Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levente1991
tag
válasz Pyttawrx #30700 üzenetére
Köszönöm a támpontot, mindenképpen utánanézek! Másodlagos gépnek szánom, csak internetezésre, filmezésre, zenehallgatásra és kisebb játékok futtatására használnám, tehát nincsenek túlzottan nagy igényeim, csak hogy működjön a rendszer és gyorsabb legyen, mint egy hagyományos HDD-vel.
-
HARDVERAPRÓD
-
zsoltesz77
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Asus N751JX notebookom, benne egy M.2 2280-as méretű foglalat (benne egy PCIe-s ssd-vel). Le szeretném cserélni, de PCX-től amiket rendeletem, mindet vissza kellett küldenem, mert a bios nem fogadta el (de a windows 10 felismerte). Mert az új M.2-es SSD-ket már NVMe-vel gyártják. Közben kijött egy bios frissítés, de még előtte küldtem vissza az SSD-ket. Már nincs pofám rendelni a PCX-től. Szerintetek ez hardveres, vagy szoftveres hiba? A gyártó tétlenül áll a dolog előtt. Köszönöm a válaszotokat előre is. -
steelsec
aktív tag
válasz zsoltesz77 #30703 üzenetére
Ahogy nezem mas is belefutott ebbe a hibaba, meg kell nezni hogy az ujabb bios tartalmazza-e az nvme kezelest, a regebbiek nem tartalmaztak, de termeszetesen az asus oldal nem tul segitokesz ebbol. Talaltam par dolgot G751-re de lehet inkabb kerdezd meg a Gaming notebook topicban
Vagy itt volt egy eleg erdekes modszer a dologra ami szerintem eleg macera -
jilian
addikt
Hello
Ha a G731GV - t korábban adták ki mint a GL704GV-t hogyhogy a 704-be i8 került a a 731 - be meg az újabb i9?
-
steelsec
aktív tag
válasz zsoltesz77 #30706 üzenetére
Probalhatsz keresni utana hogy bios verzio + gep cahngelog, sajnos Asus nem tul boszavu azzal, hogy mit valtoztattak. Ha masnem valszeg irhatsz a supportnak is. De mint mondtam a masik topicban vannak nalam okosabb es tapasztaltabb emberek akik lehet hogy tudjak.
-
Remiel
őstag
sziasztok
tudna valaki segíteni, hogy egy ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 típusú laptopban milyen fajta ram lehet? az ok hogy 2666 os de kéne a márka, mert vennék hozzá + 8 gigát és sehol sem találom ezt az infót
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
MaxxDamage
félisten
válasz Remiel #30708 üzenetére
Szia,
Lehet Samsung, SK H., Micron, stb...ezt nem mondja meg senki előre sajnos.
Veszel egy gépet és veszel bele ugyanolyat (akkor már meg tudod nézni) ha ennyire fontos. Amúgy jól elvannak nem azonos memória modulok is a laposban. Ez nem olyan kényes, mint a PC◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Remiel
őstag
válasz MaxxDamage #30709 üzenetére
köszi
"Never stop dreaming" - Freddy Krueger - ELADÓ ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer laptop(15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
-
zsadnok
tag
Hello! X552c laptopba milyen tipusszámú 1600-as 4gb samsung memóriát lehet belerakni ami működni is fog?
[ Szerkesztve ]
-
Remiel
őstag
Még egy kérdésem lenne, az ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 laptopon nincs DP port csak HDMI és USB 3.1 Type-C és szeretnék mellé valamilyen gsync vagy 1660Ti - t kezelő freesync monitort 32" vagy e feletti méretben... milyen kábellel tudok csatlakoztatni monitort, hogy ki is használja 60Hz feletti képfrissítést?
Elvileg ugye USB-C - DisplayPort kábel TB3 támogatással lenne a megoldás, de ahol rendelni lehet ott az van, hogy 60Hz, szóval az lenne a kérdés, hogy hülyeséget írnak, vagy én nézek be valamit, mert kizárt hogy a laptopban lévő 1660Ti ne lehessen külső monitorra kötni úgy, hogy kihasználja 100Hz + és a gsync vagy a freesync képes monitorok tudását.
-
beer1
aktív tag
Sziasztok
http://www.laptopszalon.hu/asus/asus-rog-strix-iii-g531gt-al004-g531gt-al004-laptop_44719-adatlapvélemények, esetleg akinek ugyan ez a típus van, megéri az árát?
-
-
jilian
addikt
Miket jelöl pl. a fent említett gépnél az "al004" "al001"?
-
Remiel
őstag
388k volt (bár a webshopban 405k, de ezek szerint mákom volt és nem vitatkoztam ) ... az MM ben pont van egy 0% hitel akció, így felhívtam a webshopot van e valahol nem bemutató darab és az Árkádban volt még egy. Plusz adnak G531 vagy 731 vásárlása esetén szeptember 30 határidővel egy fülest, egeret, egérpadot, ez kb 50k kisker áron, ehhez regisztrálni kell az Asusnál a vásárlást.
(#30719) jilian az jelzi mi van benne szerintem ez pont a videokártyát jelöli
[ Szerkesztve ]
-
Exelsior
senior tag
Szia.
Pár napja használom szóval sok infóm nincs ami van leírom.
Iszonyat jó a minősége de úgy mindennek. Hűtése is jó sehol nem tapasztaltam droppot igaz azért a régi lenovo Y520-nál hangosabb de vannak erre profilok így ha jászom akkor azt használom. Ha meg nem játszom akkor mehet a silent mód. A kijelző is meglepetés volt mert színben is jó a 144hz meg über. Gyorsan szét kaptam ami nagyon egyszerű volt és a 512GB mellé bele vágtam még plus 512GB SSD-t és nem panaszkodom. RGB valami eszméletlen. játékok fullon 60fps szinte mindenhol meg van. Nekem a régi lenovo GTX 1050TI volt ez most olyan 20-30% erősebbnek érződik. minden jobbat fut sokkal persze az sem elhanyagolható hogy itt az új I7-es proci ami sokkal erősebb a 7700HQ-nál.
Én nem bántam meg most az füles és egér és pad akció miatt amúgy is megéri de alap szinten maga a gép összerakása és az rejtett dolgok pl. a Range Boost-os Wifi brutális. iszonyú erős a jel és gyors. meglepően könnyű a gép.
Bátran ajánlom. Amiben gondolkodtam az a Acer volt és a Lenovo. Valahogy most az Asus megvett kilóra. Pedig a többi is megnéztem az Euronincs-ban.
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
Lallerboy85
tag
Sziasztok! Egy barátom szeretne Asus notebookot vásárolni.Leírom mi az amit elmondott: Új gép, 15' kijelző, ssd mindenképp legyen benne, 128gb v 256gb, böngészésre, zene, filmre lenne használva, tök alap dolgokra. Tudom kis összeg, de mi lenne a legjobb választás, ebből az összegből?! Köszi a segítséget előre is!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lallerboy85 #30723 üzenetére
szia. Mi a keret?
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, mediamarktban kinéztem egy Asus-t.
[link] ASUS VivoBook S15 S531FL-BQ072TAzt szeretném tudni, hogy ebben IPS-panel van?
Megbízható eszköz? -
Exelsior
senior tag
válasz Lallerboy85 #30723 üzenetére
Szia. Itt vannak a részletek.[link]
Alapból az Al004-es kiadásban amit én is vettem 512GB SSD van. Én nekem volt 512 azt raktam bele. Mondanom sem kell a csomag együtt van vagy 70k. Le kalappal ha tényleg megkapjuk.
