatos netkapcsolat utan ma reggel azt tapasztaltam hogy Wifi-n kapcsolodva hasznalom a routert muxik a router jel erosseg 99% meg van a kapcsolat PC-n megy a torrenten a feltoltes.DE nem tudok explorerben bongeszni nem hoz be semmilyen weboldalt illetve a 192.168.1.1 cimen sem tudom a routert elerni , ezek utan probalom a PUTTYval SSH-n keresztul ahol ezt a hiba uzenetet kapom:
" Network error: No buffer space available "
Ha letiltom wifi kartyat es ujra engedelyezem se lesz jo de ha ujra inditom a gepet ujra muxik a netem a bongeszoben is rendesen!
Mi lehet a gond mitol telik meg a bufferom egy ido utan hol van ez a buffer ? mit tehetek hogy ilyen net beallas ne forduljon elo tobbet? Amig csak a 10es firmware volt fent nem jelentkezett ez a hiba csak miota az SSH is megy illetve van egy USB-s racken 500GBos vinyo is a routeren 512MB linux swap + 1GB linux ext3 + 490GB linux ext3 particiokkal.
Koszonom valaszotokat elore is ,remelem sikerul megoldani ezt a gondot az amugy tokeletesen mukodo routeremen.
Udv.Krisztian -
Pufokaboka
tag
Hali!
Hát, egészen másképen kellene ennek kinéznie . Legalábbis nekem Linksys WRT54GL-en és az Asus WL500gp-n is külön van egy Advanced menü a wireless alatt. Próbáld meg azt, hogy az Administration fülön a Command alfület választva beírod ezt a wifi on/off dolog, amit linkeltek és figyeld, hogy lekapcsol-e a wifi. Ha lekapcsol, akkor némi cron manul olvasásá és fórumozás után meg fogod turni csinálni, amit szeretnél.
Üdv!
-
vbbb
addikt
Sziasztok!
Van olyan progi (esetleg webes) a routerhez ami mutatja milyen AP-k vagy WiFi-s routerek vannak a környéken?
Tehát mint amikor kinyitunk egy notebookot, és megnézzük az elérhető vezeték nélküli hálózatokat. Csak WiFi-s routeren keresztül jelen esetben.[ Szerkesztve ]
-
kappa
csendes tag
Hali!
Vettem ilyen wl500g premium routert és nem vágom hogy hogyan kell beállítani. Ha valaki tudna nekem segítni ebben akkor fizetnék is érte csak működjön végre normálisan
A kivétel erősíti a szabályt!
-
mrbazsee
csendes tag
sziasztok!
egy érdekes problémám van, amire nem találok megoldást. azt vettem észre a legújabb oleg fw telepítése után, hogy az ipkg-hez készített 1 gigás partícióm betelt. nem értettem hogy lehet, mivel nem telepítettem rá olyan sok packaget. megnéztem a /opt/var/log könyvtárat (/opt alá van bemappelve a partíció) és volt ott egy majdnem 900 megás message.0 file. megpróbáltam belenézni, amitől persze lehalt a router, de gondolom valami féle log lehetett. töröltem, majd újraindítottam a routert. néztem df-el a szabad helyemet, és percről-percre fogyott, végül pedig ismét megtelt az 1 giga, és megint ott volt a 900 megás message.0 file. kérdésem az volna, hogy ez mi, és mit tegyek, hogy megszűnjön? ha esetleg volt már téma, akkor bocsi!
előre is köszi!üdv. Bazsee
-
vbbb
addikt
válasz Pufokaboka #2968 üzenetére
Nekem Oleg van fent, abban nem találtam ilyen lehetőséget a webes felületen.
-
khorvat
senior tag
válasz khorvat #2962 üzenetére
[admin@RouterHDD root]$ free
total used free shared buffers cached
Mem: 30164 29440 724 0 1248 20500
-/+ buffers/cache: 7692 22472
Swap: 506008 1144 504864Arra gyanakodtam hogy a swap fajlom fogy el de az elvileg 512mb es aktiv is, de van itt vmi a bufferrol es cache-rol is -/+ ez mi lehet itt tetten lehet erni vajon az elfogyast?
Meg egy erdekes dolog:
[admin@RouterHDD root]$ ps
PID TTY TIME CMD
1032 pts/0 00:00:00 sh
1037 pts/0 00:00:00 psRegebben itt egesz szep sor lista jott a futo folyamatokrol ezek hova tunhettek??Kierti ezt?
Valamint az Oleg 10-es firmwareban lehetseges hogy a Samba mar szepen bevan integralva es hasznalhato irasra olvasasra mert nekem mindenfele allitgatas nelkul benne van a windowsos halozatomban es tudom irni es olvasni is gond nelkul sot onnan inditva megy a filmnezes is?Ezekszerint Sambaval itt mar nincs mas teendo?Ki hasznalja meg ezt a firmwaret 1.9.2.7-10 ??? -
psyone
csendes tag
Sziasztok.
Tud nekem valaki ajánlani egy olyan kütyüt ami olyan mint az ASUS WL-HDD2,5
csak nem 2,5 " hanem 3,5 " vinyót lehet belegyömöszölni?Egy 120 Gb satás hdd-ről lenne szó.
-
khorvat
senior tag
válasz vidlici #2975 üzenetére
Hi!
Az angol leiras linkje: http://wl500g.info/showthread.php?t=10307
Mindkettot! Hiszen a ketto nem zarja ki egymast ugy gondolom a meg pontosabb idozitest teszi lehetove ha a folyamatokat logikailag ez alapjan szedjuk idorendben csak kerdes mi a helyes logika ebben en is masokra hagyatkozom linux tudasom alap.post-boot fajlom:
#!/bin/sh
dropbearpost-mount fajl pedig:
#! /bin/sh
/opt/etc/init.d/rc.unslung startIletve hasznalom meg ezeket is:
pre-mount fajl:
#! /bin/sh
swapon -a
for i in `awk '/ext3/{print($1)}' /etc/fstab` ; do
if [ -b $i ] ; then
grep -q $i /proc/mounts || e2fsck -p $i 2>&1 | logger -t e2fsck
else
logger -t fstab "$i is not attached"
fi
donepre-shutdown fajl:
#! /bin/sh
/opt/etc/init.d/rc.unslung stop
sleep 10s
for i in `cat /proc/mounts | awk '/ext3/{print($1)}'` ; do
mount -oremount,ro $i
done
swapoff -a
sleep 1sezek meg nem a vegleges formak jelenleg a Cron utemezocsomag telepitese konfigolasa (talan ez kell torrenthez is) es a torrent letoltes beallitasa elott allok ehhez kellene nekem segitseg illetve en is olvasgatok jobbra balra eloszor is hogy milyen klienst hasznaljak hajlok eddig az rtorrent es az ntorrent paros fele, kinek mi a tapasztalata a torrentezesrol mit erdekes hasznalni?
[ Szerkesztve ]
-
gab84
csendes tag
Sziasztok!
van egy problemam a transmissisonnal kapcsolatban, nem tölt fel csak le, (ill tölt fel de csak amig a letoltes megy), az oleo féle webes felülettel hasznalom, és
http://wl500g.info/showthread.php?t=10307
szerinti leiras alapjan indultam el, a webes felület szerint seedel, de a torrent oldalon nem látom a seedelt torrentek kozott
transmission.conf tartalma...
# Configuration
# NOTE: no spaces around the = sign
# the config will be sourced (eg. . transmission.conf)SOURCE=/tmp/harddisk/torrent/source
WORK=/tmp/harddisk/torrent/work
TARGET=/tmp/harddisk/torrent/target
#MAILTO=torrent@somedomain.com
#MAILFROM=torrent@somedomain.com
MAILOPT="-smail.somedomain.com -f"
USER=admin
GROUP=root
DATE_FORMAT="%d %h %H:%M"# Transmission daemon variables
PIDFILE=/opt/var/run/transmission.pid
ACTIVE=/tmp/harddisk/torrent/active-torrents.txt
HOME=/tmp/harddisk/torrent
WATCHDOG=300
LISTENING_PORT=56336
# set SPEED in kB/s or -1 for unlimited
UPLOAD_SPEED=-1
DOWNLOAD_SPEED=-1
#UPLOAD_SPEED=41
#DOWNLOAD_SPEED=180
# uncomment the following if encryption is preferred
ENCRYPTION=-e
# uncomment the following if encryption is required
#ENCRYPTION="-ee"
# change SYSLOG from /tmp/syslog.log to
SYSLOG=/opt/var/log/messages#Uncomment the following for UPNP NAT traversal
#NAT_TRAVERSAL=--nat-traversal# Seed torrent after completition (YES or NO)
AUTOSEED="YES"
# Enable removing of DONE non-seeding torrents in ${TARGET} directorYFORCEE_REMOVE="YES"
# If the following limit is reached watchdog will not enqueue new one
MAX_ACTIVE_TORRENTS=10# Creating graphical log of transfer with gnuplot
# can be very site specific issue. See transmission.cgi
# how this variables are used.
GNUPLOT=/opt/bin/gnuplot
GNUPLOT_COMMAND=${WORK}/transfer.gnuplot
GNUPLOT_DATA=${WORK}/transfer.data
GNUPLOT_OUTPUT=/opt/share/www/transfer.png
HTTP_IMG_LOCATION=../transfer.png
#TZ offset in seconds. Use +- sign. DST manually
TIMEZONE_OFFSET=+3600#Colors for command line. # comment out if not needed
GREEN="\033[32;1m"
#NC="\033[0m"ha tudja valaki a megoldas és megosztana velem azt megkoszonnem
-
rankesz
veterán
Sziasztok
Agyalok én is a router megvételén...
KEdvenc boltom árlistáját nézve azonban feltűnt hogy van már belőle 600as variáns is. Ez mivel tudhat többet? Google nem akart elárulni semmit( De lehet csak én kerestem lámi módon... ) -
rudi77
tag
Oleg-en miért nem fut a midnight commander?
inditás után ezt irja ki:
-sh: mc: not foundPedig az mc igenis fel van telepite!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
rudi77
tag
Na végül összejött. Hogy lehet megoldani hogy ha elinditok egy letöltést az mc-vel ablak bezárás után is töltsön?
Probáltam a screen-el de ha használom akkor más a billenytyüet kiosztás és fekete fehér a képernyő.Valaki tud segiteni? -
kappa
csendes tag
Hali!
Nem akar valaki segíteni beállítani a torrentet a wl500g premuim routeremen? FIZETEK ÉRTE 5000FT ha átjön és rendesen baállítja hogy mennyen a torrent!!!!!!
[ Szerkesztve ]
A kivétel erősíti a szabályt!
-
TheSaint
aktív tag
A gondom a következő lenne:
Adott egy WL-500gP router, ráengedem a legfrissebb Oleg féle firmware-t (1.9.2.7-10). Minden szépen lefut, de miután beállítom az ADSL kapcsolatom (felhasználó név, jelszó, stb.) nincs net. A bejelentkező képernyőn az alábbi üzenet fogad:Internet connection Status
Typ: Automatic Ip
Status: Disconnected
Reason : Lost IP from serverHa a webes felületről manuálisan probálok kapcsolodni (connect), nem történik semmi. Ha visszateszem a gyári firmware-t megy a net gond nélkül. Utána olvastam már elég sok forumon, de rendes megoldást még nem találtam. Valakinek valami ötlete? Előre is köszi!
-
bbaccsi
tag
kismet-el lehet ilyent játszani, van is a routerre kismet csomag.
de azt ne felejtsük el, hogy a kikacsintgatáshoz a wlan-t mindig promiscious módba kell állítani, tehát nagyon nem is tudsz vele addig wlan-on beszélgetni => utp a barátod, ha ilyent akarsz. vagy remote ssh. vagy mittudomén -
Pufokaboka
tag
Nézd ez egy olyan dolog, hogy ha nem értesz hozzá nem baj, a fórumokon van rengeteg leírás, azok alapján simán be lehet lőni mindent. Rá kell számmi 1-2 napot. Jó eséllyel senki nem fog elmenni és beállítani, főleg pont úgy nem, ahogy te szeretnéd. Ha nem tudod, vagy nem akarod rászánni az időt a ketyere barkácsolására, akkor szerintem legjobb ha a gyári firmware-nél maradsz, annak kezeléséről kellet, hogy kapjál kézikönyvet, illetve gondolom az ASUS-nál is szívesen segítenek, ha konkrét kérdéssel állsz elő. Természetesen konkrét kérdés esetén jó eséllyel itt a fórumon is kapsz választ, de azt ne várd, hogy valaki más fogja megoldani helyetted a problémádat.
-
Laca 012
őstag
Köszi!
A RAM-ok cseréjén kívül igen, én voltam az elkövető. Ahhoz forrólevegős forrasztóállomás kellett, és épp nem volt elérhető számomra. De az usb portokat, és a többit én alkottam. Pláne mostmár 2db antennával üzemel..Hála Oyabunnak, aki segített RAM chipekkel, infóval és még egy gyári antennával is megajándékozott.
Holnap ha időm engedi lefényképezem azt is.(kívül-belül)
A "moddingnak" pedig még korán sincs vége.
Még egy PCI-os vagy MiniPCI-os IDE/SATA vezérlőt szeretnék beleműtteni. Az lenne a hab a tortára, akkor azt hiszem teljesülne minden (eddigi ) vágyam. Addíg is gyűlnek az infók, és ha idő engedi alkotunk!
Üdv! -
r0by
addikt
válasz Laca 012 #2993 üzenetére
Én is gratulálok
A miniPCI-os téma engem is nagyon izgat. Sőt szerintem többünket is, volt szó korábban róla.
Mivel én egyenlőre nem használom a wifit, csak kikapnám a kártyát és helyére betenném a sata vezérlőt. De ha kisérletezel és ezirányba, akkor megvárom a fejleményeket, mert most nincs túl sok kidobnivaló lóvém. -
bizi990
senior tag
A router olvasási, írási sebessége kevés, az egyik funkció, amire használom nem felel meg teljesen, de minden egyébre tökéletes.
Múltkor nézegettem NAS-okat és volt egy ~15-18e Ft körül (visszakerestem: [pl. ez]). Hálózaton keresztül érné el a vincsit/NAS-t a router, arra menne a torrent. Ha kell pár gigás pendrive-ot bedugok a routerbe, de nem akkorát, hogy a torrentek elférnének rajta. Ez szerintetek működne? Egyáltalán ez a NAS jó erre?
bizi -
Laca 012
őstag
Igen Oyabunnal agyalunk a témán. Azt hiszem a sima PCI-os kártya elérhetőbb itthon, és jóval olcsóbb is,úgyhogy felhajtok egyet, aztán beleásom magam a PCI csatlakozók kiosztásának-rendszerének világába. Az a baj, hogy egyenlőre a processzorról nincs komolyabb datasheet, ahol a lábkiosztás le lenne írva. (Meg hogy vizsgaidőszak van, és kevés az idő)
Üdv! -
TokLac
senior tag
válasz rankesz #2978 üzenetére
600-ast ne vegyél! Én is ilyet akartam! Sőt, semilyen modemes rotert ne vegyél. Mert ha a modem elavul, a routert is dobhatod ki. Mert külső modemet nemképes kezelni. Ez ügyben még a ZyXel-el is konzultáltam. Ők sem ajánlottak ilyet a saját termékükből!
Symbian modding: www.smartphonepro.hu
-
r0by
addikt
válasz bizi990 #2995 üzenetére
Igen, az olvavsási és írási sebesség miatt kellene bele a miniPCI, az integrált sata vezérlő miatt. Nyílván sokat gyorsulna az adatátvitel, de ha nem érné el a winyó max sebességét, hát nem nagyon zavarna
Az általad felvázolt dolog is simán menne, lévén a NAS legtöbbjébe is linux van. A két linux meg úgyis szeretni fogja egymást -
bizi990
senior tag
Bocsi, nem (csak) neked akartam írni, csak véletlen a válaszra klikkeltem.
Nem akarnám a NAS linux-át elérni, csak mint egy hálózatos drive-ot (samba?) felcsatolni routeren és azon torrentezni (mármint arra mentsen).
Nem ismerem a NAS-okat, ezért kérdem, hogy így elvileg mehet, ugyi?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest