Új hozzászólás Aktív témák

  • Kendek

    MODERÁTOR

    válasz ArthurShelby #1076 üzenetére

    Ha biztosan csakis a vinyóra csavarozott NYÁK ment tönkre, akkor érdemes lehet megpróbálni annak a cseréjét. De csakis pontosan ugyanolyan típusú merevlemezről rakd át. Még a típusszámban se legyen eltérés. Persze bele kell számolni, hogy az új vinyó garanciája így egyből ugrik.
    Egyébként régebben csináltam ilyet többször is még Maxtorral, és szuperül működött a dolog. Bár szokták mondani, hogy a gyárilag hibás szektorok rögzítve vannak ezért nem kompatibilisek. De adatmentés céljából azért mindenképpen járható út.

    (#1077) legelek: A gyári beállítások visszaállítása az NVRAM törlés. Vagyis törlődik minden, majd újraindításkor mikor egy-egy folyamat keresi az értékeket, akkor visszaíródnak az alapértelmezettek. Olyasmik ezek mint a környezeti változók (printenv).

    (#1078) legelek: Az OpenVPN a legbiztonságosabb megoldás. Mellette mindenféle neten keresztüli megosztást le kell tiltani.
    VPN segítségével eléred a saját belső hálózatodat, mintha csak otthon lennél. Felesleges tovább bonyolítani a dolgot, a https sem jelentene nagyobb biztonságot (csak bonyodalmat, mivel privát).
    Jómagam nem használom az AiCloud-ot, már a leírása is rémisztő a számomra. Mindenemet elérem így is távolról, akár filmet is tudok nézni, pl. Samba-n megosztva.

    [ Szerkesztve ]

    <-ƘƘ->

Új hozzászólás Aktív témák