[ Szerkesztve ]
Samsung fold 4/AOC Agon pro AG27 OLED,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,AMD Ryzen 7 5700X, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 4X8GB,ZOTAC GeForce RTX 4080 Trinity 16GB/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,ilovbee b87 TKL,Roccat Air Pro/Logitech G935/maono dm30 rgb white
-
Papooo
senior tag
válasz Lallerboy85 #30727 üzenetére
110-ből csak valami nagyon gazdaságos telik.
Intel N-es vagy Amd E-s proci.
Mindkettőt érdemes messzire elkerülni.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lallerboy85 #30727 üzenetére
Én használtat javaslok, 1-2év garival adják, és ebből az összegből már kapsz jobb gépet, mint újból. Pl lenovo, hp dell Papooo-val értek egyet olyanokat ne vegyél.
[ Szerkesztve ]
-
Tuomas
addikt
Valaki tudja, hogy a bánatba lépek be ASUS-on a BIOS-ba? Azt írja nyomjam az F2-t, hát hiába nyomom, csak bebootol.
Mit bénázok el? Ha FN F2-t nyomok, akkor se jön be.
Valami tipp, trükk?We were here
-
seadrone
őstag
sziasztok!
mi a különbség e kettő között?
ASUS ZenBook 14 UX431
ASUS ZenBook 14 UX433ezekből keresnék olyat, ami ben legalább 256 ssd, 8 gb ram és i5-proci van a kék színben főleg.
létezik ilyen 270e ft körül újonnan, tudtok esetleg akcióról a közeljövőben?
most olyan 300ért látom első nekifutásra, bár még nem mélyültem el jobban
ez a furcsa taccspad melyik szériától van?
köszi
-
tototto_hun
csendes újonc
Sziasztok ASUS ROG Strix G731GU-EV005 gépem van, az volna a kérdésem, hogy lehet azt beállítani aura synch-nél hogy a led körbe több színű átmentes legyen, mert néztem képeken, youtubeon? A rainbow effect nekem nem olyan mint a videokban hogy egyik oldala ilyen, másik olyan színű a ledben. Nálam mindig minden led csak egy színű persze az effektek váltakoznak de ha piros akkor csak piros ha kék csak kék, nincs átmenet. Lehet valami drivert kéne feltennem, de amiket találtam asus oldalán azokból a legújabbak vannak fent, ha nem rakok drivert armoury crate ben az aura synch inaktiv. Amikor telepítettem a drivert akkor először be is állt a szokásos reklám színekre átmenetesen rózsaszín-lila, de amikor átnyomtam másik effektre tesztből, már soha nem is jött vissza az átmenetes szín.
Mondjuk ilyenre gondolok színre: [link]
Na nekem ilyet sehogy se tudok kicsalni belőle mindig csak egy szín van, pedig mint említettem telepítésnél egyetlen egyszer beállt ilyenre, tehát gondolom nem hardver hiba, csak beállítás. -
Remiel
őstag
válasz tototto_hun #30735 üzenetére
úgy pl, hogy aura creatort használnak, én is letöltöttem de az egész lengyel nyelven van, legalábbis amit én találtam és nem volt kedvem sem szenvedni vele, se keresgélni másikat
ott elvileg tudsz mindenfélét variálni
mondjuk lószar amit az asus progi tud mondjuk egy corsair Icue progihoz képest, ahol importálható effektek vannak és egy katt az install, az asusnál meg csak az, hogy jól tedd fel a ledvezérlést az másfél óra keresgélés és vagy 6 féle szar installálásával jár kötött soerrendben
-
tototto_hun
csendes újonc
válasz Remiel #30736 üzenetére
erre azt írták, átkell rakni a windows nyelvét angolra és akkor működik, valóban jó volt csak aztán visszaraktam magyarra és vissza állt cseh nyelvre, de lehet akkor újra megnézem, ha csak abban lehet beállítani, de nincs erre egy egyszerűen betölthető sablon, hihetetlen
-
beer1
aktív tag
Sziasztok
Ki milyen laptopot ajánl?
300k környékén, átlag felhasználás, film, böngészés játék -
beer1
aktív tag
válasz steelsec #30739 üzenetére
Ezt néztem ki csak nem igazán találtam tesztet vagy vevő véleményt, hogy mennyire is éri meg az árát,
vagy mennyire minőségi az anyag használat, hűtés milyen meg amit figyelembe kell venni laptopok esetén .http://www.laptopszalon.hu/asus/asus-rog-strix-iii-g531gt-al004-g531gt-al004-laptop_44719-adatlap
Az ellenfele http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-g5-5587-5587fi5ua1-laptop_34747-adatlapteny hogy specifikacio alapján az Asus jobb, bár összességében nem tudok dönteni
-
Exelsior
senior tag
Nekem is ez van. Ajánlom a VR-os srácok videóját. Nekem bejött szerintem messze jobb mint a Dell. Hűtés kiváló csak picikét talán hangosabb mint a konkurensek de legalább nincs throttling.
-
Remiel
őstag
nem ezt tesztelték, hanem az RTX2070 es variánst, ami fémházas és még pár extra... majdnem 800k, szóval nem pont ez
(#30740) beer1 nekem ilyen van egy hete, csak 1660Ti-vel, tettem bele még 8 giga ramot és ment pasztázásra is rögtön, ahogy elnéztem rá is fért mert a gyári paszta inkább gitt volt... én meg vagyok vele elégedve, ár/érték arányban teljesen rendben van (megcsíptem az utolsót egy MM-ben, 405k helyett 389k ért, a ram, a pasztázás és egy hűtőpad kijött egy huszasból) és ráadásul még benne voltam az Asus promócióban is ami egy füles, egy egér és egy egérpad ajándékba, aminek az értéke majdnem 70k kisker áron.
Én nem találtam jobb ajánlatot.
[ Szerkesztve ]
-
Remiel
őstag
bocs lejárt az idő, itt a teszt
-
-
simo9555
tag
Szia!
Nekem a G731GU-s verzió van 9750H+1660Ti-al 144Hz-es kijelzővel. Röviden tömören, throtthling nincs, cpu 80 fok fölött sosem járt játékok alatt, a 1660Ti 70 fok körül mozog és ez a sima hűtésvezérléssel a turbo mód esetén még jobb a helyzet, lényeges hogy újrapasztázás nélkül. A hűtése ebből a szempontból szerintem kiváló, stabilan tartja az elvárt órajelet a cpu 4ghz és a gpu 1700mhz. Hangosnak sem mondható,bár azért azt nem mondanám hogy nem sűvít, viszont volt már hangosabb laptopom is hasonló kategóriában. Kijelző teljesen megfelelő, van némi blacklight jelenség, de ez még bőven belefér, szintén csak rosszabb kijelzőt láttam más márkáktól. Összeségében nagyon megéri szerintem a gép, egyedül a szoftver van kritikán alul megírva ehhez a géphez, mert azt ténylegesen úgy kell összevadászni hozzá, figyelve a telepítés sorrendjére. Ráadásul általában nem is .exe telepítős verziók vannak hanem sok esetben csak egy sima .bat fájlt futtatsz a parancssorba. Ettől függetlenül ajánlom a gépet, aki hasonlóban gondolkodik.
-
jilian
addikt
Az "armoury crate-t" hogy a bánatba kell működő képessé tenni?
Melyik drivereket kell feltenni.?
Bejelentkezés, gép regisztrálva, amit az asus oldalán ír drivert, mimd fent van. -
Remiel
őstag
Nekem ez van G531GU AL001 ... 1660Ti, 120Hz IPS kijelző (mondjuk külső monitorral használom így annyira nem érdekel)
Ami a hűtést illeti, megtudhattam azt is a pasztázásnál, hogy az ASUS volt olyan kedves és az RTX 2070 es hűtését aplikálta az 1660Ti videókártyára, szóval nagy gáz nem lesz, azért hűtőpad van alatta
Most kerestem az MM kínálatában, de el is tűnt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mozilla Firefox
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egérpad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest